Snapshots from Polen

Inlägget innehåller adlinks

Nu är jag hemma igen i Sverige. Det har varit en väldigt mysig vecka i Polen med familjen. Jag är så glad att jag kunde följa med och att även Andreas ville med. Det där kanske låter fel.. För Andreas är familjen allt så det var självklart att han ville med, men förra året kunde han inte. Så jag var extra glad över att han var med i år, för min mormor har undrat så mycket över honom 🙂 Hon var till och med nervös över att han inte skulle tycka hon bor fint nog, och att det är för lite ”storstad” över byn där hon bor. Men vi har försökt att förklara flera gånger att Andreas är ingen storstadskille, han är ju från en liten by han själv. Bollnäs är ju verkligen inte en stor stad, långt ifrån. Så han är ju van att åka långt på småvägar för att komma fram. Men sista dagen så hon att hon godkänner honom som en del av familjen och är glad att jag har honom, så gulligt!! Det är viktigt för henne att vi alla mår bra i familjen..

Så vad sysselsatte vi oss med när vi var där då, förutom att umgås med mormor. Jo vi var en dag i Wroclaw som är närmaste större stad. Det var dit vi tog planet till. Förra året åkte vi med planet till den ännu större staden Krakow och spenderade första dagen där, och det är roligare där för det händer mer där, men det är också längre ifrån byn där mormor bor.. Ca 3 timmar med bil tar det från Krakow. Från Kroclaw stad är det bara en timme så det var anledningen till varför vi åkte dit (men jag rekommenderar inte er att åka dit ifall ni vill turista). Men hur som helst, den här gången åkte vi dit och det vi gjorde var att vi tittade runt i små butiker, åt polsk mat, jag lyckades tappa bort mig själv på en lime och fick nästan panik för jag har noll lokalsinne och hittade inte tillbaka till om andra (HAHA), besökte olika kyrkor och promenerade en hel del.

Alexandra Nilsson polen

Min outfit första dagen. Älskar tröjan! En liknande hittar ni >HÄR<

Alexandra Nilsson polen

Min snygga kappa kommer från Ralph Lauren, men ni kan hitta en liknande budget-variant >HÄR<

Många vackra fasader..

Skämtade och sa att det fanns fler kyrkor än människor i Polen hehe…

Min lilla apa!

Alexandra Nilsson andreas Hellmers

Det var kallt men soligt 🙂

Alexandra Nilsson familj

Mamma och fina syster ♥ Gillar ni min hatt? Då hittar ni en liknade >HÄR< (endast en kvar)

Alexandra Nilsson polen

Blommor till morfars grav. Blommorna som säljs är oftast i plast för att dom inte ska vissna. Jag gillar den iden faktiskt. Judar tex, dom lägger ju stenar på gravarna just för att dom inte vissnar och håller för evigt. Den tanken är fin, för blommor håller ju inte alls länge. Så detta blir något mellanläge. 

Mamma tyckte att dom funkade bra som en hatt 😉

Visst var dessa färger vackra? Höstiga och romantiska. Men såklart även dessa var i plast, men det kan man inte tro om man tittar på bilden. Dom ser ju väldigt äkta ut!

Mormor är bäst på soppor, detta är borsch gjord på rödbetor och hennes egenodlade grönsaker. Blir inte mer ekologiskt än så! Dessutom gör hon allt mat själv som hon matar hönsen med. Häftigt va?

Alexandra Nilsson mormor polen

Hej då mormor, ses snart igen..

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (22)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *