Hej på er! Det tog lite tid för mig innan jag kom hem idag, om ni följer mig på min insta-story ser ni varför hehe.. Men men, nu är jag äntligen hemma igen efter många om och men 🙂 Jag är så glad att mina ögon har varit bättre idag, så jag har kunnat återgå till mitt normala liv. Antibiotikan hjälpte verkligen och jag är så glad jag gick tillbaka till läkaren. Att gå runt med rödsprängda ögon i en hel vecka var verkligen inget alternativ för mig. Betalar man skatt har man mer än rätt att använda sig av sjukvården, så är det bara 🙂

Idag började jag dagen med att svara på massa mail och skicka ut lite jobb. Sen vid 1 tiden träffade jag pr-kvinnan på ett första möte. Det gick bra, visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig och jag visste nog inte riktigt heller vad jag sökte hos en pr-person. Men oavsett så kände jag att timmen gav mig massa positiv energi och hon hann ge mig några smarta tips och råd innan vi sa hej då. Så har redan testat ett av dom, får se om det ger den effekt jag hoppas på 😉 Sen åkte jag och träffade Fanny en sväng på ett fik. På vägen hem innan ”olyckan” inträffade så hämtade jag även ut 4 paket, det 4e kan jag inte visa dock.. Och åter igen, kolla min insta-story så förstår ni vad jag menar med ”olycka” hehe..

Såhär såg ögonen ut idag, mycket bättre än tidigare. Dom är lite röda bara och kan se lite ansträngda ut, men om man jämför med tidigare så är dom så mycket bättre. Tänk att jag är så tacksam över hur mina ögon ser ut nu. Ibland krävs det att ma ska förlora det man har för att inse hur mycket man är tacksam över det. Jag brukar försöka tänka så om lite allt möjligt, att jag borde vara tacksam över att min syn är som den är, att jag kan gå, prata, höra.. Ja allt! För hade jag tappat någon av de förmågorna hade jag blivit helt knäckt och gjort allt för att få tillbaka det igen.

Hade på mig mina fina örhängen från Gina tricot, tycker dom är så snygga ihop 🙂 Den översta ringen är fejk, har inte hunnit ta ett hål där, men är lite sugen på det.. Vill ärna ha hål i mitten av örat. Alltså inte på lilla flärpen (vad kallas den?) utan mitt inuti örat, förstår ni hur jag menar då?

Såhär såg dom ut i fredags, så har ni något att jämföra med.. Usch såg verkligen hemskt ut, och det gör nästan ont att titta på bilden haha, håller ni inte med? 

Vi åt på Nytorget 6, sånt trevligt ställe. Och fun fact kanske, det var där jag hade min första dejt med Erik. Nu kopplar jag givetvis inte stället till honom då det var typ det kortaste förhållandet jag har haft, men ändå.. Hur som helst, jag beställde givetvis in det vegetariskt, dock var denna maträtt inte så jättegod.. Minns knappt vad det var jag beställde, tänkte bara på att det stod att det skulle vara dränkt i parmesan (vilket den var) men det räddade inte det som var under hehe..

Några av paketen som jag hämtade ut, visst var det svarta och det rosa paketet så himla fina? 🙂 Tycker om när man lägger ner lite extra på paketeringen, hela upplevelsen blir så mycket lyxigare. Sen gillar jag också lite extra när det är rosetter och fint papper inuti, då tar det lite tid att öppna paketet och det gillar jag hehe…

Åh så exalterad!! Sån snygg BH som jag beställde hem. Visar sen!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (25)
 • johanna

  Skönt att ögonen nästan är helt återställda igen!

 • Emily

  Som andra skrivit tidigare, gillar verkligen upplägget med flera bilder med längre bildtexter! Hoppas på ännu fler såna i framtiden!

 • Cheelay

  Du menar conch? 😀 det är jättefint, har själv det och visst kändes det men gick fort över ♡

 • Cheelay

  Du menar conch? 😀 det är jättefint, har själv det och visst kändes det men gick fort över ♡

 • Alexandra dalström

  Ett tips make up store har en ögon penna som hetter vanilla… om dom inte ändrat brukade jobba för dom tidigare, den är en vit med lätt gul ton som om man har lite röda ögon eller framskanter får väldigt fina resultat av om man då lägger på franskanten däpar det röda väldigt mycket. Ett favorit knep när jag sovit dåligt eller fått något som irriterat ögat.

  Sedan ville jag bara från botten av mitt hjärta tacka dig. Idag gjorde du min dag, har legat sjuk med influenca hög feber… och jag är singel mamma till tvillingar som oxå varit sjuka så haft de värsta dagarna i mitt liv de senaste dygnen och din insta story idag gjorde så jag skratta tills jag grina🙈 missförstå mig inte jag skratta inte åt dig utan mer med dig. Älskar hur du och andreas bjuder på er själva önskar jag kunde göra detsamma. Ni är så otroligt fina och roliga tillsammans och får mig ofta att le. Och klippet när han förklarar med sin väldigt starka dialekt vad han som superhero gjort för dig då gick leendet från öra till öra på mig. Ni är underbara tack för attni bjuder på er själva och delar med er. Fortsätt med det ni gör önskar er all lycka och kärlek. Verkligen tack!!!!❤️❤️❤️❤️

 • Diana LaMadre

  Åh men usch ja det är som du säger, man får nästan ont av att se på bilden. Vad skönt att det gick över relativt snabbt ändå gumman. Det kan inte vara kul att ha ont i ögonen, det är ju ett sånt pass känsligt ställe och man använder ju de hela tiden.

  Klart man ska kunna söka upp vården om man behöver, det är väl inget att ens diskutera om?

  Men shit alltså, angående bilen!! Snacka om att Andreas är som en liten ängel som finns där mest hela tiden, hihi. Fina ni. Skönt att det gick bra och att det inte slutade illa. Kram

 • Emilia

  Vad kul att du äter vegetariskt, det borde verkligen alla göra! Men något de flesta inte verkar veta är att parmesan inte är vegetariskt då det innehåller löpe som är en blandning av enzymer som produceras i däggdjursmagar och gör det möjligt för djuret att bryta ned sin moders mjölk.
  Det här är inte en ”uppläxning” så jag hoppas du inte tar det som det. Jag blev också förvirrad av restauranger som serverade parmesan till den vegetariska rätten innan jag lärt mig mer om mejeriprodukter.
  Ha en fin kväll!

  • Emilia

   Det är många restauranger som serverar ”vegetariska” rätter som innehåller mejeriprodukter. Många har missuppfattat vad en vegetarisk kost innebär. Man tror att allt som inte innehåller kött är vegetariskt och att det är skillnad på vad en vegan och vegetarian äter. Men det får man inte påpeka, för då blir folk arga 🙂

  • alexandra

   Men gud hade ingen aning.. Kommer dock inte sluta med ost på ett tag, men kan absolut uppoffra kött. Tar ett steg i taget =)

   • alice

    alltså. verkar inte som du förstod vad op menade..? det är just _parmesan_ som inte är lakto ovo vegetarisk, annan ost är det. parmesan innehåller ämnen från kalvmagsäck. nyfödda kalvar slaktas enbart för magsäcken i syfte att göra parmesan.

 • Diana

  Eller det är en daith och inte en conch du menar? I vilket fall som är båda snygga har daith I båda mina öron 😍

 • Ewa

  En daeth menar du kanske:)
  Sen måste jag protestera mot ditt resonemang kring vården. Självklart har du rätt till sjukvård. Och visst gjorde du rätt som gick dit både första och andra gången, men både bakterier och virus skiter högaktningsfullt i om du betalar skatt eller ej. En antibiotikasalva hjälper bara på bakterier och inget annat.
  Vi använder alldeles för mycket antibiotika i världen idag och det har faktiskt gjort att det blir vanligare och vanligare att bakterierna skrattar åt antibiotika. Idag kan man som förr dö av resistenta bakterier som inget biter på. Därför är vi försiktiga med att skriva ut.
  Skönt att du e bätttre i alla fall 💕

 • Linnea

  Att man inte vill skriva ut antibiotika i onödan har faktiskt ingenting med rättigheter när man betalar skatt att göra. Anledningen är att den höga användningen av antibiotika är anledningen varför det ökar så otroligt mycket med antibiotika-resistenta bakterier, dvs sånt vi inte kan behandla fast det är riktigt allvarligt. Min dotter är extremt för tidigt född och om hon bli smittad med RS-virus (antibiotika-resistent förkylningsvirus) så hamnar hon förmodligen på intensivvård på sjukhus, med andningshjälp och sondmatning och jag hoppas att hon överlever. För att undvika det här så får hon antikroppar mot RS-virus varje månad som sprutor, och vi kan inte under ett halvårs tid åka och handla i affärer när det är massa folk där, kan inte åka kommunalt, kan inte gå till öppna förskolan, kan inte träffa förskolebarn, kan inte träffa någon som känner sig minsta förkyld, the list goes on. Vi är i princip isolerade hemma i ett halvårs tid. Det är inte kul. Det hade varit betydligt mindre farligt om inte folk hade begärt antibiotika för skitsaker som kroppen ofta kan ta hand om själv, även om köttindustrin kunde sluta använda antibiotika på friska djur bara för att man tjänar mer pengar..

  • Sanna

   Bra kommentar! On point.

  • Elina

   Vill bara påpeka att det är förbjudet i Sverige att skriva ut antibiotika i förebyggande syfte till djur utan får endast ske efter mikrobiologisk analys och resistensbestämning (om det inte är ett livshotande tillstånd). Dessutom så tjänar inte veterinärer i Sverige mer pengar oavsett hur mycket antibiotika man än skriver ut, så där finns inget att vinna.

   • Linnea

    Det är djurhållarna som tjänar pengar (mindre spill) på att ge onödig antibiotika. Det använda 3ggr så mycket antibiotika på djur i Danmark som i Sverige, men danskt kött säljs ändå i Sverige.

    Antibiotikaanvändning som är onödig är livsfarlig. Förmodligen inte för den som tar det, utan för den som redan har någon riskfaktor.

 • Pia Widlund

  Oj, var rädd om ögonen, det så otäckt ut. Tur att du fick hjälp!

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Alltså det gör ONT att kolla på bilden på dina ögon 😱 Hade problem med en vagel + lindrig ögoninflammation alldeles nyss så känslan är verkligen färsk i minnet 😅

 • Sassa

  Alexandra, att få tillgång till vård är ju en mänsklig rättighet så du har helt rätt i att få den vård du behöver. Det är nog inget någon ifrågasätter. Men! när du uttalar dig klumpigt i stil med att du inte litar på sjukvårdspersonalens råd, att det inte är ett ”alternativ” att ha röda ögon en vecka i kombination med att äventyra din hälsa genom att ÄNDÅ sminka dig när du väl behandlas för att sedan uttala dig i likhet med ”jag SKA HA vård för jag betalar skatt” så uppfattas du både barnslig och ignorant. Sjukvården har begränsade resurser och dessa måste ransoneras till de som behöver det mest. Det bör ju vara bekant för dig så varför uttala sig så klumpigt? Det är ingen som missunnar dig den sjukvård du behöver, men försök då ha tilltro till den sjukvård du erbjuds och sluta slarva med din hälsa när du väl får behandling. För du kan ju inte påstå något annat än att din fåfänga vann över att ta ansvar över din hälsa när du väljer att sminka dig mitt i behandlingen, vilket gjorde att du tog tid/pengar och resurser från sjukvården som hade kunnat läggas på någon annan som behövde det mer. Hursom, jag är glad att du mår bättre & att du får en fortsatt fin dag!

 • Jennie

  fransarna du harpå första bilden vad heter dom (antar att det är ditt märke) superfina! tack för en bra blogg =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *