Fredag

Inlägget innehåller adlinks

Topp (liknande) – LÄNK // Byxor (liknande) – LÄNK // Skor (liknande) – LÄNK //

VECKANS KÄNSLA:
Uttråkad, omotiverad och stressad på samma gång.. Men det är mycket bättre än veckan innan, så det är ett framsteg 🙂

VECKANS BÄSTA:
Hade ett sånt sjukt roligt möte om min nya SUPERprodukt *KLICK* som gjorde att jag vart supertaggad. Människorna som jobbar med detta är dessutom superhärliga och tänker som jag.

VECKANS SÄMSTA:
Tröttheten och mörkret.. Det känns som att dom flesta har drabbats av ett riktigt depp-mode just nu och det påverkar mig också. Behöver lite spralliga, glada människor i min närhet så jag också ska piggna till mig!

VECKANS UTMANING:
Att hålla energin uppe, har varit så fruktansvärt trött så jag somnar i tid och otid. Jag somnar mitt på dagen, tidigt på kvällarna och orkar inte med speciellt mycket. Så jag har försökt trotsa det genom att dricka mycket mer vatten och tvinga mig till gymmet.

VECKANS FUNDERING:
Jag har insett att jag inte alls tycker om introverta människor. Jag har så svårt för människor som är blyga och inte vågar ta för sig. Jag försöker överkompensera då genom att prata jättemycket hela tiden, men det trivs jag inte med.. Jag vill gärna att det ska vara ömsesidigt. Jobbade med en person i veckan som var så, och jag kan säga såhär.. Jag kommer aldrig göra något med honom igen för hans personlighet var så långt ifrån min! Jag jobbar hellre då med en person som gör lite sämre jobb men har bättre personlighet, för jobbet kan man förbättra tillsammans genom att prata 🙂

VECKANS YTLIGASTE:
Det kommer bli behandlingarna jag ska på idag, ska unna mig 2 ansiktsbehandlingar följt av att fixa naglarna. Ska också boka in en pedikyr imorgon tänkte jag, det förtjänar mina trötta stackarns fötter.

JUST NU:
Sitter och bloggar med blött hår, har precis duschat efter att jag har gymmat. Körde ett ordentligt konditionspass, så himla skönt. Nu ska jag föna det och åka, ska först förbi Andreas jobb. Han hade glömt Zaccos mat idag och han har med sig honom på jobbet. Jag orkar nämligen inte med honom under dagarna så han får ha med sig honom. Jag tycker han kräver för mycket, men det beror nog på att jag har haft Chloé hela livet och hon är så himla lugn och lätt att hantera.

HELGEN:
Ikväll ska jag ut och käka middag, väntar bara på bekräftelse för restaurangen jag vill på är väldigt populär under helger. Imorgon ska jag ju fixa fötterna och även köpa en ny kamera. Råkade tappa min i golvet hehe…

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (43)
 • Rena

  At least this week was a bit better for you … Cool look, suits you!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • Julia

  Att man är introvert betyder inte att man behöver vara blyg eller inte kan ta för sig utan att man laddar upp sina batterier när man är ensam vs genom att vara med andra människor, men sannolikheten för att man är blyg är nog större när man är introvert

  https://psychcentral.com/library/shyness.htm

  Några personer slappnar också av mera och öppnar upp när man lär känna dem bättre så det kan vara värt att ge dem en chans, men det är ju lite annorlunda när det är en professionell situation och det är ju viktigt att trivas med dem man jobbar med.

  Tycker du att tystnad är obekvämt? Jag tror att om man har en god självkänsla så kan man känna sig mera trygg i obekväma situationer. Du säger också själv att du försöker överkompensera och att du inte trivs med det, kan det vara för att du känner att tystnaden är något du måste ”fixa”?

  Jag tror att man kan lära sig mycket från situationer som är utanför det man är bekväm med och från personer som inte är som en själv + att det är kul att reflektera över ens egna beteende och försöka utvecklas som person

  Hoppas du mår bättre nästa vecka 🙂

 • Bella

  Tror inte det är just introverta personer du har problem med utan blyga personer. Bara för man är introvert betyder det inte att man är blyg – men ofta misstar man det ena för det andra! 🙂 är själv introvert men är social när jag träffar folk men behöver sedan en tid för mig själv för att återhämta mig och få tillbaka energi!

 • johanna

  vad skönt det lät med pedikyr, det skulle mina fötter må bra av!

 • Louise

  Såg att några andra redan skrivit men introvert är inte samma sak som blyg. Jag är extremt social, outgoing, pratar mycket och hamnar alltid på karaokescenen 😉 men jag är också introvert vilket innebär att jag samlar min energi när jag är ensam eller med bara en person, tex min BFF, och vi bara kollar på Netflix typ. Men inget illa menat, inte så lätt att hålla ordning på allt 😊

  Skulle efter att ha läst din blogg i många år kunna tänka mig att du är extrovert i perioder, alltså hämtar energi från sociala sammanhang, men introvert ibland när du kanske är nere eller har PMS och kanske då behöver lite egentid för att bli pigg igen. Sorry för lite wierd inlägg men gillar dig 😘

 • Sophia

  Måste också kommentera för känner mig träffad.. Haha.

  Lite hårt att skriva att du ”inte alls tycker om introverta personer”. Som att det är ett folkslag som är på ett visst sätt. Du skulle kunna formulera dig ” jag klickar sällan med personer som är blyga eller tystlåtna”. Just sayin. 🙂

 • Lise

  Såg att många inflikat redan om det där ang introvert. Ville också bara lägga till att det är ganska hårt att dra slutsatsen att man ogillar introverta eller blyga personer. Att vara ex blyg säger ingenting om ens personlighet i sig, jag var alltid blyg som barn/ung vuxen men hade/har extremt mycket humor o personlighet bland dem nära och kära + lojalitet vilket i slutändan är det viktigaste. Sen går man såklart inte ihop med alla, och självklart kan personer som inte vågar ta för sig vara svårare att jobba med. Men extremt bossiga, och högljudda, personer kanske inte heller är optimalt att jobba med för alla haha 🙂 tror inte vem man klickar med handlar så mycket om någon är extrovert eller introvert, utan vilka personlighetsdrag man har i övrigt. Jag vet ex hur många introverta personer som helst som är super trevliga/sociala, men har ett behov av att ladda batterierna i ensamhet.

 • Savannah

  Du verkar inte riktigt ha koll på vad introvert är..
  Det är social kompetens och blyga människor du verkar ha problem med. En introvert person kan vara mer social kompetent än extroverta, just sayin.
  / psykolog student

 • Leoni

  Introvert och blyg är två helt skilda ämnen. Blyghet kan även bero på dålig självkänsla samt självförtroende, otroligt elakt att säga ”jag tycker inte om blyga personer” – Man klickar inte med alla, det är helt okej, men extremt dåligt formulerat.

  Jag är introvert men inte alls blyg, väldigt social och har inga problem med att bjuda på mig själv eller ta för mig. Men jag behöver mer egentid än en extrovert person, jag laddar mina batterier när jag är ensam istället för som extroverta partner – Han får energi och laddar batterierna i sociala sammanhang. Att vara introvert har ingen som helst koppling till att vara tråkig, och definitivt inte till att ha en dålig personlighet.

  Det finns så många blyga som kommer att läsa din blogg idag och ta till sig att du inte gillar dom pga deras blyghet, att icke-blyga har bättre personligheter etc. Jag ser inte dig som en elak person, men hur du uttryckte dig i det här inlägget var rent av elakt.

 • Cecilia

  Det börjar bli lite tråkigt att följa din blogg då du är så negativ hela tiden. Ialla fall senaste tiden. Menar inte att du måste vara jämt positiv men du verkar så mycket negativ hela tiden nu senaste tiden..

 • M

  Kan inte du göra ett inlägg eller video där du visar hur du sminkar dig och med vilka produkter? Speciellt ögonbrynen

 • Christina Walmstedt

  Jag tror att sk. introverta personer kanske har mycket mer att säga än vad de ger sken av. Ofta är de tänkande, observerande och kanske lite av en känsligare natur.

  Jag är nog lite både och, beroende på humör. Men, rätt social ändå tror jag. Jag har ju jobbat med teknisk försäljning en massa år nu, men ibland är det rätt jobbigt att alltid vara så ”hurtig” hela tiden också. Det är rätt påfrestande i längden, men också kul såklart.

  Jag har upptäckt att jag har olika vänner för lite olika intressen och humör. Om jag är på topp och festhumör, då vill jag kanske umgås med någon lite mer ”party”. Men, om något hänt mig, då vill jag hellre umgås med någon som klarar av att relatera till det. 💕

  Ta hand om dig och ha en bra helg!

  https://christinawalmstedt.com

  • Ullis

   Håller fullständigt med dig!
   Jag är nog en blandning av båda beroende på hur jag mår helt enkelt. Och mår jag inte bra är det sjukt jobbigt att vara med en person som är för ”mycket” dvs vad andra anser vara extroverta då de tar sån energi och man blir bara trött av att se/höra på dom.
   De är i dessa stunder man värdesätter mer lugna personer som lyssnar och förstår. Och jag har svårt att tro att det skulle ha å göra med om man är extrovert kontra introvert då där är ofta andra personlighetsdrag som också spelar in.

 • Emma

  Vad är det för örhänge du har? Var kan man köpa sådana?

 • Malla

  Jag är mycket kritisk till att du (och andra) väljer att resa till Dubai. Undrar hur du tycker det är ok att resa till en diktatur..? Om du händelsevis missat att greppa detta så se på Skavlan i SvtPlay från denna fredag. På tal om ”Jag är visst feminist”. Hur försvarar du ditt beslut..?

 • Elina Malmberg

  Hej Alexandra,

  I den senaste Vlogg: Lanserar en sjuk produkt, testar kläder och annat skoj så tyckte jag dina örhängen var så fina 😀 Vart har du köpt dem?

  Ha en superfin helg!
  Kram
  Elina

 • Em

  Du har verkligen fel vad det betyder att vara introvert. Det har inget alls med blyghet att göra, eller att man inte vågar ta för sig. Du har helt fel, läs på lite vettja.

 • I

  Vadå ”bättre personligt”? Man har fan inte automatiskt en dålig personlighet för att man är blyg bland människor man inte känner väl. Och hur kul är det för honom att läsa detta? Usch trodde verkligen du hade blivit en mer mogen och förstående människa. Hur kan man ens skriva såhär

 • Karin

  Man behöver inte vara blyg för att man är introvert. Kolla gärna upp vad begreppet innebär. Men att säga att du vägrar ha blyga kollegor är väldigt elakt. Du skulle vinna på att visa en ödmjukare sida. Kan ju vara så att vissa av dina kollegor inte gillar din stil och lägger därför ingen energi på dig. Och så uppfattar du det som blyghet.

 • Lee

  När någon är tyst återhållsam så läggs mer press på andra personer i omgivningen.. vi extroverta sociala typer känner då att vi måste kompensera och försöka lyfta den andra personen.. det är tungt och ger sällan energi tillbaka till dig själv som är den glada sociala utåtriktade . Sen får alla vara som dom vill
  Men tror du gör helt rätt i att bryta samarbeten om någon inte matchar dina behov ❤️ Det finns säkert någon annan som kan passa den andra personen bättre också 👍🏼 Sen förstår jag att du generalordrar att introverta är mer blyga för det är många gånger så 👍🏼 Inget konstigt ❤️❤️ Lyssna inte på alla som vill hacka på dig , det var ett ärligt inlägg om hur du känner 👍🏼 Hitta energin i människor omkring dig så kommer du snart få tillbaka din peppighet 👏🏽 Jag är glad i princip varje dag , försöker hela tiden fylla mitt liv med medvetna val som gör mig lycklig 👌🏽 det funkar 👍🏼👍🏼

  • Josefin

   Den ”pressen” du talar om kommer från dig själv. För att du har en viss bild av hur ett möte mellan människor ”ska” vara. Prova att släppa pressen, det är inte ditt ansvar att se till att ett möte/samtal blir på ett visst sätt.
   En annan människas personlighet och beteende är inte ditt ansvar att kompensera för. Var dig själv och låt motparten vara sig själv, så blir det förhoppningsvis mer avslappnat och givande 🙂

 • Sandra

  Att va introvert är inte synonymt med att vara blyg. Jag är supersocial, ingen tror att jag är introvert förns jag säger att jag är det. Jag behöver ensamhet för att få energi, hellre än att träffa nya människor. Jag är en trygg tjej och jag har också svårt för blyga personer. Det finns mycket på internet att läsa om extrovert/introvert.

  Har du aldrig föredragit en ensam kväll med pojkvännen framför tvn istället för att gå ut och festa och träffa nytt folk? Då kanske du är mer introvert än du tror. Puss och väl mött! 😊

 • Klara

  Trodde helt klart du va en introvert person. Vet du vad introvert betyder?

 • Natalie

  Jag förstår din poäng med introverta människor, dvs att det inte passar dig att umgås med människor som är introverta. Men att gå från det till att säga att du hellre jobbar med de som har en BÄTTRE personlighet och syfta på extroverta människor är kanske inte helt okej? Betyder det att alla som är introverta har sämre personligheter. Det var ju inte superrolig läsning för mig som är introvert.

 • Anna

  Verkligen hårt, som flera redan sagt, uttryckt om blyga och introverta. Tänk gärna på hur du formulerar dig. Blyga personer tycker ofta redan det är tillräckligt jobbigt och kämpar med den negativa synen på blyghet. Introverta personer likaså, det är en vanlig missuppfattning att de alltid är blyga vilket inte stämmer.

  Tycker även synd om killen du pratar om, inte helt moget att rata ett arbetsmässigt samarbete sådär.

  En kommentar ovan sa typ ”bry dig inte om de som klankar ner på dig” men ärligt talat är dessa upplysningar inget nedklankande utan endast informerande.

 • Johanna

  Alltså dagens fundering är ju inte okej, märks att det grundar sig på okunskap. Taskigt skrivet dessutom att man hellre jobbar med någon som har ”bättre” personlighet.. man behöver inte ha sämre personlighet för att man är blyg. Däremot kan man ha svårare att få fram den

 • Elaine

  Jag blev otroligt sårad av att läsa det du skrev om introverta människor. Som folk har skrivit ovan tror jag att du förväxlar introvert med blyg. Men att skriva som du skrev upplevs i mina ögon väldigt elakt. Jag reflekterar själv mycket över hur jag (som introvert) uppfattas av andra och jag förstår att många extroverta personer kan uppleva situationen. Men kan inte båda sidor försäka förstå varandra? Jag ogillar inte extroverta personer trots att de kan få mig att känna mig otroligt missförstådd osedd bara för att jag inte är som dem/dig. Alla personligheter behövs om man vi måste lära oss att se styrkorna med att samarbeta tillsammans med olika personligheter. Jag skulle vilja tipsa dig om att läsa på mer om detta för då kommer det bli mycket enklare för dig att arbeta tillsammans med andra. Det behöver vi alla göra. Kan vi inte mötas halvvägs? Det första steget är att förstå enligt mig,

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Nej, det här inlägget var inte positivt att läsa Alexandra. Jag hoppas du läser på lite mer om vad introvert betyder/är och återkommer efter det. Jag hade själv trott att du är en introvert person (ej synonymt med blyg).

 • Jennifer

  ”Bättre personlighet” menar du att man har dålig personlighet för att man är introvert?

  Jag tillhör den introverta personligheten det är ingenting jag valt utan det har jag varit så långt tillbaka jag kan minnas. Många gånger lider jag av min ”blyghet” och varje dag befinner jag mig i sociala situationer där jag får träna på den sociala biten men det betyder absolut inte att jag eller någon annan som är introvert är sämre än någon som är extrovert. Ditt uttalande var väldigt klumpigt 😊 alla är olika ❤️

 • L

  Här osar det låg intelligensnivå utan dess like märker jag. Du har uppenbarligen noll koll på vad det innebär att vara introvert. Och det är INGET FEL med att vara blyg heller för den delen – alla är olika. Det är bara att acceptera. Själv föredrar jag INTELLIGENTA och KLOKA människor (blyga eller oblyga – who the fuck cares).

 • AnisJanis

  äkta R e d u c t i l. Dämpar aptiten effektivt. Erbjudanden!

  [email protected]

 • BestMarina

  I see you don’t monetize kissies.se, don’t waste your traffic, you
  can earn additional bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s
  tools

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *