Köpenhamn fashion week

Igår befann jag mig i Köpenhamn för att gå på ett event som youtube-tjejerna Lisa och Ribecka höll i tillsammans med Glacial Bottles under Fashion Week. Jag åkte dit tillsammans med min fina vän Michelle och sedan mötte vi upp Angelica och Emilio på tåget som också skulle till eventet, vi blev ett superhärligt gäng! Dessvärre kände jag mig lite sjuk samma morgon som vi skulle åka, så var inte supertaggad att gå upp tidigt för att sitta på ett tåg i nästan 6 timmar. Men såhär i efterhand känner jag verkligen att det var roligt att vi åkte. Man får ju inga roliga historier av att bara sitta hemma, eller hur? 😉 Så när vi kom fram vid 11-tiden var jag både trött och lite sjuk, men tur för mig att smink finns! 😉 Om jag får säga det själv så tyckte jag inte att jag såg speciellt sjuk ut. Tvärt om faktiskt, jag var väldigt nöjd med sminkningen. Michelle (som tidigare arbetade som MUA) hjälpte mig med fejk-fräknarna, jag diggar det supermycket. Ska försöka göra det själv sen här hemma, men det kommer säkert inte bli lika bra.. Men det såg väldigt enkelt ut när hon gjorde det, hon blandade brun ögonskugga med settingpowder, sen tog hon en ren mascaraborste och doppade i färgen och sen skvätte hon det på mig bara.

Här har ni tjejerna som bjöd på eventet, Lisa och Ribecka. Superhärliga och spralliga 🙂 Måste verkligen säga att Ribeckas youtube-kanal är så himla rolig, hennes personlighet är verkligen bjussig och äkta. Dessutom är det så spännande att följa henne för hon ändrar hårfärg typ hela tiden haha!! Är dock lite fascinerad över hur kvinnan kan ha hår kvar på skallen.. Jag ber ju till gudarna själv lixom varje gång jag ska bleka utväxten för jag är så rädd håret ska gå av..

Vi smet faktiskt iväg under dagen vid halv 3 tiden för en lunch på stan. Vi hann inte riktigt äta ordentligt då maten på tåget var ingen höjdare. På eventet serverades det snacks, men samtliga av oss som åkte tåg kände att vi behövde ha riktigt mat i magen. Så vi begav oss ut på stan och hittade ett litet mysigt ställe där dom serverade vegansk mat. Dom hade fått bra betyg på nätet och även en följare hade rekommenderat stället. Dock var personalen väldigt otrevliga och det drog verkligen ner betyget på restaurangen (såklart). Fast när jag tänker efter så var många väldigt otrevliga i Köpenhamn 🙁 Förstår inte riktigt hur restauranger och företag som har inriktning på service kan ha otrevliga människor anställda? Eller så upplevs dom dryga för svenskar är så oerhört väluppfostrade? Tror ni att det kan ligga något i det?

Tyckte den här målningen/ reklamen var så himla fin 🙂 Vi hann inte turista jättemycket då vi skulle spendera all tid på Fashion Week, men jag hade nog gärna velat åka tillbaka bara för att få strosa runt lite. Men nästa gång är jag beredd på alla otrevliga danskar haha!!

Women in black 😉 Jag och Michelle ser verkligen ut att vara ute på ett topphemligt uppdrag, haha 🙂 Jag hade på mig min varma jacka från Acne, tröja från Helmut lang och random kavaj över, strumpbyxor från calzedonia, skor från zara och väskan är från Chanel. Och sen har vi den givna låga toffsen som verkligen har blivit min go-to frisyr. Den är så enkel att göra snygg och den funkar till typ alla outfits. Sen funkar den även kanon om man inte har hunnit tvätta håret och inte har mycket tid på dig att fixa dig.. Tar max 5 minuter! Ser bara en massa fördelar med den stilen på håret 🙂

Ja sen var det dags för Fashion Week då efter lite lunch på stan och ett pre-events om var på hotellet. CIFF heter mässan, och det var lite likt formexmässan fast 100 gånger större. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig (tänkte mig olika shower som det är här), men det var väldigt trevligt. Speciellt efter att vi hade beställt in lite bubbel 😉 Då blir det mesta roligare hehe.. Sen fanns det ju väldigt många roliga märken som jag inte hade hört talas om innan, så några av dom ska jag kika upp och kanske shoppa lite från.

Träffade en kär vän från Italien/ Capri som driver en känd vintagebutik där (Wonderland Capri). Hans butik har blivit väldigt känd för han har så udda saker, från udda märken. Det är mycket starka färger, starka budskap blandat med klassiska chanelväskor. Finns omsydda balenciagaklänningar och pradaväskor med kontroversiella motiv, väldigt roligt. Han var iaf där på plats och ställde ut sina grejer under CIFF. Han har såna sjuka plagg som jag bara älskar, så blev så glad av att se honom och hans monter. Han har lovat mig att jag får låna saker inför galor och sånt, men jag har glömt att kontakta honom. Men inför nästa grej ska jag bära hans kläder!! 🙂

Typ den här vill jag ha på mig någon gång snart.. 😉

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (27)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *