Jag köpte min första bostad som väldigt ung, tror jag var runt 20 år när jag flyttade in Solna med mitt ex C. Jag köpte lägenheten jag hade sparat ihop handpenningen helt själv, jag slet hårt för den ska ni veta. Jag sparade nästan alla mina pengar jag fick in nästan och gjorde sällan något undantag. Alla jobb jag gjorde var för att ha råd med en egen lägenhet. Jag var så målmedveten och efter knappt något år hade jag råd med en egen lägenhet, hyfsat centralt. Endast 4 tunnelbanestationer från t-centralen, ganska stort, balkong och jag ägde den helt och hållet själv. Kändes fantastiskt. Mitt ex ville köpa in sig efter ett tag och det fick han göra, men jag ville helst äga den själv då jag älskar den känslan. Att lyckas utan att kompromissa med någon annan. Utan att få lite hjälp på traven av en partner. Inte för det är konstigt, inte alls. Men just nu då kände jag att jag ville köpa för jag kunde det. Vid den tidpunkten hade jag råd med en våning för max 3 miljoner kronor, det är inte så bara för en 20 åring lixom! Men jämför man med idag så har jag råd med någonting helt annat. Jag själv kan mer en trippla priset för en våning och klara det, helt själv. Det känns så jäkla grymt, för ingenting har jag fått gratis.

Men nu är det såklart jag och Andreas som ska flytta ihop, och det känns ännu mer fantastiskt 🙂 Vi både har gjort en värdering av våra våningar och har en tydligare bild av vad vi har att röra oss med. Och denna gång ska vi inte springa in i en budgivning utan vi ska ta allting i rätt takt. För bara några veckor sen hittade vi ju ”drömvåningen” som var ca 130 kvadrat + 81 kvadratmeters terass. Privat hiss, egen biograf och mycket mer. Den våningen var helt sjukt fin och vi vart blixtförälskade. Men det gick ju väldigt fort. För fort! Vi hade inte värderat våra lägenheter, inte pratat med banken eller gjort något förarbete. Men ”som tur var” stack priset iväg alldeles för mycket, så vi var tvungna att släppa den. Men när vi hade den inom räkhåll kändes det oerhört tungt att veta att vi kanske inte får den. Men såhär i efterhand, det var den första våningen vi tittade på. Det blir nästan aldrig den som blir ens hem..

Nu har vi pratat lite mer också om vad vi vill ha. Först pratade vi om Sigtuna för det är så himla fint där, men jag ångrade mig sen för det var helt enkelt för långt bort, så det är borta ur kalkylen nu. Det vi vet är att båda vill ha minst 5 rum, sen om det är ett hus eller lägenhet beror helt på vad vi hittar. Radhus går fetbort för oss då vi inte vill ha grannar så pass nära. Stora ytor, bra förvaring och en härlig uteplats av något slag är saker vi kikar efter extra mycket. Så letandet forsätter men i en högre takt nu, sen får vi se när det händer något. Kanske redan nu i sommar, kanske i höst. Eller innan årsskiftet 😉 Men oavsett är det väldigt spännande!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (38)
 • Martina Brodén

  3 miljoner är nog något som många drömmer om att kunna lägga på en lägenhet, men du är sjukt duktig som jobbar hårt för det du vill ha 🥰

 • Sanela

  Helt rätt ❤️ Man skall aldrig förhasta. Ta det pö om pö. Jag har sedan jag var 16 (är 27 idag) läst din blogg och jag som läsare kan verkligen se hur du kämpat dig uppåt du har verkligen gjort ett Stormkliv i mina ögon. Du är en fantastisk kvinna Alexandra.

 • D i a n a

  Jaaa det är så härligt att få följa din resa in till nästa boende och nästa kapitel i ditt/ert liv. Shit vad kul det kommer att bli!!!
  Längtar, haha, längtar typ mer än dig 😀 😀

  Du är en sån målmedveten tjej, jag tycker du är asgrym. Tänk att spara så flitigt som ung! Wow
  Lycka till nu.

 • Paula Smilee

  Otroligt duktig att du har kunnat köpa en lägenhet alldeles själv. 🙏🏻 Inte många som kan göra det även vuxna! Vi är också på samma riktning i jakt på något eget, vi vet ungefär vad vi vill ha men vill inte förhasta oss eller ha för bråttom. 😌😊

 • Carolina

  Fast du har väl grannar lika nära på inpå i en lägenhet som du har i ett radhus? 🙈 Då har du ju fan grannar på alla jäkla håll. 😂

  • E

   Ja.. Och det är väl det de då vill undvika om dem köper ett hus? Få mer frihet liksom?

  • Selma

   Jag tror att det handlar om att ska dem köpa hus så ska det vara ett hus, då radhus kanske känns mer som lägenhet.. så då kan de lika gärna bo i en lägenhet mer centralt. 🙂

   Jag känner samma. Så sjukt kul att man följt dig så länge, man har allt från att hata att älska din blogg till att älska att älska din blogg. Du har växt så otroligt.. lycka till med allt.❤️

  • alexandra

   Ja jag vet men köper vi något husliknande ska det fan mig inte vara grannar, i lägenhet är det en annan sak haha. Men vi vill helst ha hus utan grannar haha… sen får vi se vad det blir!

 • Cristina

  Kolla på Dalarö. Skitfint och inte så hemskt lång resa in till stan 😊
  Håller tummarna för er!

 • Sandra

  Lycka till med boendejakten!!

 • Tess

  Det kommer att ordna sig, du är smart så det blir nog inga problem 🙂

 • Sanne

  Snyggt jobbat. Håller själv på att spara till ett hus 🙂

 • A.J

  Det var nog tur att ni inte köpte i den bostadsrättsföreningen som du beskriver. Om det är den jag tror, ligger de i en rättslig tvist med bolaget som byggde huset gällande dolda avtal, nybyggnationer av lägenheter på taket som kräver ombyggnationer i befintliga lägenheter och mycket annat fuffens som drabbar ägarna av bostadsrätterna.

 • Sanna

  Hus i Väsby tycker jag 😄
  Nära mamma med familj. Jag har precis flyttat tillbaka hit och älskar Väsby trots att det händer en del och att centrumet gått ner sig.

  Flyttade från Sigtuna av just den anledningen, för långt till allt. Nu kan jag ställa bilen å ta tåget om jag vill (jag vet att du inte åker tåg).

 • Jennifer

  Kan ni tänka er andra sidan av stan är Tyresö superfint och inte alls långt från stan 😁

 • Malin

  Wow så spännande att följa dig och allt du har för dig. För flera år sen gillade jag inte dig pga din attityd. Men du har blivit en helt fantastisk människa. Följer dina YouTube-videor slaviskt. Wow Alexandra. Fortsätt med det du gör. Massa kärlek till dig.

 • Magdalena

  Åh så kul att få följa er på vägen mot ett nytt boende! 😀 Jag och min man sparar till hus nu, inte alls i de prisklasserna ni kollar i – men man får ju se och drömma 😉 Jag önskar er all lycka i att hitta ert drömhem, vet ju hur mycket det betyder att få ta det steget tillsammans <3

 • Sexbloggen

  Ett hus i Lidingö eller lägenhet på Södermalm!

 • E

  Så spännande. Lycka till med sökandet!

 • Sanna

  Du är så fin!!

 • J

  Jag drömmer också om hus! Jag pluggar dock en lång utbildning (läkare) och är halvvägs. Min pojkvän har eget (vilket dock går väldigt bra). Men vi måste nog vänta tills jag går ut skolan och spara massor tills dess. Just nu bor vi i Sthlm (stan) och trivs bra, men längtar ändå efter hus.

 • Lisen

  Men snälla sluta säg ”våning”!!
  Visst finns det olika definitioner av vad som får kallas en våning och många använder det fel, men en liten lägenhet är absolut inte en våning..
  Till en början var kravet att boendet skulle sträcka sig mellan två bjälklag för att klassas som en våning. Nu finns det väldigt få våningar där man faktiskt har hela våningen i huset, och ibland kallar man väldigt stora pampiga lägenhet för våning istället för lägenhet.
  Men nej, oftast har folk en lägenhet och inte en jäkla våning fast de säger det.
  Men en liten lägenhet för under 3 miljoner är absolut inte en våning och jag tror inte Andreas har en våning heller. Knappt någon i Stockholm har det 😅

  • alexandra

   VÅÅÅÅNING! Haha nej men vem bryr sig? Förlåt men våning, lägenhet.. WHO CARES?😅

   • Carla

    Du klarar inte av tillrättavisande. The girl had a point.
    Varför inte bara säga typ ”oj jo, du har rätt där” eller ”javisst ja, det tänkte jag inte på” etc. etc.

    Who cares säger du. Well, I do!
    Litet som i sången: you say potato, I say potatoe…”
    Inte jämförbart exempel kanske men stor skillnad på lägenhet och våning!
    Ni har lägenhet.

    För att det inte alltid känns trevligt med kommentarer skall du inte låta ”gamla” Kissie sticka upp huvudet och svara frustande, nedlåtande småelakt.

    Du har mognat de senaste åren. Continue on that path och fall inte tillbaka till småelakheter.

    Angående hennes kommentar: Du skall väl inte fräsa tillbaka över en kommentar där hon hade rätt. Alltid lär man sig något nytt.
    Inte behöver man ge sig på de som skriver insändare i bloggen – det var ju inte elakt menat.

 • Emma L

  Du är min förebild!! 😍❤️❤️❤️

 • Karin

  Grymt jobbat. Jag hade också råd med en bostadsrätt på 3,5 miljoner när jag va 20 så borde nog va lite mer stolt över mig själv också. ☺️Kramar

 • CC

  Våning? Skojar du? Knappast att der finns våningar i typ Solna där din lgh ligger. Har ju sett Andreas o knappast heller en våning.
  Du är rolig du!

 • Johanna

  Det är sjukt att ni influerncers tjänar så sjukt mycket pengar på reklam och sammarbeten.
  Jag och min man kanske borde ha blivit det istället för barnmorska och läkare! Världen är allt bra omvänd… man tjänar inte på att utbilda sig i Sverige idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *