Hej! Nu är jag äntligen tillbaka här på bloggen efter en liten mini-paus under helgen. Vi har ju varit i Bollnäs för att spela brännboll, som varje år. Jag valde dock att inte spela i år för jag helt enkelt inte tycker det är så jätteroligt. Men jag är gärna med på sidan om som support och hejar på dom andra 🙂 Andreas lyckas efter bara 5 minuter göra illa sitt knä stackaren. Så han lovar att ta det lugnt resten av helgen så han inte behöver åka till USA skadad. Men då är det min tur istället.. Igår låg jag och vilade lite i soffan så jag skulle orka med en festkväll med laget, men precis när jag vaknar upp efter en kvarts powernap så råkar jag dra ner datorn från bordet. Den landar rakt på tårna och det gör så j*vla ont. Ni vet ju själva känslan när man råkar slå i tårna i något eller tappar något, det svider och dunkar lite ett tag men det går ju också över snabbt. I mitt fall gick det inte över, det gjorde dessutom ondare än vanligt. Hela foten börjar dunka och det blir formas direkt en bula/knöl över mina tår. Jag vågar knappt titta efter, så Andreas tar av min strumpa och säger ”oj, vi måste åka in till sjukhuset!” Det är blått och väldigt svullet” Fan! Har jag brutit tån nu? Har ju aldrig brutit något tidigare så jag vet inte hur det känns. Men det dunkar och smärtan blir mer och mer intensiv. Vi lägger lite is på så svullnaden ska gå ner och jag håller upp foten tills Andreas kommer med bilen. Försöker ställa mig upp, det går inte. Foten dunkar och gör väldigt ont. Jag hoppar fram på vänstra benet och sätter mig i bilen, foten dunkar fortfarande och smärtan kommer som vågor.

Vi kommer fram till akuten och det är ganska tomt i väntrummet, jag trodde att det skulle vara fullt med människor från brännbllsyran. Men hur som helst, jag får komma in till receptionen och dom bokar in en röntgen åt mig. Sjuksköterskan som tar emot mig skrattade för hon sa att hon kände igen mig, men det tog några minuter innan hon insåg från vart. Så jag tänkte inte så mycket på foten längre medan jag pratade med den trevliga kvinnan. Sen efter en timmes väntan i vänthallen kommer en läkare ut och berättar att ingenting är brutet. Det är inte ens en spricka! Jag blir så förvånad för det gjorde ju så jäkla ont. Det var mina blodkärl som hade spruckit runt foten och det var därför det gjorde så ont. Läkaren berättade att det kan faktiskt göra ondare än att bryta benet. Det var faktiskt lite skönt att höra, för man vill ju inte vara en dramaqueen haha… Så det som gäller är nu is och hålla foten högt så svullnaden kan lägga sig. Jag är bara glad att jag slapp kryckor eller gips, för i USA är det nästan 40 grader varmt och det hade gjort resan mycket jobbare om jag hade varit skadad. Så ja, det var historian om när jag nästan bröt mina tår 😉

Men jag träffade på andra som satt i väntrummet som också hade lyckats skada sig.. En grabb hade fått en fiskekrok rakt in i låret som han inte fick ut (aj!), en annan hostade blod och en kvinna kom in med brända fötter. Hon hade nog spillt kokande vatten eller något, usch vad jag tyckte synd om henne.. Hon fick sitta i rullstol för hon hade så ont 🙁 Sen var det 2 ambulanser som hann komma medan jag väntade på min tur. Jag är glad jag fick hjälp så snabbt trots att så många andra hade värre skador. Dessutom stängde deras röntgen 19:00, och jag kom dit 10 minuter i och fick hjälp. Snacka om tur!

Ignorera mina tår hehe…

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (37)
 • Cecilia

  AJ! Vilken otur. Och visst gör det riktigt ont. Jag tappade en gjutjärnspanna på foten en gång, och det blev också en jätteknöl. Kunde absolut inte stå på den eller röra tårna. Men samma på röntgen: Ingenting! Hoppas högläge hjälper, det brukar vara bäst.

 • Mia

  Gjort något liknande. Gick till apoteket å skaffade ett elastiskt bandage och lindade in foten ganska fast. För att hålla nere blodutgjutelsen. ,👍

  https://www.apotekhjartat.se/produkt/hjartats-elastiskt-bandage-1/

 • Sara Fällström

  Oj jäääävlar hur din fot såg ut! 😭😱😱😱

  Hoppas du fick nå smärtstillande eller så. 🌹

 • Anonym

  Hej,

  Vad tycker du om bloggbevakning och kommentarsfältet som tillåts där? Läser du någonsin det som skrivs om dig i kommentarerna. Hoppas inte att du gör det. Tycker det är sorgligt att det är en sådan stämning i bloggen, som uppmuntras av bloggerskan och jag vet att du lyft det ibland men jag tycker det är rätt hemskt att det får fortsätta. Jag har följt många bloggare i flera år och i början var det en del bråk, ibland på riktigt och ibland för uppmärksamhet och få fler följare. Alla ni har ju nu vuxit upp men då skapas det istället en blogg som hånar, sprider lögner, spekulera etc om era liv och ingen verkar säga ifrån på skarpen. Varför tillåts detta?

  • alexandra

   Hej. Det är en hatsida för hatiska människor. Det är fruktansvärt att den får finnas kvar. Men nej jag går inte in och läser kommentarerna, för där är det bara elaka och tragiska människor som kommenterar. Jag ska inte fokusera på negativitet, det ger mig ingenting.. Men ja det är sjukt att sidan får finnas kvar. Jag har tipsat polisen om sidan. Kram!

   • Anonym

    Tack för svar. I början tyckte jag tyvärr att bloggen var bra, det var som en sammanfattning av vad som hände i sociala medier och jag hittade andra bloggare/influencers jag ville följa genom den. Men tonen började bli hemsk för något år sedan och vi är några få som försöker stå för att det ska vara konstruktiv kritik i kommentarsfältet med när ansvarig och många andra saknar moral och filter så spårar det ofta. Så jag har bestämt mig för att sluta läsa, men ville ändå försöka göra en förändring innan jag släpper detta helt då jag vet att det är många unga tjejer som läser och det är sorgligt att se vilket klimat som accepteras på nätet.

 • Helena

  Ajajaj! Har gjort en liknande grej, gjorde svinont!! Kan trösta med att det blir bra om några dagar iaf😇

 • Cenedra

  ​Undrar du vad meningen med livet är? Isåfall har jag svaret, svaret är Jesus Kristus. Han kan fylla tomrummet du känner inom dig och han kan rädda dig! Om du är nyfiken på vem Gud är eller har frågor så kolla in min blogg där du kan läsa om Gud och kommentera om du undrar något! Kram<3

 • Frida

  Du e så söt lilla Kissie
  Och du kämpar så bra!
  Krya på dej!
  Kram

 • Ida

  Och så undrar folk varför det är så lång väntetid på akutmottagningarna………

  • alexandra

   Jag är glad jag åkte in, tänk om det hade varit brutet lixom. Och jag åker till USA på onsdag. Nej så det där biter inte mig, dessutom är det mina skattepengar som går till sjukvården bland annat. Tänker absolut använda mig av vården.

  • Ann-Sofie

   Men hallå. Det är inte så att hon åkte in med en magsjuka eller ont i halsen som alla dumpuckon.
   Bra att hon fick det uppkallat. Kunde juh varit brutit eller t.om en propp.

  • Michaela

   Det är ingenting att undra över köar på akuten. Människor går in när det verkligen känns att det behövs snabb hjälp. Även om det finns sjukare människor på akuten så prioriserar dom dom först, så om det är någon som måste då vänta där lite extra så är det Alexandra, och inte personen som spyr blod tex. Så Alexandra och andra som känner behovet att åka in få absolut åka in.

   Det är jäkla tråkigt att våran värld har blivit såhär bitter. Alltid ska man sitra och kolla på vad andra gör, bestämma och kräva hur de ska göra när och vad, och framför sllt fokusera på det negativa. Vad får ni av det? Kittlat det i magen när ni ser att Alexandra blir ledsen? Känner ni er sådär lite extra tuffa när ni säger nåt elakt? Vill verkligen veta vad narsister som ni får av att regelbundet kränka andra människor! Jag kan tyvärr inte relatera och vill inte det.

   Ni vet väl att ni har också rätten precis som alla andra att söka hjälp inom vården, bland annat hos psykiatrin..

 • Ess

  Herregud, det där hade du inte behövt åka till akuten med.
  Ring 1177 nästa gång. Ganska logiskt att inget var brutet, utan bara svullet.
  Nästa gång kanske det är du som får vänta på akuten till förtur för någon diva som bränt sig på sitt te. 😤 Tror inte att du skulle vara lika glad då.

  • Mamma M

   Logiskt att inget var brutet? Hur vet du det?
   Min dotter hade ont i foten i 2 månader, inte överdrivet ont och hon kunde gå på foten men när det inte gick över fick vi det röntgat och det visade sig vara en fraktur som senare fick opereras.
   Sen absolut man behöver inte åka till akuten med nageltrång men här där jag bor blir man i varje fall bedömd och hemskickad om man inte anser att det är akut.

  • alexandra

   Jo fast nu försökte vi ringa 1177 och det var jättelånga köer. Jag hade jätteont och var rädd att det var brutet. Dessutom går mina skattepengar till detta, så klart jag får använda mig av det. Är ingen diva för jag tar hand om mig själv. Sluta upp med dessa dumheter nu och sprid kärlek istället. Det kostar inget!

   • Steffi

    Självklart åker man in till akuten för en sådan sak. Man kan aldrig veta vad det faktiskt är förrän man har fått det undersökt av en läkare. Andreas gjorde rätt i att hjälpa Alexandra till akuten. Alla har rätt att använda sig utav sjukvården.

   • Ess

    Jag tycker om dig, men hur skulle samhället se ut om man inte fick uttrycka sin åsikt kring andras diskutabla val?
    Jag betalar också skatt, så har rätt att vara kritisk när andra utnyttjar akuten för minsta lilla.

    Skulle vilja se din reaktion på akuten den dagen du möjligen har skadat dig illa och någon annan får ”förtur” till vård för något denne kunde behandlat själv.
    Det hade tagit hus i helvete hos dig i din blogg kan jag nästan lova. 😆

    • Mamma M

     Fast det är väl ändå inte så att någon får förtur eller att det är ett kösystem. Självklart prioriteras fallen efter vårdbehov och om man skadar sig illa går man före både nageltrång och öroninflammation så det behöver man nog inte oroa sig över.

    • Michaela

     Det är lite skillnad på att uttrycka sin åsikt och vara en trollande bitch. Just saying. Du tappade trovärdigheten och respekten med din första kommentar.

  • P

   Men wow, vilken oskön kommentar! Jag och 1177 var säkra på att jag bara stukat mitt finger men jag tröttnade tillslut på att ha ont, åkte in till sjukhus och det visade sig att jag hade brutit det. Pga att jag väntat så lång tid fick läkaren bryta fingret igen för att det skulle ha en chans att läka rätt – så allt är verkligen inte ”logiskt” eller självklart när det handlar om kroppen, speciellt inte delar av kroppen som består av såå många småben och senor :)))

  • May

   Akuten har triage sjuksköterskor som värderar hur brådskande fallen är. De som har värre skador får förtur. Knappast köade alla till röntgen, så Alexandra tog nog ingens ‘plats’.

  • Ann-Sofie

   Varje gång Jagvhsr du ge 1177 har de bara läst upp allting för mig som jag redan läste på nätet innan samtalet. Jag är ofta snabb att säga det också. Och ibland får man till svar ”drick lite te och vila”. Da fakk. Jag är inte den som går till läkare i onödan men när inte ens 1177 kan hjälpa till så får en en gå VC eller i värsta fall åka till akuten.

 • Pia Widlund

  Ajjjj va ont det ser ut att göra. Ta hand om dig!

 • Emilie

  Ett tips är 1177.se Där kan man läsa att det bara är benbrott i stortån som man behöver söka vård för. De andra tårna läker oftast av sig själva.

 • Lisa

  Hände likande mig. En häst i stallet trampade på min fot och vred om!! Gjorde sååå ont, vi fick knappt av skon för foten svullnade upp så himla fort och blev helt enorm. Kändes som allt var totalt förstört i foten men var ”bara” blodkärl. Så förstår dig 😂😂 detta är många år sedan men foten blir fortfarande lila på samma plats när den blir kall 😂

 • Lena

  Löjligt! Syns tidligt att inget är brutet utan enbart svullet. Genom personer som denna som gör att akuten svämmar över av personer som inte har där att göra!

  • Fanny

   Så du tror att vid frakturer pekar det alltid ut en skelettbit eller foten är helt snedställd? Då tror du fel.

  • Michaela

   Jag vet att alla inte är födda med en normal IQ, men så länge du inte är en utbildad läkare själv kan du inte veta vilken skada det är bara med att kolla på foten. Google är inte heller en doktor. Vi betalar skatt för att kunna använda vården när det behövs. Det finns inte regler eller lagar om hur sjuk man måste vara för att åka in. Du kan inte heller sitta där och säga vem får och inte får åka in. Känner man att allt inte är ok så åker man.

  • Simone

   Inte ett dugg löjligt. Man kan inte alltid bara se utanpå om där är en fraktur.
   Jag fick en fraktur i foten, var bara svullen och kunde inte stödja på foten. Åkte in till akuten och fick gipsas. Så jo hon gjorde rätt till att åka in.

 • Michaela

  Men vad i rena helvetet är det ni gnäller på kära medborgare?! Jag är så jäkla trött att läsa på hur ni klagar på minsta lilla, sitter där bakom skärmen i eran patetiska liv och tror att ni kan bestämma över andras liv och kräva hur de ska leva och göra. Ni måste för fan söka hjälp, för erat beteende är inte normalt. Klart Alexandra får använda vården så mycket hon vill, och jag rekommenderar att ni gör det också. Det är verkligen läskigt hur ni kommer in hit och ska hoppa på varenda lilla sak. Reflektera lite över det. Jisses. Sluta vara sådär obsessed och låt Alexandra leva sitt liv.

  Det är ju solklart att du åker in och kollar foten Alexandra! Bry dig inte om trollen, dom är bara avundsjuka människor som vill trycka på alla dina knappar så att du ska må lika dåligt som dom. Och förlåt att jag sa hårt, men jag är så trött på människor som dom ovan med sina klagomål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *