Back home from Tel Aviv!

Hej! Jag Ă€r hemma i Sverige nu igen 🙂 Allting gick supersmidigt med flyget och vi kom hem i tid. Vi landade runt 10-tiden pĂ„ kvĂ€llen igĂ„r, men var hemma först vid 12. Vi testade att lĂ„ngtidsparkera bilen pĂ„ Arlanda istĂ€llet för att ta taxi för det Ă€r egentligen billigare. Kostar bara 600 kr, och det Ă€r ju vad en taxiresa kostar en vĂ€g typ 🙂 SĂ„ vi kĂ€nde att vi var lite ekonomiska för en gĂ„ngs skull. Men nĂ€r vi landande fick vĂ€nta pĂ„ en liten buss som hĂ€mtade upp oss och köra oss till parkeringen, det  tog ju tyvĂ€rr sin lilla tid för chauffören var lite sen.. Sen hĂ€mtade jag Ă€ven upp ChloĂ© pĂ„ vĂ€gen hem som har varit hos mitt ex Christian. Han var snĂ€ll och tog hand om henne 🙂 SĂ„ ja, allt sĂ„nt tar tid sĂ„ det var inte sĂ„ konstigt att vi kom hem sĂ„ sent som vi gjorde.

BĂ„de jag och Andreas har haft det fantastiskt under vĂ„r resa och jag Ă€r sĂ„ glad vi fick komma bort lite. Det gör sĂ„ himla mycket med miljöombyte. Sen tog det inte speciellt lĂ„ng tid att resa dit, ca 4 timmar tog det. Jag vill absolut komma tillbaka, men dĂ„ ska det vara under sommaren. Vi förstod snabbt att det Ă€r dĂ„ Tel Aviv Ă€r som bĂ€st och verkligen blommar 😉 Men det Ă€r som Sverige, för Ă€ven vĂ„rt avlĂ„nga land Ă€r ju helt fantastiskt under dom dagarna det Ă€r fint vĂ€der. SĂ„ ska ni Ă„ka nu, se till att packa ner en jacka. Om ni vill fĂ„ sol och bad, vĂ€nta 2-3 mĂ„nader sĂ„ kommer ni fĂ„ uppleva Tel Aviv till max! SĂ„ bli inte förvĂ„nade om ni ser att vi Ă„ker dit igen i sommar eller i vĂ„r hehe…

alexandra kissie nilsson tel aviv

TyvÀrr var det för kallt för att bada under vÄr vistelse, det var lovat 20 grader men det var nere pÄ 13-15 grader vissa dagar. Det var synd för strÀnderna var sÄ oerhört fina, vÀldigt bra skötta. SÄ jag kommer gÀrna tillbaka under sommaren sÄ jag kan fÄ bada pÄ riktigt hehe.. Denna strand som jag poserar vid ligger vid Herzlyia och vÀldigt nÀra hotellet vi pÄ bodde pÄ dÀr. SolnedgÄngarna var magiska och dom började redan vid halv 5 tiden pÄ eftermiddagen. DÀr av det vackra ljuset pÄ bilderna. 

Trots att det inte riktigt gick att bada ville jag ha nĂ„gra bilder i min nya baddrĂ€kt som jag köpte pĂ„ plats 🙂 Jag provar ju aldrig klĂ€der i provrum för jag Ă€r sĂ„ rĂ€dd att nĂ„gon ska öppna, samt jag tycker bara det Ă€r jobbigt att byta om och ha mig. SĂ„ nĂ€r jag tog denna till kassan och ville betala blev kassörskan nĂ€stan irriterad över att jag inte ville testa, för hon pĂ„minde mig flera gĂ„nger om att jag inte kan lĂ€mna tillbaka den sen om den inte passar. Jag förstod det upprepade jag varje gĂ„ng hon pĂ„minde mig om det, men hon sĂ„g inte nöjd ut medan hon tog betalt.. Visade sig att baddrĂ€kten kostade över 3000 kr, haha kanske var dĂ€rför. Men den sitter som ett smĂ€ck! SĂ„ det kĂ€nns ok 🙂

Andreas Àlskar stÀllen som Àr lite annorlunda, det fÄr gÀrna vara mycket trÀ och metall. TÀnk robust och lite industriellt. SÄ vi hittade ett mysigt fik och som var allt det, och Andreas smÀlte in vÀldigt fint. Han har lovat att han ska lÀsa min senaste bok, för att fÄ en bÀttre förstÄelse för vad feminismen faktiskt betyder. Jag tycker det Àr sÄ himla fint gjort av honom och det gör mig glad. Han Àr vÀldigt öppen för det jag sÀger och han sÀger flera gÄnger att jag lÀr honom massor. Det gör mig vÀldigt glad. Det Àr viktigt att vara med mÀnniskor som stöttar dig, dÄ vÀxer man och vÄgar utvecklas. 

Ja det Ă€r nĂ„got magiskt med solnedgĂ„ngarna i Tel Aviv.. Dom lĂ€mnar ett sĂ„nt behagligt vackert ljus. Det Ă€r sĂ„klart bĂ€ttre IRL för det gĂ„r inte att fĂ„nga stĂ€mningen pĂ„ bild, men jag försökte iaf. Tyckte ljuset speglade sig sĂ„ fint, och Ă€ven om palmen inte var helt grön sĂ„ la sig ljuset vackert över den.. Tycker det Ă€r lite Miami-feelings över Tel Aviv nĂ€r solen gĂ„r ner. Även hotellet hade Miami-kĂ€nslor över sig. Tycker inte ni ocksĂ„ det?

Om ni tittar till höger om bilden ser ni hur stranden börjar. Detta var typ 100 meter frĂ„n det sista hotellet vi bodde pĂ„ (dvs Lighthouse). Jag Ă€lskade att promenera ner till stranden och se hur ljuset förĂ€ndrades under dagen. Även denna bild pĂ„minner mig mycket om Miami/ Florida 🙂 Fanns flera gator som gav mig Los Angeles vibbar ocksĂ„. Det finns sÄ mycket att se dĂ€r.

VĂ€ldig hĂ€rlig pool pĂ„ det ena hotellet som vi bodde pĂ„, tyvĂ€rr blev det inget dopp dĂ„ jag Ă€r vĂ€ldigt kĂ€nslig mot kylan. FĂ„r jag bestĂ€mma ska poolen vara uppvĂ€rmd ordentligt och solen ska ligga pĂ„ och glassa hela dagen. Annars fĂ„r det vara haha… Sen Ă€r jag absolut en pool-mĂ€nniska, jag badar ytterst sĂ€llan i hav. Men jag tar gĂ€rna fina bilder pĂ„ strĂ€nder 😉

Jag menar titta bara pÄ den dÀr himlen i bakom Andreas, den skojar man inte bort! För er som undrar tar jag nÀstan samtliga bilder med vackra solnedgÄngar med telefonen, den fÄngar upp ljuset bÀst. Jag testade ta en bild hÀr med min digitalkamera men dÄ vart bilden nÀstan helt vit och överexponerad, eller svart och mörk sÄ man knappt sÄg Andreas..

alexandra kissie nilsson fik

NĂ€r det regnar kan man besöka en av mĂ„nga gallerior som finns. HĂ€r besökte vi en galleria som heter Fashion Mall och dĂ€r fanns det massa butiker och fik. Jag hittade ett gulligt fick med söt inredning som hade massa vinsorter. Ett fik för mig alltsĂ„! 😉 Blev ett glas rose innan vi shoppade lite. Men det blev faktiskt inte speciellt mycket shopping för nĂ„gon av oss, jag köpte baddrĂ€kten typ. Solgglasögonen som jag har pĂ„ mig köpte jag pĂ„ Arlanda nĂ€r jag insĂ„g att jag hade glömt mina. Dom Ă€r frĂ„n Gucci.

PĂ„ kvĂ€llarna förvandlades Tel Aviv till en party-stad. Massa nattklubbar och barer. Vi festar ju inte sĂ„ för vĂ„r del blev det att testa olika restauranger. Vi fick ju hjĂ€lp av turistbyrĂ„n att vĂ€lja dom bĂ€sta, sĂ„ det blev bland annat en grekisk resturang…

Kalamata heter den, och den ligger i smeten. VĂ€ldigt fin och mysig resturang med mycket kĂ€nsla 🙂 

Vi Ät sÄ mycket gott sÄ vi nÀstan höll pÄ att spy haha. Jag tycker det Àr sÄ svÄrt att fota mat sÄ ber om ursÀkt ifall det inte ser sÄ aptitligt ut. Men om ni tittar pÄ den gröna rÀtten lÀngst ner till vÀnster sÄ kan jag meddela er att det var typ det godaste jag Àtit. Och bilden bredvid Àr pÄ en efterrÀtt som Àven den var helt magisk! Rekommenderar er att gÄ till den restaurangen ifall ni Àr i Tel Aviv (och inte enbart vill Àta Israelisk mat dvs). 

Kommentarer (32)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *