Igårkväll träffade jag upp Issa för drink på rich, följt av en middag på italienska restaurangen Ciccios. Där mötte vi även upp Viktor lite senare. Måste säga att jag hade så himla kul igår, verklige en lyckad kväll! 🙂 Vi hade trevligt från start till slut och jag är så glad över att ha så härliga fina vänner runt mig som ger mig positiv energi, för det är ju så himla viktigt att umgås med människor som lyfter än och inte gör tvärt om.. Dvs suger ut energin ur än. För såna människor har jag haft runt mig också, men nu börjar dom fasas ut en efter en. Förut tyckte jag det var så himla jobbigt att radera människor ur mitt liv, men samtidigt har man bara ett liv och det finns så många människor där ute som hade passat perfekt som en ny kompis. Precis som när man gör slut med en partner, det finns flera fiskar där ute! 😉

Jag tycker det är viktigt att ha krav på vilka man släpper in som sina vänner, för dom relationerna formar oss. Och man borde bli mer ärlig mot sina vänner om vad man tycker om, och tycker mindre om. Jag har aldrig haft problem med att ta upp såna saker med pojkvänner, men har aldrig riktigt vågat det med vänner av någon anledning.. Kanske för jag har varit rädd för att vara ”den jobbiga” och att folk inte ska orka vara min vän längre. Men vänskapsrelationer ska behandlas likadant som våra relationer med våra partners, för är man inte ärlig med vad man inte tycker är OK kommer man tillslut inte orka och göra slut.

Så dom senaste åren har jag börjat bli mer ärlig mot vänner, och vissa har ju försvunnit. Men det är ju lika bra det, då var dom inga lojala människor ändå – och varför ska jag ha dom i mitt liv? Så onödigt! En person försvann efter bara ett sms, och en annan försvann då jag berättade att jag tyckte hen var dålig på att höra av sig och fick mig att känna mig som en ”plan b” hela tiden. Istället för att kanske bara be om ursäkt och visa att man vill försöka lite hårdare så tyckte personen att jag blev plötsligt för krävande och det tyckte inte personen om. Men så får det vara, vi var inte rätt för varandra helt enkelt. Jag har förväntningar från vänner, precis som dom har förväntningar på mig.

Skål älsklingar!

Alltså kolla hårfärgen, visst är den askig och snygg?! Testade en ny produkt som jag spontanköpte här om dagen, så jäkla bra för oss blondiner som vill ha en kall nyans. Tog mig 1 minut i badrummet så fick jag fin, gråare/ askigare nyans och det gula var som bortblåst. Love it! ♥ Ni hittar den *HÄR* (ADLINK)

Åt hummer raviolin igår, den var helt ok. Drinkarna var top notch däremot 😉

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (15)
 • sofia berg

  Älskar ditt hår <3 Verkligen drömmigt 😀

 • Anna Graffner

  Så kloka ord! Jag har tänkt mycket på det här med vänner och kompisar och vilka man borde behålla, och precis som du skrev så börjar jag slussa ut de som inte är värda min tid😊

 • Jos

  Det låter bra! Är i lite samma läge i livet, det jag tycker är svårt är t ex om det är en grupp av människor där det finns vissa som du inte trivs med (och enligt mig inte är pålitliga bra personer) och andra som du verkligen gillar. Har hamnat i en sådan situation nu, och det blir tyvärr att jag inte känner att jag kan umgås med de vänner jag gillar när de andra personerna är med. Jag önskar ju att mina vänner inte hängde med de andra, men samtidigt kan jag ju inte styra över vilka de vill umgås med. Jag känner att mina vänner inte ser de andra personerna för vilka de är, men vill inte framstå som jag försöker ”förstöra deras vänskap” och har därför inte sagt det jag vet om personerna. Vill inte skvallra eller prata bakom ryggen på folk. Det blir istället att jag undviker de helt och hållet, vilket känns sorgligt då jag förlorar kontakten med mina vänner som jag tycker om. Om du har några tips på vad man bör göra i den situationen så får du gärna säga.

 • Lindstromsgarden

  Så himla viktigt inlägg och inspirerande. Jag håller verkligen med om det där med att vara ärlig, för tillslut orkar man inte och man står ut för att man inte orkar göra slut för det gått för lång tid. Super bra inlägg… Och lika vacker som alltid!

 • Diana LaMadre

  Asviktigt att kunna ställa krav på vänner också, det är läskigt men ändå så viktigt. Det är förhållande det med, ett annat typ av förhållande men kräver ändå respekt, kärlek och ödmjukhet precis som ett vanligt.
  Du har blivit så stark med tiden och det är så häftigt att se.

 • Fiasmode

  Såna rensningar bland människor man har kring sig är nödvändiga ibland, precis som att det är nödvändigt att storstäda hemmet då och då. Precis som det efter en städning kan kännas lite tomt men så rent och fritt från damm, känns en kompis-rensning lika uppfräschande. Älskar din topp btw, var är den ifrån?

 • Cecilia

  Oj vad jag kände igen mig här. Hörde av mig till en person som kallade mig för ”sin bästa vän” för ett tag sedan att jag kände mig ledsen att hon aldrig verkade ha tid för mig & att hennes reaktion när jag fyllde år var ”Oj, fyller du år idag? haha”. Och att jag kände mig som du skriver, som en plan b trots att hon påstod att jag var hennes bästa vän.

  Fick då ett meddelande av henne där det stod ”det är inte så kul att umgås med någon som inte mår bra”.

  Och då har jag haft extrem ensamhetsångest i 4 månader (det satte igång efter att en bekant tagit livet av sig) och själv ifrågasatt livet under en period. Och det var för att jag själv mådde så dåligt som jag tillslut sa som det var till henne. Och det var hennes svar. Jag bröt direkt. Jag skulle ju aldrig vara tillsammans med en kille som bara vill ha mig i sitt liv när jag är ”kåt, glad och tacksam” som jag brukar säga. Så jag vill ju inte ha en ”vän” som bara vill finnas i mitt liv när jag mår bra och är glad.

  • Hannah

   Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Gått igenom precis samma saker! HON förtjänar inte dig när hon beter sig så! En äkta vän ska finnas där i vått och torrt! Jag raderade själv min sk ”vän” efter att hon gjort exakt samma sak som din ex polare. Massa kärlek till dig<3

 • Nina, mammatillhmv

  Vet precis.. sade ifrån till en kompis i höstas, det jag fick till svar var ”Hej då bitch” och hon blockade mig överallt.
  Jaja då får det vara tänkte jag.

 • Pia Widlund

  Du har så rätt, vi borde alla bli ärligare mot varandra. Att rensa bland vänner är sunt ibland. Och du, håret är kanonfint!

 • Andrea

  Vart är den svarta toppen i från? Så himla snygg!

 • Minna

  Håller med!! Har en ”vän” som svarar på sms efter typ 4 veckor. Om hon ens svarar. Och säger att hon trodde mina sms bara va reklam så hon raderade dom eller glömde bort. Varje gång. Trött på det nu. Grr

 • Rodrigo

  ”Jag tycker det är viktigt att ha krav på vilka man släpper in som sina vänner”

  Det här är så viktigt! Man orkar inte med extra negativitet i livet. Tack för det. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *