Resvlogg: Tel Aviv

Sådär nu är äntligen resevloggen uppe 🙂 Jag har varit sjuk idag så det tog mig lite extra lång tid att få klar den, men kämpade på haha.. Jag vaknade upp och var väldigt trött och hade ont i halsen. Hoppades först att det berodde på att jag var ute en sväng igår, men sen kom jag på att jag gick hem vid 1-tiden och det beror nog inte på det haha.. Men Andreas har varit väldigt hjälpsam under dagen och fixat mig mat medan jag jobbat på datorn. Team work! 🙂

Jag såg att det vart en hel del kommentarer om min kjol i Jerusalem. Såhär är det, JAG kommer alltid klä mig som jag själv vill. Jag bestämmer helt själv. Sen om du eller någon annan väljer att sexualisera klädsen säger det fortfarande mer om dig än vad det gör om mig. Jag tycker det är en skam att ett par ben, ses som något sexuellt. För nästan alla människor (både män och kvinnor) har ett par. Jag skulle aldrig få för mig att kommentera någon annans klädsel, oavsett kön och plagg. Man får täcka sig hur mycket man vill, eller så lite man vill sålänge man känner sig bekväm i det. Det är upp till individen, inte upp till samhället eller en kultur att säga till än om det. Så jag förstår att vi alla är olika, men kritisera inte min kjol för det är inte där problemet sitter. Det är bara en kjol, och ett par ben..

Hoppas ni gillar videon! 🙂 

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (32)
 • Vesna

  Semla el Fatimah som du egentligen heter. Sluta ljuga ok?!

  Du tror säkert jag skojar. googla på om det där med orena kvinnor och moskén. Ta en titt på Muhammed 54 år och hans lillflicka Aisha 6 år vad han gjorde med henne samt hans adoptiv sons fru Zainab. Vilket äckel eller hur? men ni muslimska kvinnor är drabbade av Stockholmssyndromet dvs försvarar pedofiler mördare trots ni är gisslan som offer i Pisslam.

  Sedan kan du också googla och både se videoklipp från Youtube där man går igen om vad som står i Koranen och haditherna i både arabiska och engelska.
  Jag kan båda språken så mig kan ni muslimer inte lura.
  Så om din man en dag har tröttnat på dig så kan han 3ggr i snabb takt skrika doubka doubka doubka så är ni skilda. För att han ska ta dig tillbaka så måste du ha sex med en främling eller Imamen går lika bra. Det förklarar också varför Imamen har ett eget ”kontor” med en säng 😉

  Ni muslimska kvinnor måste befria er från satan själv och sluta följa mördaren och pedofilen Muhammad som tyckte att ni är värda 50% av männen och ibland uttryckte sig som att ni är lika med Åsnor.

  Det finns också en vers i Koranen och haditherna om hur Muhammed kunde ge sig på gifta kvinnor och be om sex så fort han tyckte om dem. De var då tvungna att sära på bena och behaga galningen. Så allt finns i Koranen om man vill veta.

  Va ärliga mot er själva och sluta förneka sanningen!!!

  Shalom systrar!!!

  • anonym

   Bra du skriver sanningen tack för det.

  • Maram

   Gå kolla era präster som sätter på unga pojkar i kyrkan. Tro inte för en sekund att du är bättre eller att din tro är bättre. Era män gör värre saker. Om är dum o trångsynt om du tror att muslimska kvinnor inte bestämmer något. Kolla inte på två tre stycken. Prata med muslimska kvinnor som behandlas bra utav sina män. MÄN ÄR MÄN, män är otrogna, men kan ha sex i smyg eller öppet. O lagen om 4 fruar har du inte läst på rätt. Yes en man kan gifta sig med 4 fruar men det finns regler han måste följa för att göra det. Och det heter inte Dounka doubka, det heter tale2 lale2. Där bevisar du åter igen att du har varit på en skit sida och läst en bitter man eller kvinna skriva om Islam. Angående profeten mohammed så var det saker han gjorde för 1400 år sedan. Kolla på svenska gubbar som åker till Thailand och har sex med mindreåringar. Men det tror jag du tycker är OK Vesna för dom är inte muslimer. Islam växer och kommer växa mer och mer, gå lär dig religionen rätt så kanske du själv hittar svar du har letat efter. Haka inte upp dig på 3 4 verser.

  • Lisa

   Asså vesna, antingen är du psykisk sjuk eller besatt av nån jävla spirit för du verkar inte helt klok i huvet. Allt du skrev var helt fel och du baseras allt ifrån ditt familj och inte nån religion speciellt inte Islam. Utbilda dig och lär dig mer innan du skapar en hatful, rasistisk och sådan ignorant text som baseras inget av nån meningsfullt innehåll.

 • Johanna

  tittade du vad det stod på lappen på din baddräkt om det stod något märke där ? 🙂

 • Alma

  Så du tycker det är helt okej att man kommer i bdsm-utstyrsel, bikini eller vad som på fin restaurang, ditt bröllop, någons begravning? Vi ska alltså strunta i alla klädkoder?

  • Jessica

   Nu handlar det ju dock om ett par ben..

   • Elise

    Jag är väldigt neutral i denna fråga. Däremot vill jag bara poängtera att ”bara ett par ben” för dig, kan för andra ’ännu mer öppna personer’ jämföras med ”bara ett par bröst”. Om man helt struntar i klädkoder, så kan ju många gå runt med bh och byxor till kyrkan, då syns ju ex ”bara” mage och armar – men enligt många är det opassande. Ska man få gå barbröstad till jobbet och inte förväntas reaktioner? Klädkoder finns överallt, t o m här i Sverige. Vem bestämmer egentligen vilka klädkoder som är OK att bryta? Jag förstår att ben känns väldigt osexuellt, men försöker också förstå ”den andra sidan” litegrann

 • Anna

  Fast såhär:
  Om en person kom till begravning i bara underkläder, hade du känt att det var passande? I slutändan handlar det om respekt för andras kulturer, religioner och traditioner. Det handlar inte om att sexualisera ett par ben i denna situationen. Du är på ett ställe som är heligt. Precis som att man inte släpps in på Notre-Dame i Paris om man inte täcker sina axlar. Det du måste förstå är att du inte förstår det. Att du inte förstår hur det inte är okej att vara barbent på vissa platser är antagligen för att du själv inte är så starkt troende, delar den kulturen något liknande. Men jag tycker iallafall att du har en skyldighet att respektera den (givetvis till en viss gräns).

  Jag är själv inte troende. Men jag skulle aldrig få för mig att inte respektera andra människors kultur, religion eller traditioner för att jag inte förstår mig på det. Jag tycker att du ska kolla upp vad ”white feminism” är, bara för att läsa på liten (eller så kanske du har med det i din bok?).

  Oavsett så tycker jag du ska ta till dig av den legitima kritiken (givetvis inte dumhuvuden som skriver elaka grejer) och iallafall fundera på den. Se om det är något du missat för att du inte delar en viss kultur. Det tycker jag är din skyldighet om du har en åsikt om en viss sak, att iallfall se om den som ifrågasätter dig möjligen har tänk på något som du missat.

  • alexandra

   Fast det är skillnad, för om jag har ett bröllop är det ett litet event som påverkar mig och dom jag bjuder. När det kommer till större platser som är till för allmänheten så tycker jag det ska vara regler som är jämlika för både män och kvinnor. Oavsett vad gamla biblar säger. Vi lever i nuet, och då borde nutidens regler och normer gälla. Sen kan man jättegärna läsa om hur det var för i tiden, och försöka förstå hur det var då, men idag tycker jag inte det vara så att kvinnor tvingas klä sg på ett visst sätt medan män härjar fritt. Nope!

   • BONNIE

    Återigen visar du att du har väldigt lite förståelse för andra, ego Kissie gör som HON VILL. När angelina jolie besöker flyktingläger i olika muslimska länder, tar hon på sig en sjal, inte för att hon måste utan för att hon respekterar platsen hon är på. Du har väldigt många långa fina känningar men som den vita ”feministen” du är så är du tvungen att klä dig på ett visst sätt som inte uppskattas på den heligaste platsen på denna planet. För att vara så ‘berest’som du är så kan du ingenting om andta kulturer och sedvänjor. Världen är långt större än dina principer och värderingar- på dig låter det nästan som att man försökt få på dig en burka. Tycker ärligt synd om alla som köpt din bok, falsk feminism.

   • Alma

    Tror alla tycker att det ska vara lika för alla. Män har dessutom också klädkoder. Och vad är skillnaden om det vore ditt bröllop? Jag som kvinna borde få välja själv om jag vill komma dit i en brudklänning, bikini eller mjukisbyxor.

    • Anna

     Jag förstår vad du menar men anser att sättet du uttrycker dig på är så extremt vinklat från det sättet som du ser på världen. När du menar att ”nutidens regler och normer ska gälla” är det utifrån din syn på nutidens regler och normer. Det är precis det som white feminism kritiserar. Att du enbart utgår från de problem en vit medelklass kvinna stöter på i sin vardag.

     Att du inte klär dig efter vad andra vill/anser att du borde tycker jag är super bra! Önskar att fler kvinnor gjorde detsamma. MEN att samtidigt tala ner en annan kultur, utan att ta hänsyn till att det kanske möjligtvis finns ett annat synsätt tycker jag är outbildat. Du måste bara förstå att du inte förstår varför människor inte anser att det är orespektfullt att visa bara ben. Man respekterar andra kulturer, oavsett om man anser att det är fel eller inte. Jag anser exempelvis att man inte bör åka till dubai med tanke på kvinnors (icke-existerande) rättigheter där. Precis som du hade kunnat välja att inte åka till Jerusalem om du inte tycker att dom har en kultur eller tradition som du inte vill stötta.

   • May

    Andreas täcker ju också sina ben.

 • Fanny

  Precis som ni har rätt att ha åsikter angående klädval så har även Alexandra det.

  Varför tror ni att ni har MER rätt? Är ni bättre människor på något sätt?

  • Anonym

   Fast det handlar om respekt.. du Du bjuder ju inte en muslim på griskött, du bjuder inte en hindi på biff, du ger ju inte en vegetarian oxfilé eller Hur? Man får väl acceptera att folk är olika, och respektera andras levnadssätt.

 • Sara

  Handlar om respekt.. du är gäst/turist i ett annat land
  Men vissa människor ska alltid tro dom är bättre än alla andra 😴

  • alexandra

   Det handlar om respekt mot mig själv som kvinna, kommer aldrig låta någon bestämma över mig. Förstår inte att det är så svårt att acceptera? Önskar fler kvinnor slutade ta skit bara för att det påstås vara rätt i dagens samhällen. Usch nä..

 • Fanny

  NI som verkligen älskar era länder och regler/lagar och kultur kan vara HELT lugna för tro mig.

  Inlägg i en privat blogg kommer inte starta någon revolution och förändra världen.

  Dom kommer nog leva kvar ganska länge till.

  • anonym

   Alla människor måste följa med i utvecklingen. Och inte leva som på 1800 talet. Sverige är ett modernt land och här ska följas dom lagar och regler som gäller hur ni gör i era egna länder struntar vi i.

 • StrongMama

  Jag har inte hunnit kolla videon än men ja det här temat är svårt att ta med andra, jag förstår hur du tänker Alexandra. För oss här i Sverige är det så självklart, en sån självklar rättighet för vi lever utan religion och andra påverkan kan man säga. För andra är det inte det. De saknar kunskap, de är ignoranta många gånger, har inte gått i skola och känner bara till sin situation. De tror blint på att det är så det ska vara, allt annat är synd. Så även om du kommer och trotsar, en blond skandinavisk stark kvinna, som ska visa de vart skåpet ska stå, så funkar det inte så.. Du kan inte vända om en religion, kultur genom envishet. Det blir automatiskt brist på respekt istället. Man får anpassa sig till det land man åker till, precis som man får anpassa sig till Sverige när man kommer hit, den har man fått höra tusentals gånger..
  Men som sagt, säger detta med all respekt till dig och ditt tänk, jag håller med om att det är ett skevt sätt de tänker på och fungerar, jag är inte överens någonstans men det är fortfarande deras land, kultur och religion.

  Kram

 • Anonym

  http://www.expressen.se/allt-om-resor/berget-med-egen-tid—forbud-mot-kvinnor/

  Kristna munkar som bannyser kvinnor och till och med hon djur ifrån halvön. Det Ni! Ska folk inte skriva kritik om kristendomen och döma ALLA kristna nu?

  • Musa

   Kristna följer Jesus och inga munkar din dåre medans muslimer följer en Pedofil och mördare vid namn Muhammed den falske profet sefan 1400år
   Åk tillbaka tilö Saudiarabien om Sverige inte passar.

   • Anonym

    Jesus är muslim. Muslimer följer Jesus mer än kristna och judar. Jag är helsvensk, blond och blåögd. Och Jesus var inte svensk, skulle du bett honom också att åka tillbaka dit han kom ifrån?

    Så roligt när alla svenska som helt plötsligt blir superkristba och ska hålla fast vid traditionerna och ska fira jul i påsk. Ni skulle aldrig ta in Jesus i Sverige, skulle skickat hem han med fortaste flyg till något flyktingläger

    • Musa

     Hörru du falska muslima som egentligen tvångskonverterat till Islam. Dina förfäder vänder sig i graven. Nej ni muslimer följer en Pedofil och mördare vid namn Muhammed den falske profeten.

     Kristna följer endast Jesus som är gud och gudson vilket ni muslimer förnekar. Muhammed och Islam är antikrist och motståndare till kristendomen. Är det därför ni muslimer mördar kristna i Irak Syrien Turkiet och en del av Afrika. Ni muslimer är folkmördare likväl eran Pedofil som ni anser är en förebild.
     Sluta ljuga för dig själv och tro något annat ditt äckel.

     Åk tillbaka till Saudiarabien där kan du predika om hur mycket du älskar Jesus och följer honom. Ditt huvudet hade pkt av innan du sagt order Aj!!

     Jesus är Kristus Guds son Amen!

     Muhammed en mördare och Pedofil som ni muslimer avdyrkar. Era äckel

     • Musa

      Jesus muslim? Haha du måste vara dumm i huvudet på rikigt!! Jesus Kristus är JUDE inte muslim. Inte så konstigt att du är blond och blåögd. Stackare som är hjärntvättad. Ett tips Islam med pedofilen är 600 yngre än Kristendomen. Jesus pratade inte arabiska utan Arameiska så där föll din tes. Gå läs på och sluta skämma ut dig din korkskalle. Du har förolämpat Jesus tillräckligt.

     • Anonym

      Jag garanterar dig, wallahi jag följer Jesus mer än vad kristna gör, mer än vad du gör. Läs bara hur han beskriver bönen. Att man tvättar sig innan(wudu) samt att man ber med huvudet på marken. Inget av detta gör ”kristna”. Ni hånar Jesus genom erat beteende och tro.

      Mina svenska förfäder? Dom var säkerligen också slöja och täckande klädsel för bara 100 år sedan som man gjorde i Sverige.

      Ge mig ett enda bevis på att Jesus är Guds son. Bara ett enda bevis där han säger att man ska be till Jesus och att han är som till Gud.

 • Johann

  Älskar dina vloggar!

 • S

  Jag tycker att du gör rätt. Av den enkla anledningen att vi måste sluta acceptera, oavsett kultur, att kvinnor sexualiseras och måste täckas upp.

 • Cecilia

  Får huvudvärk! Du förstår verkligen inte vad respekt betyder!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *