Så jävla läskigt!! :(

Igår efter att jag och flickorna i familjen hade besökt Milles gård åkte vi hem till dom för att mysa lite på altanen. Det var ju så fint väder och jag ville inte åka hem till en tom lägenhet. Nu har jag visserligen en stor balkong med eftermiddagssol men jag var ju lite sällskapssjuk hehe.. Det blev både alkoholfritt bubbel och grillad lax till middag, lyx! Kändes så himla mysigt att bara får hänga där och ta det lugnt. Extra mysigt var det att följa med mamma och Leonora till kiosken där mamma skulle hämta ut några paket. Där fick vi en varsin glass som tack för hjälpen. Kändes som att jag var ett barn igen och bara hakade på, för visst kan det vara skönt det med? Att bara få glida med någon, utan att planera så mycket.. Jag gör ju sällan något bara för att, utan nästan allting ska vara jobbrelaterat Tröttsamt i längden, men det är svårt att sluta. Det har blivit som ett beroende.. Men jag ska verkligen försöka att ta vara mer på familjestunder och faktiskt leva på riktigt. Utan att tänka på att det ska filmas på ett visst sätt eller fotas. Det löser sig, i ”värsta fall” får jag väl ta ledigt någon dag.

Men alltså usch något riktigt obehagligt hände igår, Chloé fick ett anfall 🙁 Det var som ett epilepsianfall. När vi öppnade dörren till huset efter att ha varit iväg i kanske 2 timmar står hon vid dörröppningen redo att hälsa, precis som vanligt. Men då började hon krampa, och kunde knappt röra sig. Det var som att hon försökte röra sig men kroppen lyssnade inte, så hon lixom gungade fram och tillbaka mot marken utan att benen rörde sig alls. Sen ramlade hon åt sidan! Jag började storgråta för jag vågade knappt röra henne. Visste lixom inte vad som var fel och vad som var rätt att göra. Men som tur var, var mamma stencool. Hon lyfte upp Chloé i hennes famn, andades lugnt och tillslut slutade hon krampa. Dock kissade hon ser sig själv inklusive mamma, men det är ju vanligt efter ett anfall. Kroppen släpper ju alla spänningar och då kan ju både nummer 1 och 2 komma ut.. Men hon mådde bra efter även om hon var väldigt trött, och idag mår hon precis som vanligt. Men jag vågade inte lämna henne speciellt länge hemma, så hon fick vara med idag. För säkerhetens skull.

Jag undrar om det beror på ålder eller om det är värmen.. Men det har faktiskt hänt en gång tidigare, men den gången råkade Zacco springa in i henne. Minns inte om det var jättevarmt då, men jag tror det var förra sommaren. Då vart jag också livrädd, trodde att hon hade brutit något i kroppen. Hade ju inte varit konstigt, tänk er själva att en bjässe som är 10 gånger så stor som än själv kommer springandes och kör över dig. Men ja, då låg hon och krampade exakt likadant 🙁 Jag var lika rädd då, men då gick det över så fort. Men jag ska nog ringa veterinären och kika med dom nu när det har hänt 2 gånger. Det kanske är som med människor, får man ett anfall räknas det inte som epilepsi. Men händer det 2 gånger på relativt kort tid kan man få den diagnosen.

Lillskruttan!

Lilla älsklingen var helt slut efter anfallet 🙁

Denna var så god.

Glömmer alltid att klippa dom där fula banden som sitter på insidan av plaggen..

Allixa

Fixade spraytan till mamma förra veckan, kolla så nöjd hon är! Och vilken snygg rumpa va?!

Leonora tyckte det var varmt, så hon löste det med en liten dusch haha!

Titta så fint dom har det 🙂

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (41)
 • Natalie

  Så obehagligt det måste ha varit för er båda. Jag tycker absolut att du ska ringa veterinären! Om det hade varit min hund hade jag nog velat att de skulle kolla så att det inte fanns någon förändring i hjärnan som orsakar de epileptiska anfallen! 🙁

 • Rebecca

  Det är nog bra att kolla upp det! Har en kompis vars gamla hund också fick kramper när den blev riktigt gammal, så lika bra att kolla vad det är <3

 • Annelie

  Förmodligen typ epilepsianfall. Min hund har haft det tre gånger ungefär, alla är värmerelaterade. Var varit i kontakt med veterinären och de kan tyvärr inte göra någonting om man inte kommer in med hunden när den har ett anfall och de kan ha övervakning på hunden under anfallet och så länge håller inte anfallen i sig.
  Man blir svinrädd när någonting händer ens lilla bebis det förstår jag! ❤

 • Sanna

  Mina föräldrars hund hade epilepsi. De fick medicin 😊
  I början bara när hon fick anfall och sen medicin hon fick ta regelbundet. Rätt dyr medicin men funkade jätte bra. Så åk absolut in med henne så de får gå igenom henne och ta prover 😊

 • Matilda

  Hej! Annica Englund skrev i hennes blogg typ igår att samma hade hänt med hennes hund 😕

  • alexandra

   Men usch vad hemskt! Kanske har något med värmen att göra!

   • Selma

    Hej Alexandra, Förstår inte varför du ska vara så dryg i ditt svar till kommentaren ovanför. Johnna delade bara med sig av något som har hänt henne, även om det är hemskt och ingen historia med ett lyckligt slut. Tror inte att Johannas mening var att göra dig mer orolig. Hade inte skadat om du var lite ödmjuk, det var hennes hund och kan tänka mig att hon älskade hunden som hon miste på samma sätt som du älskar din Chloe. Johanna, jag beklagar, är inte lätt när vi förlorar våra fyrbenta vänner ❤️

   • Malin

    Nej, Stitch hade badat för mycket och svalt saltvatten. Då kan det hända att dom får anfall och kräks. Har din hund badat?

    Stackars liten, tur att hon återhämtade sig. ♥

 • Malin

  Vår hund är 7 och få ett EP anfall cirka 1-2 ggr om året och alltid när det är varma dagar. Sist hade vi vart ute 10 min bara, gått i skuggan men det hjälpte inte. Kastade in henne i kall dusch och höll om henne. Bara att vänta ut eländet. Vänta med medicin så länge det går. Sånt kan förvärra. Vi tar längre promenader kvällar nu under sommaren, eller bada mest. Det funka toppen.

 • Kina

  Förvånad att du vågar vänta med att ringa veterinären. Är ju knappast normalt att en hund krampar. Jag hade bokat tid direkt.

  • alexandra

   Men jag har haft ganska dåliga veterinärer så det har inte varit självklart i mitt fall. Dom tar in henne, tittar på henne och tar 5000 kr. känns som dom jag har haft inte gjort något ordentligt, men opererar gärna utan att det blir bra. Men ska byta veterinär nu, förhoppningvis får jag en bättre upplevelse nu.

 • Isabellla

  Min tik är 14,6 år och fick ett snarlik anfall. Hon har fått märkliga anfall till och från och vetrinären har uteslutit epa på henne.

  Men så fick hon ett jätte märkligt anfall där hon inte kunde resa sig upp utan när hon försökte föll hon bara ihop . Efter anfallet så var huvudet snett och hennes ögon gick snabbt fram och tillbaks, och hon var väldigt vinglig.
  Visade vara något som heter Vestibularis syndrom. Något som äldre hundar kan få!
  Det är som att dom har stark yrsel så därför blir deras gång vinglig och ögonen blir snabba i rörelserna.
  Troligen är det de hon har fått innan men i mildare form där det bara ha varit att hon får kramp och inte kan resa sig . En hund kan nämligen få det där flera ggr!

  Tog 2 månader innan huvudet blev rakt igen och nu är hon lika glad och pigg som vanlig :).

 • Ebba

  Tips! Om det skulle hända igen så försök hinna/komma ihåg att filma anfallet för att visa veterinären. Vi hade en hund som fick anfall och lyckades filma. Den veterinären vi var hos tyckte iallafall att de va jätte bra att ha sätt hur anfallet såg ut.
  Hoppas allt går bra för lilla snörpan!

 • Hanna

  Vill inte oroa men det kan vara hjärtrelaterat så kontakta veterinär snarast.
  Har haft en chihuahua med samma problem. Hjärtat jobbade inte som det skulle och orkade inte syresätta hjärnan vilket gjorde att det utlöstes kramper.
  Har även haft en hund med EP men när hon fick anfall så blev hon liggandes och det skummade ur munnen.

 • Linn

  Min hund fick sådana anfall när han blev gammal. Veterinären uteslöt EP, utan det var hjärtat som inte pumpade runt blodet ordentligt. Till slut kom anfallen allt oftare, och vi fick till slut ta bort min hund😕

 • Johanna

  Min chihuahua är snart 9 år… Hon hade sin första kramp för ca 2 mån sedan. Kom Fr ingenstans men gick över fort och hon mår bra idag. Inte haft fler än så. Förstår du är orolig.

 • Jennie

  Min mammas hund har också fått ett par anfall, men han är en border terrier, men dom tror de har och göra med vad han ätit, han får inte äta nått annat än den mat som är hans, de är när han typ fått en köttbulle eller nått som han fått sånt anfall. Men de ska tydligen vara ras-typiskt och när de kommit upp i ålder, så vet inte om de skulle kunna va nått liknande för chloe. Men visst är de läskigt, första gången trodde min mamma att han höll på att dö, mitt ute på en vanlig kvällspromenad.

 • Nathalie

  Det där är ett klassiskt epilepsianfall och ska utredas hos veterinär. Epilepsi kan utlösas av tex slag mot huvudet (som det antagligen blev första gången det hände enligt din text). Kolla upp det i tid så kan man oftast behandla det med medicin.
  Har tyvärr haft två hundar med epilepsi så jag vet hur vanligt det är…
  Lycka till!

 • Melina

  Min mammas hund har epilepsi, hon fick det när hon var rätt så ung dock (ca 4 år). Fick anfall med bara några veckors mellanrum, nu äter hon medicin och mår mycket bättre. Får anfall någon gång per år och de är inte alls lika intensiva.
  Nu vet jag ju inte om det är samma med Chloe, men hundar kan leva med epilepsi och må bra!
  Hoppas veterinären upptäcker vad som är fel. Skickar styrkekramar till dig och Chloe! 🌺

 • Filippa

  Min hund började få anfall som låter precis som det du beskriver förra veckan! Hon har ibland fått dom efter ansträngning men ibland när hon bara vilat. Hennes anfall pågår i ca 1-2 minuter och hon har haft två om dagen en hel vecka. Vi har inte lämnat henne en sekund sen första anfallet för är rädd att hon ska få ett när hon är ensam. Vi har varit i kontakt med veterinärer under hela tiden. Dom säger att desto snabbare man tar upp hunden eller håller om den desto kortare blir anfallet. Man ska vara helt lugn för annars blir det bara värre för hunden. Vi ska nu testa en medicin som hon ska ta varje dag och hoppas det blir bättre, krama chloe hoppas hon inte får fler! Kram

 • Frida

  Våran hund började få anfall när hon blev gammal. Jag rekommenderar verkligen att göra en koll hos veterinären. Menar inte att skrämmas men det gick inget bra för våran lilla skrutta. Håller tummarna att allt är bra!

 • Paula Smilee

  Men åh stackaren! Jag tror jag hade fått panik om något sånt hade hänt min hund, han är som min bebis. Hoppas att allt är som det ska med Chloe! ❤️

 • Bea

  Förra året började min då 10åriga hane få anfall, precis som
  Epilepsi. Vi tog honom till veterinären och röntgen bilderna visade att han hade fått en hjärntumör som i sin tur orsakade anfallen. Nu 10 månader senare så har han fått somna in då anfallen blev mer regelbundna och aggressiva. Ta Chloe till veterinären och säg till dom att röntga hjärnan! Hoppas att det bara är värmen ❤️

 • Linnea

  Hej! Vi har en chihuahua på 7år, hon krampar också. De håller i sig i ca 30sek sedan går det över och hon blir sig själv igen. Händer ett par ggr per år, händer oftare på sommaren när det är varmt.

  Detta har pågått länge och hon har inte tagit någon skada av det alls, dock otäckt när det händer. Veterinären gör inget som att kramperna är så pass sällan och hon blir sig själv igen direkt efteråt. Springer och leker som vanligt! 😊

 • Amanda

  Om det hade varit min hund hade jag nog velat att de skulle kolla så att det inte fanns någon förändring i hjärnan

 • Mathilda

  Hej! Brukar aldrig kommentera bloggar men kände att jag måste.

  Vår gamla hund fick också anfall, och veterinären uteslöt epilepsi. Efter MYCKET utredning visade det sig vara typ gall-vätska som spökade – han fick då en medicin (vätska) på maten varje morgon och efter det så stoppade anfallen helt. Men så sjukt läskigt, jag trodde han skulle dö första gången det kom.

  Kolla upp hos veterinär så kommer det bli bra för Chloe. Kram <3

 • Linnea

  Jag rekommenderar verkligen att ligga på som fan på veterinären. Jag var inne på typ 4 besök hos min veterinärklinik med min chihuahuablandning innan jag fick tid för en CTröntgen. Hon är 11år och har haft liknande anfall som det du beskriver mått jättebra i övrigt förutom att hon nyst och fnyst lite men varit sig själv hela tiden. Veterinären hittade en stor tumör i vänster hjärnhalva, fick detta besked i förrgår. Jag skriver inte detta för att skrämma upp dig eller för att diagnoserna Chloe men ligg på veterinären om att få en röntgen. Är så tacksam att detta upptäcktes innan hon blev för dålig så att jag kan få ta vara på den sista tiden med min bästis.

  • Linnea

   Kan för övrigt tipsa om Väsby djursjukhus, dom är helt fantastiska och otroligt kompetenta, be om att få träffa Ashley på direkten. Lycka till med allt ❤️

 • Clara

  Det kan ibland drabba äldre hundar. Det finns medicin, däremot brukar man inte ge det till äldre hundar då det är bieffekter med medicinen som kan vara svårare för äldre hundar att klara. Värt att ta kontakt med en veterinär! Lycka till!

 • Daniella

  Min chihuahua har haft många anfall, och dem vet ej vad det beror på, men han äter nu 2 olika mediciner och har inga kramper.

 • Jessie

  Det är ganska vanligt att chihuahua’s drabbas av epilepsi. Det kan vara bra att ta hebbe till veterinären för att få lite medicin du kan ge vid behov ifall hon skulle drabbas av ett nytt anfall.

 • Pia Widlund

  Leidy blev dåligt för ett par år sen, är 14 nu, jag tror det var nån form av stroke. Huvudet på sne och gick bara runt, runt. Åkte direkt till veterinär, dom kunde inte göra något, men hon blev bättre efter 4-5 dagar och är nu helt återställd. Hitta en bra veterinär så har du i alla fall kollat. Är hon ok nu så är det nog ingen fara. Voff, voff!

 • Lovisa

  Det kan vara värmen för jag krampade förra året och jag krampar aldrig men dom sa att det var värmen för mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *