Häftigaste utsikten!

Vi hittade nog det fiket/ restaurangen med den häftigaste utsikten! Vi hade Louvre Pyramid som utsikt medan vi njöt av godsaker, kaffe och en drink. Det är väl lite häftigt ändå va? Dock var personalen sjukt otrevliga, men det är dom på nästan alla ställen.. Många fransmän verkar nästan förbannade över att vi inte kan språket, vilket är helt orimligt men ändå så stöter man på det gång på gång..

Vi träffade en dam vid ett annat tillfälle som började halvskrika på franska på oss, jag försökte avbryta henne för att be henne prata engelska med oss. Då säger hon ”YEAH OK WE ARE IN FRANCE NOW!” som att det är min skyldighet som tursist att kunna franska haha.. Sen fortsatte hon med att säga att vi inte fick vara på hennes gata hur som helst.. Hon var väl trött på turister då hon bodde på en väldigt känd gata där många turister vill ta bilder, och vi blev väl droppen som fick bägaren att rinna över men hon var också min droppe.. Det slutade med att jag fräste ifrån ordentligt, och nästa servitris som betedde sig illa mot mig fick exakt samma attityd tillbaka.

Otrevliga fransmän åt sidan så var det ju oerhört vackert runt  Louvre Pyramid. Parken var helt magisk och det blommade för fullt. Mycket turister såklart men inte så farligt som det kunde ha varit (fick påminna mig själv om det några gånger hehe)..

Detta är alltså från igår (söndag) och det var faktiskt lite kallare då än var det var dagen innan.. Så för denna bild slängde jag av mig kappan för att visa min nya fina blus hehe.. Jag kommer länka alla mina kläder som jag hade på mig under resan snart i ett samlat inlägg. Jag har sett att ni redan har börjat fråga men då jag samarbetar med dom som säljer kläderna är det bättre att annonsmärkera ett inlägg och länka allt då. För som jag skrivit tidigare så blir ju en annan bloggare stämd just nu för att hon gjorde ”gratis reklam” för tätt inpå pågående samarbete.. Så ja, jag vet inte riktigt vad man får göra just nu. KO gör det bara svårare, men dom påstår ju sig vilja förtydliga lagarna men det lyckas dom ju sådär med..

Det finns ju oerhört många fina butiker i Paris, jag var inne och kikade lite på Dior och Chanel. Såklart blev jag förtjust i en chanelväska men jag kände att jag inte skulle spontanshoppa för mycket. Jag köpte faktiskt nyss ett par örhängen därifrån.. Men idag när vi åkte mot flygplatsen sa jag faktiskt ”vad konstigt att jag inte handlade något när jag ändå besökte Paris!”. Men det var väl klokt, att inte inplus-shoppa utan åka hem och tänka på det lite..

Hur passande var inte Andreas tröja btw? 😉 Så söt!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (14)
 • Maria

  Åhh – era lyllosar! Älskar Paris! …förutom alla sura fransmän. Sist vi var där och skulle ta taxi från flygplatsen till hotellet, och försökte prata med taxichauffören – på engelska, fick vi till svar – på franska: ”Nu är ni i Frankrike och här pratar vi franska!!” Charmigt… Ok, så nästa gång du är i Sverige så pratar vi svenska – ok?!! 🙂 Många parisare är tjuriga och tror att hela världen pratar deras språk – men staden är fantastisk, så det är ändå värt några sur-puttar.

 • D i a n a

  Andreas tröja!! Jättesnygg på honom! 🙂

 • D i a n a

  Men du förresten, vad skumt ändå att ni upplever det som att de är otrevliga, eller snarare synd att de ÄR otrevliga mot er. Jag var där för ett tag sen (i november) med min man och vi blev otroligt bra bemötta. Vi pratar inte heller franska, men vi pratar dock spanska och många kunde tydligen spanska så kanske det var pga det? Jag vet inte, men jag kom hem med en väldigt förvånad uppfattning över hur många kunde tro att fransmännen är otrevliga. Men de kanske är så mot vissa? Sjukt trist i alla fall.

 • Mia

  Hej!
  Har bilat genom hela Frankrike och aldrig blivit otrevligt bemött vare sig i affär, på restaurang eller stora städer eller små byar eller vid små handelsbodar, eller sevärdigheter. Jag älskar Frankrike: bästa landet i Europa. Jag har upplevt värme, kärlek och blivit väl omhändertagen.
  Tips: lär dig säga excause Moi, je parle just en peu francais, je suis suedoise, parlez vous anglaise? Den lilla frasen skulle gjort fransmännen glada och hjälpt dig. Lite av landets språk dit man reser är aldrig fel och lära sig. Landet har ju 70 miljoner innevånare och finns på fler platser i världen då Frankrike var en kolonialmakt. Lite större än Sverige… 😉

 • Jennie

  inte för att jag är bäst att stava men det heter impuls-shoppa inte inpuls-shoppa 🙂

 • Magdalena

  På vår förlovmingsresa bilade vi genom nästan hela Frankrike. De flesta var väl ganska trevliga om än konstant nonchalanta. Vissa blev riktigt trevliga efter dricksen, men då var det ju egentligen för sent (svärmor var generös, själv tyckte jag vissa kunnat gå utan dricks eftersom de i stort sett ignorerat oss under tiden vi suttit där). Men det jag kommer ihåg mest kring just det ämnet (resten av resan var helt magisk) var när vi satt på en restaurang och hade hunnit halvvägs genom huvudrätten när en av servitriserna smög fram till mig och frågade försiktigt på engelska om vi var tyskar. Min man hörde och svarade på franska att vi var svenskar. Då blev hon alldeles blek i ansiktet och sprang tillbaka till kyparen som kom fram och tusen gånger bad om ursäkt (jag hörde inte för vad) och så tog de omedelbart bort våra vinglas och karafferna från bordet. Bara så där! Och satte fram annat åt oss att dricka… Undrar än idag vad för något de serverat oss. Svärfar har god smak och han säger att han inte kände nått särskilt. Sjukt skumt! Därefter började jag smyga in i samtalen att vi kom heeela vägen från Sverige och vips så blev de flesta lite trevligare.

  Det har färgat min syn på fransmännen, vill jag lova!

 • Helena

  Har varit i Paris ett par gånger och bodde i Annecy ett par månader. Har aldrig upplevt fransmän som snobbiga om språket… Snarare gulliga och sagt att jag sett fransk ut. Eller ja, männen som kallar på en som en katt höll jag på att mörda men de gör ju så med alla och hade ingen aning om att jag inte var fransk (var ju tyst när jag gick). Saknar Frankrike nu! Kanske borde boka en resa dit snart…

 • Lissel

  Herregud tanten kanske valt att bo på fel gata 🙈.. det är typ den bilden jag fått av Paris , därför jag aldrig känt sug för staden haha men kanske har fel..

 • T

  Jag och min mamma hade exakt samma upplevelse när vi var i Paris- de var otrevliga för att vi inte kunde franska!
  Vi var där i fyra dagar och jag älskar Paris av hela mitt hjärta, men att folket är så otrevliga mot turister var tråkigt.

  Jättefina bilder på er!!

 • Ajsjdkkfk

  Kanske engelska är lite känsligt för fransmän (tänker på alla tidigare krig), det är nästan bara i norden man kan börja prata engelska med valfri människa och hoppas att de förstår.
  Finnar har ju extremt svårt för svenskar, det är väl något gammalt surt som ligger och gnager;) trots tvåspråkigheten i finland klarar man sig inte i helsingfors med bara svenska längre, ej heller i Åbo.
  Tycker det är bättre att visa lite ödmjukhet och lära sig lite ursäktande franska fraser (det är inte svårt) som någon tidigare skrev.

 • Pia Widlund

  Trist med otrevliga människor, man kan ju inte räkna med att alla kan franska…. Men ni ser ut att ha det trevligt i alla fall.

 • Carla

  Har bara positiv bild av fransmän och Frankrike. Varit där flere gånger. Paris-borna kanske en aning mera avvaktande än mentaliteten är hos fransmän i övriga delar av landet. Kan man Merci beaucoup madame/monsieur och bonjour etc. så rullar de ut röda mattan. 🙂
  Har man själv ett tillmötesgående sätt och kan hälsa och tacka på franska så är fransmän, även parisarna idel vänlighet!
  Nu är det sorg i Paris och Frankrike. Notre Dame brinner. 🙁 Elden under kontroll men oh så tragisk händelse!

 • Cecilia

  Tycker fransmän är supertrevliga, såväl i Paris som på rivieran och atlantkusten samt pyreneerna. Jag ”pratar” inte franska men klämmer alltid till med ”hej”, ”tack” etc på franska i affärer och uppför mig artigt. Tror det gör susen!

 • Elaine

  Jag tror det gör mycket att tacka, ursäkta och heja på franska 🙂 Jag älskar Frankrike, Paris och tycker lite att om man reser någonstans skadar det inte att lära sig några fraser innan man åker dit. Sen är det otroligt hemskt med vad som hände Notre Dame igårkväll. Jag sörjde verkligen med fransmännen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *