Delstaten Alabama har röstat igenom USA:s hårdaste abortlagar, där någon som utför en abort kan dömas till 99 års fängelse.

Här har ni männen som bestämmer över kvinnors kroppar i Alabama/ USA. Dessa vidriga människor har nu gått ihop för att en gång för alla visa att det är dom som bestämmer över kvinnors kroppar och liv. För det är det enda detta handlar om, kontroll. Män mot kvinnor. Det är krig som pågår mellan könen och vi måste göra något, för männen vinner annars. Hade jag bott i Alabama hade jag såklart flyttat därifrån direkt. Jag hade inte kunnat stanna en sekund till när jag vet att jag inte har några riktiga rättigheter längre. Inte för att jag planerar att göra en abort, för det har faktiskt inte med saken att göra. Ingen har något med saken att göra, förutom jag själv. Jag vill leva med vetskapen att jag kan ta dom valen som är nödvändiga för mig själv, så jag kan vara lycklig och leva det liv jag vill leva. Inte ett som någon annan bestämmer åt mig att leva, för det är inte värdigt.

I min bok Jag är visst feminist – på mitt sätt berättar jag om när jag blev gravid. Jag berättar om hur jag hade fått höra att jag inte kunde bli gravid. Men sen blev jag det ändå och var helt förkrossad. Jag vaknade upp varje morgon och grät hysteriskt för jag var så rädd över vad framtiden hade att erbjuda mig just då. Jag var ju tillsammans med en man jag inte älskade och var lycklig med. Jag grät redan vissa nätter över att jag var olycklig med honom. Skulle jag behöva bli en ensamstående mamma? Eller behöva leva med en man som inte gör mig lycklig för det är det bästa för barnet? Behövde jag verkligen tappa hoppet om livet pga ett misstag? Är det verkligen rättvist? Nej, det är det inte och som tur är bor jag i ett land där jag kunde ta tillbaka kontrollen igen. Jag gjorde en abort för jag var tvungen, inte för det var ”roligt” eller för att jag använde som ett preventivmedel. För tror folk på riktigt att någon gör abort för skojs skull? Jag ville inte göra en abort, men jag ville inte heller bli mamma då. Så jag som vuxen kvinna tog ett beslut och jag är så glad än idag över det. Jag är så tacksam över att jag gjorde valet och nu kan jag välja att skaffa barn när jag är redo för det helt enkelt.

För jag vill att ni tänker steget längre än ”att det är ett foster som måste få leva”. Förstår ni att läkare som hjälper kvinnor med aborter, får ett hårdare straff än mannen som våldtog kvinnan! 99 år i fängelse kan man alltså få om man hjäper en kvinna leva att få leva att liv på hennes villkor. Vad får en våldtäktsman i straff, 1-2 år kanske. Beror lite på vem vart och hur. Och hur sjukt är det inte att aborter förbjuds innan vapen förbjuds. Som att kvinnors fria val än farligare än pistoler hos skjutgalna män.. Sen kan jag inte förstå att män ska överhuvdtaget få rösta om detta, eller ens få uttala sig om aborter då dom aldrig behöver vara gravida. Män kommer aldrig veta hur det känns att vara gravid och inte heller föda ett barn. Så varför ska dom få bestämma över oss? Det är som att vi kvinnor ska få rösta om när män måste sterilisera sig.

Sen vill jag också säga det till er fega män där ute, usch. Att ni kan uppmärksamma terrordåd och när notre dame brinner. Men när kvinnor riskerar att förlora sina rättigheter, ja då håller ni käften som riktiga fegisar. För detta rör alla kvinnor, detta äventyrar våra liv. Våra framtid. Era döttrars liv. Den enda mannen jag har sett som har delat något om det här är min fantastiska sambo. Jag har tur som lever med honom, för jag hade blivit så ledsen om jag behövde leva med en man som inte insåg faran i detta. När Andreas delade en artikel om detta påminde det mig också om hur många fega män jag har i min närhet. Ni är förfan födda från en kvinna, ni kan inte leva utan oss. Visa lite respekt. Usch!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (66)
 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Tycker det här är sinnessjukt. Har dock religiösa släktingar som inte använder preventivmedel då det strider mot deras tro och jag respekterar och accepterar deras sätt att se på fostret som ett liv. Det är dock inte okej att man får igenom en sån här lag, oavsett tro eller annat 😵

  • alexandra

   Jag har också bekanta som är så, men jag känner lite det är upp till den! Sålänge inte någon säger åt mig vad jag ska göra lixom 🙂

   • Cecilia

    Har liknande situation med endel människor. Men håller helt med vad Alexandra säjer. Och det är fasansfult att strida emot abort lagen! Vi kvinnor skall få bestemma om vår EGEN KROPP!!!!

   • Kristina

    – Så länge inte någon säger åt mig vad jag ska göra lixom.

    Att gång på gång göra abort är inte att vara nån förebild ALLS och borde inte alls uttala dig om abort ALLS! Tyst…

 • Alexandra

  Ditt bästa inlägg någonsin. Så jävla spot on!

 • yolo

  WELL DONE Alexandra!!!!!! <3 <3 jävla vita gubbar som även har tagit bort skatten på viagra (inte på menskydd ofc) så dem kan ha kul 🙂 🙂

 • johanna

  Det där är helt galet, helt galet! Varför ska män tro att dom har rätt att bestämma över kvinnors kroppar?! FY FAN, blir alldeles illamående när jag tänker på det.

 • Emilie

  Blir så arg att jag inte ens vill kommentera egentligen. Vad är det för män som ska ha rätten att bestämma över oss kvinnor och vad är det för kärring som godkänner detta förslag?! Att man aldrig slutar förvånas över människors beteende.

  Så bra skriver, Alexandra 🙌🏼

 • Ida

  Jag är så arg att jag vet inte var jag ska ta vägen, istället för att röra sig framåt åt en ljusare och mer rättvis framtid rör vi oss bakåt och ännu en gång slängs kvinnans liv runt som en jävla trasa. Detta är så obeskrivligt upprörande för mig och det får inte fortsätta, om kampen är här eller i övriga delar av världen det kvittar vi måste stå upp för de som inte har någon röst eller för de vars röster blivit berövade!

 • Alexa

  Män generellt anser jag lever med skyddslappar framför ögonen så länge det inte påverkar dem..
  Att de har sina unkna fördomar o uppfattningar om kvinnor men håller mest tyst om det men det märks när det väl gäller.
  Är ingen fan av män som grupp.
  Är inte ett dugg förvånad av detta tyvärr. Sanningen är så att vi kvinnor tyvärr måste ständigt hålla på att försvara våra rättigheter. Så trött på detta…
  tycker isåfall att alla män i Alabama som blivit pappor på detta sätt med en kvinna som inte vill ha barnet ska det vara lag på att de ska utan undantag sterilisera sig direkt efter. Kastrering ifall det är våldtäkt.

 • Sofia

  Abortlagen är så fruktansvärt genomvidrig att det är sjukt. Hur ofta hör man inte om män som inte vill använda kondom eftersom att det ”är skönare utan”? Samtidigt som män helt frånsäger sig allt ansvar om kvinnan blir gravid. Nu förbjuder de kvinnan från att göra abort också!
  Alabama litar inte på att kvinnan kan göra ett val som handlar om hennes egen kropp, men de litar på att kvinnan ska ta hand om ett barn – eller snarare TVINGA kvinnan ta hand om ett barn hon inte vill ha.
  Alla ”pro-lifers” bryr sig egentligen inte alls om liv. De förstör liv genom att tvinga kvinnor föda oönskade barn. Barn som kanske föds på grund av incest eller våldtäkt. Motsatsen till ”pro-life” är inte precis ”pro-death” utan ”pro-CHOISE”. Man vill alltså att kvinnan ska få välja själv om hon vill eller inte vill behålla barnet. INGEN kvinna vill göra en abort, INGEN kvinna skuttar glatt in på en abortmottagning, INGEN. Att genomföra en abort är något man bara gör om man måste, och att förbjuda det är bara sjukt!

 • anonym

  Hur kan en del människor vara så gammeldags. Man bestämmer ju själv om sin kropp. Ett barn ska vara efterlängtat. För det kräver mycket kärlek och arbete att forma så ett barn blir harmoniskt.

 • Linnea

  Tänker mig nån som inte är redo för barn, som använder p piller eller kondom eller vad man nu har som preventivmedel.. och så blir man gravid ändå.. inget preventivmedel är som sagt 100% säkert. Det vet väl alla… ändå ska man inte få göra abort. Helt sjukt. Är man missbrukare och blir gravid, ska man tvingas föda ut en unge som redan är förstörd för livet som ligger där o skakar sönder pga knark som skadat kroppen? Är det ingen av gubbarna som tänker på hur vissa av dessa barn kommer växa upp. Oönskade? Föräldrar som inte bryr sig? Föräldrar som är på tok för unga? Hamna i fosterhem? Föräldrar med Dålig ekonomi? Leva i misär? Förfan kom igen..

 • M

  Jag är en person som har svårt att göra abort, skulle jag bli med barn så kommer jag behålla det även fast det är fel tidpunkt osv. men tycker fan inte att man ska ta bort abort och ha kvar den som den är. Detta är livsfarligt. självklart kommer detta inte påverka dem rika utan detta kommer påverka dem som har det sämre. Jag tänker på alla barn som blir med barn. Usch! Det kommer sluta med att folk kommer göra hemma aborter och så kommer flickorna dö eller bli riktigt sjuka.
  Sen även fast jag inte skulle kunna göra en abort så vet man aldrig, jag skulle aldrig behålla ett barn vid tex våldtäkt eller om jag skulle vara vid fara då jag har två andra barn jag måste finnas för osv.
  Abort ska endast bestämmas av kvinnan och ingen annan. Självklart kan man få lite input av sin partner men i slutändan är det endast den gravida som får ta det sista ordet.

 • A

  Blir så upprörd över detta att jag bara vill spy. Det var faktiskt min kille som tog upp det och berättade det för mig. Blev helt chockad. Vi är båda jävligt äcklade över beslutet och eniga att alla kvinnor borde BESTÄMMA SJÄLV över sin kropp. Fy fan. Jag tror dessvärre detta kommer åka självmorden istället. Så jääävla förbannad…

 • Anna

  Men vart fan är alla kvinnliga senatorer/politiker i Alabama? Bands de fast under röstningen eller???Det hjälper inte ett skit när vi postar på sociala medier våra tramsiga ”politiska ideologier” när vi inte tar vårt ansvar på riktigt, att påverka i politiken. Så jäkla trött på att ärligt talat se hur alla ska kräka ut sig orättvisan över abort för att ytterligare ännu en gång försvaga kvinnan. Vi har inte kommit ett längre skit i jämställdheten för att kommentera på instagram och facebooka har tagit större plats och vi tror att vi är bättre och starkare personer genom att slösa vår tid där på att påpeka, istället för att göra riktig skillnad ute i verkligheten!!!!

  • Ella

   Tror det helt enkelt är så att det finns väldigt få kvinnliga invalda politiker i dessa stater. De verkar styras av republikaner (åtminstone de flesta av de stater som nu inför hårdare abortlagar) och republikaner är inte direkt kända för en jämställd kvinnosyn. Snarare tvärtom…

 • Lovisa

  Fy fan! Usch! Ditt inlägg är så jävla spot on! Blir så arg på trångsynta män som inte kan tänka på någon annan än aig själv. Abort är ett sätt för kvinnor att kunna välja själva om sitt liv och en man kommer aldrig förstå. Visst (mer) fine om mannen fick hela ansvaret när barnet var fött men alla vet att det inte är situationen. Att bli gravis som kvinna och inte kunna göra en abort kan sätta en kvinna i fara, sätta barnet i fråga i fara och ger inte kvinnan en chans till en framtid. Om de där jävla männen bara kunde kolla på lite statistik så skulle de veta att oavsett om det är lagligt eller inte så kommer kvinnor göra aborter, skillanden är bara att kvinnorna inte riskerar att dö om det är lagligt. Fostrets liv är alltså viktigare än kvinnans…

 • Anna

  En kvinnas rätt till att ta livet av sitt barn? Om det är det du kallar rätt så tycker/röstar jag ja till att kvinnor inte ska ha den rätten!
  En kvinnas liv blir inte ”lyckligt” om hon mördar sitt barn. Oavsett situation varför hon blev gravid ska inte barnet behövas straffas för det. Du talar om kvinnans liv och rättigheter, vad händer med barnets liv och rättigheter? Är det bara ok att respektera barnets rättigheter när det kommer överens med dina egna som kvinna?
  En annan människa kan inte och absolut inte ska ha rätten över att mörda en annan människa vilket är fallet när abort genomförs.

  Abort är mord! Mord av barn, mord av människor, mord av små kvinnor i livmodern. Vad hände med de kvinnornas rättigheter, de ofödda kvinnorna i livmodern som mördas?

  Hyckleri! När en kvinna vill behålla barnet säger man att det är en bebis, men å andra sidan när kvinnan vill inte ha barnet säger man att det är ett foster, hyckleri! Dårskap! Djävulskt! Ignorant!
  Detta massmord utav ofödda barn ska absolut straffas av lagen i respektive land! Straffas som rent mord!

  • Magdalena

   Så klart respekterar jag att du känner som du gör i frågan. Men ta i beaktande att de också begränsar möjligheten till p-piller och andra preventivmedel. Bäst vore ju om man bara slipper bli gravid från början så man inte behöver ta ett sånt beslut alls…

  • Leila

   Skulle du känna samma om barnet du bär på har samma pappa som du själv? Eller om det är en morfar/farfar till dig som utfört incest?

  • Frida

   Din kommentar är fruktansvärt aggressiv och ignorant. Du trampar på alla dom som gjort abort av anledningar som du inte har en aning om. Hade du velat gå igenom en graviditet om du blivit våldtagen?

  • anonym

   Anna du är inte klok.😕

  • Rakelspektakel

   När du blir våldtagen, vilken du troligtvis inte kommer slippa undan ( mkt vanligt i dagens samhälle) och du blir gravid med förövarens barn, då får vi se hur du känner i frågan.

  • May

   Kan vi sluta tala om ‘barn’ när det kommer till abort. Det är ett foster som absolut inte har någon möjlighet för överlevnad utanför livmodern. Abort för göras fram till vecka 18. Från vecka 22 och framåt har fostret en liten chans att överleva utanför livmodern. Först när fostret kan överleva är det ju såklart ett liv och abort görs inte i det skedet.

   • H

    Nja, där blev det lite fel. Forskningen får framåt, på Umeå universitetssjukhus kan de rädda barn som föds vecka 21 utan att de får bestående problem, tex hjärnskador eller handikapp. De kan alltså leva ett normalt liv.

    När fostret är 4 veckor gammalt så utvecklar den sitt hjärta. Så jag har svårt att känna att fostret bara skulle vara en cellklump även i ett tidigt stadium. Jag tycker personligen att det är ett liv från befruktningen.

    • May

     Om det nu är vecka 21, är det fortfarande rimligt att abort får göras fram till vecka 18. Du får absolut ha din åsikt. Min åsikt om liv är full medveten och förmåga att självständigt använda sina organ.

  • Magi

   FANTASTISKT BRA SKRIVET, ANNA. ÄNTLIGEN NÅGON SOM VÅGAR SKRIVA SANNINGEN OM ABORT (MORD). Kan alla idiotfeminister som skriver idiotkommentarer tänka att dom OXÅ var en cellklump en gång…nu är dom människor för att deras mamma valde att INTE mörda dom….

   • Ida Eriksson

    Är det för fostrets bästa att låta dem födas som oönskade barn? Visst kan vi ändå tala om om saker som saker är – att vara antiabort är att vara mot den kvinnliga sexuella frigörelsen. Det är mycket men det är absolut inte omtanke om världens barn.

  • Kristina

   Bra sagt. Abort är är att ta död på sin egen avkomma.

 • Magdalena

  Jag tappar nästan orden när jag tänker på det, blir bara så himla förbannad.

  Men viagra ska de ha… Alltså om graviditet är ”guds önskan” så är fan impotens det också. 🙃

 • Lovisa

  Jag tycker att är man så dum och genomför en sån här korkad lag, vilket jag tycker är fel och avskyvärt bör tilläggas, så måste man också ta sitt ansvar och göra preventivmedel mer tillgängliga genom att sänka priset på dem och öka mängden sexualkunskap i skolorna. Ingen ska behöva bli straffad på grund av att man inte har haft ekonomiska förutsättningar eller inte tillräckligt mycket kunskap för att skydda sig.

  • Lovisa

   Och precis som flera redan nämner så kan man absolut bli gravid även fast man skyddar sig, det är därför den här lagen är idiotisk och förmodligen kommer att förstöra fler liv än vad den kommer att rädda.

 • Lili

  Sååååå bra skrivet! Blir galen!

 • Karin

  Helt sjukt asså jag kan knappt tro det att män (d va en kvinna i Alabama med oxå som höll med om d beslutet) vidrigt o avskyvärt. Bra att du lyfter fram detta Alexandra. Man hoppas ju att det blir en stark motreaktion från omvärlden o att de undanröjer den nya lagen.

 • Karin

  Ja , det är en sjuk lag ! Men betänk också att USA är ett sjukt land på många sätt. Däremot undrar jag varför du ställer denna fråga mot terrorbrott och Notre Dame?? Notre Dame blev troligen uppeldad , videon finns på youtube om den inte är borttagen. En kristen kyrka som funnits i många hundra år, finns nog skäl att tro att kristendomens värsta fiende är boven här.. ja, hela västvärldens! Och terrorbrott, ja tycker du inte det är viktigt att bekämpa ? Sverige ligger ganska högt i riskzonen för att bli utsatt för terror idag, tack vare våra politiker ! Men det blundar ni för eller ? Finns många många vettiga vita män för övrigt, skippa det där trista feministsnacket tack, jäkligt tröttsamt. Och väx upp och se världen som den är!

  • Malin

   Notre dame började brinna pga elfel under en pågående renovering, det var inget terrordåd.

   • Karin

    Det vet man inte säkert. Dessutom syns en person på taket en stund innan. Myndigheter mörkar en hel del .

    • Ella

     Nu säger du emot dig själv. So säger troligen uppeldad, men sen säger du att man inte vet säkert att du var ett elfel. Jag råkat till det är dig… Notre dame brann troligen upp pga ett elfel, men din åsikt är att det kan ha varit ett terrorbrott som myndigheterna mörkar.

 • S

  Alexandra 💜 Love Ya

 • Sun Daisy

  Jag kräks på den här lagen. Se vad stackars kvinnor gör i desperation. Typ som i thailand en rädd 15 årig tjej gräver ned sitt födda barn i skogen det är helt sjukt hon har förstört både sitt, familjen och barnets liv. Eller värre, dör, förblöder….Låt dom kvinnor som vill göra abort göra det. Sen kan man satsa miljoner på familjeplanering, gratis preventivmedel upp till 25 år mm. Finns hundra andra sätt att minska aborter än att förbjuda det. Män som bestämmer över kvinnors kroppar är så medeltida. Tycker kvinnor i alabama ska används sitt kraftfullaste vapen att sexstrejka.

 • Sun Daisy

  Kan också meddela att i norra sverige minskade aborter med 50% genom att subvensionera alla preventivmedel för unga upp till 25 års ålder det är en mycket bättre väg att gå

 • Alexa

  Är det bara jag som tycker att ett tidigt foster är inte ett barn? Isåfall är en spermie oxå ett barn med det argumentet.
  Reagerar också på att folk här tar upp våldtäkt och incest som skäl till abort som att det inte räcker med att kvinnan helt enkelt vill göra abort oavsett orsak.

 • May

  Helt fruktansvärt vidrigt. Men citaten om våldtäkt i slutet var nog det vidrigaste jag läst. Hur kan människor och dessutom även andra kvinnor vara så dumma och respektlösa. Värst av allt, även sakna empati gentemot andra människor. Så oerhört kränkande. Det här är fel av mig att säga, men på ett sätt önskar man att sådana människor fick uppleva liknande vidrigheter som jag och många andra tyvärr blivit utsatta för.

 • Ida Eriksson

  Det är skrämmande och skämmande! Så många länder i Europa, Sydamerika och delstater i USA som styrs på samma fundamentalistiska sätt som IS. Lyssna på guvernörens tal efter att hon skrivit på – hon hänvisar alltså på fullaste allvar en lag till guds vilja. Tack för att du uppmärksammar detta Alexandra! Och jag instämmer – var i h-vete är männen?! Alla feministiska män i min närhet som nu helt plötsligt håller käft. Varför? För att det inte rör dem? För att detta inte är så viktigt för dem? Skämmes!

 • Sara

  Det bästa inlägget du någonsin har skrivit!! Så jävla viktigt det här!

 • Rebecca

  Älskar detta inlägget!!! Du är typ den enda influensern som ens tar upp ämnet??? Tack!!

  Är så besviken över att det inte är så många män som pratar om detta, det enda jag ser på sociala medier är kvinnor och det är så himla deppigt att de inte bryr sig såvida det inte direkt behandlar dem….. djupt besviken.

 • Elin

  Du är en mördare, lev med det.

 • Elisabeth

  Klokrent o ja man blir så jädra arg…..

 • Adelina

  Alexandra! Jag har läst din blogg i flera år och har aldrig lagt en kommentar, tills nu! Du har ett bra omdöme och är en riktig förebild för kvinnor och förhoppningsvis män i alla åldrar, du vågar ta i saker som andra influencers inte vågar titta på och det är riktigt starkt gjort. Keep up the good work, du är en frisk fläkt och fortsätt vara den du är!

 • Pia C.

  Abort är mord. Du har gjort flera aborter men vill ha barn i framtiden. Varför skulle det vara bättre i framtiden, eller hade du sex med fel partners ? Abort leder ofta till sterilitet, så det barnet du önskar få, kanske aldrig kommer…. Jag vill dig inget illa utan hoppas, att du kommer på bättre tankar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *