Fredagslistan

FREDAGS-PLANER: Under dagen har jag inte haft mycket planer alls förutom jobba på datorn. Men ikväll ska jag träffa Keela, Lisa och Michelle 🙂 Vi ska käka middag på art, mysigt!

RESTEN AV HELGEN: Åka till hundöarna så Zacco får springa av sig som vanligt. Sen lär man ju titta på mello på lördagen, det är trots allt final.. Sen på söndag ska jag testa att spela tennis med mamma, jag är så pepp för jag tror verkligen det är en grymt rolig sport och man får nog ordentligt med träningsvärk i armarna och axlarna efter 🙂 Jag har tröttnat lite på gym så det ska bli kul att få aktivera kroppen på ett annat sätt.

VECKANS KÄNSLA: Nedstämd och ledsen om jag ska vara helt ärlig. Så trött på att inte vara glad!

VECKANS FUNDERING: Hur jag ska förbjuda min framtida son från att spela massa skitspel som GTA och fortnite.. Eller kommer jag vara världens tråkigaste morsa då?

VECKANS ROLIGASTE: Gårdagens AW med min vän Alexander. Vi träffades 7 och åkte hem strax innan 12 (!!) på natten. Vi pratade alltså non stop i 5 timmar, galet! Men det var riktigt trevligt, det var länge sen jag träffade honom.

VECKANS TRÅKIGASTE: Vädret!? Våren kom en snabbis och vände direkt. Skittrist..

VECKANS YTLIGASTE: Ja det var min behandling hos forma vita i tisdags 🙂 Gud så nöjd jag blev. Sen köpte jag VÄRLDENS SNYGGASTE BLUS jag orkar inte, jag fick hem den idag. ÅÅÅÅH! Den är från orseund iris och jag har på mig den ikväll.

JUST NU: Försöker hitt allt film-material från depend-plåtningen (som ni ser bild från). Ska klippa ihop en video och jag tänkte ha med det, MEN jag kan hitta materialet någonstans 🙁 Letat igenom alla mina 20 minneskort och hårddisken men icke.. Det kanske är så att jag har råkat radera det..?

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (17)
 • Jasmine

  Min son är snart 9 och har en del vänner som spelar dessa spel. Han har önskat och frågat efter dem, men jag har sagt nej till det och förklarat varför och sagt att vi inte ens behöver diskutera de mer. Funkat helt okej. Det värsta man kan göra är att börja diskutera för mkt. Tror att du kommer bli en toppen mamma en dag 🤩

  • l

   Jag blir hättenyfiken: Hur väljer man om man ska diskutera det eller inte? Jag har alltid tänkt att man ska prata mycket om sådant här med sina barn och diskutera och svara på frågor, men jag är ju ingen mor så du kanske tänker annorlunda? Berätta jättegärna hur du tänker och hur det funkar! Vad skulle hända om ni pratade om det mer? (Vet inte om det framgår i text men det är absolut ingen kritik! Låter som stt du tänkt igenom dina val)

   Jag har också hört från killkompisar hur de när de var små inte fick spela vissa spel och det resulterade i att de hellre var hos kompisar som hade spelen än hemma; hur undviker du det? (Även andra med barn i fältet). Jag tänker att man kan ju ha en diskussion med andra mammor, men det kanske inte blir så ändå av olika anledningar (tid, man vill inte vara pinsam osv).

   Xx

   • Jasmine

    Svar till I.

    Jag pratar jätte gärna med min son och förklarar saker. Diskussioner har vi också ibland vilket såklart är otroligt viktigt. Men som nu till exempel fortnite och gta, jag har förklarat för han varför han inte får spela det och att starta en diskussion om det djupare är väldigt onödigt eftersom det lätt blir en konflikt då han vill diskutera för att få spela det och jag diskuterar emot. Då är de bättre att bara förklara och sen inte gå djupare in på de. Sen har jag en pojk som föredrar ute lek och pysslande så det går att avleda relativt lätt.

    Min son leker väldigt väldigt sällan hos kompisar, han är lite mammig och vill gärna leken sker här än så länge. Kommer säkert förändras med tiden och hur det blir då, det vet jag inte ännu, såklart! Vet dock att han testat fortnite en gång utav dem få tillfälle han lekt borta för då kom han hem och berättade det själv och sa han bara byggt. Han är rätt ärlig och som mamma lär du dig läsa av ditt barn rätt bra, iaf jag. Vi har en väldigt nära relation med mkt ärlighet.

  • Malin

   Hej!
   Det finns jättemånga bra spel för yngre, som t.ex. Minecraft eller Roblox där man bygger. Sedan finns också Nintendo Labo, också mer byggande och för yngre. Man kan förbjuda skjutspel när de är små, absolut. Det finns ju åldersgränser på spel av en anledning. Men det finns också en massa spel som hjälper barn utvecklas, hjälper dem skaffa vänner osv. Oftast tänker inte folk på spel som att ”jädrar vad jag ska döda andra”. Sedan är Fortnite och GTA helt olika spel. Det hjälper mycket att själv kolla upp vad de olika spelen är för något, eller kanske till och med sitta med och titta på när ens barn spelar? Det finns en sådan stor fin och inkluderande spelvärld, speciellt för de som är blyga och kanske till och med ensamma eller mobbade. En jättebra förebild när det gäller barn och spel är Fenjima, kolla upp henne på Twitter eller kolla intervjuer med henne. Hon har själv unga barn och dessutom stenkoll på spel.
   Ha det fint!

   • Jasmine

    Malin; Alldeles rätt och riktigt. Min son spelar både minecraft och roblox ibland. Minecraft i skolan när dem har it och roblox spelar han när vi åker buss eller när han sover hos mormor eller har en lugn kväll med sin pappa när jag arbetar. Jag är tyvärr inte alls insatt i spelvärlden, men det är pappan här vilket jag tycker är super. Man hjälps ju åt 😌 Spelvärlden är bra på många sätt och vis, så länge det inte tar över leken och kreativiteten och fantasin som många barn besitter 😃

 • Ida

  Kära Alexandra. Jag känner ju inte dig mer än det jag läser i bloggen, men hoppas du vet att du kan prata med en läkare eller terapeut och få hjälp med detta att du inte mår så bra. Det är ju såklart inte farligt att ha perioder då man är nedstämd, men om du har det jobbigt länge så ska du be om hjälp, tycker jag❤️. Du verkar vara en sånn sprudlande, härlig person med mycket humor och självdistans, du är värd allt det bästa och att trivas med dig själv och livet! Varm kram, Ida

 • Z

  Hej 💪🌼
  Vilka övningar gör du på gymmet?

  • alexandra

   Jätteolika, försöker variera hela tiden så musklerna inte vänjer sig med samma rörelser 🙂

   • Z

    Okey, de var inte så specifikt. Kul att se du tränade med Paula Rosas och co’ blev lätt avis. Strong Girls 😍
    Jag själv började träna i nov, min man är en gymråtta så lika bra att hänga på, visar sig vara sjukt kul. 130 kg benpress, 110 kg marklyft, precis påbörjat scuats 50 kg. Känns så bra.
    Tack för bra blogg

    • alexandra

     Haha nej sorry men det är för jag inte är något proffs och vet inte riktigt hur jag ska formulera mig 😛 Var mer insatt förut! Men jag kanske blir det snart igen och då kan jag berätta mer utförligt vad som sker på träningarna.

     Tack snälla du <3

 • Anna

  Jobbar på Åhlens och vi har ditt ansikte lite överallt i butiken nu! Så roligt! 25% på nagelvård från Depend…

 • Caloveline

  Fortnite tycker jag är ett ganska soft spel, man bygger, gubbarna dansar töntigt, det är väldigt animerat. Värre med CS go, Leauge of Legends och GTA. Men Fortnite är aldrig något jag skulle förbjuda ett bsrn till, då det är väldigt riktat till barn.
  http://Www.caloveline.com

 • Förskolefröken

  Alexandra, shit vad du är otroligt bra och duktig! Jag hoppas att du får något slags TV-inslag…du å din man..Ni är så roliga tillsammans! DU är helt fantastisk …så snygg å Så på rolig och bra! Älskar dig/er!!!

 • Martina

  Vilka roliga planer du verkar ha inför helgen, hoppas du känner dig gladare snart. Mina barn får inte leka med vapen eller spela några skjutspel, när dom började fråga efter det så sa jag direkt nej och förklarade varför dom inte får och varför jag har den åsikt jag har och efter det så har vi inte diskuterat det så mycket.
  Du kommer bli en super fin och bra mamma 😍

 • Frida

  Hej!
  Bara ett tips angående din nedstämdhet och trötthet. Uppsök bara en läkare och be om en checkup/blodprover. Det kan vara så enkelt som att du har brist av något. Jag hade liknande för en stund sedan och jag hade grov brist av B12 och D vitamin,fick hjälp mot detta och blev en helt ny person men en superenergi 🙂
  Ta hand om dig och hoppas du mår bättre snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *