1. Sluta följ instagram-konton som får dig att må dåligt. Det är inte värt att följa människor bara för att.

2. Börja följa människor som ger dig självförtroende! Det behöver inte vara kroppsaktivister och bodypositivty-konton det kan fortfarande vara smala träningsmänniskor. Men känn efter, vem mår du bra av att se i flödet? Följ den personen! 🙂

3. Försök vara runt ”vanliga människor”, dvs inga instagram-modeller. Sen jag började gå på grupppass har jag börjat vara runt vanliga kvinnor med vanliga kroppar. Jag insåg att jag nästan hade glömt bort hur vanliga människor såg ut, på riktigt alltså. Utan filter och perfekta poser som gör att man ser både längre och slankare ut (I should now, har använt mig av dessa knep i många år). Men tack vara alla vanliga kvinnor som kommer i alla olika storlekar och former så känner jag att jag inte behöver skämmas över min kropp.

4. Våga utmana dig själv genom att lägga ut vanliga bilder på dig själv. Var inte så hård mot dig själv, du behöver inte ta om bilden för den första duger. För några år sen hade jag ALDRIG vågat lägga ut bilden nedanför. Men nu får jag en boost av att lägga ut den för jag vet att andra behöver se vanliga kroppar för att må bra.

5. Välj både kläder och badkläder efter din kroppstyp. Köp inte den senaste bikinikollektionen med minialt med tyg, designad av en influencer bara för att. Var realistisk, vad kommer du trivas i? Vad tycker du att din kropp ser bäst ut i? Är det inte en liten tanga, nej köp inte den då! Gå inte efter modet, gå efter vad du gillar och trivs bäst i 🙂 Jag personligen trivs väldigt bra i baddräkter med detaljer i midjan och bikinitrosor som har hög midja.

6. Träna och ät bra mat. Belöningssystemet i hjärnan sätts igång ordentligt när du tar hand om dig själv och gör bra val. Så tand om kroppen inifrån så kommer det lysa igenom 🙂

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (34)
 • A

  Så jävla bra inlägg. Har en vän som tyvärr lider av svår anorexia just nu (över endast 38 kg) och hon kommer fan dö om hon fortsätter så. Jag och flera andra är sjukt upprörda över detta. Jag ska dela ditt inlägg till henne för jag tror det kan ge rätt signaler till henne.

  PS! Har följt din blogg i säkert 10 år. Det är helt fantastiskt hur man kan utvecklas, du är verkligen grym på det du gör och helt rätt person för ditt jobb. Good job! 💪🏼

 • Jonna

  Du är så jävla bra!!

 • Sara

  Så jävla bra och viktigt 👊🏼❤️❤️

 • Anonym

  Bra skrivet. Jag tänker avfölja ett konto där allt kretsar kring träning och yta. Ok om hon som har kontot gav mer värme till andra men nej hon bara pratar om sig själv. Vem gillar en skrytig egoist. Så jag blev riktigt peppad när jag läste det du skrivit. Man ska inte fortsätta i gammla banor om det inte är bra. Kram.

 • V

  ”Du behöver inte skämmas för din kropp”!!! Du är ju för f**n opererad utav bara den!! Snacka om dålig förebild för att få tjejer att tycka om sin kropp de föddes med!

  • Johanna

   Och om man opererat sig kan man inte ändra inställning i efterhand eller? Människor förändras även om operationerna kvarstår. Och ”som bara den”, tuttarna som hon sen förminskat igen och näsan? Väx upp.

  • alexandra

   Nu kan jag inte få det ogjort, gjort är gjort. Jag väljer att gå framåt och försöka vara den bästa förebilden jag kan vara samtidigt jag fortfarande är mig själv. Hoppas du försöker vara en god förebild du med (genom att inte skria negativa kommentarer på nätet, det hjälper ingen – lovar). Lycka till! 🙂

  • Sofie

   Tror det i många fall kan vara ännu svårare att vara nöjd med sin kropp när man väl fixat en sak, då triggar det nog att göra mer och att inte känna sig nöjd. Jag tyckrr det därför är fantastiskt att Alexandra känner sig nöjd i sin kropp idag, fixad eller inte, jag tror inte det ena är lättare än det andra.

 • Lizzie

  Snygg bild på en snygg tjej! 🙂 Helt klart bättre än de ”perfekta” 😀

 • Mikaela

  Så fin! 😍

 • S

  Du är grym! Jag har följt dig sedan några år tillbaka och du har blivit en fantastisk person! En otrolig förebild för unga tjejer.

 • D I A N A

  Bra inlägg, viktigt inlägg, tack för den otroligt fina bilden av en helt normal och vanlig kropp!!! Älskar

 • Amanda

  Du är såååå snygg!

 • Pia Widlund

  Viktiga punkter! Ha en fin dag!

 • Johanna

  Jag fullkomligt älskar alla dessa bilder du börjat lägga ut. Tycker du är snygg som bara den och jag mår bra av att se dom. Heja!!

 • J

  Sjukt snygg bh! Dör.
  Jättebra inlägg. Det handlar ju bara om yta. Vad är viktigt egentligen? Det är vad vi ska fokusera på.

  • alexandra

   Absolut, men att säga ”skit i utsidan” kommer inte hjälpa någon när vi lever i ett extremt utseendefixerat samhälle. Försöker ge tips som faktiskt kan hjälpa, även om det bara är för stunden. Kram

 • Jonsson

  Jag förstår inte varför du inte hade kunnat lägga ut bilden förut? På grund av en valk i magen? Sådana bilder på kvinnor och män har funnits ute på nätet i många många år och anses inte vara nå konstigt, inte enligt mig iaf och alla människor jag umgås med.
  Jag tycker att det är otroligt snyggt och attraktivt med kurviga former på kvinnor. En valk här och där är helt normalt. Det utgör inte personligheten. Och du ser jätte fin ut i dina ”normala” bilder som du kallar det. Du ser ut och vara glad, hälsosam och lycklig. 🙂

  • alexandra

   Pga mina tidigare ätstörningar kunde jag inte lägga ut sånt.

   • Jonsson

    Okej, då förstår jag. Det är svårt för mig att föreställa hur ett liv ser ut med en ätstörning som ”pratar till en själv” hela tiden.
    Har man inte varit där själv så kan man inte veta hur det känns att leva så. Speciellt som offentlig person. Man är verkligen en stark person som tar sig igenom det! Keep up the good work!

 • Isabell

  Åååh du är så snygg! Och din energi som du sprider – keep up the good work!

 • T

  Du borde ta till dig av debatten kring lady D.. det är ju precis den kritiken DU fått. Men slagit bort. Din Dubbelmoralen. Får. Mig. Att. Spy.

 • Ny här

  Å vad glad jag blev av detta inlägg ❤ Hittade hit via Bloggbevakning och nu blev jag nyfiken på att ”hänga” här med. Vi behöver goda förebilder på riktigt. Och du har rätt som du skrev i ett svar ovan, att du inte kan ändra på det som varit… och självklart kan du vara en bra förebild även dom tidigare opererad! Oavsett om det handlar om yta eller det som är ännu viktigare… insidan 😁❤❤❤

 • My

  Wow vad fin du var på den här bilden! 🙂

 • Någon

  Mmm…visst… ”Jättemodig” bild av Kissie. Dels, som många redan påpekat, hon passar perfekt in i normen, big wooop för att en smal blondin med stora tuttar ”vågar” visa ett veck på magen…. Har ni lite högre krav en det på vad som är modigt? Dels är den här bilden photoshoppade för att ytterligare passa in i ”Instagramsnygg”. Hon har ändrat storleken på låren (kolla hacket i båtens svarta kant på bildens vänstra sida), slätar ut all hud, tagit bort alla porer, celluliter, smalnat av armarna och sett till att hon får det där vecket mellan höft och lår som är årets ”trend” bland avklädda influensers.

  För i helvete, skärp er! Det här är inte definitionen av modig. Var inte så blåögda! Ställ högre krav på ”mod”, var mer kritiska och syna de här personernas försök till att spela på en falsk bild av att de är ”modiga” när de bara rider på en våg av kroppspositivism som de gjort absolut noll för att stötta under alla år. Nu, när det är trendigt, då passar det att utnyttja allt hårt arbete andra kvinnor lagt ner på den rörelsen.

  • T

   Spot on. Varför ”hylla” någon som faktiskt spär på idealet ”hur man ska se ut”. Hon suktar enbart efter att lyftas. Gör det som är ”inne”. Vad bidrar hon med? På vilket sätt influerar hon förutom yta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *