Ställde in Kina-resan..

Jag nämnde ju lite kort tidigare att jag skulle iväg till Kina. Det var planerat nu nästa vecka. Men jag har valt att inte åka med pga flera anledningar. Den största anledningen är ju såklart det som har uppmärksammat just nu dom senaste dagarna i Media. Det har kommit fram att det har satts flera tusentals muslimer i arbetsläger där dom torteras. Detta är fruktansvärt och jag kan inte åka ditt med gott samvete. Resan var en pr-resa som gick ut på att vi skulle marknadsföra landet och få andra att vilja upptäcka landet. Men jag kan inte indirekt stödja det som händer just nu, så jag var tvungen att dra mig ut i sista sekund. Även om det betyder att vissa blev sura på mig, men jag klarar inte av att åka dit. Jag har dock fått höra att andra influensers nu ska åka, och det tycker jag är fruktansvärt. Det är inte värt pengarna!! Jag hoppas innerligt att dom ångrar sig och kan dra sig ut även om det är så tätt inpå.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (63)
 • Mitchy

  Bra gjort! Det har ju pågått länge, innan din kina resa var planerad ju! :O

 • Majsan

  Otroligt bra gjort. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite

 • Zeinab

  Så bra gjort av dig, och så bra att fler uppmärksammar det som sker i Kina just nu.

 • Johanna

  Bra av dig att stå upp för detta ❤️

 • S

  Du är bäst Alexandra!!

 • StrongerLife

  Bra gjort!! Du är så storsint, hjärtat på rätt ställe. Synd att inte fler kan tänka som du gör och ta ansvar för vår värld. Varför ska man stödja ett sånt land? Varför ska man visa upp det vackra de har när de själva smutskastar sig genom tortyr och barbariskt beteende?
  Tack Alexandra.

 • Dilla

  Följt dig länge nu – tror det är första gången jag kommenterar. Wow vad dessa nyheter gör mig glad inombords då det ibland känns som ingen i världen bryr sig över att 1 miljon uigurer är fängslade i olika former av tortyrläger i Kina idag.

  Tack för detta! Önskar dig verkligen allt det bästa i livet.

 • Saga

  Riktigt bra gjort! ❤ Älskar när jag får bekräftat varför jag följer en viss blogg – klart jag vill följa någon som inte bara är inspirerande, men som också står upp för rätt grejer och som inte går med på vad som helst även när pengar är inblandat. Heja dig!

 • Pia Widlund

  Mycket bra ställningstagande. Ett land som äter hundar behövs inte.

  • M

   Efter att ha backpackat genom Kina två omgångar kan jag bara skratta åt din kommentar… Inte en enda meny med hund och då läser jag ändå kinesiska och går på lokala kedjorna 🙂 Gör om, gör rätt. Fakta före myt.

   • Selma

    Tror att Pia syftade på den hemska Yulin festivalen där hundratals hundar flås levande och tillagas. Har för mig att festivalen har blivit förbjuden nu men traditioner är fasiken svåra att ta död på.

    • Mitchy

     Precis som att äta kossa, tänker man såhär o nt är vegan är man ju rena hycklaren

     • Kina

      Håller på sätt o vis med om att det är samma sak att äta ko m.m. Men att avliva ett djur relativt snabbt jämfört med att koka, flå djuret helt vid medvetande är inte samma sak.

 • Emma

  Bra gjort av dig att ställa in!

 • Kina

  Att kina inte respekterar mänskliga rättigheter kan ju knappast varit en nyhet för dig? Och deras sätt att behandla djur är ju också helt vidrigt. Kommer aldrig sätta min fot i det hemska landet.

 • Sofia

  Hej Alexandra,

  Det är första gången jag kommenterar trots att jag följt dig i såååå många år. Jag är så stolt över dig och att du faktiskt vill göra en skillnad i världen och vågar gå din egen värld för att göra något gott! Detta gör mig otroligt glad! 🙂

 • Johanna

  Tycker det är bra gjort av dig att inte åka till Kina samt att du uppmärksammar uyghur människorna där som får lida pga Kina.

 • Ol

  Fan vad bra beslut!!! Vilka är dessa andra ingluencers som gått med på detta? Bör definitivt problematiseras :/

 • Nicky

  Bra gjort Alexandra!!!🙏🙏

 • Emma.K

  Snyggt gjort Alexandra! Riktigt bra beslut!

 • Malin

  Bra gjort att ställa in och att uppmärksamma vad som pågår!

 • Josefin Oskarsson

  Wow, jag är imponerad! Bra gjort!

 • 🍒

  Läste på bloggbevakning att du ställt in resa pga…
  Ville bara komma in här och säga: heja dig! 🌹

 • Sabrina

  Första gången jag kommenterar men så tacksam och glad att du uppmärksammar detta. Tack ❤

 • Karin

  Himla bra gjort och som många andra sagt det är jättebra att du uppmärksammar detta. Jag önskar FN kunde göra någonting, Kina gör och har gjort så fruktansvärda saker, det är ju samma som hände under andra världskriget. Nej bra att bojkotta resor dit.
  <3

 • Laura

  Alltså jag är en gammal läsare från Kissies tiden, slutade följa dig ett och har inte följt dig eller kilat in på bloggen på flera år. Men DET HÄR!!!
  Du är KUNG i mina ögon, du är så grym!!!!! Älskar dina ställningstaganden!!!!!!

 • Abbe

  Snyggt gjort. Enligt Amnesty finns det i dagsläget över 1 miljon människor i diverse läger i provinsen Xinjiang.

 • Nina

  Första gången jag kommenterar en blogg någonsin.
  De här så så rätt gjort av dig och som föregående har sagt. Jag älskar när jag får bekräftat varför jag följer någon.
  Du gång på gång bevisat för mig och alla andra att du har hjärtat på rätt plats. Även fast man kan tycka att detta är en självklar grej.

  Jag är Intresserad av vilka dessa andra influensers är. För jag kommer nämligen aldrig kasta ett öga åt deras håll igen. och jag hoppas att det inte enbart är jag som kommer agera på detta vis och att de även förlorat samarbeten på grund av deras ohumoristiska moral. De senare är mer önsketänkande. De det aldeig kommer att hända i dagens egoistiska samhälle där allt handlar om pengar.

  Fortsätt som du gör Alexandra. Vilken QUEEN du är. <3

 • Laila

  så jävla bra!!!!!!

 • Linnea

  Bra och viktigt att du tar ställning.

 • mariam

  Inte kommenterat på alla dina år som bloggerska o kommenterar aldrig, men GUD vad detta var värt alla fina kommentarer i världen! Herregud vad du precis växt enormt för vad du valt. Blir helt rörd

 • Tjing tjong

  Vrf satsar du inte på kvinnorättigheter i muslim länder ist då, du som är feminist… aaah juste glömde att såna som du bara håller på med erat absurda skenheliga hyckleri angående avskyvärda apor. Förstår överhuvudtaget inte hur en sån som dig kan leva med Dig sj. Pinsamt din lögnhals

 • Wicky

  Bra grej. Snälla kolla upp mer Hur de behandlar sin befolkning, hur de behandlar kristna och djur osv osv .Censuren, övervakningen osv. Jag har börjat bojkotta allt från Kina.

 • Mohammed Shwan

  Min tacksam för dig kan inte beskrivas med ord du är en riktigt ängel kan säga bara. Jag har stor respekt för folk ställer upp för svsge människor oavsett ras eller religion, en gång till stor tack och ha det bäst i livet. Mvh Mohammed Shwan

 • anonym

  UNDERBAR ÄR DU

 • N

  Så himla bra av dig!! Jag läste precis aftonbladets artikel och de är såå viktig att folk uppmärksammar det som pågår där borta, media har knappt uppmärksammat det, och just de att man tar ställning. Detta gör mig så glad!!

 • Kerstin

  Jag tillhör inte den generation som läser bloggar, men du ska ha en jättestor eloge för att du ställde in resan till Kina. Även för att du visar din ståndpunkt.

 • Jess

  Starkt av dig Alexandra! Det som har kommit ut om fångarna är vidrigt och det enda rätta att göra i din sits är att avstå/avboka.
  SÅÅÅ besviken på andra influencers som ändå åker.

 • Jessica

  Alltså förlåt men alla ni som skriver ”starkt av dig” ”wow vad du är bra!!” ”Snyggt gjort” är ni seriösa? Det är SJÄLVKLART att det är så man bör agera? Som att man skulle tacka någon och lyfta upp dem till skyarna för att dem bojkotta NaziTyskland under andra världskriget. Det är inget man ska TACKA för, det är en självklar ställningstagande.

 • Astrid

  Vad grym du är!! starkt och modigt att ta ställning för något du tror på fast folk kan bli arga. Helt rätt!

 • A

  Fantastiskt bra gjort!

 • Kol

  Du gjorde helt rätt 💪

 • Norzin

  I’d really like to thank you for putting your foot down n not giving in like most people do. I just wish we had more people like you who are sympathetic towards others. 🙏🙏🙏 Thank you

 • Aziz

  Det var riktigt stabilt av dig!
  Blev chockad av att läsa om dig på Expressen trodde inte att d fanns influenser som dig!
  Tack för ditt mod!

 • M

  Wow Alexandra! ❤️ Vilket fint initiativ, så himla bra gjort av dig
  Du gör skillnad, tack tack tack 🙏🏼

 • Anna

  Bra gjort hit och bra gjort dit. Men jag sitter ändå här och skakar på huvudet… Hur tänker du kring att du besökte Israel för mindre än ett år sedan? ”Alla är inte perfekta” ”Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något” osv?
  Det hade VERKLIGEN varit intressant att veta hur dina etiska principer står här? De verkar vara obefintliga enligt mig. Kanske har du svarat på detta till någon annan som jag missat… vad vet jag. Men att göra en ganska big deal av att inte besöka ett land som kränker mänskliga rättigheter på alla sätt och vis, men å andra sidan göra det totalt motsatta för mindre än ett år sedan är för mig Hyckleri i sin renaste form. Dessutom smutskastar du andra personer som väljer att besöka Kina, känns inte riktigt rättvist va? Tyvärr tycker jag detta blev pinsamt och luktar lite fejk…

  Ha det bra.

  • Magi

   Måste hålla med…
   Ja, fångarna behandlas kanske inte som kungligheter som här i Sverige, men läste ingenting om tortyr. Och som skrivet ovan så har du besökt länder där kristna dödas och torteras av muslimer utan problem….
   Hyckleri på högsta nivå.
   Dessutom kanske det är bra att influencers åker till Kina så det blir lite mer publicitet och mer fokus på det som händer där…

   • Anna

    Nu syftade jag på att man i Israel (Palestina) OCH Israel som stat kränker både palestiniers mänskliga rättigheter och krigslagar mot det palestinska folket, som till absolut största del är muslimer.
    Olika folk och folk från olika religioner kränks varje eviga dag på olika sätt. Fängslas. Torteras. Dödas. Våldtas. Fördrivs. Det vet vi alla.
    Men att det blir en grej här på bloggen och i media av att Alexandra väljer att INTE åka till Kina pågrund av att Muslimer kränkts (och alla applåderar och hyllar hennes ställningstagande) MEN inte har några som helst problem med att besöka Israel i nöjessyfte är för mig en stor gåta. Då är man ordentligt karaktärslös enligt Mig.

    https://www.hrw.org/world-report/2019/country-chapters/israel/palestine

    OBS. Detta har självklart inget med religion att göra. Eller vart eller mot vilket folk man kränker de mänskliga rättigheterna. De är mänskliga och inget annat.
    Och ja, kristna kränks i Israel också.

    Ha det bra.

 • Nacimina

  Åhh tack fina du❤❤❤❤❤

 • Isabella

  Snyggt gjort! Tusen tack att du tänker mänskligt och inte vill stödja ett land som just nu håller på att masstortera muslimer.

  Wow Alexandra, respekt till dig!!!<3

 • Mona

  Älskar dig du är inte selektiv utan du står för allas rättigheter det älskar jag❤️

 • Hesi

  Tack för att du talar för dem som inte kan tala för sig själv …. Tibet i många år har drabbat under Kinas regim och nu lider Uigyur muslimer också. Tack för att du stödjer mänsklig rättigheter i Kina. 🙏🏼

 • Sofie

  Hade inte heller åkt till detta land om jag vore du.

 • Milly

  Wow vilken förebild du är!! Ser upp till dig otroligt mycket efter det här beslutet. Jag själv gör likadant till flera länder. Heja dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *