Soliga Paris

Hej från soliga Paris! Jag är ledsen över att jag inte har hunnit blogga men jag har valt att prioritera tiden med Andreas här. Det är trots allt hans födelsedagspresent så vill inte lägga för mycket fokus på sociala medier.. Även om vi tar en hel del bilder på mig hehe… Men det är för ett jobb som vi båda arbetar med och vi båda tog beslutet att acceptera det över denna resa. Så det är en annan sak tycker jag 🙂 Jag hade inte valt att jobb med något han inte tjänar på när det är min resa (present) till honom. Men det är svårt att inte blanda ihop privatliv och jobb, speciellt med våra jobb lixom.. Andreas jobbar ju också med sociala medier fast på ett annat sätt. Men aja, förutom lite jobb njuter vi bara och har det så himla bra. Vi promenerar runt, åker sparcyklar mellan dom söta gatorna, fikar, shoppar och tittar på sevärdheter. Vädret är ju helt fantastisk här dessutom, så skönt! Enligt en väderapp som vi kikade på för någon vecka sedan stod det att det skulle vara regn och moln hela helgen, men så har det inte blivit. Tvärt om verkligen, det är sol och superfint väder. Lite kallt kanske, men det är det ju hemma i Sverige också.

När jag senast var här funkade inte internet på telefonen som den gör nu, nu kan man ju använda sitt egna nät nästan överallt i världen. Tänk att det händer så mycket hela tiden, för det var ju trots allt bara ca 6 år sen jag var här.. Men himla skönt är väl det, det gör det mycket enklare att hitta i världen. Vill man ha ett mysigt fik, ja då är det bara att googla, kika på tripadviser och slå på kartan och traska dit. Om man inte vill gå kan man ju också via telefonen tex låsa upp en VOI’ så slipper man ta en taxi som kostar lite mer. Det är dessutom mycket roligare att ta sig fram på en sån + det är bättre för miljön. Vi använder dock konkurrenterna LIME för vi tycker deras sparkcyklar är mycket bättre och skönare att köra.

Är det inte lite roligt att jag ändå är i den åldern så jag uppskattar att internet finns överallt? Jag kommer trots allt från den tid då det inte var självklart. Från en tid då vi inte alla hade mobiltelefoner i handen. Man ringde från hemtelefonen och fick använda en tjockdator för att skicka mail. Från en tid då jag satt i baksätet och fick lyssna på mamma och pappa som bråkade över att kartan var felvänd. Från en tid då man inte kunde översätta menyn direkt i telefonen så man slapp chansa på vad man nyss beställde in.

Här slog vi oss ner vid en resturang som låg väldigt nära Eiffeltornet, jag tog en laxpasta och ett glas vitt, och Andreas tog en kycklingsallad. Det  fanns säkert många andra restauranger som var mycket bättre (och billigare) men vi var jättehungriga och jag hade såklart lite skavsår på fötterna, så jag var bara glad över at få sätta mig ner. Tyvärr blir det ju så såfort man har på sig nya skor.. Sen var jag också lite nervös över dom gula västarna, demonstranterna som är aggressiva. Dom protesterar på lördagar mellan 12-18 och dom brukar befinna sig nära Eiffeltornet fick vi höra från en taxichaufför. Dom använder sig av vapen och våld, och jag läste att en känd svensk blev nedslagen av dom för inte så länge sen! Så himla läskigt 🙁 Så det kändes faktiskt lite tryggare att vara inne på en resturang, för där kommer dom ju inte in hur som helst.

Jag är glad vi åkte nu, för just nu är det inte jättemycket turister. Eller ok mycket turister är det ju alltid här men det är inte lika illa som det kan vara. Om bara någon månad kommer det vara mycket värre! Men även om vi är här en månad annan turismen drar igång ordentligt är det inte lätt att få till en bild vid Eiffeltornet utan en massa turister i bakgrunden, alla ska ju ta en bild här. Men jag lyckades faktiskt hitta några platser som var hyfsat lugna, men det var några som följde efter mig och passade på att sno mina locations direkt efter vi var klara, sen bara några minuter senare var även dom platserna fulla med turister och deras kameror. But who can blame them lixom! Andreas tyckte inte det var lika viktigt med en bild här just för att alla har redan fotat här. Förstår honom, men jag gillar att vara en typisk turist 😉

Vi såg en hel del brudpar som tog sina bröllopsbilder här, dom hade med sig fotografer och reflexskärmar. Det såg jättefint ut med deras glittriga klänningar.. En annan passade på att spela in sin musikvideo här med tornet i bakgrunden haha, det såg ganska konstigt ut för han som sjöng hade tagit med sig ett stativ och satt en liten systemkamera där på medan han spelade väldigt hög musik som alla fick ta del av ofrivilligt hehe.. Hans låt var helt OK, men man kanske ska fråga om tillstånd eller något sånt om man ska spela in en video. Tror både jag och Andreas råkade klampa in i bild flera gånger haha!! Så om ni ser någon rappvideo framför Eiffeltornet och ser oss i den, ropa till så får jag väl bjuda på en länk eller något 😉

Jag är ju helt tokig i fasader, såfort jag ser en fin byggnad stannar jag upp och fascineras av den. Titta bara på alla dessa vackra detaljer, dom franska balkongerna och den romantiska känslan man får! 🙂 Andreas tycker väl jag är knäpp för jag har väl sagt ”åh titta så vackra balkonger!” minst 100 gånger sen vi kom hit. Men jag kan inte hjälpa det!

Vi besökte ett nytt köpcentrum som öppnade för bara någon månad sen, Beaugrenelle heter den. Där kan man hitta massa snyggt från olika märken. Det fanns väldigt mycket från Chanel bland annat, och det var ju det som lockade in mig såklart 😉 På senaste tiden har jag verkligen börjat uppskatta liknande märken. Delvis pga kvalitén men också för den tidlösa designen. Dock blev det inga köp igår, men vi har en sista dag här så vi får se om jag får med mig något eller inte. Vill ju gärna passa på att unna mig något. Men jag har faktiskt fokuserat på att hitta något till Andreas, jag har ju så fruktansvärt mycket kläder och prylar om man jämför med honom. Men det är inte jätteenkelt att hitta något då han är väldigt bestämd med vad han gillar och inte gillar.. Tillslut gick vi in i Lacose butiken där han köpte ett par skor och en tröja, och han sneglade på ett skärp. Så jag sprang tillbaka in i butiken och köpte den åt honom.

MEN när jag skulle köpa den insåg jag at jag inte min plånbok, tänkte att jag måste lämnat den på hotellet i den andra väskan då jag bytte på morgonen. Men nu när vi kom tillbaka har jag inte hittat det, och jag har letat igenom hela resväskan och rummet.. 🙁 Det finns ju en väldigt stor risk att den har blivit snodd, det kryllar av ficktjuvar här och man måste vara superförsiktig!! Jag har handväskan runt kroppen så ingen ska kunna rycka den, men plånboken brukar jag ha i jackfickan då den används flitigt (lol).. Det känns ju supertrist såklart, men jag är glad att den blev snodd och ingenting annat som min mobil eller kamera. För det är ju bara för mig att spärra allting och föra över pengarna (redan gjort såklart)..

Som sagt blir det väldigt mycket fika och äta.. Men det är ju så himla mysigt, och det är svårt att låta bli när man går förbi så många söta fik och fina restauranger. Maten här är ju jättegod såklart, det har blivit mycket pasta och vin för min del. Det är en stor del av semestern enligt mig 🙂 Andreas är mer för sötsaker, så han beställer gärna in fina efterrätter och dricker juice. Härliga kontraster va? Men det är det bästa av 2 delar om ni frågar mig, för vi smakar av varandra hihi.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (7)
 • Camilla

  Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft det 😊 supersnygga skor också, vart har du köpt dom? 😇

 • Elin

  Kan du inte göra ett inlägg med lite tips om mysiga ställen i Paris senare när du kommit hem? Ska till Paris på bröllopsresa i höst så skulle behöva lite tips 🙂

 • anonym

  Vad bra bloggat av dej. Fina bilder och bra text. Vilka jätteportoner ni fick. Såg gott ut. Andreas verkar vara en toppenkille och så snäll. Han är värd fina presenter.

 • Cenedra

  Åh ni ser verkligen ut att ha det jätte härlig! Så kul att ni hade tur med vädret också!
  Måste bara fråga vart du har köpa dina skor? Dom är galet snygga!

 • Pia Widlund

  Håller med om att fasaderna är vackra att titta på Tyvärr blir de färre och färre i Sverige! Trist med ficktjuvar!

 • D i a n a

  åh det ser helt galet vackert ut, Paris är underbar. Romantisk och fint på alla sätt och vis, håller med dig om fasaderna och balkongerna 😀

  Beklagar att du blev av med kortet! Men tur att det bara var just kortet och inte mobilen och kameran.
  Så trist ändå.

  Jag tycker du gör rätt i att inte vara på sociala medier för mycket, det är trots allt er tid tillsammans. Ska det funka bra så kan man inte prioritera ett jobb eller sociala medier, utan ens partner. Du gör helt rätt. <3

  Njut av resan och semestern
  Kram

 • E

  Paris är en väldigt fin och mysig stad. Och med så många fina byggnader. Men ändock låter det som att du är ganska negativ till Paris, och inte gillar staden så mycket, tolkar jag dig rätt?
  Så ledsamt med det som hände i Paris ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *