Idag är det internationella mensdagen. Idag uppmärksammar bland annat annat Plan Sverige konsekvenser som drabbar flickor världen över när dom får sin första mens. Dom vill uppmärksamma att mens verkligen är blodigt allvar eftersom:

1. Flickor som får sin mens ses som redo att gifta sig och få barn.
2. Flickor tvingas sluta skolan
3. Flickor skambeläggs och trakasseras.
4. Flickor kontrolleras. 
5. Flickor saknar tillgång till mensskydd, säkra toaletter och rent vatten. 

Idag kan man visa sitt stöd genom att måla 5 röda punkter på naglarna. En punkt för varje konsekvens. Dela gärna detta sen genom att lägga ut en bild på dina naglar i din story eller Insatagram. Tagga bilden med #blodigtallvar.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (9)
 • Emilia

  Vilka fransar har du på dig på bilderna? 🙂

 • D I A N A

  Bra att du lyfter upp det här finis. Du har en sån viktig kanal och har verkligen chansen att lyfta upp bra saker här som folk läser. Jag gillar att du är så engagerad, love it. Du är fin på alla sätt man kan tänka sig.
  kram

 • Linp

  F-n va bra du är!!

 • Viktigt

  Fördelarna med 5G promotas allt intensivare i media, inklusive i public servicekanalerna. Det som läsare, tittare och lyssnare fått veta är enbart fördelarna med 5G: snabbare dataöverföring och allt fler prylar ska, helt i onödan, kopplas upp mot internet. Att 5G också har en baksida har hittills undvikits.
  Men samtidigt växer kritiken mot 5G. Allt fler forskare anser att 5G innebär allvarliga faror för människors hälsa och för miljön. Kritiken är så omfattande att tidskriften PC-Magazine konstaterat att 5G lika gärna kan marknadsföras med en dödskalle – vilket ledde till att journalisten bakom artikeln fick sparken.
  217 forskare vill att 5G stoppas
  217 forskare och läkare från 36 länder har i en gemensam skrivelse, 5G Appeal, begärt att 5G-utbyggnaden stoppas. Orsakerna är flera: De anser att den kraftigt ökande mikrovågsstrålningen från 5G kan få ”allvarliga hälso- och miljökonsekvenser” eftersom mikrovågsstrålning från redan befintliga system bevisats vara skadlig. De pekar också på att det saknas forskning som visar att utbyggnaden inte utgör en fara för människor och miljön och att utbyggnaden därmed kan betraktas som ett experiment som strider mot internationella konventioner. Hälso- och miljörisker måste först utredas. Den amerikanske senatorn Richard Blumenthal håller med. I december 2018 konstaterade han i ett pressutspel att forskning om hälsopåverkan saknas. Han kräver nu utredning och forskning om riskerna innan 5G kan byggas ut.

  Följderna kan bli ”tragiska och irreversibla”, menar den svenske cancerläkaren och forskaren Lennart Hardell som hör till de forskare som undertecknat appellen om att stoppa 5G.
  Mer mikrovågsstrålning
  Mobiltelefoner, mobilmaster, WiFi och Bluetooth sänder ut mikrovågsstrålning. Överföring av samtal och information sker med hjälp av mikrovågor. WiFi och Bluetooth använder frekvenser som är väldigt nära de som mikrovågsugnen använder, runt 2,4 GHz. 5G kommer att använda ännu högre frekvenser, bland annat 26 GHz vars hälso- och miljöeffekter är i stort sett helt outforskade, men som närmar sig de frekvenser som kallas ”millimetervågor” som använts i militär utrustning för att skada människor genom att i koncentrerad form orsaka outhärdlig smärta.
  De höga frekvenserna har lägre räckvidd och därför kommer många nya basstationer för 5G att sättas upp, allt närmare bostäderna, exempelvis på lykt- och elstolpar vilket oundvikligen leder till ökad mikrovågsstrålning i miljön. 5G använder en teknik utvecklad för militära ändamål, så kallade fasstyrda gruppantenner, som koncentrerar mikrovågsstrålningen i smala stråk. Flera forskargrupper varnar nu för att de höga frekvenserna och de starka koncentrerade högfrekventa mikrovågsstrålarna kan leda till ”permanenta vävnadskador” och ”hälsofaror”.  Yttre organ som huden och ögonen befaras bli särskilt utsatta. Andra forskare varnar för allvarliga följder för insekts- och fågellivet.

  Svårt att bygga ut i länder med bättre skydd
  Enligt uppgifter från telekomoperatören Ericsson, en av de allra största intressenterna och pådrivarna av 5G, kommer 5G:s ökade strålning att leda till att det blir svårt eller omöjligt att bygga ut 5G i länder med bättre skydd mot hälsorisker med mikrovågsstrålning än i Sverige. Till de länder som sedan många år har 100 gånger lägre gränsvärden för tillåten strålning från mobilmaster hör Ryssland, Polen, Italien och Schweiz.

  Bor du inom 115 meter från en basstation på en byggnad i Sverige riskerar du att utsättas för nivåer som anses hälsofarliga i dessa fyra länder. I Sverige gäller fortfarande gränsvärden som enbart skyddar mot omedelbara effekter då strålningen är så intensiv att du värms upp med en grad. Detta trots att forskningen nu bevisat att betydligt lägre nivåer orsakar cancer, DNA-skador, neurologisk påverkan och skadad reproduktion. Under de senaste åren har allt fler forskare också kommit till slutsatsen att mikrovågsstrålning bör klassas samma cancerkategori som asbest, dioxin och tobak.

 • johanna

  Så bra att du lyfter detta viktiga ämne Alexandra!

 • review situs judi online

  Incrеdible sory there. What occurred aftеr?

  Good luck!

 • smackdown live 22 nov 2016

  The dealer usually controls a dispute between players or if severe enough the pit boss
  is called in. Should the chances are less positive, then pass the bet
  and wait the next chance. http://Www.Qukuailian5.com/space-uid-150497.html?do=profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *