Sunlight

Hej! Tack för alla kommentarer, tips och råd om mina ögon. Tyvärr har dom inte blivit bättre, iaf inte högra ögat.. Vänstra ögat verkar hänga med lite mer på noterna. Men hur som helst så kommer jag åka tillbaka till läkaren och stå på mig. Högra ögat känns väldigt svullet och gör ont, ser till och med lite blurrigt med det ögat. Så jag kommer försöka få antibiotikadroppar, läste att en av er hade fått det och det funkade bra. Kan ha varit på instagram också.. Så håller tummarna att dagens träff är mer givande än gårdagens, för som sagt vart jag bara hemskickad utan någon vidare hjälp. Smörjande ögondroppar använde jag redan innan besöket hos läkaren så ett ögonbad kunde jag nästan lista ut själv att jag hade behövt.. Nej tänker inte bli blind eller få sämre syn för att jag inte står på mig själv! Men jag tycker det är trist att man behöver ifrågasätta läkarnas och sjuksköterskornas omdöme, jag vill kunna gå därifrån och känna att dom hade gjort mer om det behövdes. Men nu känns det som att dom fegar och gärna väntar på att det ska bli värre.. Jag vet inte, hur upplever ni era besök hos läkaren?

Igårkväll hade jag middag hos mig, Issa och Malin kom över. Supermysigt verkligen, perfekt att få ha en härlig kväll hemma så slapp jag visa upp mina rödsprängda ögon till folk.. Jag hade väl skrämt ihjäl en del, såg verkligen inte klok ut. Blev dessutom helt lila runt, usch. Men hur som helst, jag bjöd på laxpasta, en variant av lemon key paj och vin i massor. Vi satt uppe och snackade tills klockan blev över 1, så himla härligt. Så idag ska jag städa undan i köket, fortsätta filma på helgen vlogg såklart och sen ikväll är det middag inbokad på stan. Men får se hur det blir med den då jag fortfarande är väldigt röd.. Så avvaktar lite och ser hur det går hos läkaren. Det verkar ju bli väldigt fint väder ute också, så ska nog ta en promis efter besöket. Kan vara skönt! 🙂

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (15)
 • p

  Dina länkar funkar inte, kan du skriva här vart jackan är ifrån:) jätte fin!

 • J

  Det handlar nog om att de vill avvakta för att se hur det utvecklar sig innan de ger antibiotika. Det är inte bra att få det om det kan lösa sig själv på andra sätt, därför vill de avvakta. Men förstår att det måste vara jobbigt för dig :/

 • Gösta

  Alltså antibiotika är inget man ska ha i onödan. Läkare är extremt restriktiva med att skriva ut antibiotika pga antibiotika resistens. Ju fler gånger du äter antibiotika desto större är chansen att just du drabbas av antibiotika resistent. Inte kul den gången du Verkligen behöver antibiotika. Googla lite på antibiotika resistens så kanske du ändrar uppfattning.

  • Jess

   Alexandra blir inte antibiotikaresistent. Antibiotikaresistens innebär att bakterierna blir resistenta mot antibiotika. Med andra ord kan dessa bakterier, som inte kan behandlas, spridas bland personer som själva aldrig har tagit antibiotika och orsaka infektion. Det är alltså inte så att just personen som tagit mycket antibiotika endast drabbas utan alla eftersom bakterien har utvecklat ett motstånd som vi inte kan behandla med dagens medicin. Det är ett framtida folkhälsoproblem och därför är läkarna mer och mer restriktiva med att skriva ut det..

 • Emilia

  Som flera redan har skrivit så vill man inte ge antibiotika det första man gör. Stå på dig, men lita också på läkarens bedömning och råd. Använd inte smink när ögonen är sådär, det kommer att göra det värre.

 • Jossan

  Men lol. Det finns olika typer av konjunktivit (ögoninflammation)-du verkar ha fått en allergisk reaktion om det är masken som gjort det. Jag skulle köpa lomudaldroppar och antihistamin på apoteket, fråga där o se vad de kan hjälpa dig med. Att du ser sämre är antagligen på grund av gruset i ögonen som simmar runt. Man behöver INTE åka till akuten för detta utan det lämpar sig bättre för VC. Ring 1177 om du undrar ngt. Lycka till!

 • Natalie

  Skippa sminket och låt ögonen vila!

 • Sanna

  Om läkaren säger att du inte behöver antibiotika bör du inte heller trotsa på det. Vi – dvs alla – måsta slut använda så mycket antibiotika. Redan nu dör människor av relativt enkla åkommor som följd av antibiotikaresistens. Låt det läka ut av sig själv!

 • Louise (30 år, sjuksköterska och erfarenhet av ögoninflammation)

  Det är inte bra att använda antibiotika i onödan p.g.a. risken för antibiotika resistens som många redan sagt. Badda ögonen * flera dagligen (iaf när du är vaken), gärna varje eller varannan timme. Räcker oftast gott och väl med koksalt eller färdig NaCl och bomullspads. Borde bli bättre på ett par dagar/en vecka annars sök vård igen. Mvh

  • anonym

   Håller med dej Louise. Många skriver gör det och det. Inte klokt. Det måste en läkare avgöra. Dumt tipsa när ni inte vet var det är.

 • C

  Just antibiotika behandlar bakterieinfektioner, är det så att du har fått ansiktsmask i ögonen kan det vara en inflammation (alltså inte inFEKtion) och det hjälper inte antibiotika mot. Som de andra skriver här, försök skölja med koksaltlösning och vänta på att kroppen läker ut det själv. It’s the bitter truth, jag åkte på precis samma sak med ansiktsmask en gång… :-)))))

 • J

  Om det är så att du har fått in en bakterie i ögat och fått en infektion, då är det rätt att du ska ha antibiotikadroppar. Men absolut inte för en inflammation. Antibiotika bekämpar bakterier, inget annat.
  Att stå på sig om att du vill ha antibiotikadroppar här är bara dumt, för det är helt fel läkemedel för dig (och ingen läkare skriver ut det utan en infektion). Det du kan be om är smörjande ögondroppar.
  Vissa gånger får man ta att det tar längre tid att bli helt frisk, det finns inte några mirakelkurer oftast!
  Acceptera läget och badda ögonen! 🙂

  (hade det funnits minsta lilla risk att du skulle förlora synen så hade läkarna tagit det seriöst. De har ändå utbildats under minst 7,5år)

 • Lina

  Riktigt coolt ljus i dom bilderna

 • May

  Jag hoppas att du sköljde ögonen direkt efter att du fick ansiktsmasken i ögonen. Det är kemikalier i hudvårdsprodukter. När man får kemikalier i ögar bör man skölja i minst 20 min och verkligen se till att du sköljer hela ögat. Sedan bör man absolut uppsöka läkare och smörja ögat 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *