Jahapp då har min senaste youtube-video blivit anmäld och åldersbegränsat. Du måste alltså ha ett youtube-konto och vara över 18 år för att få sen den. Känns så trist då inte bryter mot några regler eller riktlinjer alls. Jag har dock med en samarbetspartner i videon (reklammarkerat ordentligt och allt) som säljer snygga bikinis och underkläde. Jag behövde inte ha på mig grejerna i videon (hade räckt med att visa bilder) men jag ville visa hur dom satt på då jag ändå ville prata om hur viktigt det är att vara nöjd med sig själv. För jag ser faktiskt inte vad det farliga är med att visa sig i badkläder då vi ändå sprider runt så på stranden. Men då blir videon anmäld och jag ringer upp några som jobbar med just youtube för att prata om vad man göra för att få bort varningen, och då får jag informerat till mig att man ser mina LIVSFARLIGA kvinnliga bröstvårtor genom tygen på bharna. Först tänkte jag ”jaha men åh då förstår jag då ska jag inte bråka mer om det..”, men ändrade mig efter bara någon minut. För då slog det mig att hade jag varit man hade ju videon fått vara kvar, utan någon varning och jag hade kunnat tjäna pengar på den precis som vanligt. Men tyvärr är man ju kvinna och då ska man ju straffas på massa olika sätt. Jag vill förtydliga att jag är helt med på att det inte borde visas sexuellt innehåll på youtube, för det ska vara en plats där alla är säkra. Porr hör inte hemma där. MEN den kvinnliga kroppen är inte = sex. En kropp är en kropp och ingenting annat. Jag visar inte könet och anspelar inte på sex under hela videons gång heller, jag pratar endast om hur du ska vara nöjd och glad över hur du ser ut. Det är därför jag blir ledsen när en sån här varning kommer in, och den tas inte bort trots att youtube har gjort en manuell granskning av den.

Jag fick nyss ett mail från youtube där dom skriver följande ”Tack för att du skickar videoöverklagan till YouTube. Efter närmare granskning har vi kommit fram till att din video visserligen inte strider mot riktlinjerna för communityn, men att det ändå inte är lämpligt för en bred publik. Därför har vi åldersbegränsat videon. Mer information finns i YouTubes hjälpcenter. Med vänliga hälsningar,  – YouTube-teamet” Det dom egentligen menar är: Efter närmare granskning har vi kommit fram till att du inte har gjort något fel men då man ser bröstvårtorna vill vi inte visa detta för samhället (inklusive oss själva) sexualiserar dig och din kropp. Inte för du gjort något sexuellt men det är så det funkar. Tyvärr. Men vi kan inte heller skriva det rakt ut för då kan vi få en shit storm på oss. Med vänliga hälsningar – YouTube-teamet! SUCK!

Nu är det inte hela världen att en video får en åldergräns på sig, men det är ju faktiskt inte det detta handlar om. Det är ju större och det är just faktumet att jag är så trött på att sexualiseras konstant. För om jag visar min kropp som den är, för att hjälpa andra unga tjejer, hur kan det vara något sexuellt? Jag tänkte inte alls på mina bröstvårtor, varför måste någon annan göra det då? Hur kan någon annan bestämma åt mig att det är sexigt, fast jag inte ville vara sexig. Män kan visa sig hur som helst utan att behövas censureras för dom sexualiseras inte på samma sätt. Tänk vad skönt det måste vara, kunna springa ut från sin bostad hur som helst utan att tänka på hur man är klädd. Jag vågar ju knappt gå till matbutiken här i närheten för att köpa mjölk lite snabbt på morgonen i en vit tisha utan något under för liiiiite av mina bröst kan synas och då sexualiseras jag av alla jag går förbi. Ni ska själva se den nya killen som jobbar på Handlarn vid mig, spelar ingen roll vad jag har på mig och han stirrar ihjäl sig på mina bröst. Jag blir så förbannad av att tänka på det just nu så jag nästan vill springa dit och skrika i hans ansikte SLUTA GLO PÅ MINA BRÖST DITT JÄVLA ÄCKEL, DET RÄCKER NU!! 

Det är så jävla tröttsamt bara. ÅH!!!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (29)
 • johanna

  Det bästa jag läst på mycket länge.
  ”LIVSFARLIGA bröstvårtor” Hahahahhhhhhh!
  Du går verkligen från klarhet till klarhet, heja dig ❤️
  Med vänlig hälsning, Johanna 45 år och har följt dig i 10 år 😎

 • Madde

  Men tänk till nu Alexandra. Det handlar om att ”skydda” minderåriga från avklädda bilder.Det spelar ingen roll om du är posar sexigt eller inte. Jag tycker att det är bra att det finns regler och gränser. Barn nuförtiden ser och hör alltför mycket skit som hör vuxenvärlden till på nätet. Det handlar inte om kön det handlar om att kvinnors bröst är erogena zoner och att pojkar/män tänder på dem sexuellt och det kommer de aldrig att sluta göra. Och vi kvinnor njuter ju också sexuellt av dem vid beröring. Fråga Andreas om han inte tycker att kvinnobröst är sexiga. Förr i tiden runkade pojkarna till underklädessidorna i postorderkataloger…..

  • Therése

   Nej.

   Det handlar om att det enda tillfället en kropp ska sexualiseras är under sex. Inte i tidningar, inte på tv, inte på Instagram och inte på Youtube. Det är bara att lära småpojkarna det när de växer upp.

   Bröstvårtor är bröstvårtor, samma på män och kvinnor.

  • Hanna

   Men nej, där har du fel. Kvinnokroppen har blivit sexualiserad genom alla tider ja, fast mer eller mindre. För ca 30 år sedan var det väldigt ovanligt att kvinnor/tjejer hade på sig bh och att sola topless var helt normalt även i Sverige. Vi var på väg åt rätt håll men tyvärr har vi uppenbarligen backat i tiden och kvinnokroppen är åter igen ”olämplig”. Tänk att för 30-40 år sedan var det ingen som brydde sig om man solade topless på en offentlig strand medan nu 2019 får man panik om man råkar se en skymt av en kvinnas bröstvårta genom ett tyg..

  • Sofia

   Fast nej?? Bröst är väl det mest naturliga i världen? Tänker du på samma sätt när en mamma ammar sitt barn? Då har ju barnet det rakt upp i ansiktet.
   Ser jag bröst tänker jag inte direkt på att det är något sexigt med det. Jag har iallafall blivit uppvuxen med att det är något naturligt, och kan inte påstå att jag har några trauman eller mår dåligt för att mina föräldrar inte ”skyddat mig från dessa livsfarliga kroppsdelar”…

  • Heidi

   Men herregud. Skydda våra barn från människokroppen? Absurt att kvinnor inte har makten att själva bestämma om hon vill dela med sig av den eller ej. Att inte kvinnan själv får bestämma om hennes kropp ska ses på ur ett sexuellt perspektiv eller enbart visa upp sina läckra kurvor hon är stolt över. Då anser jag det vara värre att somliga profiler viftar med mittenfingret på var och varannan bild. Det om något är en företeelse som resulterar i att barn tar efter beteendet och förolämpar människor i sin omgivning med denna gest. Låt oss kvinnor själva sätta prägel på debatten och styra den i en riktning där människokroppen är något man får vara stolt över och vill visa upp, men inte nödvändigtvist ur ett sexuellt perspektiv. Det är en fundamental skadlig grund att kvinnans kropp omedelbart MÅSTE anspela på sex för att hon visar upp den.

 • Martina

  Fast spelar ingen roll vad du tycker borde ”kännas normalt” . Visa kroppen hör inte hemma på sociala medier. För fortsätter kvinnor lägga upp avklädda bilder, bilder med få kläder kommer det fortsätta vara sexuellt, skapa ett visst ideal och män kommer fortsätta gå igång på kvinnors utseende. När ska kvinnor lära sig att vill man tas på allvar, lägg inte upp avklädda bilder för vissa saker bör visas upp selektivt, inte till höger och vänster för oavsett vad vi tycker om det eller inte följer unga er influencer och är föredömen, bör skyddas från vissa saker. Handlar heller inte om att män ska få visa upp sig och inte kvinnor, jag undrar bara varför man känner ett behov att visa upp sig som kvinna. Medvetet eller omedveten tillhör kroppen en själv och inte någon annan. För allmän beskådning. Och inte minst uppmuntra till ett visst ideal, smal och stora bröst.

  • Frida

   Män kommer alltid gå igång på kvinnors utseende, oavsett kläder eller ej… Går du fullt påklädd till stranden? Hur gör du när du shoppar badkläder /underkläder online där tjejer visar upp plaggen? Är det också nåt sexuellt för dig? Felet är just det att folk har börjat göra en grej av ALLT som har med kroppar att göra.

   • Martina

    Bemöda dig inte att fortsätta, vi människor har olika åsikter och kommer aldrig tycka lika. Lite skillnad på internet och verkligheten där oftast barn vistas med en vuxen och på internet där barn är helt utelämnade. Framförallt när pedofiler håller till på nätet, grooming är ett mycket stort problem.Jag kommer aldrig förstå varför kroppen ska vara till allmän beskådning, oavsett om barn följer en eller inte så stjälper det mer än vad det skulle hjälpa eller vad ni än tycker borde vara normalt och hur mycket än män tar sig rätten till någon annans kropp. Och kroppen är och kommer fortsätta vara sexuell för att det inte ska vara till allmän beskådning utan något privat. Inte något man bör lägga upp på sociala medier. Och så länge kvinnor fokuserar på fixa till sitt utseende(medvetet eller omedvetet) för att vara attraktiv för män så kommer män gå igång, så varför spä på det? Problemet kommer inte bli bättre genom att man visar upp sig. Och nej det handlar inte om att man inte ska få lägga ut lättklädda bilder utan man bör tänka sig för. Framförallt i dagens samhälle.

 • Sara

  Tycker också det är så sjukt att dina bröstvårtor inte får ”synas” bakom ett tyg (de syns liksom inte ens?? Utan bara figuren av den) medan t.ex. Amir kan sitta utan tröja och visa sina helt nakna bröstvårtor i son senaste video. Det är en helt vrickat system, kvinnor straffas hur vi än gör

 • A

  Jag undrar då hur vissa musikvideos kan vara tillåtna på youtube? Kolla tex på nicki minaj, cardi b osv. Typ 90% av alla nya RnB/hiphop artister har lättklädda dansare /strippor etc i sina musikvideos. Är inte det sexuellt innehåll i dessa videos? Sexualiserar inte musikbranschen kvinnor enormt mycket? Tycker det är dubbelt hur sånt kan va tillåtet men inte visa sig i bikini.

 • Anonym

  Men säg till den där killen som kollar på dina bröst. Varför inte. Han behöver tänka till lite.

 • Anonym

  Vad vill du göra då? För att göra skillnad tänker jag, vad behöver göras konkret?

  Lycka till hursomhelst

  • alexandra

   Att män ska sluta glo som apor, det hade ju varit en trevlig början. Så vi kvinnor kan få gå runt som vi vill 🙂 För det är ju män som behöver ändra sig mest.

 • K

  Triggervarning: skuld och trakasserier/våldtäkt

  Känner igen mig så mycket i det du skriver om att göra snabba ärenden och känna behovet av att klä på sig eller anpassa sig för att slippa bli sexualiserad.

  Hemma går jag ofta runt i kjolar och enkla t-shirts utan bh , men om jag så bara ska ut 50 meter för att slänga soporna så känner jag behovet av att klä på mig då många unga män i grupp hänger kring där jag bor.

  Vet du varför jag klär på mig ? För att jag är rädd för att bli trakasserad eller till och med våldtagen och att det då skulle vara ”mitt” fel pga min klädsel. Som är en helt vanlig hemma klädsel utan bh och därför syns konturen av mina bröst.

  Blir så jädra arg varenda gång jag kommer på mig själv med att klä på mig för att inte behöva känna skuld om något skulle hända (obs menar ej att skuldbelägga offer ofc men samhället tycker ju det och det är lätt att känna så då). Att man inte ska kunna utföra vardagliga sysslor utan behöva begränsa eller anpassa sig!

 • D I A N A

  Vad jobbigt att man inte kan se din video pga det. Visst förstår jag att man blir tänd på ett par bröst, det är ju jättesexigt, det tycker till och med jag. Men att inte kunna ens ha en sån video som du säger och som du gjort, det va lite väl alltså. Så trist.

 • J

  Så fel! Hur kan män få visa sig utan tröja men vi kan inte det? Vi har inget att skämmas för! Tycker att samhället är så skevt. Kvinnor förväntas sminka sig, ha en viss figur, opererar till och med sina kroppar för att passa idealet (bröst tex). Ta inte illa upp (iom att du opererat brösten) men tänk på dig själv!❤️ Vi kan vara stolta över oss själva precis som vi är! Utan smink, bh, med små bröst, stora bröst, bröstvårtor som syns.
  Jag har nästan helt slutat med smink. Även vadderad bh som jag alltid tidigare haft pga små bröst. Jag ser ut som jag gör och jag mår så mycket bättre när jag liksom ”står upp” för mig själv.
  Vi alla kvinnor är vackra i oss själva. Låt inte samhället lura på dig något annat.

 • Emilie

  Ni som kommenterar att ”nu är det bara så, män tycker bröst är sexiga”, liksom..gå och lägg er! Som tidigare nämnts; 70-talet. Du var ju en tönt om du hade BH på dig under kläderna och att sola top less var okej oavsett kön. Är det efter det som män har börjat tända på bröst? Nej. Men det är efter det vi backat och återigen börjar skuldbelägga, skamma och begränsa kvinnor.

  Men oavsett om det ”alltid” varit så eller ej. Man måste höja rösten för att skapa förändring. Att något alltid varit så är ett så stört motargument så det borde inte ens yttras.

  Heja Alexandra!

 • Elin

  HEJA HEJA DIG ALEXANDRA!!!!!!
  Vi är många som backar dig <3

  puss puss puss

 • Paula Smilee

  Alltså detta är ju inte klokt… ”för att man ser bröstvårtorna genom tyget”.. Tycket det är sjukt löjligt att kvinnors bröstvårtor över sexualiseras på detta viset. Chilla lite herregud, det är bara bröstvårtor, det naturligaste och vackraste som finns !

  Men å andra sidan så är det egentligen inte så konstigt, kvinnokroppen har alltid blivit sexualiserad.. känns som om vi går back i tiden där bröstvårtor” är olämpliga och gud förbjude om man skulle ha på sig ett plagg som visar för mycket.. SUCK

 • Sofia

  Men herregud… Såg inte ens dina bröstvårtor i videon? Men det handlar väl om att jag är kvinna och inte tänker allt för mycket på om det syns lite bröst eller inte. Bröst är väl hur naturligt som helst, många spädbarn får ju sin mat från dom, skulle inte mena att det direkt är nått sexigt med det? Förstå mig rätt här, amning är fint inte något sexigt!

 • L

  Om man ska vara stolt över sin kropp varför har du då gjort om din och varför är du så fixerad vid vikt och träning?

 • Ninna

  Ja det är som att tiden vi lever i nu har blivit helt vrickad. Allt ska kopplas till sex. Vi tror att vi är så moderna och mer utvecklade i jämförelse med tidigare. Men skulle säga att vi är mer trångsynta och tillknäppta nojiga än någonsin.
  Å ena sidan skrattar vi åt hur gammalmodigt det var just förr samtidigt som samhället idag sällan haft en sån sjuk relation till människokroppen. Å ena sidan upprepas mantrat att kroppen är fantastisk precis som den är samtidigt som det blir väldigt nervöst om någon aviker det minsta från normen. Allt ska vändas ut och in på, tyckas och tänkas om, stirras på och bedömmas, inget får bara vara. Helt rätt säg till den där killen! Fattar inte att folk inte inser hur dumma dom ser ut när dom stirrar. Även om han får tycka och tänka vad han vill, får man fan uppföra sig!

 • Sofia

  Funderar mest över om killen i kassan är svensk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *