”jag hade aldrig vågat köpa märkes väskor från Tradera hur kan du garantera att väskan är äkta? att du får med kvitto? att det finns serie nummer i väskan? och att du ens får väskan? var försiktig.”

Sjukt bra och intressant fråga – tycker jag iaf som är intresserad av märkesväskor 🙂 Jag kan berätta hur jag tänker.. Först och främst måste man avgöra om varan är äkta. Ett enkelt första steg är att kolla upp om modellen verkligen finns, du kan använda google! Många kopior görs i modeller som inte finns på riktigt, så googla väskan och se om du hittar en identisk modell till den du vill köpa. Hittar du inte det? Nej då är den högst troligtvis FEJK.

Sen, hur bra är annonsen? Min mamma skrev till mig här om dagen att hon var intresserad av att köpa en vintage chanelväska för 500 kr som en man hade hittat i förrådet. Nedanför har ni annonsen.. För mig skriker den fejk direkt, hade aldrig ens gått in på annonsen! Har man en chanelväska vet man vad den är värd, och det använder man i titeln för att locka köpare. Man skriver inte bara ”svart väska” och låtsas inte förstå bättre.. Priset är dessutom hej kom och hjälp mig, 500 kr för en perfekt boy bag från Chanel? Ha tjena! Mamma köpte inte väskan som tur var 😉

Här nedanför har ni annonsen som jag budade på. Säljaren var faktiskt en vintage butik som har flera väskor som lägger ut några på tradera, vilket ger en trygghetskänsla direkt. Dom har flera nöjda köpare vilket också är viktigt. I beskrivningen står det tydligt at man får pengarna tillbaka om den inte är äkta, och även det känns tryggt. Sen längst ner står det även att jag har ångerrätt i 14 dagar vilket ger mig gott om tid att kolla upp om väskan är äkta eller ej. Det är bara att smita till en gucci-butik och granska väskan själv, utanpå och inuti. Jag har dessutom andra gucci-väskor hemma som jag kan jämföra med, som ytterligare grej för att försöka mig själv om att det är äkta vara.

Men vi säger att säljaren hade varit en Influencer som ville bli av med sin Fendiväska, beroende på vem det var så hade jag nog vågat buda mer eller mindre direkt. Då har jag lite koll på vem säljaren är, och skulle det visa sig ändå att varan är fejk så kan jag enkelt få tag på personen. Samma gäller när jag lägger ut märkesgrejer, jag antar att mina följare vet att jag inte skulle sälja en fejk så det händer att jag inte lägger ut all information. Tex kan glömma bort en kvitto för jag inte vet vart den finns, men då kan jag garantera att den är äkta. Skulle köparen få för sig något annat, då kan den få pengarna tillbaka såklart.

MEN om jag hade råkat köpa en fejk, och jag får inte tag på säljaren så hade jag kontaktat hemsidan där annonsen las ut. Hade även kontaktat klarna tex om köpet genomfördes via dom. Man kan få pengarna tillbaka om man inte ger sig, och säljaren kan bli straffad med böter.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (28)
 • Anett

  Finns det inget serie nr på dessa väskor? På hudvårdsprodukter så finns det ju det och då är det ju bara att be säljaren ge dig det så du kan slå upp det😊 på så sätt kan man ju veta om varan är äkta eller ej när den är tillverkad osv. 😊

 • Felicia

  Älskar när man hittar märken som det inte görs fejk av i samma utsträckning… Ramlade över ett par högklackade ATP atiler Licola sandaler på loppisen på hötorget i söndags för 50 spänn!! :,D karln hade ingen aning om vad han hade för skor till salu kan jag ju säga.

 • Sabina

  Älskar att läsa din blogg!❤️ Hoppas du får en fin kväll, kram

 • Anonym

  Jo på insidan på fodret ska väll ett nummer stå.

 • emma

  okej vad bra såg du tog med min fråga detta är något jag tänkt på man vill verkligen inte bli lurad på fake grejor från Tradera eller andra sidor tack för du svarade på detta kram 🙂

 • StrongerLife

  Jättebra tips, tack snälla och härligt att du inte slutat blogga än… hoppas du glömmer bort det och aldrig slutar hahha

 • Angelica

  Suck… Råkade ut för detta på Tradera. Hittade en LV neverfull för 4000kr, skrev med tjejen som sålde och hon skickade fler bilder, så klart bilder på en äkta väska. Jag tryckte på ”köp nu” knappen och uppmanades av Tradera att betala via swishlänken som poppade upp som enda betalningsmetod. Dagen efter skickar Tradera ett mail och ”varnar mig för att säljaren är avstängd”. Där kunde Tradera inte föra mer. Fick tag i säljarens mamma som försökte hjälpa mig in i det sista men kunde ingenting göra. Gjorde en polisanmälan. Har ju nr jag swishat till som är kopplat till säljarens bankkonto. Annonsen är även godkänd med säljarens BankID så det bör ju vara lätt att sätta dit henne. Har inte hört något om min anmälan sedan jag gjorde den i januari. Ville så gärna ha väskan… Var för girig och tänkte mig inte för… Som jag ångrar mig.

  Så, bara för att bilderna är på ett äkta kvitto, en äkta väska Mm betyder inte att man får varan. Tycker Tradera ska ta något ansvar och inte tillåta en sådan betalningsmetod som enda variant eftersom man inte har något skydd som när man betalar med ex kort.

  Sorglig historia. Ingen Neverfull. Inga pengar.

 • Ellen

  Nu när du slutar blogga, utbilda dig och skaffa ett jobb?

 • Wallbergz

  Älskar detta inlägg. Man har alltid velat ha en märkes väska men aldrig vågat buda för att man inte vetat om den är fejk eller ej. Fortsätt blogga! <3 KRAM

 • Lisa

  Hahahaha, asså på riktigt… Du vet att Influencer är klassat som ett jobb idag va? Välkommen in i 2020…

 • Marie

  Ellen.
  Vilken dum kommentar fråga. Hon har ju ett jobb. Har du glömt att marknadsföring är ett yrke

 • T

  Äntligen ett vettigt inlägg från dig! 🙂

 • Magdalena

  Låt dig inte luras av ”ångerrätt” eller de där 14 dagarna – vem som helst kan skriva det i en annons och reglerna för 14 dagars ångerrätt gäller egentligen bara mellan företag och privatperson. Inte privatperson-privatperson.

 • Josefine

  Om man googlar purseforum eller ”authenticate my xxx” (xxx= varumärke, t ex chanel) så finns det ett forum med riktigt duktiga privatpersoner som kan hjälpa till med bedömningen av designervaror. Finns även online services som brukar ta 100-150 kronor för att autentisera utifrån bilder man skickar in (och om de ej kan avgöra så får man oftast pengarna tillbaka), jag har använt mig av denna typ av autentiseringar flera gånger och det har gått superbra (är ju fortfarande en risk att köpa second hand såklart, men risken blir iaf lite mindre, och jag har även kunnat knalla in med varan när jag väl vågat köpa den, hos en av designerns butiker och fått hjälp av personal på plats att autentisera). Sen hjälper det alltid att utbilda sig själv, kolla hur stitching och hårdvara, serienummer, blixtlås, knappar etc ser ut på en vara som du vet är 100% äkta, och därefter jämför med det du ev vill köpa second hand 🙂 Blixlås- och knappkvalité samt hur väl sydda stygnen är brukar avslöja även de bästa kopiorna!

 • Mana

  Hej! Vad hetter denna vintage butiken på tradera. Upskattar svar då det för min del är svårt att identifiera autentiksa butiker på tradera.

  Med vänliga hälsningar

 • Veronica

  Jag älskar den väskan, den ser så fantastisk ut.

 • Run 3 Full

  Jag har undersökt det här ämnet, jag vet vad jag pratar om, du kan lita på mig i den här frågan.

 • sujata Roy

  I think this is a real great article. Really thank you! Really Cool.

 • Andrew

  If you think shipping from USA to UK is expensive, you haven’t checked Global Shopaholics yet. We are the best shipping company from USA and we provide package forwarding from USA to UK. . You can now shop and ship from USA to UK your favorite items. We provide you a US address for Amazon purchases and we send package to UK from USA. Buying from USA to UK was never this easy.
  https://globalshopaholics.com/uk

 • cake cone

  Hello, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Firefox,
  it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog!

 • remedy

  If you desire to obtain a great deal from this paragraph then you have to apply such techniques to your won website.

 • hotmail email login

  Thank you for sharing the news. I hope to see more updates from you.

 • marble tiles

  Our marble products are applied for the flooring and wall area, countertop, tub surrounding, window sill, threshold and stair etc.
  And we are comfortable to work with residential project, commercial project,
  hospitality project with our quality marble products.

 • joining illuminati

  You really make it appear so easy with your presentation however I find this matter to
  be really something that I think I might by no means understand.
  It kind of feels too complicated and extremely vast for me.
  I am taking a look forward for your subsequent publish,
  I will try to get the cling of it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *