The ordinary

Inlägget innehåller adlinks

Okej jag är väl sist på pucken då.. Men åååh vilka roliga produkter jag har hittat nu! The ordinary har blivit en riktig snackis då dom har lanserat massa olika syror för typ inga priser alls! Helt sjukt.. Deras produkter ligger på runt hundralappen och dom gör verkligen jobbet. Vissa kanske tycker att det känns lite läskigt men syror men jag lovar, det är inte farligt! Inte sålänge men vet vilken syra som gör vad och sålänge man inte överdoserar det. Men det brukar ju stå på förpackningen hur du ska använda den. The ordinary har massa olika syror och när jag stod framför alla i butiken blev jag lite förvirrad över vilken jag skulle ha. Så jag googlade upp vad dom olika syrorna gör och vad dom är bra för.. Sen fick jag även hjälp av personalen. Man ska våga fråga dom om hjälp, glöm inte det.

BHA-syra, vad gör den? Jo den har en antiinflammatorisk egenskap som både lugnar huden och dämpar rodnad. BHA-syra är fettlöslig och löser upp fett i porerna både på hudens yta och inne i porerna. BHA-syra är främst bra för en lite fetare hud och av behandling av akne. Perfekt för mig då alltså!

AHA-syrorna har ni säkert hört talas om flera gånger? Dom syrorna används i väldigt många olika produkter för ansiktet. Aha-syror är vattenlösliga och framställs av fruktsyror och mjölksyror och är bra på att binda fukt och ge lyster. Följande är AHA syror, glykolsyra, mjölksyra, citronsyra, äppelsyra, vinsyra och mandelsyra.

PHA-syra kommer ur fruktsyror, men den förekommer också naturligt i kroppen. Precis som AHA-syran tillför den fukt till huden, men eftersom molekylstorleken är större tar det längre tid för PHA-syran att tränga igenom hudens översta lager. Exfolieringen blir därför mildare och irriterar inte lika mycket som AHA-syror. Därför passar den bättre för dom som har lite känsligare hy.

Alltså denna kostar INGENTING, 89 kr! – LÄNK 

Den här funkar bra på finnar, jag har lite runt munnen så lägger den. Kostar bara 59 kr!  – LÄNK

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (16)
 • D i a n a

  oh vad läskigt det såg ut, blod. Men ja aha och bha syror är underbara, de hjälper bra mycket på acnebenägen hy, vilket jag har numera. Konstigt att man har perfekt hy som ungdom men får vuxenacne, WTF liksom.

  • Emelie

   Jag har också vuxenacne när jag äter dåligt. Acne beror antingen på streptococker som fått fäste i kroppen eller att levern är överbelastad med att ta hand om alla patogener som den behöver eliminera. Äter man dessutom mycket fett och protein så orkar den inte ta hand om allt samtidigt och skickar iväg ”smutsigt” blod som orsakar hudproblem som finnar, eksem och likn. Anledningen till att man får det först i vuxen ålder nu för tiden (tidigare var det inte lika vanligt eftersom patogenerna inte var lika väl utvecklade och resistenta) är att det tar tid innan kroppen börjar säga ifrån. Kroppen klarar mycket, den är gjord för att överleva men efter ett tag med hög belastning sjunker effektiviteten och virus och bakterier får lite friare utrymme att göra skada. Det man kan göra är att ta bort gluten, mjölkprodukter, socker och ägg. För det göder generellt patogenerna. Och vara snäll mot kroppen genom att äta mycket och ofta, bra kolhydrater såsom frukt/bär/potatis eftersom alla organ i kroppen lever på glukos.

 • Cecilia

  Vadå ingenting kostar? För endel kan den summan pengar vara stor…

  • Emelie

   En likvärdig produkt från ett annat prestigefullt märke skulle ligga på 700-800 kr så i jämförelse är det väldigt billigt.

   • Cecilia

    Jaa men summan är endå stor får många vad än det kostar. Desutom är produkterna ordentligt granskade fören dom säljers? Vad än det är för pris på dom.

 • Emelie

  Jag älskar The ordinary, även om jag just nu använder mest kokosolja som hudvård. Deras idé är att bra hudvård inte bara ska kunna ges till dom med mycket pengar. Syror och alla verksamma andra ämnen är ju inte flytande guld direkt, vilket man kan tro när man ska köpa en effektiv kräm från något prestigefyllt märke. Jag har verkligen uppskattat att dom tagit ner kräm och skönhets-industrin lite på marken 😊

 • Johanna

  ”Vissa kanske tycker att det känns lite läskigt men jag lovar, det är farligt!” 😂😂😂

 • Sara

  Jag fick tyvärr jättemycket ytliga blodkärl på kinder och näsa när jag började använda syror. Så synd för jag älskade känslan

 • emiliesbeauty

  Jag har inte heller testat den/dom än, har två som ligger här hemma så får väl ta och hacka på jag med! x)

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Lite irriterande att det är så mycket felskrivningar i dina inlägg nu för tiden. Särskilt när du menar det motsatta mot vad det står ”jag lovar, det är farligt”. Kan bli väldigt knas 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *