Söndagslistan

Bäst denna vecka:
Jag oerhört mysigt i fredags när Issa och Malin kom över på middag. Älskar såna kvällar verkligen, bara sitta och snacka skit i flera timmar och känna att man får ventilera sig. Dom var här till 1 på natten och vi delade på 2 flaskor vin och prosecco.

Sämst denna vecka:
Ja mina ögon, herregud vad dom ställde till det. Men är så glad och lättnad över att det äntligen börjar släppa och se normalt ut igen.

Veckans shopping:
Nej det vart inte alls mycket shopping, köpte en ny natt och dag-kräm bara. Samt en borste (ish) till ansiktsmasker. Så slipper ma få i massa bakterier, det tyckte jag var smart.

Har jag varit arg denna vecka?
Nej faktiskt inte, känns som det var länge sen jag var arg nu.

 

Veckans mest like’ade bild:
Blev dessa 3 då jag gjorde som en karusell av dom i en post. Över 21 000 likes! 🙂

Glad?
Ja jag är ofta glad 🙂 Varje dag!

Ledsen då?
Inte ledsen, men jag har blivit lite besviken. Absolut inget speciellt som har hänt, men ibland blir man lite less på människor som verkar bara tänka på sig själv. Ni vet när det känns som att man bara ger och ger, men inte får någon tacksamhet tillbaka? Ja lite så har det varit. Men sånt är livet!

Vad jag har på mig idag:
Jag har bara haft på mig mjukiskläder och träningskläder, var duktig och tog mig till gymmet nyss.

Nästa vecka ser jag fram emot:
Ja det är en hel del, ska träffa en pr-expert, har en middag med en ny samarbetspartner och lite annat skoj. Ska bland annat se till att boka in en fotografering för mina träningskläder, det blev inte gjort förra veckan. Också (äntligen) planera in att tala in ljudboken. Jag ser fram emot att få Dubai-resan bokad också.

Veckans längtan:
Sol och värme!! Fick ju tyvärr inte mycket av det när vi var i Tel Aviv då det regnade så mycket.. Så det har jag verkligen känt att jag har cravings efter.

Veckans fundering:
Jag har funderat mycket på det här med häxjakt på sociala medier.. Just nu är det häxjakt efter alla som gillar att resa. Jag förstår delvis varför det sker, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att det inte är så smart. Jag tror verkligen inte det är det bästa sättet att övertala folk att sluta resa. Det var som när folk försökte övertala mig att bli vegetarian, allt tjat gjorde så jag satte mig på tvären och kände ingen lust alls. Men såfort det lugnande ner sig var jag redo att pröva..

Det finns ett instagram-konto som hänger ut folk som har rest precis. Jag och många andra har blockat det kontot, för varför ska man bli uthängd? Jag tycker det är så fjantigt och som sagt verkligen inte ett bra sätt att övertala folk. Det måste ju finnas ett bättre sätt att nå människor som tycker om att resa ofta. ”Tyvärr” kommer JAG aldrig se positivt på att bli uthängd och det kommer inte få mig att lyssna. Så är det bara.

Vad jag gör denna söndag:
Tagit hand om Andreas som har varit sjukt hela dagen, stackaren. Sen har jag klippt video, det tar ju ca 2 timmar för mig. Lagat mat, tränat.. Ja ingenting speciellt egentligen.

Morgondagens planer:
Ja träffa hon pr-experten och sedan har jag ett möte med en ny annonsör.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (24)
 • Diana LaMadre

  Åh vad spännande, lycka till med pr.exterten.
  Krya på Andrea och hoppas du får en fin måndag. Härligt med ny vecka <3

 • Karin

  Vilken fin bikini😊👍

 • Johanna

  Handlar inte om häxjakt. Handlar om att alla ska tänka på hur de kan bidra till miljön mer. Jag tror verkligen vi alla kan börja ta tåget mer och inte flyga så mkt. Förklara det hur man vill men det är inte bra för miljö varken bil eller flyg. Bara så folk slutar förneka det. Världen ska ju finnas för våra barn också.

  • Sanna

   Håller med! Det är ingen ”häxjakt” utan bara människor som är oroliga. Jag försöker påverka genom att ge sakliga argument samt att vädja till andra, men människor som gillar att resa kommer alltid kalla det för en ”häxjakt” eller dylikt. Sen är det alltid människor som ska gå i polemik och hävda att USA är problemet eller att det är barnafödandet som är problemet. Visst, så är det – till viss del. Däremot påverkar flyg fortfarande väldigt mycket. Bara för att någon är värre än en själv så betyder det inte att man kan/bör bete sig lite hur som helst. Även små steg, som att ”influenders” slutar flyga så mycket och talar om problemet (som de facto ÄR ett problem), skulle bidra en hel del till miljön.

   • Olivia

    Jag har flera gånger blivit bemött i diskussioner om detta på ett sätt jag skulle beskriva som ”häxjakt”. Jag har blivit djupt kritiserad och ifrågasatt och när jag har kritiserat och ifrågasatt tillbaka har de jag har diskuterat med blivit fly förbannande och så har det övergått till personliga påhopp. Självklart så säger jag inte att ni tar till med personliga påhopp och ni för säkert diskussionen på ett civiliserat sätt, men generellt har diskussionen om ”klimatångest” och resande med flyg spårat ut för länge sedan. Lika lite som man kan tvinga någon att bli vegan kan man tvinga någon att sluta resa genom att flyga. Sällan har man lyckats övertyga någon på det här sättet. Att tjata och ”klanka ner” på någon hjälper inte heller, och tyvärr så tas ofta de argument som kanske anses vara sakliga av den ena parten inte emot på samma sätt av den andra parten. Detta är tyvärr den bild jag fått av den här debatten! 🙂

    • Bella

     Tråkigt att du och fler fått den bilden. Jag kan dock inte låta bli att undra om det har med en själv att göra mest. Att detta är jobbigt att inse. Klimathotet är ju ingen liten grej. Det är högst verkligt och det gäller att vi gör stora förändringar i våra liv nu. Finns massa forskning o fakta som pekar på det, går tyvärr inte att förneka. Så frågan är väl då hur man går vidare nu. Eftersom tiden är knapp tror jag att vi måste vara ganska raka. Jag upplever inte att det kontot som åsyftas eller dess följare gör personliga påhopp. Men de presenterar fakta o vill få ett samtal. Att flyga är såå otroligt dåligt för miljön. Så ditt o mitt flygande påverkar alla på denna jord o kommande generationer. Jag tror det måste börja skava mer att nöjesresa. O jag tänker också att influencers, som har sitt namn o sin livsstil som sitt yrke, har samma ansvar som alla andra stora företag. För de har möjlighet att påverka såå många andra. Man måste kunna diskutera o fundera kring såna här allvarliga saker utan att det ska kallas häxjakt osv. För det påverkar oss alla på ett ödesdigert sätt.

 • Annica

  Alla måste faktiskt ta sitt ansvar när
  Det kommer till flygning. Förstår att människor blir provocerade för det är deras miljö som påverkas. Fattar att det inte är kul att begränsa sig men vad fan, ibland måste man ta ansvar.

 • f

  Alltså din mun och dina ögon är så fula 🙁

  • Anna

   Smaken är som baken☺️

   Men en fråga; vad vinner du på att säga kommentarer som dessa? Och ingen tvingar dig att gå in på Alexandras blogg☺️

 • Erik

  Tycker att nöjesresor är det sista vi borde dra ner på. Eller om man kan göra det så jättebra. Ja flygning är uselt men att dra alla flyg över en gräns. Vad ska man jobba för? vad ska man leva för. Att upptäcka nya platser i färran är något några verkligen gillar. Vi kan ju börja med frakt, måste du ha det du köper nästa dag? varje natt flyger posten paket och brev över hela sverige, för vi vill ha det direkt. Om du bor i stockholm, hur många av planen in till Bromma/ARlanda mellan 6-9 och runt 17 är nöjesresor. Få ditt företag att sluta med flyg och satsa mer på video.

  Ofta ser jag folk som försöker ge skam till flygresor är barnfamiljer, tragiskt att skaffa barn är värre än flyg. Så som ett barnlöst par, varför finns vi, vad ska vara våran gnista i livet?

  • Bella

   Det där stämmer inte. Att det skulle vara värre att skaffa barn. De beräkningar som är gjorda där räknar man på att vi lever på som vi gör nu och också att flera kommande generationer (ens barn, barnbarn osv) skulle leva på på samma ohållbara sätt. Om vi börjar leva på ett mer hållbart sätt, ex slutar att nöjesflyga pga att det är en av de värsta sakerna man kan göra som privatperson för miljön, o lär våra barn att leva ett hållbart liv så vänder vi den onda spiralen. Jag kan styrka detta med forskning o fakta. Mailar gärna till dig om du är intresserad av att läsa!

  • Bella

   Jag förstår att det känns skitjobbigt att ge upp resandet. Jag älskar att resa själv men har slutat att flyga för nåra år sen pga dess dåliga inverkan på klimatet. Men man kan resa ändå! Ta tåg. O ju mindre vi börjar flyga o ju mer vi börjar åka tåg desto mer sätter vi press på att tågnätet utvecklas så det blir lättare att resa med tåg. Sen är det också så krasst att vårt klimat o vår framtid hänger på att vi tar hand om klimatet nu. Så eg har vi inget val. Fattar som sagt att det är jobbigt. Men vi måste börja omprioritera. Göra mer saker på hemmaplan, finns massa grejer man kan skämma bort sig med på hemmaplan. O så ta tåg om vi vill resa utomlands. Det tar ett tag men det går att omvärdera o resa på andra sätt/uppskatta andra upplevelser.

 • Jos

  Uthängningar och social media är en sak, men det verkliga problemet är inte mindre relevant eller brådskande för det. Jag reser dock själv rätt mycket eftersom jag tillfälligt jobbar utomlands just nu, men önskar att det fanns ett alternativ för att kunna resa hem som inte var så dåligt för miljön :’( Det är inte lätt men vi måste komma på någon lösning på det för klimatets skull.. Det är på riktigt..

 • Pia Widlund

  Spännande vecka. PR-konsult verkar spännande. Sen ser jag fram emot din kollektion med träningskläder. Den garderoben behöver alltid fyllas på.

 • Ebba

  Jag blir så uppgiven. Det finns miljontals människor som hellre ser solen en vecka än att låta oss unga leva. Jorden orkar inte längre. När det bara är öken kvar av jorden, katastrofväder och miljarder på flykt till mat så tror jag inte att någon kommer vara glad över att de fick se en strand i Thailand och ligga i en solstol.
  Det finns jättefina smultronställen i Sverige, eller åka genom Europa med tåg. Det är inte vettigt längre att bara söka sig till äventyr på andra sidan jorden. Vi måste öppna ögonen.

 • Erik

  Varför pratar ingen om frakt? Fedex, DHL och UPS köper dom gamla smutsigaste planen för dom är billigare i underhåll. endast Fedex har bla mer än 650 flygplan som flyger varje natt för vi vill ha snabb frakt. Säg ifrån! Sas har ex bara 160 flygplan.

 • Ekho

  Jag kan hålla med om att det är lite fel metod att gå till väga för att få folk att inse att flygning drabbar oss alla och hela miljön.
  Däremot kan jag också tycka att alla borde ta sitt ansvar, det gäller inte enbart flygning som är miljöboven det skulle vara intressant och se hur dessa människor som hänger ut folk hur deras livsstil ser ut och hur miljövänliga de är över lag…

  http://nouw.com/ekho

 • Johan

  Jag förstår att det är känsligt att bli kritiserad när det gäller den livsstil man har, men många av oss som på olika sätt försöker göra vårt för klimat och miljö har nog kommit till en punkt där vi känner att det är lite för sent för att bara informera och snällt påpeka mer allmänt att det inte är så bra att flyga. Det har ju de flesta vetat länge, men ändrar ändå inte sina resvanor och svenskars flygande utomlands har under många år ökat. Men om det blir socialt oaccepterat att flyga kommer det att minska automatiskt däremot, och det är nog den normen som det här kontot syftar till att ändra. T ex rökning var ju också under lång tid känt att det inte var bra för hälsan, ändå rökte många, men nu när det ses som låg status är det inte längre lika vanligt.

  Jag känner en sån otroligt stor frustration av att se influencers göra samarbeten med flygbolag, ge restips och visa strandbilder från öar (som kommer vara de första som försvinner när klimatförändringarna accelererar). Och en enorm matthet av att den som konkret påpekar att ”din veckolånga resa släpper ut X ton CO2 när vi egentligen inte får överskrida 2 ton per år för att planeten ska överleva” sägs bedriva drev eller häxjakt. Vi som påpekar att det är vår egen och våra barns framtid det gamblas med, blir de som gör fel och bemöts av influencerns följare med ”du är bara avundsjuk”.

  Sen är det klart att det är bäst om alla minskar sitt flygande, men de med många följare borde ta ett extra stort ansvar eftersom de inspirerar så många fler att åka till dessa resmål genom bilder och restips. Och det är synd att många inte använder sin plattform att istället påverka i en hållbar riktning, när det gäller t ex resor och konsumtion.

 • Britt S

  Alexandra, du verkar vara en person som vågar ha egna åsikter. Så våga nu! Läs på om klimatfrågan och VÅGA vara den flesta influencern som visar action! Det kommer gynna din blogg/blogg/konton where & what ever. Och börja klimatkompensera tex gm att plantera träd. Finns flera, Vi-skogen är ett ex. Lätt att göra. VÅGA! Lycka till!

 • Amanda

  Jag skulle inte säga att det är någon häxjakt. Det är bara ett väldigt ärligt sätt att se på flygresor och vad det innebär. Problemet är att så många tar det personligt när det här kontot lämnar kommentarer. Jag tycker att istället för att bara blocka kontot och blunda kan du ge det en chans och följa kontot ett tag för att se vad de faktiskt vill nå ut med för information och på vilket sätt.

  Jag är själv absolut inte perfekt och har svårt att välja bort flyget. Men genom att uppmärksamma ämnet mer tror jag att mitt tankesätt kan komma att ändras.

 • Sanna

  Just när det kommer till flygresor är det något av det enklaste som vi i rika länder faktiskt kan bidra med. Sverige är långt fram gentemot andra länder även om det är en lång väg att gå och på individnivå är flyget något av det skadligaste. För att vi ska klara klimatmålen eller i alla fall inte överstiga dem förmycket bör vi ha ett koldioxidfottryck på 2ton per år. Medelsvensken har jag för mig ligger på 8-11 ton koldioxid och genom att bara dra ner på flyresandet kan det spara in så mycket!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *