Ok jag tänkte prata lite om kärleks-relationer, för jag pratade lite om vänskapliga såna för något dag sedan. Jag vet inte hur folk ser mig och Andreas, men ibland känns det som att folk tror vi aldrig bråkar? Stämmer det? För det är såklart inte sant haha, jag är en väldigt passionerad människa som har starka åsikter och inte rädd för att säga dom. Dessutom är vi båda röda (läs omringad av idioter ifall ni inte förstår vad jag menar med det) och det gör att vi krockar ibland.. Men jag är mer kär i honom idag än vad jag var i början och nu har det gått 2 år 🙂 Jag är ganska säker på han känner likadant, och det är fantastiskt! Vid det här laget börjar man kanske bli lite bekväm och grinig om man inte har tagit hand om relationen väl haha, men då tänkte jag ge mina bästa tips på hur man vårdar relationen bäst.

1. Våga PRATA, kommunicera, diskutera och ventilera. Jag är en expert på att gå runt och fundera på saker och ting jag inte är helt nöjd med. Och är jag missnöjd över något, och inte säger det sprider jag bara negativa energier och dom snappar Andreas (och även andra) upp. Så det är bättre att ta några djupa andetag, och sätta sig ner och prata lite. Är det svårt att veta vad man ska säga kan man börja dialogen med ”jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, men jag känner att jag vill dela med mig av hur jag tänker kring vissa saker”.. Tex!

2. LYSSNA! Precis som det är viktigt att våga prata måste man ju också lyssna. Om jag startar en dialog och berättar hur jag ser på saker och ting, måste Andreas också få göra det. Han kanske upplever vissa situationer helt annorlunda och genom att diskutera det kanske man får mer förståelse för varandra.

3. Be om ursäkt. Man kan inte alltid har rätt, det gäller även mig med 😉 Och då både jag och Andreas är röda så går vi på väldigt hårt med vad vi anser vara rätt. Men ibland är det viktigt att ta ett steg bak och be om ursäkt. Det behöver inte vara för att man hade fel, utan kanske för sättet man sa det på. Man kanske fick den andra personen att känna sig attackerad? Eller be om ursäkt för att man inte var öppen för andra möjligheter, för det är inte roligt att vara med någon som inte kan se saker ur andras perspektiv. Detta är en punkt jag jobbar stenhårt på, men jag försöker och jag vet att jag har blivit bättre på att be om ursäkt.

4. Ha roligt, gör saker. Inkludera varandra. Detta är något jag inte gjorde i mitt förra förhållande och det slutade med att vi levde 2 olika liv.. Jag åkte iväg och var med mina vänner, och han gjorde sina grejer. Hans vänner var inga jag kände och tillslut valde jag att åka iväg utan honom. Men så är det verkligen inte nu, jag och Andreas gör massa roliga saker ihop. Han överraskar mig med grejer att göra i Bollnäs, och jag tar med honom på events och behandlingar när tillfällen ges. Annars går vi ibland på bio, spelar spel och äter ute 🙂 Jag älskar att gå ut på dejter, det tar oss tillbaka till när vi började träffas. Då spenderade man mycket mer tid på sånt, och det är synd att man slutar med det. Så gå ut på dejt 🙂

OBS: Sen är det också minst lika viktigt att få göra saker utan varandra också. Bara för man är tillnamns betyder det inte att man måste sitta ihop. För vi har ju olika intressen med. Jag kollar ju inte på sport med honom, och han går inte ut och dricker vin med mig och mina vänninor för det tycker han inte om. Han kan inte alltid resa med mig pga jobbet, ja då reser jag med en vän istället 🙂 Osv. Det är nyttigt att få sakna varandra lite också.

5. Lägg er inte som ovänner. Vi löser alltid allting innan vi somnar, vi vill aldrig vara osams, vi vill vara vänner och må bra. Därför löser vi allt på en gång, även om det krävs några timmar. Vi pratar ut tills vi är klara, punkt. Och det funkar bra för oss 🙂

alexandra nilsson pojkvän

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (19)
 • Camilla

  Det här var precis det jag behövde läsa just nu. Jag & min partner tog ett impulsbeslut när vi var ovänner som gjorde att jag tog mitt pick och pack och flyttade ut från vårat gemensamma hem. Sedan dess har det varit många svängar upp och ner kring hur vi ska göra med vårat förhållande och vi står just nu i ett mellanläge.
  Du & Andreas ser ut att ha ett sånt fint förhållande och ni passar Så bra ihop! ☺️

 • Anna

  Bra tips!
  Jag skulle säga att jag är lite grön-blå och min sambo är lite röd-blå. Vi har varit ihop i tio år. Alltså, man kan inte vara sams jämt och vi går nog och lägger oss osams emellanåt, haha! Men vi blir alltid sams snabbt efter. Som du säger, man får lära sig att be om ursäkt. Inte bara för vad man säger utan ibland för hur man säger saker. Och så måste man lära sig att ingen läser tankar. Jag räknar nästan med att min sambo ska göra det och blir sur när han inte fattar. Lite orättvist mot honom kanske …
  Kul att se att ni har hittat varandra och att matchningen blev så bra! Grattis till kärleken!

 • Caloveline

  Så himla bra tips! Det känns ju väldigt uppenbart allt detta, men när man är i en relation så glöms det så snabbt av. Även om det är en vän-relation.
  http://Www.caloveline.com

 • Diana LaMadre

  Va? Är det sant, är båda röda? Otippat, trodde inte Andreas va röd. Trodde heller inte att två röda kunde ens ha en relation 😀 Men det gör era egenskaper till något väldigt speciellt och jag tror ändå att ni är den ”perfekta” matchningen för varandra.

  Jag tror att jag och min man är röd och grön. Han är ödmjuk, icke bra på planering, bra på att lyssna på andra, jag är totalt tvärtom. Hetsig, temperament, svårt med ödmjukhet, hård, ärlig, rak, planerar allt i livet och så vidare. Röd/blå. 😀

  Stort lycka till ni två. <3
  Jag tror på er.

 • Maria

  Känner inte er privat men gud vad jag är glad att ni hittat varandra. Du känns så mycket mer mogen/lycklig/lugn i denna relationen än med C. Ni är så fina ihop och jag hoppas verkligen det håller för alltid mellan er. Andreas är verkligen the one för dig! <3

 • Helena

  Ju äldre man blir desto mer inser man värdet av att inte bråka om småsaker. Jag och min fästman är 35 respektive 42 och har varit ett par i 15 år. Senaste gången vi bråkade var typ 2016. Det finns liksom inget att bråka om 🙂 Det fanns det däremot när vi var 20-25, då tjafsade man om typ allt haha.

  Ta hand om er!

 • Amanda Aikioniemi

  Wow! Tror alla behöver ta och läsa detta för att reflektera! Tack för din text!

 • Paula Smilee

  Jag och min man har snart varit tillsammans i 13 år, jag 30 han 35 år. Vi har varit tillsammans sen jag var 18 och han 22, vi har liksom växt upp tillsammans. Och vi är mer kära idag än någonsin, det är helt sjukt hur man kan älska en person så mycket. Vi umgås 24/7 och ska vi festa så gör vi det också tillsammans, när vi är båda på jobb så brukar vi alltid smsa varandra om hur mycket vi saknar varandra. Låter kanske töntigt men kärleken är underbar ! Och nyckeln till ett lyckligt förhållande är utan tvekan respekt, kommunikation, förståelse och att kunna förlåta och acceptera när man har fel och framförallt ha tålamod. Tycker dagens unga ger upp sina förhållanden alldeles för lätt och kastar bort flera års förhållande utan att kämpa tillräckligt, lite sorgligt faktiskt ! Tycker du och Andreas är fina ihop och önskar er flera år ihop. 😀😀

 • Pia Widlund

  Härliga bilder, var rädda om varandra!

 • Någon

  Ett tips till alla innan ni lägger alltför mycket vikt vid Thomas Eriksson och hans ”analys”. Läs Filters extremt välgrundade artikel om han och hans personlighetsanalys. Det är faktiskt rent skitsnack om olika färger på människor. https://magasinetfilter.se/granskning/omgiven-av-idioti/

  • Cecilia

   Håller med helt. Boken är en storsäljare med noll vetenskaplig grund. Människor är mycket komplexare än att de går att dela in i färger. Och författaren är inte beteendvetare – han vet inte mer om människors egenskaper än alla vi andra. Är man intresserad på djupet av relationsmönster så läs mer om anknytningsmönster. De påverkar relationen mycket!

 • Helén

  Det är möjligt att du tycker så. MEN jag vet att detta utförs på större företag i bland annat USA för att få folk som fungerar ihop. Så din analys är skitsnack du som kallar dig någon

 • Någon

  Tror det var ett svar till mig. Helén blev tydligen lite kränkt över att jag inte håller med Thomas Erikssons analys.
  Helén, läs artikeln. Förhoppningsvis får du något av ett uppvaknande.

 • Anonym

  Hon skev ”du som kallar dig någon” alltså till hon som har namnet ”någon” någon skrev att man inte ska gå all in i dessa färger och personligjetstyper medan Helen menar på att länken som ”någon” har skickat är är skitsnack då man utgår frå boken på olika arbetsplatser i USA. Och jag kan säga att när jag jobbade på ett stort företag på Arlanda så fick vi också lära oss om dessa färger för att veta hur man fungerade osv.

 • Anna Graffner

  Vilka bra tips! Så skönt att se er relation utvecklas framåt och att det bara blir bättre och bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *