Innehåller samarbete med Nextory 

Så nu ligger äntligen helg-vloggen uppe! Jag berättar i början att in ljudboken äntligen finns uppe och ni kan lyssna på den helt gratis hos nextory! Klickar ni på >denna länk< får ni läsa och lyssna på alla deras böcker helt gratis i 30 dagar 🙂 Så bra!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (39)
 • D i a n a

  oh yes det är dyyrt att vara kvinna överlag.

  Hoppas du haft en fin helg, såg de svarta träningskläderna i andra inlägget. ASFINA, toppen är ju jättesöt.

  / LaMadre . se

 • Angelica

  Svindyrt!! Tamponger, bindor (100kr i månaden)
  Cyklo-f (100kr i månaden)
  Mkt pengar på ett år..
  Och PMSD
  Suger att va kvinna 2v i månaden 😂

 • Veronica

  Gjorde en hysterektomi för ett par dagar sen och ser verkligen fram emot att verkligen njuta av menslösheten i framtiden. Önskar jag gjort det redan för typ 10 år sen för jag visste redan då att jag aldrig ville ha barn. Men… Bättre sent än aldrig. 😂

 • Ann-Charlotte

  Denna diskussion är inte ny och killarnas rakgrejer är inte gratis, kan tänka mig att det jämnar ut sig…

  • Emilia

   Fast män kan ju välja att inte raka sig. Vi kvinnor har ju mens oavsett om vi vill det eller inte.

   • Cimon

    Vårt skägg växer hela livet, du har väl inte mens hela livet?

    • Magdalena

     Fast… Skägg vs mens? PLEASE! det är mer press på kvinnor att raka ben/under armar/bikini linje än för män att raka lite i ansiktet. Rakhyvlar för kvinnor är dessutom dyrare. Next!

     • erica

      Fast kvinnor kan köpa menskopp och ha den hela livet. Tror det är billigare än rakhyvlar rakapparater och för den delen tamponger!?
      Sen ifs rakar många av oss kvinnor oss också, så frågan är, hur långt kan man dra detta för att komma fram till vem som betalar mest på vad i månaden, mannen eller kvinna?
      Och sen, VARFÖR skulle man vilja komma fram till detta överhuvudtaget…

    • Emilia

     Jaså, du föddes med skägg alltså?

  • Isa

   Det tror jag också det gör. Jag tänker bara på hur jag själv kan gå och shoppa en hel outfit för 400kr medan min man inte ens kan hitta ett par värdiga byxor under 1200-1500kr. Han lägger garanterat mer pengar på kläder/hårvård/hudvård än mig trots att vi båda köper bra produkter. Mina mens-grejer är en piss i havet i den bemärkelsen. Inget att gnälla för.

   Kan tycka att många har rätt i att vi kvinnor inte väljer mens, men killar väljer inte heller skägg. Att säga att män inte behöver raka sig är dumdristigt. Min man vill då inte se ut hur som helst han heller. Att säga att kvinnans rakgrejer är dyrare är sant. Själv använder jag rakhyvel för män. Ingen skillnad på dem eller de för kvinnor. Förutom priset. Har min Venus-hyvel med Mac3-blad. Ser inte problemet. Men jag antar att folk som ser sig själva som offer i denna hemska kvinnoförnedrande mens-värld vill hitta små gruskorn att gnälla om

 • Sara

  Tycker inte alls det är dyrt med 50-100kr/ månad.

  • Magdalena

   Fast det är ju inte produkten i sig som är dyr. Utan själva principen är att det beskattas som en lyxvara – på riktigt alltså! Det är ju bara skumt att en grej som är liksom en vardagssak och inte särskilt ”lyxig” behandlas som så 🙂

 • Louise

  Sååå sköna videos❣️Riktig pepp🥰

 • Bea

  Eller så köper man menskopp och slipper slösa pengar varje månad och smutsa ner planeten med plast! 🙌

  • alexandra

   Absolut men det tar inte bort dom andra kostnaderna 🙁

  • Jonna

   Kan folk sluta promota menskopp som att det är guds gåva till mänskligheten och att man är djävulens avkomma som smutsar ner planeten om man använder annat? Finns många kvinnor det är fysiskt OMÖJLIGT för att använda en menskopp.

   Vill man sprida lite vettig info/ lära sig något nytt kan man läsa på om vaginism och vestibulit. Där snackar vi ett helvete att vara fittbärare. Hade hellre spikat tungan i bordet till frukost varje morgon än att försöka föra upp en menskopp igen.

   • Bea

    Både vaginism och vestibulit går att behandla, och det finns olika storleks menskoppar så man kan testa sig fram vad som passar en själv. 👍

 • Caloveline

  Är ju inte så dyrt här för oss i Sverige, tänker på alla kvinnor i världen som inte har tillgång till vatten och sånna här sanitets produkter. Här i västvärlden är det ju hur normalt som helst, men i fattigare länder så är det en ”lyx” vara 😭
  http://Www.caloveline.com

  • alexandra

   Åh vad jag är trött på att höra ”men tänk på dom som har det värre!”. Jag gör det, och har skrivit om det i boken – Jag är visst feminist. Men bara för det är värre i andra delar av världen så betyder det inte vi ska belysa orättvisor här hemma i Sverige. För det är ojämställt att män som äger dessa bolag ska tjäna 700 % på varje kvinna som har mens, det är det. För att tillverka tamponger (tex) kostar ju bara några ören..

   • Pia

    Om det är män eller kvinnor som äger dessa Bolag kvittar. Tror att dom är på the stockmarket iaf.
    Jag är iaf tacksam att det finns bolag som tillvärkar dessa hygien produker för kvinnor. Även om dom tjänar pengar på det.
    Det finns ingen som kommer spendera sin tid och arbeta gratis.
    Gör du?? Tycker att det är mer orimligt för influencers att tjäna så mycket pengar dom gör för det jobb dom gör som oftast bidrar 0 till sammhället.
    That’s just my opinion.

   • Caloveline

    Men är inte orättvisan större i fattigare länder? Jag tycker det är jättedyrt här hemma i sverige, men än sålänge så betalar mina föräldrar för det. Och så går jag på p-piller för den delen, men när man blir 22?23?21? vet inte riktigt åldern, behöver man väl betala sjukvården själv?

    Sedan tänker jag på livmoderbärande som har endometriosis, vet inte om de får betala för medeciner/återgärder själva. Men det blir en ytterliggare kostnad, sedan för andra med mensvärk för smärtstillande.

    Det är klart jag tänker på oss här i Sverige, men då tänker jag mer på en familj som knappt går runt, eller andra som knappt får det att gå runt.

    Jag säger inte att du inte belyser problemet, för det vet jag att du gör. Härromdagen skrev du ett blogginlägg om kvinnor som blir straffade i något land för att ha mens.
    http://www.caloveline.com

    • Emmie

     Har endometrios och precis mens. Min mens kostade denna månade:
     – Bindor ca 50kr/stort paket (pga kan inte ha tampong eller menskopp).
     – 300kr i akutavgift
     – 100kr/natt när jag va inlagd (4 nätter sammanlagt, så 400kr)
     – Hämta ut alvedon, morfin i olika styrkor och antihistamin ca 200kr
     Plus bortfall av arbetstid. Så att ha mens för mig blev 3 veckors sjukskrivning (ett jävla skov denna gången) samt 950kr för att klara mig.

     Shit. Usch, jävla endojävel.

     • Caloveline

      Ush! Har du haft endo länge? Och varför hamnade du på sjukhus? ❤️
      Jag misstänker stt jag har det, sån sjuk jävla mensvärk så jag ligger och spyr. Var hos ungdomsmotagningen och bad om hjälp, men de kunde inte hjälpa utan skrev bara ut p-piller. Men känns lite bättre nu när man inte ”får” mensen. Men kommer fortfarande hemska kramper ibland.
      http://Www.caloveline.com

    • Emmie

     Haft endo i säkert 18 år (är 30) men fick diagnos för 3 år sen. Säger bara sök dig vidare! Googla efter specialister, inte barnmorskor. Dock är den enda behandlingen hormoner i olika slag, så funkar p-piller är det ju asbra! Tyvärr funkar inget mer än kemiskt klimakterie på mig. De sprutorna kostar ca 2000kr/st.

     Jag fick ägglossningscysta samt mens nu och blev inlagd pga att smärtorna inte klingade av trots morfin och andra preparat. Så de fick höja morfindosen och ge subkutant, intravenöst och i tablettform. Har åkt in/ut rätt mkt så de känner mig och vi lägger upp bra planer på smärtstillande.

     Men du. Ge dig inte!! Jag fick ingen bra hjälp förrän jag va 27. Vilket bland annat resulterat i att mina äggstockar blivit totalt förstörda, så mina chanser att kunna bli gravid är minimala (under 10%). Hade jag sökt hjälp i tid hade det kanske sett annorlunda ut.

     Min bästa hjälp ficj jag dock utomlands. Dr Peter Barton-Smith har räddat många med endometrios. Har du FB så sök på IKE-stödgruppen 🙂

   • K

    Kvinnor kan väl starta egna bolag och erbjuda billigare alternativ i så fall?

 • My

  Jag var trött på den massiva kostnaden det blev för mig varje månad. Då jag hade riklig mens, trodde jag. Det visade sig att tamponger att inte kan suga upp så mycket. Införskaffade en menskopp för 300kr och har haft den i 3 år. Har även återanvändbara trosskydd i bomull som jag bara kastar in i tvättmaskinen. För mig har det varit bästa lösningen då jag har känsliga slemhinnor. Men den passar ju inte alla

 • Isabelle

  Menskopp 🙂👌 1 räcker i cs5år, smidigare, billigare och mer miljövänligt!

 • Daniéla

  Kan ni inte vara tacksamma för att ni har mens istället? Tack vare den har de flesta kvinnor möjligheten att skaffa barn. 🙏🏻

 • Erica

  I Tyskland köper jag 80-pack tamponger för ca 30 kr. Förstår inte varför det ska vara sådan prisskillnad…Men jag är nöjd då jag bor I Tyskland ;))) Handlar inte om att man ska vara glad att man har mens och möjligheten att skaffa barn, handlar heller inte om huruvida man egentligen tycker det är dyrt, alla har olika förutsättningar och ekonomi – något man har av naturen (mens) ska alltid vara så billigt det bara går, eventuellt gratis upp till en viss ålder kan en tycka.

 • Emms

  Men vad är det egentligen för mensskydd ni köper och hur mycket? Jag köper ett pkt ob för under 30 spänn i månaden. Skulle aldrig falla mig in att använda binda, så den kostnaden slipper jag. Men antar att bindor kostar detsamma? 30 kr är ett inte ens en halv flarra vin på systemet. Jag ser inte problemet. Sorry görls 😉

  • CC

   Förstår du att olika tjejer har olika mängd? Inte?

   • Emms

    Därav medecin. Slippa blöda..slippa använda 14 pkt bindor i månaden.. 😁

    • Caloveline

     Kostar inte din medecin då? Har du mensvärk? Vissa har sån mensflöde att de måste byta en gång i timmen.
     http://Www.caloveline.com

     • Emms

      Jag har tur! all receptbelagd medecin pröjsas av jobbet. Men oavsett, tabletterna kostar 59:-.. jag förstår inte om debatten handlar om att det är dyrt vilket jag inte anser, eller om det är orättvist. Att män inte behöver lägga sina pengar på det. Kanske skenar pengamässigt om du har 4 döttrar hemma.. men allt tjaffs om att det är orättvist. Släpp det! Man kan dra detta huuuur långt som helst.. tröttsamt.

 • Olivia

  Jösses vilka kommentarer! För det första, tycker att jämförelsen skägg och mens blir lite långsökt. En man ”behöver” inte raka sig, men vill självklart inte se ut hur som helst heller. MEN om vi kvinnor skippar bindor, tamponger, menskopp eller vad som nu faller en i smaken så får vi gå runt med nedblodade kläder istället, vilket absolut inte är hygienist. Sedan är det inte speciellt accepterat av samhället sist jag kollade att göra det heller, medan inte en jävel lyfter på ögonbrynen när en man inte rakat sig på några veckor.
  Sedan så är menskopp inte för alla, jag är en av dem. Det skulle vara hemskt snällt om andra kvinnor slutar ifrågasätta och hävda att det visst passar alla, utan att ens veta om omständigheterna till beslutet… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *