Titta vilket fint litet paket + brev jag fick här om dagen från en tjej som heter Hanna som dessutom har startat ett eget smyckesmärke. Tycker det är så kul med drivna och snälla tjejer, dom förtjänas att lyftas upp och hyllas ♥ Tusen tack snälla Hanna, detta gjorde mig superglad och även stolt. 

Igår var det fullt upp, började med ett möte om ett nytt projekt med en sponsor. Sen hade jag ett till möte om ytterligare ett nytt projekt hehe.. Har så mycket ideér som jag vill förverkliga, har jag tur så kan båda idéerna förverkligas. Sen på kvällen var vi på bio med Andreas vänner och såg den nya filmen Captain Marvel, på tal om drivna tjejer 😉 Det var en superhjälte film med en kvinna i huvudrollen och det tyckte jag var verkligen var på tiden! I alla år har vi ju fått se män som ska rädda världen och vara dom starka, nu har det äntligen börjat ändras. Jag tyckte filmen var jättebra, men det är dom flesta av marvels filmer..  Så den rekommenderar jag verkligen, och ta gärna med era söner och titta på den så dom lär sig att det även kan vara kvinnor som är modiga och starka. Tror det kan vara väldigt nyttigt för en ung pojke att se..

Jag läste här om dagen att att det var en 6 årig pojke som hade våldtagit sin syster (!!) efter att ha spelat det våldsamma spelet GTA.. Alltså ord kan inte beskriva hur jävla skitförbannad jag blev när jag läste det. För det har pratats tidigare om att ta bort vissa delar ur spelet för det påverkar människor mer än vad vi är redo att erkänna verkar det som. För i spelet kan man bland annat slå och döda prostituerade (kvinnor), en sån himla onödig del och det kan man gärna ta bort. Just den delen bidrar med ingenting förutom att sprida vidare en uråldrig syn på kvinnor. Unga pojkar är extremt lättpåverkade och dom dras ju till den här typen av spel, en åldergräns hjälper ingenting.. Därför borde skaparna ta mer ansvar och faktiskt radera såna delar.  Det är ju så oerhört viktig att dom har bra förebilder som dom inte växer upp till att bli våldtäktsmän, som den här 6 åringen gjorde nu tack vare ett jävla spel. Åh!! Nej så det jag menar är att det är ännu viktigare att pojkar får bra förebilder än tjejer, för tjejer är starkare mentalt än killar i många fall.. Så mer superheros i form av kvinnor och färre spel där man kan våldta oss. TACK!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (28)
 • Anna

  Jag förstår vad du menar med spelet och för min del kan dom gärna ta bort den delen också. Men, det är faktiskt åldersgräns på spelet! Och att föräldar låter sina barn spela ändå är sjukt.
  Är rätt less också på att få vänförfrågningar på facebook och vänners barn som är typ i 6-10års åldern. Hallå, åldergräns? Är föräldrar lite dumma idag eller bara slappa?
  Men som sagt, håller med dig i det du säger. (Fast egentligen får man inte tycka saker när man själv inte har barn gör då vet man iiiiingenting har jag fått ”lära mig”)

 • Gabriella

  Fast tror nog inte att pojken gjorde det på grund av spelet. Det är inte normalt att tänka ”nämen kolla! våldta kvinnor. Ja, men syrran är ju i andra rummet”. Pojken hade nog mentala problem, kanske att det inte var en superhärlig hemmasituation.

  Lite trött på att man skyller på spel som att de skulle leda till våld, precis som man sa med mjuk rock en gång i tiden. Absolut håller jag med om att det är helt jävla sinnessjukt att man kan slå ihjäl utsatta kvinnor och att de målas upp som ett objekt i spelet (hatar det så jävla intensivt), men tror inte att det skapar en incestvåldtäktsman vid 6 år.

  • alexandra

   Men du tror att GTA har en positiv påverkan på unga pojkar då alltså…? Förstår inte varför man ska försvara ett spel där man faktiskt kan våldta och döda prostutierade?

   • Gabriella

    Menar inte att jag tror att det har en positiv påverkan, det skapar helt klart en skev kvinnosyn för många. Däremot gör inte spelet att ett barn våldtar sin syster. Gör man det så har man mentala problem som inte kan lösas med att han inte får spela GTA eller något annat våldspel. Tycker också det är lite väl ung ålder att låta sitt barn spela ett sådant slags spel.

   • Gabriella

    Vill också säga att jag inte försvarar GTA. Har aldrig spelat, är alldeles för våldsamt för mig. Försvarar däremot idén att spel gör personer våldsamma. Om jag springer runt och dödar virtuella djur för att det är vad ett överlevnadsspel går ut på, så betyder inte det att jag kan gå och ha ihjäl ett djur. Kan knappt äta kött, är nästan helt vegetarian. Men det är lätt att dra den slutsatsen när en sadist bestämmer sig för att stycka djur och också gillar samma spel som mig.

   • Anonym

    Man kan inte våldta någon i något av de 5 GTA spelen, inte heller prostituerade……. Någon som har så många läsare som du borde göra din research innan du lägger upp.

    Han var också 12 år inte 6 år som du sa, systern va 6 år, villket visar igen att du inte gjort din research.

    Din text är väldigt ogenomtänkt och slarvig utan något som styrker ditt argument.

 • Sanna

  Hemsk förjävla äcklig värld vi lever i. Men pojken var 12 och flickan 6. Kan vara bra att ha rätt fakta när man skriver om sånna här känsliga saker.

 • Isabelle

  Fruktansvärt!! Men jag tänker juh först åh främst på att spelet hade 18årsgräns.. Vikka normala föräldrar ger sin 12åring ett spel me 18årsgräns!? Gränser finns juh av en anledning!

 • GTA

  1. Det är ingen åldersgräns, att det står 18+ är ingen åldersgräns.

  2. ”Radera såna delar”, förstår inte hur du menar för det är en ”öppen värld”. Ingen säger till dig att du ska göra detta utan det är nånting du bara kan göra. Samma sak med hemlösa, eller ”vanligt” folk. Du gör egna val. Sjukt? Ja. Spelets fel? Nej

  • alexandra

   Men herregud klart vi ska radera delar som är kvinnofientliga. Precis som man ska radera saker som anses vara rasistiska eller hets mot folkgrupp?

  • Magdalena

   Steam stoppade nyligen sin lansering av spelet ”Rape Day”. Eftersom det gick ut på att på så vidriga sätt som möjligt VÅLDTA(!).

   Jag är själv gamer. Tycker att GTA är ett grovt spel som definitivt inte ska spelas av barn. Synd att åldersgränserna inte efterlevs.. det är jättesvårt att komma åt föräldrarna. Håller med folk som tycker det är föräldrarnas fel men håller också med dig Alexandra att även om det är ett ”gangsterspel” så kan man cencurera/ta bort våldtäkter. Det måste liksom inte vara med för att göra spelet ”tufft”, är det inte ”tufft” utan att kränka kvinnor så är det värdelöst från början…

 • Karl

  Man får tro vad man vill. Jag menar det är ju trots allt trosfrihet. Men studier visar gång på gång att spel inte förorsakar våld. Rockmusik däremot är dåligt för dagens ungdom och kommer att bli deras förfall. Fråga bara vilken moraltant från 80-talet som helst.

  • alexandra

   Har väldigt svårt att tro på detta.. Källor?

  • Sandra

   Stämmer helt rätt som Karl säger. Från egen erfarenhet av att forskning i ämnet spel och påverkan så finns det inga kopplingar mellan spel innehåll och ens agerande. Samma som det man ser på film, serie eller liknande. Det är bara ett sätt att försöka det oförklarliga vilket är hur kan en pojke våldta sin yngre syster.. GTA som spel är ett vuxet spel som inte är för barn och ja innehåller prostituerade kvinnor men det förekommer ingen möjlighet att våldta.

   Det är otroligt tragiskt för systern och vad som skedde men jag tror inte skulden alls ligger hos spelet utan pojkens egna handlade och föräldrarnas ansvar.

   Som kvinna och en gamer hela mitt liv så håller jag med att det finns stort utrymme för förbättring gällande innehåll i spel, rasistiskt, sexistiskt m.m. men att du drar sådana här slutsatser som är felaktiga och inte stödjs av forskningen som finns gör inte saken bättre heller.

   Pojken blev inte en våldtäktsman av spelet. Pojken även om han enbart är 12 år valde att våldta sin yngre syster så som 99.99% av alla andra 12åringar oavsett spel eller inte väljer att inte våldta någon.

 • Caloveline

  Tycker GTA är ett sjukt spel, förstår tanken att det är spännande att sno bilar, köra snabba bilar, osv. Men hela den delen, med att sno bilar, gå på strippklubbar. Köpa tjejer?! Det är sjukt för mig. Det är 15 eller 18 års gräns på spelet, men även någon som är 60 år kan influeras av detta äckliga spel. Om man vill spela bilspel så röstar jag för need for speel istället.
  http://Www.caloveline.com

 • Rebecca

  Igår läste jag om ett spel som heter Rape Day som handlar om precis som det låter dessvärre i kombination med zombies 🙂 Det stod att den skulle upp på Steam, men det verkade sedan inte som att dom skulle tillåta det (vill man läsa mer får man googla har inte alla fakta). Där har man ju något att bli JÄVLIGT förbannad över…. blev så himla äcklad, det är så vidrigt, so oerhört vidrigt. Det faktum att någon faktiskt har gjort ett sådant spel? USH. Hur fan?!

 • Sandra

  Någon har säkert redan påpekat att det är 18-årsgräns på GTA! En 6åring ska absolut inte spela spel med sådant innehåll. Värt att diskutera vad denna inmatning av våld gör även för äldre hjärnor också kanske.. Men framförallt barn behöver skyddas!

 • Åsa

  Superfina smycken👌🏼 och så fint brev❤️

 • pikbee

  What a beautiful set!! Love it!

 • Anna

  GTA är fruktansvärt, då ska du kolla upp spelet Rape Day som var på tal om att lanseras. Riktigt jävla vidrigt spel och hur i helvete ens någon kan komma på något dylikt. Vissa är så äckligt sjuka i huvudet. Blir helt andfådd av tanken på alla idioter där ute.

 • Tina

  Jag har spelat GTA sedan jag var runt 6år.
  Jag har köpt prostiterade och haft ihjäl dom efteråt för att få tillbaka pengarna – i spelet (dock fattade jag knappt att det ens handlade om sex. Jag såg bara pengarna försvinna när jag umgicks med kvinnorna)

  I verkliga livet – så är jag personen som släpper ut flugorna istället för atr ha ihjäl dom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *