Lite sexism på det!

Såna här går jag förbi nästan dagligen.. Undrar om hela gänget på KO är helt enkelt för upprörda över att unga kvinnor tjänar pengar på sina plattformar online så dom helt enkelt inte hinner se all den vidriga, sexistiska reklamen samhället tvingas se? För det är ju inte som att dom måste klicka sig in frivilligt på en site, eller Instagram-konto, nej det räcker med att titta ner på fötterna för att se vart man går. Usch! Men sen är det klart, det är ju viktigare att att se till att Lisa inte tar emot den där goodiebagen utan att skatta för den, än att låta nästa generation småpojkar växa upp med en skev syn gentemot kvinnor.. Absolut..

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (18)
 • Usch

  Ja de där lapparna är alldeles vidriga, förstår inte hur det kan vara lagligt… Borde dessutom räknas som nedskräpning? De ligger ju kringkastade i hela sthlm innerstad.

  På tal om något helt annat, kan inte du göra en vlog där du visar upp, och kanske pratar om, alla dina märkesväskor? 😀 <3

  • Usch

   …Ja alltså inte så att jag tänkte att du annars skulle sitta helt tyst i ett rum och bara peka på dem, men med ”prata om” menar jag att det vore intressant att höra dina tankar och åsikter om dem, hur lätta de är at matcha, hur praktiska och hur ömtåliga de är, och hur mycket du använder dem och när och hur du använder dem! Vilka som varit bra köp, och om det är något köp du ångrar, osv! 🙂

   • Jennifer

    Åh det vore verkligen sååååå himla kul och intressant med en sådan video! Kan inte sluta tänka på det! Älskar sådana videos! Snälla, bästa Alexandra??? 😍💕

 • Saga

  Du har verkligen så rätt, detta är verkligen ett problem i vårt samhälle. Alexandra for the president!

 • Sara

  Fyfan detta visar att hela samhället är sexistiskt! När ska staten göra något åt skiten!?!?!

 • Anna

  Hej Alexandra!
  Konsumentombudsmannens uppgift är att skydda konsumenter från företag och att se till att företagen håller sig till lagarna. Sexism i reklam hör inte alls till KO:s uppgifter, utan etiska frågor i reklam faller istället på reklamombudsmannen (RO). Viktig fråga att bemöta, men åt rätt håll! Väck den hos RO istället!
  Kram Anna, KO:s dotter

 • Diana LaMadre

  Den tanken har slagit mig såå många gånger!
  Att man lägger fokus på så fel ställe.
  Att skatta för en jädrans goodiebag är ju bara löjligt, men jag är van vid den svenska-avundsjukan nu så inget förvånar. Samhället är ju uppbyggt på ”varför ska du ha mer än mig..” så det mesta kretsar ju runt att fälla de som har det lite för bra. Jisses, stackars mina barn som ska växa upp till det här. Pojkar som drar pistol för ett fikabröd som de försöker sno?? Sexistiska bilder överallt. I radio pratas det öppet om sex och könsdelar. Vi ska minsann kunna visa bröstvårtorna vi med, ut med brösten bara. Ja, det här fria tänket, svenska avundsjukan och sexistiska samhället är då inte min grej, det är ett gift bara, som tyvärr smittar vidare till nästa person som mår skit och tar åt sig tänket. Men vad göra?! /Moraltanten haha

  • Paula

   Håller verkligen med och kan relatera till vad som är viktigt och inte. Just det där med avundsjukan och missunnsamhet är så himla fel! Jag påminner ofta mig själv om detta när jag möter folk med sina fyllda matkassar, vikten av att sluta vara gnällig eftersom vi alla vet att magsäcken anpassar sig! Dessutom får man aldrig glömma att de som handlar sin mat faktiskt gör rätt för sig, medan en sådan som jag som är obotligt sjuk faktiskt inte bidrar med något till samhället eller behöver så mycket energi då dagarna går ut på att ligga på soffan. Så det är jätteviktigt att kunna skilja på vad som är relevant och inte, vilket jag påminner mig om varje dag. Jag har dessutom valt bort att skaffa barn eftersom jag inte vill att de ska växa upp i ett samhälle byggt på avundsjuka och risk för att de som betyder något inte ska få behålla sitt. Orättvisa är ingenting som existerar i dagens samhälle mer än när det som du säger, ska skattas för nån goodiebag. Folk är bara så jävla gnälliga theese days!

 • Eva

  Det ena ”felet” gör inte det andra rätt.

 • May

  Håller inte med om att man får välja vad man vill se på instagram. Själv har jag rensat bort alla konton med bar hud och ‘instagram models’. Har hört att många mår dåligt över instagram så jag vill inte vara en av dem. Så jag följer bara saker relaterade till mina hobbys och intressen. Men ändå lägger instagram in halv naket på min discover feed fast jag inte alls kollar på sådant. Brukar anmäla de bilderna för att de skall förstå att det inte är innehåll som jag valt att se, men det hjälper inte…

 • Cimon

  Kan någon förklara vad det är för typ av kort? Sexhandel?

  Det verkliga problemet är när det kommer män från länder som har dålig kvinnosyn på riktigt.

  Några snorungar från sverige blir inte nämnvärt påverkade av sådant med tanke på all gratis porr, det är nog högre risk att de får en skev kvinnosyn när de sitter med morsan som tittar på svenska hollywoodfruar.

  Och nej, all porr är inte kvinnoförnedrande…

 • lisa

  Tänker på det med skatten, att vi alla betalar så mycket skatt ändå finns det inte bostäder åt unga och så många e hemlösa trots den enorma skatt vi betalar.
  Sen renoveras museum för miljarder hmm det verkar ju va viktigare, tragiskt verkligen.
  Jag vill hellre se att människor får bostäder och bra vård istället för ett extra fixat museum.

  • alexandra

   Jag håller med, men tänk så mycket skatt det går åt på att granska bloggare. Över 100 timmar la skattverket på mig förra året och förlorade sen för deras bevis höll inte. Jag hade alltså gjort rätt för mig. Det betalade ju skattebetalarna.. I onödan kan man ju tycka – eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *