Nu är lägenheten såld!

Hej! Nu är min lägenhet äntligen såld. Som jag skrev tidigare, inte till det priset jag ville ha men nu får jag iaf bli av med den. För det är inte kul att sitta med dubbla kostnader i onödan. Köparen har tillträde den 3e feb, så jag har tills dess att fixa och dona. Inte för det är mycket som ska göras då lägenheten är tom, men jag ska plocka ut mina kristallglas som fortfarande står kvar och boka in en till städning. Men frågan är om det verkligen behövs inte flyttstädning då jag gjorde en sån inför styling och sen har jag ju inte varit där? Hur hade ni gjort som är vana flyttare? Sen ska jag också tömma mitt förråd som jag har massor av saker i.. När jag hyrde ut den valde jag att behålla förrådet för jag var inte redo att gå igenom alla prylar där nere, så det måste jag ta tag i nu.. Yey.. Kul.. 😉

Det är ju lite ”sorgligt” att sälja denna lägenhet då det var min absolut första lägenhet. Jag slet som ett djur för att ha råd med handpenningen till banken. Jag har fått återberättat för mig att jag var stenhård när jag var ung och åkte runt på ”gigg” på nattklubbar runt om i Sverige. Jag tog alla pengar och stoppade in dom direkt på sparkontot. Ingenting gick till alkohol eller sånt trams. Blir lite stolt över 18 åriga Alexandra när jag hör det, för jag gjorde mycket dåliga val men att spara till lägenheten gjorde jag som en riktig stjärna! 😉 Jag var så fast besluten om att jag skulle flytta och om jag minns rätt höll jag tidsplanen. Tror jag sparade ihop allting på 6 månader. Och varför jag skriver att jag fått det återberättat är för att jag har minnesluckor från den tiden, minns inte jättemycket. Hade ingen aning om att det var pga min lägenhet som jag valde att åka ut på gigg på nattklubbar.. När bloggandet och jag var som störst så kunde jag få stora pengar för att bara visa upp mig på klubbar, framförallt utanför Stockholm. Så det var det jag gjorde för att komma in i bostadsbubblan.

Men jag har inga andra känslomässiga band till den lägenheten idag. Jag kopplar ihop den till tiden med mitt ex och när jag var ung. Jag har ju gått vidare från den tiden sen en lång tid tillbaka, så detta är väl sista biten.. Har även raderat bloggen från den tiden ifall ni ej märkt det. Så nu är det bara att blicka framåt! 🙂 Skönt!

Vi har nu börjat packa ihop lägenheten. Men vi har också tagit in en flyttfirma som kommer hit den 10e, vi har valt att köra med grabbarna flytt då vi hört väldigt gott om dom samt blivit rekommenderade dom. Jag vill dock packa ihop mina privata saker själv, som kläder, smink och annat. Så jag har fått ihop 4 lådor totalt, och jag började igår men jag tänker ta det lite lugnt och inte stressa. Flyttfirman kommer få ta hand om köket, stora möbler och sånt. Trots att vi ska köpa mycket nytt så tar vi med oss allting från denna lägenhet, och byter ut sakerna sakta men säkert. Tex sofforna ska ej behållas, matbordet i köket ska bytas ut mot ett runt osv.. Vi behåller 3 lampor som det ser ut just nu, men har redan börjat fila på den nya inköpslistan när det kommer till såna saker. Har hittat dom perfekta lamporna som jag vill sätta upp i kök och eventuellt min nya garderob!! Vill ni se sånt sen även om några grejer blir samarbete? Vore ju dum som inte gjorde samarbeten kring saker jag vill ha, men ni kanske resonerar annorlunda hehe..

Sänggaveln kommer få hänga med till nya boendet, tycker den är fin. Den kommer från Jotex för er som undrar. Även våra nya tavlor som vi beställde för inte så jättelänge sen kommer få hänga med. Det blev så snyggt i sovrummet med en hel tavelvägg. Känns proffsigt och genomtänkt då alla motiv och ramar passar ihop. Blev förvånad över hur bra det blev faktiskt haha! Ni kan se videon där vi satte upp allting här – LÄNK . 

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (13)
 • Anna

  Lägenheten ska städas, personer har varit på visning. Fönster ska vara putsade invändigt och utvändigt helt samma dag eller dagen innan någon flyttar in.
  Flyttstäd i Gbg vart fall kostar max 1500-2000kr för dina kvm och är köparna inte nöjda hänvisar man bara till städfirman, skönt att slippa sådant själv.

  Med vänlig hälsning, från en som köper och säljer en lägenhet varannat år pga rastlöshet.

 • Z

  Jag skulle rekommendera att ta in städfirma.
  Jag själv skulle inte stå ut i tanken att den inte är städad.

 • H

  Lika bra att boka en flyttstädning så att nya ägaren inte kräver er på pengar i efterhand, för städning alltså. Brukar finnas bra städfirmor som mäklaren jobbar med.

 • Bella

  Skulle också ta in en flyttfirma då ni haft visningar i lägenheten och möbler där. Bildas damm och smuts även fast ingen bor där. Speglar och fönster kan vara smutsiga

 • Kattis

  Hade bokat flyttstäd bara för att. Då har dom inget på dig sen 🙂 om det inte skulle vara ordentligt gjort får man ta det med städfirman bara.

 • Sonja

  Undrar hur tänket med miljön går när man byter ut alla möbler hipp happ… Förstår att det inte är en ekonomisk fråga då du fick alla möbler i er gamla lägenhet i ett sammarbete (royal design tror jag?). Undra vad det företaget tycker om att knappt inga av deras grejer följer med i nya boendet. Men det är framförallt den fruktansvärt onödiga och ansvarslösa konsumtionen jag reagerar på hos dig…

  Donera hur mycket du vill till organisationer eller sälj det gamla på tradera… Det kanske lättar på ditt samvete men blir integjort hundra gånger om när man konsumerar i stora mängder. Önska att influencers kunde ta ansvar och sluta försörja sig på att förstora miljön med all sin uppmaning till konsumtion och flygning

  • alexandra

   Jag tänker såhär att soffan är för liten för oss, så vi köper större. Matbordet är helt repigt och förstört, så vi köper nytt. Resten tar vi med.
   Tycker du kan skippa attityden, du kommer få ett trevligare svar från mig då också. STYRKEKRRAAAAM

 • bb

  ”jag gillar nagellack”

 • Emilia

  Lika bra att städa igen.
  När jag köpte min lägenhet hade damen innan beställt flyttstäd innan visningarna. När jag flyttade in var det dammigt nästan överallt och kletiga fingeravtryck på fönster och någon hade tom lämnat kissränder I toaletten. Hon åkte på att bekosta ett nytt städ så lika bra att göra det på nytt. Lycka till med nya placet 🙂

 • Signe

  Boka flyttstäd med garanti! Seriösa firmor erbjuder 10 dagars reklamationsrätt, så ta städningen precis innan inflytt så att om nya ägaren klagar på något så är det städfirmans ansvar att fixa det utan kostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *