I mina videos har jag pratat mycket om min garderob som jag har sett fram emot att bygga. Plan 1 var att anställa en kille som heter Paul som jag blev tipsad om av en kompis som också är Influencer. Paul sa att han kunde komma med ett riktigt bra erbjudande för han visste vem jag var och flera av hans bekanta hade pratat så gott om mig. Sånt är alltid trevligt att höra såklart. Han ville bygga allting gratis men jag fick stå för kostnaderna för materialet. Jag blev nyfiken på vad detta skulle kosta såklart, och visst lät det trevligt att få det billigare? Ingenting man tackar nej till, det är superdyrt att fixa i ett nytt hem.

Paul sa först att det ”bara” skulle landa på TYP mellan 20 till 50 000 kr. Då jag aldrig har renoverat eller gjort några större förändringar i ett hem förut så hade jag ingen aning om det var dyrt eller inte, men jag ville ha en mer exakt prisbild. För oavsett är det stor skillnad på 20 och 50 000 kr.. Fick aldrig något riktigt svar, och inte heller någon riktning som han hade lovart mig. Fick en suddig lågupplöst bild på en ganska basic garderob. Han sa bara att jag absolut inte fick dela den där ritningen med någon annan. Sen efter jag har fått jaga honom mer eller mindre i några månader sa han att priset skulle landa på ca 200 000 kr! Han berättade också att en ”normal” människa hade fått betala runt 600 000 kr för samma garderob. Jag blir helt paff, hur kan det kosta så mycket för garderober som ska in i ett rum på 11 kvm? Han förklarade att glaset skulle vara italienskt och det skulle vara äkta läderdetaljer i garderoben, materialet skulle vara top notch också. Den bästa kvalitén sa han flera gånger.

Såhär är det.. Jag ser ingen skillnad på glas från IKEA eller på superlyxigt glas importerat från Italien. I just don’t.. Sen det här med läder, det är inte ens något jag bad om och helt ärligt talat låter det inte alls som jag. Vill inte ha läder i min ljusa garderob! Han ville dessutom göra garderoben i mörkt trä fast jag sa att jag ville ha det just flera gånger.. Så jag tackade såklart nej och åkte dagen efter till IKEA, fick lixom nog efter honom.. Det kändes fel och det kändes verkligen som att han ville lura mig. Men som sagt har jag ingen erfarenhet inom detta området så kan vara såna priser det är, men oavsett förstår jag inte hur man kunde gå från 20 000 kr till 200 000 kr.. Och visst om vi hade pratat om ett kök som hans specialité är, men vi pratar om en liten garderob..

Så jag beställde en hel garderob från IKEA till ett rum på 11 kvm. Inklusive ljus, inredning i garderoberna + montering för ca 38 000 kr. Stor skillnad från Paul hehe, och jag är supernöjd. Den är inte klar garderoben utan kommer kanske lägga 20 000 kr till på heltäckningsmatta, piedestaler, speglar och annat men vi är ändå inte i närheten av Pauls priser. Sen är det klart att hade jag beställt en garderob från en hantverkare så hade man väl kunnat få det liiite bättre med måtten och fått garderoberna att gå hela vägen upp till taket osv, men jag tror inte jag bryr mig så mycket om såna små detaljer. Speciellt inte just nu när vi har så mycket att fixa med hemma.

Detta är taget dag 2 efter att jag hade fått garderoberna, detta är bara ena sidan har alltså garderober i hela rummet. Vet inte varför jag har fotat bara åt ena hållet.. Men strunt samma, såhär ser det ut då på ett ungefär. Jätteskönt att få plats med alla mina grejer. Har dessutom 2 garderober som fanns sen innan i väggen, dom ska jag behålla för att ha vinterjackor i men ska montera upp 2 speglar över. Så den blir dold, men samtidigt finns förvaringen kvar och spegeln förstorar rummet ännu mer. Men rumme känns inte alls litet efter att vi har fått in allting, dom vita gardinerna blev perfekta i rummet. Kan inte se framför mig hur en svart, mörkt garderob hade funkat i vår lägenhet..

Vad tror ni, försökte han lura mig eller fattar jag ingenting? 

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (41)
 • Fanny

  Tycker det blev jättebra! 😍👌🏼 Hantverkare kan helt klart ta i ordentligt med priserna, för saker som inte ens syns. Så sjukt onödigt enligt mig!

 • Emma

  Ja man får vara på sin vakt gällande hantverkare, finns många fula fiskar i sjön om man säger så haha. Jag tar alltid in offerter från minst 5 olika då ser du rätt snart om någon försöker blåsa dig!

 • StrongerMama

  Klart att han försökte lura dig!! Hallå 200.000 ??? Jag tappade hakan när jag läste det. Plus att en person som är proffsig, sitter inte och hittar på egna saker som kunden inte ens bett om. Man kan vara lyhörd och överraska men då ska man ha mer kött på benen och veta vad kunden pratat om. Så nja, jag är rätt säker på att han skulle lura dig. Det är ju inte direkt ovanligt.

  Jag tycker absolut att Ikea funkar PRECIS lika bra. Det blev ju riktigt snyggt. !! 🙂

 • Senja

  Att garderoberna inte går ända vägen upp till taket är ju nästan en bonus, fatta vad drömmigt och lägga upp en ljuslinga längs med med typ puffar/fjädrar (typ ett par ”LIVSÅR från” IKEA för att få det extra fylligt), världens mysbelysning när man slår upp dörren ju och innan man tänt!

 • Malin

  Högst troligt, det är min gissning att han försökte … 200 000 kr är lurendrejeri på hög nivå yes!

 • johanna

  Det blev verkligen så snyggt! Så lyxigt med ett helt rum för garderob 🙂

 • Pernilla

  Superfint som du fick det nu! Om du vill att garderoben ska se ut att gå upp till taket, köp täckskiva och montera så mellanrummet försvinner. Ser dessutom platsbyggd ut då.

 • Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula

  Tycker det låter väldigt dyrt faktiskt, förmodligen hoppades han väl på att du inte skulle tänka till och ta det priset. Tycker i alla fall det blev hur snyggt som helst, följde detta på YT med :).

 • Magdalena

  Tycker det mest oseriösa var att du aldrig fick en riktig ritning och att han kom med egna ideér på det viset. Nej, en bra hantverkare kommer med en mer exakt prisbild, kombinerat med en plan och tidsram! Snyggt att du dodgade den bollen! 🙂

 • Jag

  Magkänslan brukar säga en del, fick själv dålig magkänsla av den där Paul av att läsa detta. Tror du gjorde rätt som skippade honom. Btw, garderoben is to die for! 😍

 • Karin

  Det är jätte fint som du har nu.
  Bra att du inte trodde på den killen. Orimligt pris ju😊

 • Ninna

  Förlåt men vilken nöt, trodde han på riktigt att någon skulle gå på en sån diffus prisbild. Tragikomiskt att han som bedragare inte ens inser att själva bedrägeriet faller på sin egen orimlighet…

 • Nicki

  Ja det låter långt ifrån rimligt med den prissumman för 11 kvm.. Ska bli kul att få inreda ett eget rum till en walk in closet snart ☺️ är det något du inte är nöjd med vad gäller din garderob?

 • Klara

  Snyggt blev det iallafall!

 • alton

  Hey, my name is Alton Sawyer!

  I`m an academic writer and I`m going to change your lifes onсe and for all
  Writing has been my passion for a long time and now I can`t imagine my life without it.
  Most of my books were sold throughout Canada, USA, China and even Russia. Also I`m working with services that help people to save their nerves.
  People ask me ”Sir, Alton Sawyer, I need your professional help” and I always accept the request, `cause I know, that only I can save their time!

  Professional Writer – Alton – 10 Most Common College Freshman Mistakes Band

 • Linnea

  Vi har renoverat hela vårt hus. Kan säga att vårt kök kostade ca 150 tusen. Med allt. Alltså stommar, bänkskiva i komposit, alla nya vitvaror och då va det inte nån skit. I priset ingår även elektriker/rörmokare för installation. Köket satte vi dock ihop själva men ändå… 200 000 för en jävla garderob låter helt sinnes!!

 • Sofia

  Är det kitchen by paul du haft kontakt med så har jag hört att han är väldigt opålitlig och inte alltid kan redovisa sina kostnader på fakturorna till sina kunder. Många som använt honom som verkar missnöjda även om resultatet blivit fint, då de helt enkelt fått betala orimliga summor som inte speglar jobbet som gjorts.

  Tycker Ikeas garderober är jättefina, blev ju hur bra som helst med ditt garderobsrum! 😍

 • E

  Vi betalade 10 k för min walk in (ca 9 kvm) och den är i samma stil som din, ljus, fräsch. Använde dock Billys bokhylla med Vitrinskåpsdörrar som bas då rummet är L-format och vi ville ha 40 i djup. Två klädstänger, vägg till vägg från biltema, heltäckningsmatta från någon butik i Jönköping om jag minns rätt som var sjuk billig och monterade allt själva. Ingen hade gissat på den billiga summan om de såg rummet. 😊

 • Josefin

  Tips är att använda utrymmet ovanför garderoberna till förvaring, köp plastbackar eller andra snyggare förvaringsbackar och lägg in kläder för fel säsong osv 🙂

 • MavisMow

  Hello to all
  In this baffling time, I proclivity you all
  Appreciate your strain and friends

 • Pärla

  Låter minst sagt som att han försökte tjäna pengar på ”någon som inte förstår” eller vad man ska säga. Tycker du gjorde helt rätt. Än så länge ser det tipp topp ut ju!

 • Malin

  Men herregud, vilken tölp! Bra att du synade honom! 🙂

 • Karin

  200 000! Hur kunde du ens tro att det är rimligt? 🙂 Det kostar inte ens ett nytt badrum. Jag har platsbyggt en walk in-closet 15 kvm, och den firman tog 15 000 för det.

 • ingemar

  HELT KLART Försökte han blåsa dej och priset är som den for på hal grummesåpa, Men frågan om du inte skulle ha lagt in heltäckningmatta först och lagt in en metallskena under skåperna så det står stadigt samt fästning in vid väggen,Men allt såg jättefint ut,

 • Ana

  Det låter lite som om han försökte lura dig. Innan du låter någon göra ett jobb ha priset klart i förväg och om det är så ha ett kvitto och skriv kontrakt i värsta fall men anlita alltid vita bolag som är licenserade och som kan åtgärda problemet om det blir fel.

 • 8 ball pool

  Den är inte klar garderoben utan kommer kanske lägga 20 000 kr till på heltäckningsmatta, piedestaler, speglar och annat men vi är ändå inte i närheten av Pauls priser.

 • Emelie

  Du kan sätta en list längst upp så ser det ut som att de är platsbyggda. Om du skulle störa dig på det längre fram alltså. Enkelt, billigt och snyggt 👏🏼

 • J

  Hehe är det samma Paul som man kan beställa köksluckor och sten av, och som skryter om att han gjort ett kök hos någon i familjen Ingrosso (men inga andra :P)?

 • real Hmm food for fika

  Typ samma som jag skrev men som inte släpptes fram. 🤷‍♀️

 • Linda

  Tips! Sätt en list upp mot taket för att dölja mellanrummet mellan garderob och tak. Kommer göra att de ser mer platsbyggd ut 😃👍

 • Diana

  Han försökte lura dig, supersnygg det från Ikea🦄😍

 • Tiina

  Dina Gucci glasögon, superfina, har du bara bruna eller har du dem svarta också? Mvh Susanna

 • Leila

  Tycker inte alls att det är okej att du hänger ut honom och hans företag på det viset, när du själv verkar osäker över ”om han försökte lura dig” att du faktiskt behöver vända dig till dina följare för att fråga. Ta reda på fakta ordentligt, få en KLAR uppfattning, jämför hans priser med liknande aktörer på marknaden- sedan kan du uttala dig om ditt missnöje, om det faktiskt visar sig att han är ute och cyklar. Och att dra en parallell med ikea möbler är ju bara löjligt!
  Han har nöjda kunder och väldigt goda recensioner, och så hade det inte varit om han ”lurade” folk. Som sagt, ta reda på mer innan du smutskastar någon på detta vis. Har länge följt dig Alexandra, men blir väldigt besviken över ditt omogna beteende i detta fall.

 • Ellinor

  Tycker inte alls att det är ok att de hänger ut en annan företagare på det här viset! Du om någon borde veta hur hårt det är att gå runt som egen, så har man inget vettigt att säga behöver man inte säga det alls. Jag VET att det Paul gör ALLTID är av högsta kvalitet och han lägger ner hela sin själ i sitt arbete. Han jobbar dag och natt, bokstavligen, för att göra sina kunder nöjda och ställer alltid upp. Kollar man även på hans Google recensioner ser man att det finns inte en enda negativ. Och klart att han han prioriterar betalande kunder som säkert väntat längre än du på att få sitt kök designat. Man designar inte ett kök/garderob över en natt, det ligger massor av jobb bakom. Tänk även på att ända fram till nu har han varit ensam i sitt företag och haft ALL kontakt med kunder och gjort alla designer, planer osv själv. Han förtjänar all cred och är den mest genuina människan. Hoppas att du raderar detta inlägg.
  Tappade respekt för dig nu Alexandra. Ledsen.

  • alexandra

   Nja hänga ut gör jag väl ändå inte, jag berättar bara om hur jag uppfattade en situation när jag skulle få hjälp av en byggare som visade sig ta ORIMLIGA priser med en sjukt dålig attityd. Sen om du tycker det låter hemskt, ja då kanske det är så pass hemskt? För helt ärligt talat, jag kan inte rekommendera Paul till NÅGON! Visst om han helt enkelt behövde prioritera andra kunder, men då gäller det att kommunicera. Jag kan faktiskt inte läsa tankar. Sen är det trevligt med resultat, men till vilket pris. 200 000 kr för 22 kvm? Eller 600 000 kr om du är en icke kändis, ha! Snälla, nej bara nej.

   Om du tappade respekten för mig efter detta inlägg, ja tillåt mig att småle 🙂 Finns folk som skriver att ”jag sjönk i deras ögon” efter att ha ätit köttbullar också. Jag kan inte ta hänsyn till exakt allt och alla. Ha det fint, kram hej.

 • Daniel Elenio

  Tja grymt snyggt renoverat.

  Men vad för märken är klockorna, sjukt snygga vill köpa mig sånna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *