1. Undvik att röra vid ansiktet, speciellt dina ögon och näsan! Bit inte på naglarna heller, usch finns så mycket bakterier där under.. Det är något jag måste jobba på, för jag har en tendens att småbita på dom.

2. Rör inte saker som andra händer rört vid. Handtag, räcken, tunnelbanans alla hörn och kanter.. Var vi än är så möter vi andras bakterier, så var smart och försök inte röra saker i onödan. Ett hett tips är ju att ha en alcogel med dig i handväskan så du kan få bort bakterier. Ta gärna en sån som återfuktar så du slipper väldigt torra händer sen.

3. Var renlig – väldigt renlig. Tvätta händerna ofta, oftare än vanligt. Glöm inte handkräm efter sen bara. Och nagelolja när du änder håller på.. Hehe..

4. Coldzyme! En spray som används för att förhindra att bli förkyld. Jag och Andreas använder den regelbundet och vi båda känner stor skillnad 🙂 Det kan vara placebo men faktum är at vi har blivit mindre sjuka. Dessutom, såfort vi känner symptom så sprayar vi det. I bådas munnar för vi kommer ju smitta varandra oavsett om vi vill det eller inte.

5 Ät ordentligt. Se till att få i dig grönsaker, tänk vitlök, paprika, chili, kål, tomater och massa frukt. Boosta upp med färgglad mat så får kroppen i sig alla vitaminer som den behöver.

6. Motionera mera! Orka gå till gymmet och träna ditt hjärta. En vältränad kropp mår bättre och kan oftast hantera sjukdomar bättre. Och med vältränad menar jag självklart inte en kropp med 6-pack och superbiceps.. En kropp mår alltid bättre av att för röra på sig, vi är inte skapta för att ligga och lata oss hela dagarna.

7. Ingefära!! Den magiska grönsaker (eller är det en frukt?) som jag anser hjälpa mot allt haha.. Igår när jag var illamående fick jag Andreas att köpa hem det så vi kunde koka upp det med citron. Efter bara någon timme var mitt illamående som borta!

8. Undvik andras barn. Haha låter hemskt men jag håller mig såååå långt borta från barn just nu. Dom är ju sjuka konstant just nu och är inte speciellt renliga av sig, vilket är fullt normalt när man är barn. Men behöver man inte vara nära barn så kan man ju vänta lite med det.. Jag skippar gärna att vara barnvakt just nu, återkom när det är vår igen 😉

Och om du blir sjuk.. Ladda upp med massa mat, vatten och roliga serier att titta på! Krya på dig ♥

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (15)
 • R

  Fast ingefära ska aldrig kokas för att ge effekt. Max 60grader.

 • J

  Vart är sänggaveln ifrån? Har för mig att ni gjorde er av med den? Hur fin som helst ju!

 • Maria

  Snälla ange källa när du lånar information 🙈

 • Caloveline

  Att ha en liten skål med vatten med lök i ska hjälpa tydligen också! Haha men jag har inte vart sjuk på ett tag nu så jag har inte hunnit prova detta. Om man vågar utstå den lukten i ens sovrum ett bra tag…
  http://www.caloveline.com

 • Lisa

  Säger bara en sak : GURKMEJA!!!💛
  Ät kryddan dagligen, I maten, I smoothien, i ett glas juice, vatten eller vad som helst. Smakar inget. Jag har sluppit förkylningar i över ett år tack vare det.. & då arbetar jag ändå med barn! 💞

 • Lola

  Men du är ju sjuk typ jämt? Vet inte om du är rätt person att ge råd om hur man undviker sjukdom 😂

 • Pia Widlund

  Frågan är om vi ibland är för renliga. Förr sa man; Lite skit rensar magen. Handsprit tror jag inte på och inga sprayer heller. Har inte varit förkyld på över 5 år nu. Pressar apelsiner för att det är gott och nyttigt, det kanske är min placebo… Ta hand om er därute!

 • Martina

  Du är ju sjuk typ jämt.

  Träning, återhämtning(ej köra på i 100% jämt), ju mer man stressar desto svagare och mer utsatt, nedsatt blir immunförsvaret. Det är ett klart tecken på att man blir som sjukast när man stressar och inte återhämtar sig tillräckligt.Många människor förstår inte detta och resonerar, jag har inte tid att vara sjuk!

  Träning, regelbundna måltider och dricka mycket vatten är en fördel om man inte vill bli sjuk. Man kan aldrig skydda sig från sjukdomar men man kan förebygga, genom detta och boosta med ingefära. Som någon tidigare skrev, ingefära ska ej kokas utan sjuda. Ett tips är att skiva ingefära, sjuda med vatten, citronsaft en 5-10 min, sila av och sedan shotta.Kan drickas både kallt och varm. Och det är inte mening att det ska vara gott utan starkt.

  Och det här med bakterier, oavsett vad blir vi utsatta för bakterier när vi vistas ute så ” skippa allt som människor rör på” fungerar ej. Tex, mamma har nedsatt immunförsvar, blir sjuk ofta i och med att jag, pappa ”släpar hem” bakterier.Så när hon börjar bli frisk kommer det nya bakterier. Men hygien skadar ej, men tro att man inte blir sjuk för det..

 • Nathalie

  Tvätta händerna med tvål och vatten är viktigast. Sen kanjang is the shit!! Så jäkla bra. Hett tips om du inte prövat förut, den hjälpte massor, det står att man ska ta vid symptom men för mig hjälpte det mitt i en förkylning och till o med influensa, mådde bättre där ganska dirwkt men det är säkert från person till person men de som jag rekommenderat den till har verkligen känt att det varit ett mkt bra tips:)

 • Maria

  Jag biter på naglarna HELA tiden, åker buss och tunnelbana/pendeltåg varje dag och tvättar inte händerna överdrivet ofta, sover 5 timmar per natt vissa veckor och jag är ALDRIG sjuk 🙂 jag började träna regelbundet för 8 månader sedan men var aldrig sjuk innan dess heller, det som dock fungerar för mig om jag känner att jag kanske kommer bli sjuk är att dricka massa ingefära shots och vila mycket ett par dagar så bryter det inte ut. Jobbigt om du blir sjuk så ofta du kanske borde gå till läkaren och ta prover om det är något med immunförsvaret 🤔

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *