Min nya superprodukt!

Inlägget är i samarbete med WellAware 

Nu är min produkt äntligen här! 🙂 Jag har tagit fram ett collagen tillsammans med företaget WellAware som smakar väldigt gott, den kommer i 3 olika smaker. Berry, tropical och apelsin. Jag har gjort det för jag tycker det är så viktigt att ta hand om sig själv, både utifrån men också inifrån. Krämer kan ta oss långt, men sanningen är att collagentillverkningen minskar redan vid 30 års åldern och då kommer inte krämerna göra lika stor skillnad. Collagen behöver vi få i oss inifrån för att det ska ge maximal effekt. Så för att bibehålla en fin hy är det viktigt att få sig collagen. En sked per dag räcker! Du kan dricka det med vatten (superfräsht) eller blanda ner i din smoothie eller kvarg tex. Jag själv brukar bara blanda ner en sked i iskallt vatten, tycker smakerna är så goda som dom är. Min personliga favorit är apelsin 😉

Jag har använt mig av min produkt nu i några månader och jag känner faktiskt hur kroppen bara suger åt sig collagenet. Jag är ju faktiskt 28 år nu och det är klart kroppen förändras sakta men säkert. Hunden är inte lika spänstig som den var när jag var 20 år och celluliter börjar komma fram på lår och rumpa. Nu är det inte världens undergång såklart, men att få i sig något som kroppen faktiskt behöver och på köpet få en förbättrad hud är ingenting jag tackar nej till. För min produkt innehåller bara bra ingredienser som faktiskt gör skillnad, men då gäller det att kontinuerligt få i sig pulvret såklart.. Men det är ganska enkelt att få in det i sin vardagliga rutin, låt den fina burken stå framme vid diskbänken så kommer du enkelt ihåg att ta en sked varje morgon.

För er som inte vet så är kollagen ett naturligt protein som finns i vår stödjevävnad som ben, hud, senor, blodkärlsväggar och i hår och naglar. Collagen utgör nästan 30% utav kroppens protein och är nödvändigt för att vi ska kunna leva. Vid 30 års åldern minskar kroppens egen produktion av kollagen. Det är en av anledningarna till att elasticiteten i huden minskar och att rynkor och ledvärk kan komma smygande med åldern. Miljöföroreningar och UV-ljus ifrån solen är ytterligare två faktorer som påverkar kroppens collagenhalt i huden.

Ett tillskott av collagen har i vetenskapliga studier visat sig:

 • Förebygga rynkbildning
 • Förbättra hudstrukturen
 • Förbättra hudens täthet, vilket ger en fast och mindre slapp hud
 • Förbättrar fuktbalansen genom att binda mer fukt i huden

Jag är oerhört stolt och glad att Apotek hjärtat har tagit in samtliga smaker. Kollogen är oerhört populärt i Asien redan, så det känns lite extra kul att vara en av dom första i Sverige med en sån här produkt. Läs mer och köp min produkt hos dom här: LÄNK *KLICK*

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (42)
 • Camilla

  Heter det inte collagen eller är collogen (som du har skrivit genomgående i hela texten) någon ny sort du tagit fram?? Står ju dock collagen på burkarna så gissar att det är du som missat vad produkten egentligen heter 😉

 • Saga

  Omg grattis!! ❤️❤️❤️

 • Karolin

  Kul med nya projekt!:) Intresserad av att läsa mer om de vetenskapliga studierna, var kan jag hitta det? Lycka till med lansering!

 • Lissel

  Spännande, kanske är vad som behövs efter en graviditet 😁🙌🏼

 • Rebecka

  Varifrån kommer kollagenet som är tillsatt i produkten?

 • Emma

  Gud så roligt att läsa, Alexandra. GRATTIS!
  Har beställt hem 2 stycken olika nu och ska bli spännande att få pröva.

  Trevlig helg!

  Kram, Emma

 • Irma

  Finns ingen forskning som stödjer att oralt intag av kollagen skulle leda till bättre hy. När du äter eller dricker kollagen så hinner kroppen bryta ner det innan, det lagras alltså inte i huden som faktiskt kollagen.

  Klicka hem om ni är nyfikna, men är ingen superprodukt eller så. Om du vill lägga pengar på garanterat bättre hy, så finns det andra alternativ 🙂

 • Helen

  Ett tips hade ju varit att skriva ut innehållet, det innehåller ju gris så veganer/vegetarianer kan inte använda produkten.

 • Jonsson

  Jag tycker att det är bäst att koncentrera sig på kosten istället. Då får man i sig alla mineraler och vitaminer som människan behöver för att stärka kroppen på bästa sätt.

  Kan tipsa om denna sida där det står bra info om just kollagen:
  http://www.kollagen.nu/mat

 • Lisa

  Är denna produkt främst nödvändigt när man börjar närma sig 30 eller är den även bra i ”förebyggande” syfte? 🙂

 • sandra

  Hur länge håller en sådan burk? Står ingenstans varken hos dig eller på hemsidan du länkade.

 • Martina

  Kopia(ja, vad är inte det egentligen) Bättre resultat med bra kost och regelbunden träning.

 • Lilli

  By Myrbergs Collagen är det i särklass absolut bästa collagenet jag testat och kommer ifrån norsk viltfångad fisk

 • Emma

  Är det inte lite dyrt med tio kronor om dagen? Jag skulle verkligen inte ha råd

 • Vicky

  🎊 Grattis, vad kul! 🙂 Jag fyller 30 i år och har fått sjukt mkt celluliter på lår/rumpa på bara 1 år 😨 om detta funkar så antar jag att de bara är i förebyggande syfte och kan såklart knappast ”minska/ta bort” dom man redan fått? 😄

 • Sara

  Tyvärr går detta bort för mig eftersom det innehåller gris. Sedan är jag allmänt skeptisk till såna här produkter, fyller de verkligen någon funktion eller är det bara ytterligare ett steg i kroppshetsen och rädslan för att åldras. Vi kommer alla att åldras oavsett hur mycket kosttillskott vi äter och krämer vi använder, men det är ju en oerhörd industri med massvis med pengar inblandat.

  • Martina

   Exakt, när ska människor vakna upp och inse att allt detta spär bara på ett gammalt ideal i stället för att uppmuntra, skapa ett nytt ideal där man tillåts att vara mänsklig, duga och vara bra precis som man är. MED celluliter, ålderstecken(hur mycket kan man ha när man närmar sig eller är 30?).

 • Jen

  Blondinbella håller också på med collagen så nog en ny tillfällig trend bara. 😊

 • A

  Så sugen att testa! 😍

 • Karin

  Huden kan väl inte ta upp collagen genom att man dricker det? På Apotekets hemsida står det att man ska ta det 10 ggr om dagen. Stämmer verkligen det? Högre upp på sidan står det 1 gång om dagen.

 • T

  Hur kan du styrka att det funkar? Du använder sig ju av Botox o fillers.

 • Sandra

  En snabb sökning ger att tillskott av collagen som kosttillskott hittintills inte kunnat bevisas ha någon som helst effekt. De sidor som hintar att det ska hjälpa har en sak gemensamt: de vill sälja varor. Snälla läsare gör egen research innan ni köper!

 • Jens

  Även om jag är högst skeptisk till produkter som denna så ska man vara försiktig med att påpeka att det inte fungerar. Det finns förmodligen inte tillräckligt med forskningsstudier under tiden som krävs för mätning helt enkelt. Forskning är dyrt och det finns annat viktigt att forska på. Att det inte har kunnat bevisas är inte samma sak som att det inte fungerar.

 • Johanna

  Varför länkar du inte till de vetenskapliga studierna du nämner i texten? Jag har inte lyckats hitta en enda vetenskaplig studie som visar på de effekter du påstår, och tvivlar på att du har det heller.

  • L

   Hej Johanna (och alla andra)! Tänkte ge en crash course i vetenskapliga studier! Det hade förmodligen gått att hitta en studie som påvisar att det fungerar. MEN inom vetenskapen är det inte enskilda studier som räknas utan helheten. Jag hade tex kunnat länka dig 5 studier som visat att rökning motverkar lungcancer. MEN då skulle det samtidigt finnas 5000 studier som visar motsatsen (pga slumpen kommer vissa studier visa att rökning är bra, men det är helheten som räknas). Så var försiktig även om du/ni hittar studier som påvisar att kollagen fungerar.

   Vad gäller kollagen är jag inte insatt men jag gissar att de studier som gjorts inte håller tillräckligt hög kvalitet. Dessutom använder dessa studier ofta JÄTTEHÖGA koncentrationer av ämnet man studerar som inte blir relevanta när man använder produkten själv hemma.

   Hoppas du inte tar detta som att jag klankar ner på dina kunskaper för det är inte min mening! vi borde verkligen komma ifrån länkandet sv enskilda studier och dessutom till personer som inte är utbildade i att tolka forskningsresultat ^^

 • Lisa

  ”– Kollagen som man äter har ingen särskild inverkan på hälsan, säger Marina Heinonen, som är professor i kostens säkerhet vid Helsingfors universitet.”

  ”Enligt EU:s databas över vad man får påstå om hälsoprodukter, finns det inte heller någon accepterad forskning som skulle ha visat att kollagen kan göra något för din hud när du äter det.”

  ”– Kollagen är en jättestor molekyl. Det finns inget sätt för en så stor molekyl att penetrera huden. Det är bara små molekyler, som vatten och urea, eller läkemedel som nikotin, som kan göra det, säger Lars Norlén (hudläkare och docent vid institutionen för cell- och molekylärbiologi på Karolinska Institutet).”

  ”– Kollagen som man dricker och äter landar inte heller i huden, för du har ju hela mag- och tarmsystemet som bryter ner kollagenet på samma sätt som när du äter en bit kött. Så du får en massa aminosyror i stället. Dessa aminosyror kan också ha god effekt på huden, förvisso, men det är inte kollagen, säger hon (Johanna Gillbro, hudforskare) i en tidigare intervju med Hälsoliv.

  Just sayin’…

 • Jess

  Vad kul Alexandra! Om denna business går bra för dig så skulle jag önska vegansk collagenpulver som en vidareutveckling (högre prisklass helt okej). Stort lycka till!

 • H.

  Kom ihåg att denna typen av Kollagen, Kollagen typ 2. ej påverkar hud, hår och naglar. Typ 2 är för leder och brosk. Den här produkten kommer alltså inte kunna påverka huden oavsett om kollagenet skulle funka eller inte.

 • Caroline

  Vrf inte hålla sig till naturliga produkter? 🙂 gelatin pulver innehåller också collagen. Har druckit äppelcidervinäger och gelatin pulver I 2 månader nu och märker stor skillnad på min hy och hår 🙂

 • Magi

  Köp hellre kollagen hydrolysat, konstgjord kollagen, inte från gris! Mycket billigare också. På utländska delikatesser finns det kollagen hydrolisat med goda smaker och berikade med massor av vitaminer, mineraler och superberries. För 39 kr!!!!

 • Maria

  Din produkt innehåller ju typ 2 collagen som är till för leder och brosk. Typ 3 collagen är för hud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *