Det har börjat trilla in en hel del barn på mitt youtube-konto.. Jag vet inte riktigt hur jag känner kring det om jag ska vara ärlig. Jag har länge haft en äldre målgrupp som har följt mig genom åren och tillsammans har vi växt upp, och det har känts oerhört skönt och stabilt. Men jag har ju som sagt märkt att en hel del barn har hittat till mig för dom lämnar ju sjukt mycket kommentarer. Vuxna användare gör ju inte det, vi tittar och gillar vad vi ser och går vidare. Men barn funkar ju riktigt inte så, dom har ju inte samma spärrar som vi andra. Oc jag måste säga att jag blir livrädd när jag ser vad vissa kan kommenterar. 12 åriga pojkar kallar mig för pengarh*ra, clickbait-h*ra, slampa osv! Först blir jag så jävla förbannad över hur barn kan tilltala en vuxen på det sättet, jag vill bara dra dom i nackskinnet och säga extremt elaka saker så dom springer hem gråtandes till sina föräldrar. Men det går ju inte, så kan jag ju inte göra. Men det är ju en del av mig som blir helt förtvivlad när jag läser sånt, hur fan kan barn vara så förbaskat jävla kaxiga?! Vart fan får dom all luft ifrån?

Andreas frågade mig tidigare idag hur jag själv var i den åldern, och jag var ju likadan.. Det är den hårda sanningen. Men det är ju faktiskt helt galet hur barn vågar vara så förbaskat jävla dryga, och det gällde såklart mig själv också. Är man inte rädd att få kosekvenser under en viss ålder? Det är jag väldigt rädd för idag i vuxen ålder, konsekvenstänket är ju med mig hela tiden i vad jag än gör.. Det är ju det som hindrar mig från att svara drygt på alla skitungar som kommentarer elakt. Istället tar min vuxna sida över och får mig att endast radera kommentaren, eller låta den vara beroende på hur elakt det var. Det är även konsekvenstänket som hindrar mig från att svara paradise hotel bloggare som hänger med min ex pojkvänner och taggar mig för att få uppmärksamhet.. Jag vet ju bättre än så, jag är bättre än så.

Så min fråga är väl, varför funkar inte yotube’s åldergräns och har inte föräldrar koll på sina barn? Eller orkar man inte? Jag personligen kommer ha stenkoll när jag väl får barn som börjar sitta framför nätet!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (13)
 • Gabriella

  Hejjee. Kanske kan införa lite ljus på det hela? Innan man är 25 så är fortfarande hjärnan inte utvecklad. Det finns studier som visar på att barn under just 18 (några över, några under) har jättesvårt med konsekvenstänk. Det är därför man först efter 18 får köra bil just för att man har sett att ungdomar och barn inte alls tänker på samma sätt som en äldre person. Också därför som många biluthyrare gör det dyrare för personer under 24 att hyra en bil, för att deras konsekvenstänk fortfarande inte är färdigutvecklat och denna målgrupp är med om flest bilolyckor. Egentligen är det mest unga pojkar och män som är den stora problemgruppen i den åldern, men man får inte vara sexistisk så därför gäller det alla i den åldern.

  När det kommer till föräldrar och Youtube så har jag inte någon forskning i ryggen men jag antar att det är svårt för föräldrar att säga nej när deras barn nästan har blivit uppväxta med det (youtube har ju funnits sen typ 2005, det är 14 år). Barn är jävligt bra på att tjata till sig grejer och övertala att ”det är inte så farligt”. Herregud, jag var likadan. Jag sa att Lunarstorm och habbo hotell var bara för barn, men det fanns ju SÅ OTROLIGT många pedofiler där.

  • M

   Alla föräldrar vet dock idag att ingen sida är ofarlig om dem inte är helt nybörjare på internet
   Man kan absolut göra sitt bästa för att restriktera sina barn
   Men tror i verkligheten det är lätt för barn att hitta vägar förbi detta och ändå göra saker dem inte får online bakom sina föräldrars rygg
   Skulle tro det skulle minska mycket om man pratade med sina barn, på allvar

   Jag har aldrig känt ett behov av att mobba oavsett min ålder

 • Lissel

  Fy.. känns så tragiskt.. jag och min sambo pratade om sånt igår, om hur man egentligen uppfostrar sina barn på rätt sätt, svårt.. man får hoppas samhället blir bättre 😊

 • anonym

  Vad hemskt. Vet på en annan bloggares instagram att småkillar kallar henne jätte fula ord. Tror mycket kommer hemifrån och på dålig upofostran. vad blir det av dessa pojkar när dom växer upp?

 • Frida

  Det där är så skrämmande! Min son är bara en bebis än så länge. Men jag tänker mycket på hur fasen man ska gå till väga för att dels skydda honom från allt skit på nätet och dels lära honom hur man beter sig! Internet är verkligen inte bara nånting bra.

 • Sn00t

  Din attityd stinker. Var ett föredöme. Ha ett språk som signalerar kunskap och pondus.
  Svordomar och ett konstant prat om märkesprylar, varför människor läser skräpet på den här bloggen övergår min fattningsförmåga. Klart som korvspad att småungar skriver det många tänker redan på Youtube. Sorry. Som man ropar får man svar.

 • Anna

  Det är ju inte bara så att föräldrarna ska ha ”pli” på barnen eller att barnen ska veta att det blir konsekvenser om de använder uttryck som hora – jag tycker det hemskaste är klimatet som tillåter såna uttryck, och att barn (och vuxna, herregud) inte fattar att man förihelvete inte kallar folk för sånt! Alltså att man har en rätt sunkig människosyn om man kallar en annan för hora. Skulle bli förtvivlad om mina barn kallade någon för det, för då skulle jag ha misslyckats som förälder med att göra dem till bra, empatiska och respektfulla människor.

 • t

  Tycker helt ärligt att du verkligen borde luska fram telefonnumret till deras föräldrar och tala om vad de har skrivit till dig.

 • I

  Det är väl ungefär sådär du själv betedde dig i tonåren 😝 du var ju fruktansvärt elak mot folk. Så du om någon borde väl förstå. Men tur att du mognat nu 🙂

 • Pia Widlund

  Frånvarande föräldrar med sysslolösa barn… Mycket trist kombo!

 • emiliesbeauty

  Detta stör jag också mig på som faaaaaan. Minns fortfarande när jag var ute med min pojkväns hund för några år sen när några 12 åringar viskade hora till mig, vände mig om och bara ”VAD SA DU TILL MIG???” sjukaste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *