Nu när jag inte bloggat på ett tag har jag funderat lite fram och tillbaka på vad det är som fick mig att sluta tycka om bloggen, förutom faktumet att jag inte tjänar pengar på den längre haha!! Detta är trots allt mitt jobb. Jag får uppfattningen att människor som läser blogg uppfattar mina texter helt fel, och det blir väldigt tröttsamt i längden. Tex, jag skrev för ett tag sedan om varför podden lades ner. Jag försökte sakligt berätta vad som hade hänt, utan att blanda in några känslor. Jag gick igenom texten flera gånger så jag var säker på att det hade formulerats bra, samt bad en person att läsa den och ändra texten ifall det behövdes. Allt för att det inte skulle bli någon missuppfattning, men vad tror ni sker? Jo flera av mina följare uppfattar texten direkt som dryg, arrogant och antar att jag skrev den med ”hat”. Så jag upprepade nästan EXAKT det jag skrev i en youtube-video för att se om mina följare där uppfattade mig annorlunda, och visst var det så. För även i min video betonade jag att det inte var jag som ville stänga ner podden, utan min poddpartner. Jag berättade även där att vi var väldigt olika och det skar sig tillslut, och trots det fick jag inga kommentarer om att jag var elak eller dum. Folk var väldigt förstående istället och skrev peppande kommentarer och gjorde mig glad 🙂 Jag har full förstående för att det är svårt att uppfatta tonläge när man läser någons text, men det känns som att människor vill anta först att det skrivs med en negativ ton och det tycker jag är sjukt trist. Jag som är en väldigt glad människa, som tycker om att skriva med glimten i ögat och har typ inga ovänner alls blir less när det blir så, gång på gång… För det ligger inte i mitt intresse att sitta och dumma mig, jag är en vuxen kvinna!

Jag gjorde en intervju med en finsk kvinna för ett tag sedan som ville prata om mig om hur det var att växa upp i media som en ung person. Mitt under intervjun läste hon upp ett citat från min blogg från år.. 2007 kanske då jag och Amir hade skrivit något i stil med att vi skulle förstora könsorganen. Vi var ca 15 år gamla, och man förstår att det inte var på riktigt – såklart! Det var ett konstigt skämt från barn som hade fått för mycket uppmärksamhet på nätet. Hon frågade hur jag tänkte då, och jag förstod knappt frågan. Det var ett dåligt skämt från ett barn, hur kan vi prata om det idag? Man sa massa dumt som ung, det måste även hon ha gjort. Hon menade på att läsarna kanske inte har/hade ”samma typ av humor” och kan därför inte förstå att jag skämtade. Det är sant, alla mina följare har inte samma humor som jag. Men jag tycker inte ansvaret ska ligga på mig, för jag kan omöjligt anpassa min humor efter alla tusentals följare. Det är helt omöjligt! Mina följare kan däremot välja att följa någon annan som har en humor som passar deras, eller hur? Men det var något med att sitta där på fiket på Kungsholmen, och bli intervjuad om hur folk väljer att missuppfatta mig. Det känns som en never ending story.. Så där och då när vi satt på fiket på Kungsholmen och delade på en kanelbulle medan en fotograf fotade varje tugga jag tog, kände jag mig klar. Det var så löjligt och jag blev ärligt talat provocerad av hela situationen. Jag lovade mig själv att efter den gången aldrig prata om sånt i intervjuer längre, det räcker nu. Att älta i att vuxna människor inte kunde förstå att barn var barn, det är absurt.

Så när jag möter kommentarer här idag, som missuppfattar allt möjligt får jag tillbaka den känslan igen.. Även om det är långt ifrån alla ni som fortfarande läser, så har jag väldigt svårt att se förbi massan som inte fattar. Och man ska trots allt göra saker som man mår bra av, som ger en positiva energier! 🙂 Så min slutsats är att det är olika typer av människor som konsumerar olika sociala medier, och jag föredrar kommentarerna från människorna på YouTube. Det blir inte lika mycket missförstånd där. Instagram kommer på andra plats, för där skriver jag också lite och genast blir det missförstånd. Följare som skriver långa noveller på inne på min dm som att dom vet och kan bättre. Vissa av dom avslutar med ”jävla idiot” som att det skulle få mig att lyssna på dom mer.. Då undrar jag om det är gamla följare på bloggen som har hoppat över dit för dom får inte gehör här.

Aja, ville bara dela med mig av mina tankar. Hoppas ni mår bra iaf och att ni inte har panik nu under Corona-tider. Det har absolut inte vi, vi lever typ som vanligt. Dvs arbetar mestadels hemma, tvättar händerna och hånglar inte med främlingar 😉 

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (31)
 • F

  Tror jag läst din blogg sen -09, och kan inte annat än hålla med. Det bästa med livet är väl ändå att vi alla växer upp, blir klokare och bättre på att prioritera?

  Kikar gärna på din YT-kanal, väcker typ alltid känslor hos mig (mest glädje men även eftertanksamhet och lite snyft).

  Bloggen blir ett komplement för mig, lättare att läsa på jobbet (i mitt huvud är det du som läser, känns mest rättvist 😉 )

  Jag gillar Alexandra, du är en bra människa i miljön du arbetar i! <3

 • Andrea

  Så bra skrivit Alexandra!! Så reflekterat och bra inlägg. Heja dig. Gör det som ger dig mest positiv energi. Det är nog vanligt att missuppfatta en text jämfört med en video/samtal IRL. Man måste tolka mkt själv och folk tolkar olika, missuppfattat och tolkar fel och väljer o se det negativa. Läsarna förstår som du sa content och humor mkt bättre i en youtubevideo/verkligheten pga: Tonläge, kroppsspråk, interaktion etc. Kram på dig !! Ha en toppen söndag!

 • Jag

  Det kan ju vara både kombinationen hur du uttrycker dig (typ vissa grejer kan behöva en smiley för att folk ska fatta) med hur folk är som läser. Själv fattar jag inte hur folk orkar lägga energi på att bry sig så mycket, syftar då på dina haters alltså (löjligt att det ens finns ord för sådana människor). Sen får man absolut tycka olika. Jag tyckte personligen inte att inlägget var jättebra skrivet ut tolkningsperspektiv, men jag fattade vad du menade MEN kan tänka mig att vissa trångsynta/missunnsamma kan bli kränkta och att de missuppfattar saker du skriver som hintar, fast att det inte är det. Men om man följer din blogg så vet man att det inte är det.

  Ordet är: missunnsamhet. Mitt tips är: lägg ner bloggen (helst inte då jag älskar den) ELLER bara totalt skit i vad andra tycker. 😊 Jag har flera människor som retar sig på mig, men desto fler som älskar mig. För vem bryr sig om 100 år när man är död. Vad man än gör så är det alltid nån jävel som stör sig, särskilt om man har stor vänskapskrets och/eller är offentlig.

  Och jag fattar, jag hade säkert också tagit illa upp om man försökt uttrycka sig rätt och någon ändå hackar. Men försök skita i dem, det viktigaste är att du själv och folk i din närhet vet att du är bra. De sitter säkert och skriver så till andra med.

  Du är bra på ditt jobb, sen kanske inte varje inlägg faller varje läsare 100% i smaken. Folk borde lära sig att vara tysta ibland med, aja vet inte var jag ville komma med detta inlägg, men ville mest lägga min åsikt att jag tycker det framgår vem du är även i text, även om jag inte håller med om allt du skriver (det tycker jag ju inte angående allt som mina vänner tycker heller).

  Ta hand om dig. ❤️

 • Martina

  Kanske behöver inte du eller andra influencers dumförklara människor för att man råkar ha en annan åsikt än er. Tänk vad trist det skulle vara om alla, hela följar-massan svalde allt du, ni sa med hull och hår då skulle det väl inte vara kul heller? Jag förstår att man inte ska hata och hota någon, vara respektös på nätet, det håller jag med om men det ni påstår gång på gång är ju bara olika åsikter som inte ni accepterar att folk har, än en gång ej personliga påhopp utan övriga åsikter. Det är tragiskt.

 • M

  Läste din blogg dagligen förut men har inte tiden längre. Trots detta har jag fått för mig att du ständigt måste står till svars för sådant du sagt förr… och att du måste ”kämpa hårdare” för att bli accepterad och välkomnad in i vuxenvärlden. Känns orättvist! Du är inte ensam om att ha gjort en personlig resa i bloggsvären (eller i livet för den delen hehe) men ändå verkar folk ha svårare att acceptera det. Gör det du mår bra av 🙂

 • Karin

  Fattar inte du och många fler tar så lätt på corona viruset!

 • Martina

  Vem har påstått det? Ska vi friska sluta leva för att riskgrupper kan bli sjuka? Slutar vi leva, vara rädda och oroliga kommer samhället krascha(massarbetslöshet och företag som går konkurs, dit är vi redan påväg för att företag har färre kunder). Så vad förväntar du dig att Alexandra, influencers ska göra?

 • Mina

  Är du en idiot? vad talar du om? hela inlägget, innan slutet, handlade om helt annat

 • Nickii

  Låter helt rimligt allt du skriver. Jag överanvänder emojjis i alla mina sms för att annars känns det som personen kommer missuppfatta det jag skriver till nått negativt. Kan tänka mig att det blir lite samma i bloggen eftersom det också är i textformat till skillnad från youtube.

  Jag hoppas lite på att du behåller bloggen och länkar till dina videos i den så man kan titta på dem i ordning när de kommer ut. Jag går sällan självmant in på youtube av någon anledning men det är najs att gå in på bloggen och tänka: ”Åh vad kul, en ny video” och klicka igång den.

  Kramar! 😀 <3

 • Matilda

  Jag har följt dig sen typ 2009 och det är fantastiskt att se hur du har vuxit som person! Vi är lika gamla och om någon hade suttit och dragit upp skit som jag har sagt eller gjort för 10 år sen hade jag också blivit less. Klart som fan man ändrar sig, man växer upp och blir mognare. Jag tycker helt ärligt att du ska lägga ner bloggen, jag tycker det är så onödigt att sitta och ta emot massa piss för ingenting. Jag hejar på dig Alexandra, ta ingen skit!

 • Sara

  Jag undrar om det är en viss ålder på läsarna som blir provocerad eller missförstår dig? Hur gamla är majoriteten av dina läsare?
  Bara en fundering ☺️

  • alexandra

   Har äldst målgrupp här på bloggen, men jag undrar om det går hand i hand med att den ”äldre” generationen inte är van med internet som unga är?

 • The real Hmm

  Alexandra. Nu är det du som missförstår. De kommentarer som du har svarat på var inte riktade till dig utan till Karin.

  Jag tyckte det var väldigt uppenbart att inga av de kommentarerna var riktade till dig.

  Ser du hur lätt hänt det är?

  PS orsaken till dina missförstånd. Svaren hamnar inte där de ska fastän man tryckt på svaraknappen. Jag har berättat det för dig och bett dig fixa för någon månad sedan.

  https://foodforfika.wordpress.com/

 • The real Hmm

  Hej igen Alexandra!

  Nu har du hunnit svara på fler kommentarer så jag får kanske förtydligad. Dina missförstånd gäller Mina och Martina. De kan jag nästan lova dig inte var riktade till dig utan till Karin.

  Ang ålder och provokation så är jag av motsatt åsikt. Det är den yngre innan de fyllt 30 som upprörs över allt och ingenting samt också i den gruppen som det många gånger helt saknas läsförståelse samt hur man analyserar en text.

  Kanske har det med hur utbildningen idag är utformad eller saknad av livserfarenhet. Sedan så finns så klart dessa typer i alla åldrar det är representationen i förhållande till ålder jag åsyftar.

  Min åsikt lutar jag på med över 15 års erfarenhet av kommentarsfält på nätet. 😉

  https://foodforfika.wordpress.com/

 • Anonym

  Håller med dej här the real hmm.

 • Karin

  Jo så klart var det riktat till mig. De jag menar att folk tar så lätt på som Alexandra då, tvätta händerna och håll avstånd. Men man kan ju avstå från vissa saker det handlar om liv. Så klart man inte ska sluta leva helt. Men man behöver inte leva fullt som innan. Även yngre uran bakomliggande sjukdom blir väldigt sjuka.
  Alexandra jag ber om ursäkt!

 • Stilleleser

  Slår meg at vi som liker tekstene og som leser deg jevnlig kanskje er for stille?
  Vi legger kanskje sjeldnere igjen kommentarer enn de som klager/pirker/kritiserer?
  Så da får kritikerne for mye plass i kommentarfeltet.
  Sophie Elise opplevde noe av det samme om jeg har skjønt det rett, ble så dårlig stemning i kommentarfeltet og hun fikk så mye pes. Til slutt la hun ned bloggen fordi den tok mer enn den ga.
  Oppsummert; vi som er stille, fornøyd og aldri legger igjen kommentar kunne med fordel heia høyt på deg 🙂

 • Frida

  Tänkte bara säga att jag tycker din blogg är ärlig och underhållande från början till nu!( tillskillnad från vissa andra !(no names mentioned)
  Har nog inte kommenterat tidigare eller på väldigt länge!men tycker att du ska göra det som känns bäst med bloggen och önskar dig lycka till

 • Natalie

  Men det är precis som att folk VILL misstolka. Så himla tröttsamt.

 • Didi

  Jag är glad och tacksam över att du överhuvudtaget finns kvar på bloggen litegrann. Jag förstår att du tappar lusten helt, många älskar att missuppfatta, de saknar något vettigt i sina liv och därför slösar de tid på att missuppfatta folk. Men det vore så kul om du kunde stanna kvar, håll ut.

 • Andrea

  Alexandra, jag tror du har missförstått kommentarerna. Är inget angrepp på dig. Tror bara Martina svarade på Karins kommentar. Och Minas kommentar verkar vara en svar på Martinas kommentar. Inte på ditt inlägg eller något du skrivit Alexandra 🙂 Det är så jag tolkar det. Lätt att missförstå <3

 • Julia

  Jag tycker det är så tråkigt att folk inte tar riskerna med viruset på allvar.

 • Julia

  Tror at det är lättare att åka fast på något man skriver än säger i en video eftersom orden man väljer i en tekst får mycket större betydning, man har inte mimik m.m att stötta sig på och det är svårare att komma undan med det man skriver. Jag tror at ”och jag har saknat att ha lite mer krut då det passar min personlighet bättre” fick folk att tänka att du tycker att Linda-Marie saknar krut och att det är en pik och något onödigt att kommentera på…

  Jag kommer inte ihåg om det var i 2019, men där var det någon i kommentarerna som inte höll med och kom med kritik(inte hat) och den kommentaren ändrade du till något helt annat. Att någon inte delar din åsikt betyder inte att det är hat

  Båda beteenden målar inte en så smickrande bild

 • Stuner

  Uppdatera gärna här när du lagt upp en ny video! 🙂 jag hänger inte på varken Instagram eller YouTube, men jag saknar dig! Och jag klickar ju aldrig in mig på Youtube så vet inte när du uppdaterar där! Här går jag däremot in varje dag… även nu när det är tyst! Så skulle bli glad över att kunna hitta dina videos härifrån med! Haha.

 • Elin

  Vi alla har gjort och sagt saker när vi var yngre som vi inte är helt förtjusta i idag – it’s a part of growing up. Har också slagits av hur du i intervjuer med mer traditionell media alltid får frågor om förr men inte lika mycket om nu… Tycker du gör helt rätt i att inte längre ställa upp på att svara på frågor där du förväntas förklara och ursäkta vad du sagt och gjort för 10 år sedan! Förstår också fullt ut om du inte orkar fortsätta blogga i detta klimat, men personligen hoppas jag på fler inlägg – älskar fortfarande bloggformatet även om jag följer dig på andra medier också. Kram ❤️

  PS. Kom på att jag följt dig JÄTTElänge men nog aldrig kommenterat?!

 • Klara

  Jag tror inte att folk tar sig tiden att bilda sig en korrekt uppfattning innan de kommenterar.

 • Evelina

  Jag har inte följt din blogg tidigare, men generellt inom sociala medier förekommer ju väldigt mycket hat och missförstånd. Min uppfattning är inte att det handlar om olika åsikter utan om attityden hos den som kommenterar. Det är tråkigt att se. Väldigt intressant med skillnaden mellan skriftligt och rörligt material!

 • text twist 2

  Och man ska trots allt göra saker som man mår bra av, som ger en positiva energier!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *