Mina nyårslöften för 2020

Göra ännu mindre spontana inköp. Förut var jag hemsk, kunde köpa exakt ALLT jag såg bara för att. Sällan var det saker jag verkligen ville ha eller behövde, dessutom var det ofta i låg kvalitet.. Jag har blivit mycket bättre på att inte göra den typen av inköp, jag går lixom inte in i butiker som säljer fast fashion bara för att ”titta” för då vet jag att jag lätt köper något. Men jag kan alltid bli ännu bättre! 🙂 Så år 2020 blir det inga spontanköp och endast genomtänkta köp.

Köpa dyrare saker!! Haha det kanske låter konstigt men det går lite hand-i-hand med punkten ovanför. Jag ska unna mig dyrare smycken för dom håller längre, unna mig den där chanelkrämen för jag vet att jag uppskattar den mer. Kör på det lyxiga läppstiftet för jag älskar känslan av lyx på läpparna. Dyra underkläder, ja för det känns nice.

Dricka mer vatten. Jag måste ju vara knäpp som faktiskt inte tycker om vatten, men jag tror verkligen jag skulle må bättre om jag gjorde det.

Sluta bry mig om att ha ”det perfekta flödet på instagram”, det kanske låter som en töntig grej men tyvärr har jag struntat i att lägga ut bilder flera gånger för jag övertänker det. Från och med nu ska jag lägga ut det jag vill och känner för 🙂

Spara mer pengar. Jag har ett pensionsparande genom agenter som hjälper till med sånt, men jag vill starta ett eget sparade. Bara för att 🙂 Man vet aldrig ifall det kommer att behövas. Så i år är det år jag startar ett nytt konto där jag sätter undan pengar.

Sluta äta kött helt! Jag äter inte rött kött längre, men jag äter fortfarande kyckling. Det vill jag skippa helt och leva på en helt vegetarians kost. Vegan kommer jag nog inte att bli dock då jag inte tycker vegansk mat är god.. Sorry!

Rensa ut mer än hälften av garderoben. Jag behöver inte behålla kläder från 2015.. Så nu när vi flyttar så kommer jag förhoppningvis leva upp till detta löfte och inte ha kvar massa i skit i garderoben.

Fortsätta ge bort saker. Jag har blivit mycket bättre på att släppa taget om prylar. Jag värderar allting jag får hem direkt och är det så att jag inte kommer använda prylen eller plagget, ja då lägger det i ”ge-bort-påsen” på en gång så jag blir av med det.

Träna hårdare, inte oftare. Jag har blivit lite lat och tar inte i ordentligt på gymmet. Så istället för att tvinga mig dit oftare (för jag tränar trots allt minst 3 gånger i veckan) så ska jag försöka köra på hårdare för mer resultat.

Vad har ni för nyårslöften?

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (31)
 • Johanna

  Så kul att du blir vegetarian!!! Välkommen till den goda sidan 🙂 Kram!

  • Malin

   Johanna: Hur länge har du varit vegetarian? Jag är i startgroparna jag med … och skulle bli så himla glad om du delade mig dig av ditt godaste vegetariska recept?

   🙂 🙂 🙂

 • Bella

  Så himla snygg make up på bilderna 😊

 • Emilia

  Bra löften!

  Vad menar du när du skriver vegetarian? Att du ska äta mejeriprodukter osv? För ska man vara helt korrekt så har ju en vegetarian och vegan samma kost.
  Menar absolut inget illa utan är bara nyfiken på vad du menar. Jättebra att du vill äta vegetariskt, oavsett anledning.

  • Johanna

   En vegetarian utesluter kött en vegan uteslutar allt animaliskt dvs mjölk m.m.

   Det är det alexandra menar. Hon kan sluta med kött men tycker inte om helt vegansk mat.

   • Fia

    Nee, vegetarianer och veganer har samma kost skillnaden är att veganer utesluter ALLT animaliskt som tex läder, päls och i makeup.

    Äter man fortfarande mejeri så är de lakto-vegetarian, ägg ovo-vegetarian

    • Malin

     Nee, man behöver inte sätta folk i fack.

     Man behöver inte skriva lakto, ovo före … för det finns ett samlingsord och det är VEGETARIAN. Sen finns ett samlings ord för dom som utesluter lakto och ovo och det är VEGAN.

  • J

   Vara korrekt? Dessa jäkla märken, vegan, vegetarian, och alla flikar mellan de- vem fan bryr sig. Du behöver inte ifrågasätta någon så, hon får göra precis som hon vill, när hon vill, hur hon vill.

   • Fia

    De va absolut inte att ifrågasätta, de va att rätta felaltig information som getts i kommentarerna och absolut alla får göra precis hur dom vill och jag tycker det är awesome när människor går mot en mer vegetarisk kost

   • Emilia

    Oj! Varför blev du så upprörd? Läste du sista delen av min kommentar? Jag skrev att jag inte menar något illa utan bara är nyfiken, och att det är jättebra att hon äter vegetariskt. Herregud, man måste väl få fråga saker? Jag har inte sagt att Alexandra gör fel eller inte får göra vad hon vill.

  • alexandra

   Vill även dra ner på mejeriprodukter, dricker inte mjölk idag alls. Dock äter jag fortfarande ost.. Så får se hur jag gör där! Kram

  • Malin

   Alla vet väl att VEGETARIANER dricker mjölk, äter creme fraiche, ost och ägg etc och alla vet ju också att VEGANER är mer extrema och utesluter allt som har något samband med ett djur.

 • Fia

  De va absolut inte att ifrågasätta, de va att rätta felaltig information som getts i kommentarerna och absolut alla får göra precis hur dom vill och jag tycker det är awesome när människor går mot en mer vegetarisk kost.

 • Lotta

  Måste fråga om du sett dokumentären Minimalism på Netflix? Om inte så rekommenderar jag den verkligen med tanke på dina mål för 2020. Många av dem tas upp där. Tyckte den var mycket inspirerande. Gott nytt år.

  • Luna

   Den skulle hon (alla influncer) behöva se. Får panik av att se all massproduktion och reklam som leder till det. Alexandra känns dock ganska stökig av sig.. Hon har även svårt att använda samma kläder fler gånger. Antar att det inte passar i flödet på sociala medier. Hon skriver ju dock att hon kommer fortsätta shoppa. Som minimalist använder du det du har och köper nytt om tex något går sönder o inte går att laga. Använder sig av en väska osv. Där är INTE Alexandra

  • alexandra

   Har tittat på typ halva, och gillar den =) Kommer nog aldrig vilja leva 100 % minimalistiskt, men absolut försöka gå åt det hållet. kram!

 • Anonym

  Gott nytt år. Dags för en sminkvideo snart. 😊

 • Linn

  Så himla snyggt sminkad – färgen på läppstiftet passade dej verkligen! 👌🏻😍
  Gott Nytt År!

 • StrongerLife

  Härliga löften.
  Jag har inga löften, bara mål.
  Mina handlar om kosten. Jag vill äta bättre, skippa onödiga tilltugg här och där, onödiga skräpiga matvanor etc. Jag vill bry mig om min kropp, jag vill älska och ta hand om min kropp. Allt är inte bara hur den ser ut utan också om hur den känns och är inuti.
  Sen vill jag träna mig fit, stark, snygg, frisk.
  Sen vill jag ta körkort
  Sen vill jag resa en hel del till min lägenhet i Spanien
  Sen vil jag bli en bättre mamma, bättre fru, bättre människa, bättre dotter
  Och vad jag vill mycket men så är det.
  Lite på samma spår som du också, shoppa mindre men dyrare för bättre hållbarhet etc.

  Du ser assnygg ut !!

 • StrongerLife

  Meh!

  Gott nytt år och god fortsättning på nya året 2020 <3

 • Frida

  Jag tycker alltid att du är så snyggt sminkad 😊 jag har mycket acneärr på kinderna så tyvärr lägger sig sminket snabbt i alla linjer och ärr.
  Men jag tänker att det är ett futtigt ”problem”, finns så mycket värre saker.
  Snygg är du iaf!

 • Anais E Carolina

  På senaste inlägget så ser det ut som ni åt kött på nyårsafton så jag fattar inte!

  • Luna

   Hon är väl dubbelmoralens drottning… Inget nytt under solen

  • alexandra

   Jag köper inte kött själv och äter inte det. Men nu serverades det rött kött och då smakade jag. Känner faktiskt inte jag behöver förklara detta om och om igen.. Det är väl asbra att jag inte äter det i normala fall?

 • Pia

  Härligt med löften och mål inför nya året. Jag har flera mål, men dom flesta håller jag hemliga.

 • Emelie

  Många bra mål för 2020! 🙂
  God fortsättning på det nya året

  Själv har jag inga ”löften” bara mål
  1. Tänka mer på mig själv, låter super egoistisk haha! Men..
  -vill bli mer hälsosam och acceptera att kroppen har förändras efter 2 barn.
  -Försöka ta mig iväg oftare och göra saker utan barn och man.. alla behöver vi en ”paus” från vardagen. Andas, reflektera och kom tillbak med ny energi

  2. Vill bli en bättre förebild för mina barn samt bli ännu bättre sambo 🙂
  inte för att jag är dålig på något sätt utan mer en personlig utveckling.
  Jag vill bli den bästa versionen av mig själv, så jag kan sprida mera glädje och kärlek till mina nära och kära.

 • Sofie

  Vad är det för läppglans/läppstift du har på bilderna?

 • Malin

  Ha ha intressant … har nästan EXAKT dessa nyårslöften också.

  – Dricka mer vatten: Yes, är skitdålig på att dricka över lag. Dricker ca två glas vatten om dagen vilket motsvarar 8 dl. Tok för lite!

  – Bli vegetarian, även om jag inte vill sätta mig i det facket eftersom jag inte vet om jag klarar det 100%. Vegan skulle inte fungera för mig, helt omöjligt eftersom jag precis som du, inte gillar den maten. Kan tänka mig äta vegetariskt 5/7 dagar i veckan och kyckling 2/7. Tycker nämligen inte om fisk och skaldjur alls, inte i någon form.

  – Du skall träna hårdare, jag skall börja med att köpa ett träningskort och sedan pallra mig dit. Det skulle jag vara nöjd över!
  Att du tränar 3ggr/v. tycker jag är superbra! 🙂

  Lycka till med nya större boendet! ♥

 • Mia

  Om du sätter en viss etikett på dig och kallar dig t.ex. ”vegetarian” (d.v.s. enbart konsumerar vegetabilier; annars kallas det lakto-vegetarian, ovo-vegetarian o.s.v) och samtidigt konsumerar animalier ställer du till det för andra människor som gör allt i sin makt för att slippa stå bakom djurindustrin. Många gånger har de som kallar sig vegan/vegetarian blivit serverad t.ex. fisk på restaurang för att ”någon” tidigare gäst kallat sig vegan men ätit fisk. Detta beteende urvattnar begreppen för de människor som faktiskt har tydliga ramar för vad de vill/inte vill bidra till.

  Dessutom; Jag som t.ex. är vegan tydliggör i alla sammanhang där jag blir medvetet eller omedvetet inkluderad att konsumera livsmedel (arbeten, middagar, etc etc) att jag inte äter animalier. Detta för att om de inhandlar något som jag inte vill stötta, har jag bidragit till djurindustrin medvetet eller omedvetet om jag deltar i detta. Oavsett hur man resonerar, blir detta kontentan. Om du däremot tar avstånd från animaliekonsumtion och avstår, genom att inhandla egen mat/tacka nej kommer du i det långa loppet göra skillnad för de individer du valt att bry dig om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *