Aj…

Ja alltså dagen blev inte riktigt som planerat.. Såhär ser jag ut idag, rödsprängda ögon 🙁 Jag använde en ansiktsmask igår som jag tror gled in i ögonen, för jag har haft så ont. Förlåt för för mycket information men jag fick verkligen SLITA upp ögonen imorse. Jag hade så mycket var som hade kletat ihop sig på fransarna så jag såg inget. Jag trodde typ jag hade blivit blind!! 🙁 Så jag spenderade minst 10 minuter med att rensa fransarna från allt äckel, sen åkte jag direkt till läkaren. Men dom skickade hem mig igen och sa åt mig att köpa ögontvätt, för dom tror inte det är infektion. Men mina ögon pulserar typ, och mina ögonlock är helt svullna.. Så jag tror inte det kommer hjälpa faktiskt. Men samtidigt kan jag inte ifrågasätta dom, det är ju dom som vet. Men såklart lyssnade jag på det dom sa och köpte sån tvätt. Ska testa det nu, förhoppningvis blir det mindre irriterat.. Såfort det blåser lite börjar ena ögat rinna och ha sig.

Men nu måste jag tvätta ögonen, plocka undan lite och börja laga mat. Som sagt har jag middag hos mig ikväll och jag har stressat ihjäl mig med massa möten, telefonmöten och en snabb fotografering i stan med Malin. Blev ju självklart solglasögonen på haha, något annat finns ju inte på kartan.. Mycket kan redigeras bort, men detta är svårt. Jag är lixom lila runt ögonen nu också, mina ögon ser helt förstörda ut och jag ser så trött och ledsen ut. Sen ser jag lite ond ut också för dom är chockröda verkligen IRL.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (30)
 • Helén

  oj vännen det där ser inte bra ut. har du kollat med akuten eller ögon specialist. tror som du att det inte hjälper med bara ögontvätt.
  Hoppas det går över. Kram

 • Cecilia

  Ser helt ut som inflomation. Tyvärr. Du borde ta kontakt med akuten. Hade engång själv en ansiktsmask som orakade till ögonen så att det blev inlamerar. Den masken flög i sopkorgen och så fick jag från läkaren ögondroppar.

 • Lina

  Oj, det ser ut som nåt för akuten. Säkert ingen fara men för säkerhets skull. Krya <3

  • Clara

   Akuten är till för dem med akuta problem som behöver vård direkt. I det här fallet är det 1177 man ska ringa till alternativt vårdcentral/jourcentral.

  • Anna

   För två år sen fick jag Acanthamoeba infektion i ögat. Det gjorde sjukt ont men ingen trodde att det var alvarligt, på apoteket sa de att jag skulle gå till läkarn. Doktorn såg inget men gav mig antibiotika och sa att jag skulle åka till sjukhuset om det inte blev bättre inom fyra dagar. Samma kväll åkte vi tillslut till akuten, jag hade då så ont att jag funderade allvarligt på att slita ut ögat själv. På akuten hann jag inte ens berätta klart innan de hämtade doktorn. Vid det laget trodde jag att jag skulle bli blind men doktorn sa att de sannerligen skulle behöva operera bort ögat. Det slutade med att jag fick ligga på sjukhuset med behandling 24 timmar om dygnet i en vecka. Behandligen var lyckad och jag fick behålla ögat MEN hade vi kommit in några timmar senare så hade de inte kunna rädda mitt öga. Mitt enda råd är att åka till ögonakuten och stå på dig, du känner din kropp bäst.

 • anonym

  Så där ser mina ut på morgonen. Tror det är för att dom är torra för mina kliar med.

 • Ullis

  Oj men gumman det där såg riktigt irriterat ut ;( bra att du köpt ögonvatten så spola med så ofta du bara kan nu under dagen. Och känns det ömt kan du även köpa smörjande ögondroppar kan iallafall lindra lite om du upplever skav och irritation.
  Annars Ring vårdguiden alternativt st.eriksögonakut och rådfråga dom. Ögonen ska man vara rädd om!
  Kram och hoppas det lägger sig snart.

 • Nathalie

  Tråkigt med ögonen. Hoppas det blir bättre snart. Måste bara få säga att din hy ser sååå bra ut, du lyser verkligen 😍

 • EVA

  Bör inte finnas något i ansiktsmasker som orsakar något bestående problem för ögonen. Isf hade de varit förbjudna. Ergo – inget att gå till ett redan överbelamrat sjukhus med riktigt sjuka människor med.

  Bekrymra dig hellre om varför du har en underläpp som fortfarande ser ut att sprängas av filler – samtidigt som du påstår att du tagit ut alla fillers….

  • Elin

   Tack!! Äntligen någon som inte rekommenderar att gå till akuten!!
   För nej! Till akuten går man för Akuta saker!! Ring 1177! Säg vilken ansiktsmask du använt. Man ska såklart inte ta ansiktsmask i ögonen men det ska heller inte finnas något farligt i dem.

  • Maria-Magdalena

   Jag undrar ofta vad personer har i bagaget som skriver så elaka kommentarer som du. Vad har hänt i ditt liv som gör att du tycker att det är befogat och sitta bakom en skärm och bete dig?

   • EVA

    Vad var det som var så elakt med det jag skrev?? Skilj på sanning och elakheter.

    • C

     Man måste inte alltid säga saker bara för att man tycker det är sant, det är sånt som vuxna människor förstår. Bara för att du tycker en människa är ful så är det inte ok att säga det till den personen. Det handlar om sunt förnuft, något som du tyvärr tycks sakna.

    • Maria-Magdalena

     Som en annan skrev. En behöver inte alltid säga det en själv tycker är sant. Försök vara en person som gör världen finare istället för en som gör den hårdare och fulare. Jag lovar att du själv också kommer vinna på det. Men det brukar ju tyvärr vara så att självhat tar uttryck i kritik av andra människor. Så ett tips är att börja jobba på att din dåliga självkänsla inte ska spilla över på andra människor. Lycka till!

 • johanna

  Usch det såg inte det minsta skönt ut. Hoppas på att ögontvätten hjälper och att ögonen ”bara” är irriterade! 🙂

 • Sara

  Ögondroppar!
  Krya på dig ☺️

 • Vanesa

  Akuten ffsk! Ögonen är inget att leka med!

 • Diana

  Vad läskigt det ser ut och vad hemskt att ha ont i ögonen liksom, det känns rätt känsligt. Och visst kan du ifrågasätta en läkare, de vet inte alls alltid bäst. Det är du som känner dig och din kropp bäst, lita på dig själv. Hur många har inte tänk som du har och blivit hemskickade sen med en ipren och sen dog de. Tex.
  Nu tror jag inte du kommer dö haha, vad dramatiskt. Men finis, lycka till och är det inte bättre imorgon så borde du kanske gå till en annan läkare, be om en salva. Det är det minsta du kan få.
  Lycka till och kram <3

 • Isabelle

  Ser ut som en riktigt elak ögoninflammation… om så, tvätta ögonen med ljummet vatten UTIFRÅN OCH IN(!!) när de kladdar, och när du vaknar på morgonen.., använd engångsprodukter (bomullspads eller liknande) finns som en våtservett på apoteket (bephanclean tror jag att den heter) som man kan torka med. Smittar JÄTTE lätt så var noga med handhygien, använd olika handdukar, tvätta örngott osv… blir det inte bättre på ett par dagar så sök vårdcentralen igen och begär att få droppar/salva… har du använt mascara eller annat smink kring ögonen så släng och köp nytt… jag hade ögoninflammation från och till heeeela sommaren för nåt år sedan 😩krya på dig🌸

 • Emilia

  Tvätta ögonen noga och använd smörjande ögondroppar i några dagar. Blir det inte bättre så kontakta 1177 eller vårdcentral, inte akuten. Har du ögoninflammation så hoppas jag att du håller dig hemma då det är väldigt smittsamt.

 • Majan

  Stackare, hoppas att det blir bättre snart <3

 • Det är lugnt.

  Belasta INTE akuten med detta, är ni störda eller? Nu betalar Alexandra visserligen mer skatt än alla andra som läser här, men detta kan lätt botas med lite kallt vatten, ögonvätska och att undvika starkt ljus.

  Ni tjejer är helt hysteriska ibland.

 • Anna

  Jag har rätt lätt för att få precis sådär som du har nu (får det typ 2 gånger/år) och kan tipsa om Noviform på Apoteket! Receptfritt och gör så mina ögonbesvär är borta några dagar senare. Man ser tyvärr lite äcklig ut när man har på det, för salvan är helt gul :))))) Men lätt värt det!

 • Johanna

  Jag sköljde ur och la fuktgivande. Har de inte blivit bättre inom några dagar så går man bara tillbaka. Dom gör så för att oftast självläker man. Lycka till

 • Polski

  Halloj, hua, det ser inte bra ut alls 🙁
  Om det inte har lagt sig rekommenderar jag ekologiskt camomille te som är ljummet och doppa bomullspadds i, som du sen lägger på ögonen 2 ggr om dagen ca 2-5min, det både lindrar och läker.
  Ett gammalt polskt husmors tips 😉
  Krya på dig.

 • C

  Ser ut dom en ögoninflammation ! Det kan tom bli små blåsor på hornhinnan ( jag fick det 😕) i de flesta fall kommer det av ett virus ! Och som de flesta borde veta så biter ingen antibiotika på en virusinfektion . Badda , tvätta finns receptfria salvor att smörja på om det känns ” grusigt ” räkna m någon vecka innan det läker ut helt 😕 inte sällan kan det bli som två blåtiror runt ögonen 😕 lycka till och inget att vara orolig över , men inte så trevligt förstås .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *