Jerusalem

Idag åkte vi till Jerusalem, det är ju ett måste när man är här. Vi velade ett tag över hur vi skulle åka, vi kunde både ta taxi, buss och tåg. Vi ville vara lite ”crazy” genom att ta bussen, men det var såna sjuka köer till bussarna. Som tur är kom det fram en kvinna till oss, precis innan vi skulle gå och rekommenderade oss att ta tåget istället. Det går mycket snabbare och kostar mindre. Så det fick bli tåget, och det gick väldigt bra måste jag säga. Än idag har jag svårt att åka kommunalt hemma i Sverige, så jag får väl ta och passa på när jag är utomlands. Jag är fortfarande skärrad efter att det var ett tjejgäng som började skrika och bete sig hotfullt mot mig på tunnelbanan (mitt på ljusa dagen dessutom), och ingen ville hjälpa mig. Folk stirrade bara.. Usch! Men hur som helst, här gick det väldigt bra.

Vi beslutade oss också för att inte köra med en guide, vi ville promenera runt själva och tänkte att det skulle vara skönare. Men såhär i efterhand känner vi båda att vi borde ha tagit en guide med oss, det var inte alls lätt att förstå vad man tittade på även om det fanns små informationsskyltar. Dessutom var det så himla stort så man visste knappt vart man skulle gå. Vi ville dessutom inte råka hamna på den muslimska delen för jag hade på mig klänning och bara ben, det drog sig till en hel del blickar. Det var som att folk aldrig hade sett ett par ben förut, trots att det såldes massa produkter på torget med halvnakna kvinnor på. Usch denna dubbelmoral hos folk.. Nej så vi undvek vissa delar så gott som vi bara kunde för att slippa bli irriterade. Jag har ju svårt för kulturer där kvinnor är begränsade, så det var en hel del saker jag inte ville besöka. Bland annat West wall, där män och kvinnor fick separera på sig. Höga halvan var till kvinnorna och den vänstra till män. Men såklart var den högra delen mycket mindre än männens, så jag ville inte gå dit. För er som inte vet är Västra muren en del av tempelbergets stödmur. Tidigare kallades muren ofta Klagomuren. Platsen är helig för judar och muslimer.  Enligt Bibeln byggdes Salomos tempel på toppen av Tempelberget under 900-talet f.Kr. Många besökare sticker in papperslappar med skriftliga böner i sprickorna i muren idag.

Men jag är glad vi åkte dit oavsett, men nästa gång blir det en guide 😉 Nu är vi tillbaka på hotellet och värmer oss lite innan vi sticker ut och äter lite middag. Imorgon åker vi hem igen, men planet går först på eftermiddagen så håll tummarna för sol på förmiddagen så vi kan utnyttja dom sista timmarna så gott som vi kan.

Turistvarning deluxe!

Nästan ett måste att fota sig vid denna när man är här hehe..

Det var en mäktig känsla över byggnaderna.

Många byggnader var väldigt vackra.. Jag föll lite extra för citronträdet som växte, så fint!

Mina ovanliga ben som drog sig till massa blickar!

Men det slutade faktist med att jag köpte ett par strumpbyxor, för det blåste så kallt haha.. Vägrar lixom inse att det 20 grader som väderappen visade innan vi åkte hit.

Tycker denna målning var så fin!

Det såldes mycket örter och kryddor på marknaderna. Tyckte dom små te-setten var så fina och ville nästan köpa med mig ett hem. Fanns i många olika modeller och färger, men sen insåg jag att jag troligtvis aldrig kommer få användning för det hehe…

Jag köpte en lite tavla till mormor, hon kommer bli så glad över att den kommer från just Jerusalem. Hon är kristen och troende, jag tror hon går till kyrkan varje dag och ber. Även om jag är icke-troende tycker jag det är fint att hon tror på något. Hon ber för min bonuspappa att han ska tillfriskna från cancer bland annat, hon till och med betalade en präst för att be extra för honom. Det är så fint.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (129)
 • Lydia

  Sorry men awkward att du kopierat och klistrat in sista meningarna om klagomuren från wikipedia. Väldigt tydligt att du inte skrivit dessa själv och det står konstigt nog ordagrant likadant på wiki :’)

 • Muslimsk kvinna

  Vilket hyckleri!

  Vad var det du tyckte var så fint med målningen? Alla täckta, välklädda religiösa kvinnor som du i övrigt stör dig så hårt på?

  Lär dig lite istället för att flamsa runt dina tramsiga sk feminist-ideal.

  Tror du verkligen att vi muslimska kvinnor känner oss förtryckta?! (Förutom ett fåtal möjligen som förtrycks pga hederskultur mm, som f.ö. inte har med religion utan med kultur att göra och en och annan som får betalt för att smäda religionen i media).

  Förstår du verkligen inte att vi vill klä oss som vi gör för att göra Gud nöjd? Att påstå vi klär oss som vi gör eller att män o kvinnor sitter separat pga förtryck är väldigt ignorant. Du säger alltså att det beror på något annat än att vi gör så för att Gud vill att vi gör så?

  Det är så ignorant att göra såna antaganden som du och många andra okunniga gör, om oss muslimska kvinnor. Alla muslimska systrar jag känner tycker samma sak, vi känner oss nedvärderade av såna kommentarer då ni i princip säger att vi inte kan tänka själva och att vi inte valt vår religion själva.

  Och att allt vi gör är pga någon man som förtrycker oss. Vad? Du tror vi är så svaga alltså? Förstå att de allra flesta muslimska kvinnor vill ha täckande klädsel, och vi vill ta hand om och behaga våra män eftersom Gud har ålagt oss det. Männen försörjer och tar hand om oss så vi ska slippa arbeta, männen följer oss ut på kvällarna för att vi ska slippa bli överfallna eller antastade. Dessa saker har Gud bett oss att göra för varandra. Och vi tror på Gud. Därför vill vi göra detta.

  Du kan ingenting om Islam så du kanske hellre ska vara tyst om det i forsättningen?.

  Lär dig skilja på äpplen och päron.

  • Micaela

   Så som jag har efterfrågat ett liknande uttalade som du just gjorde här. Ett uttalade från en muslima – för jag själv är så trött på alla missuppfattningar och antagande och då är jag inte ens muslim. Tack för att du bekräftat allt det jag lärt mig om er religion.

  • Emma

   Om du jämför Iran på 70-talet och Iran nu så är det rent ut sagt självklart att de flesta muslimska kvinnor (självklart inte alla) klär sig om de gör på grund av förtryck. När de hade fritt val innan den islamska revolutionen valde de allra flesta kvinnor att inte täcka sina kroppar. Googla så får du se skillnaden den islamska revolutionen gjorde (som hör och häpna drevs av män..).

   Du kan mycket väl tro att du har ett val – men om alla runt dig, din familj och dina vänner följer detta (utan egentliga grunder i religiösa skrifter) – är det verkligen ett fritt val?

   • Muslimsk kvinna

    Över 80 % i Iran är shia så det är ett dåligt exempel eftersom shia kallar sig muslimer men dyrkar andra än Allah och enligt Islam lämnar du religionen om du dyrkar någon annan än Allah.

    • ateisten anna

     hur kan man ens ”dyrka” någon ”gud” detta århundrade… shia hit och sunni dit. same shit, religion är skit, och JAG kan inte förstå hur vuxna logiskt tänkande människor tror på det. sjukt ju…

     • Elise

      Låt alla tro på vad dem vill. Vad är det som är så ”ologiskt” med att tro på Gud? Om man tänker efter är vill hela livet i sig väldigt ologiskt, att det finns planeter som uppkom via Big Bang (du som är så logisk kan väl förklara vad som var innan Big Bang, och innan dess osv) och vi människor lever här och sedan dör. Beroende på vem du frågar kan en tro på Gud vara lika ologisk som en tro på vetenskapen. Respektera andras åsikter och tro, klanka inte ner! Och nej jag tror inte på gud, inte heller på Big Bang, men jag förnekar heller inget av dessa utan har bara accepterat att jag tror på att vad som helst kan vara möjligt.

     • bad religion igen :)

      nej, varför tror du att jag kan förklara vad som hände INNAN big bang? Jag är ingen vetenskapsman. Däremot går vetenskapen framåt hela tiden och vi lär oss mer om mer, vilket gör att det borde vara ologiskt att fortfarande tro på ”gud” .
      Vad finns det för bevis på någon gud? Hur går det med forskningen kring det?

     • bad religion igen :)

      Och självklart låter jag folk tro vad dom vill. Så länge man inte motarbetar ett sekulariserat samhälle eller tvingar på andra människor sin tro. Tro och religion hör hemma bakom stängda dörrar.

    • Fel fel

     Lool de dyrkar inte alls andra än Allah. Dumheter 😂

  • anonym

   Vad bra du inte känner dej förtryckt. Finns ju massa muslimska länder där du kan säga vad du tycker och inte hålla på och bråka med kvinnor här. Det vill vi inte vara med om. Ha respekt till landet du bor i och dess landsmän.

   • Muslimsk kvinna

    Jag är född och uppvuxen i Sverige. Vad vill du ha sagt? Att jag ska lämna / inte får bo i Sverige eftersom jag är muslim?

    • bad religion

     Nej, men det handlar om att du just är uppvuxen i sverige. 🙂 var du istället uppvuxen i ett muslimskt land skulle du nog inte vara lika nöjd med din religion. 🙂 🙂

  • Ine

   Muslimsk kvinna!
   Ja vart ska man börja.
   Det är så fruktansvärd kultur att man som tjej ska bära slöjja!
   Varför varför går de småflickor i skolan med slöjja på sig?!!är det för att inte män ska se deras hår för att det är sexigt!!så jävla fel att att det är så.
   Hur kommer det sig att äldre muslimmän gifter sig med små flickor?!
   Det är inte alls ni kvinnor som vill ha slöja.kanske 20 av 100 %av kvinnorna vill.
   Så många som kom hit som flydde från krig o förtryck för flera år sedan som kom hit och kunde leva igen andas ut och slippa böra slöja .leva som en fri kvinna. Flera blir förföljda idag i förorter mm för att dom inte lever som muslim o bär slöja!Detta är för tusan Sverige!!Här är vi fria kvinnor ,ska inte låta män bestämma att man ska ha slöjja o skit på sig!!vill ni absolut bära slöja ,gör det i erat land.
   För det är det är.Förtryck!!!
   Mona Walter hon är bra och berättar sanningen om denna sjuka kultur.
   Och att Alexandra hade bara ben att det var respektlöst eh va!!?
   Visa respekt till Sverige då att här lever vi fritt i visar hår.annars dra!
   Det konstiga är man ser ofta kvinnorna med slöjja ,med massa smink o tights kjol väldigt utmanande egentligen Hur kommer det sig muslimkvinnor!!??
   Så trött på detta o att man ska ha respekt för er hela tiden
   Det är ni som ska visa respekt för landet som hjälper er!!!
   Å era män är så äckliga ,flörtar o stöter på småtjejer o äldre kvinnor och är bannemig dom som borde ha slöja ush!!

   • Muslimsk kvinna

    Ine,
    Din kommentar innehåller så många felaktigheter att det inte är värt bemöta allt dravel, men en liten jämförelse kanske…

    Varför har svenska småflickor på sig bikini och baddräkt på badhuset? Är det för de har sexiga kroppar och måste döljas för män? Jag vet, du tänkte inte på det…

    Varför svär du så mycket och låter så otrevlig för? Är det för att jag är en ”förtryckt muslimsk kvinna” du vill sätta på plats eller är det för att sanningen är besvärlig och utmanar dina västerländska värderingar om vad som är rätt och fel?

    • Ine

     Muslimsk kvinna
     Nej du den innehåller sanning.
     Ska jag klistra in artiklar och reportage om eran kultur!?Hur många blir förföljda av muslimer och hotade för dom lever som svenskar.
     Såg du o ni på gokväll där det var en kvinna som fått syra i ansiktet av sin fd man.Hon sa det att när dom kom hit på för flera år sen var det inte så i Sverige att man behövde g å o slöjja.
     Och att det är sjukt o att det inte ska vara så i Sverige.

     Vad snackar du om!?tjejer små som stora har alltid badat i baddräkt o bikini.för detta är sverige.
     Vi har inte vidriga värderingar och kvinnoförnedring här.
     Ta era slöjor o bo nånstans där ni tror att era män har respekt och älskar er.
     Kan gissa att din man är ute jämnt o spanar tjejer.
     O den där allaha e va de heter e bara skitsnack och rent påhitt. Halo det är 2019 !!Vi ska inte bakåt i tiden va!!!

     Vart svär jag???jag skrev bannemig.
     Det är snarare för dig sanningen svider .jag vet vad som är rätt och fel.
     Våra värderingar i normala och friska.
     Det är inte eran.
     Den hr inget att göra här.
     Krig o bråk respektlöshet ,våld ,barngiftemål,våldtäkter står ni för. Vart ni än flyttar o bor u världen så blir det skit.nu är Sverige förstört pga av er kultur.
     Ni hatar våran kultur och hur vi lever och vägrar anpassa er .
     Så vad gör ni här undrar jag .
     Av med den löjliga slöjja ba.da i baddräkt ut o fika o gå på krogen som era män gör.
     Skärp er

     • Elise

      Det hon menar med bikini/baddräkt är varför ska flickor täcka sig när dem badar (liknelse till varför ska tjejer bära sjal)? Vem har bestämt att tjejer måste täcka brösten (inte killar)? Du säger att det är vår kultur, så har vi alltid gjort. Jag tror att muslimer resonerar på samma sätt kring sjal, det är deras kultur. Skillnader mellan klädsel hos män och kvinnor finns även hos oss, men det är ok för vi är inte muslimer?

   • anonym

    Ine toppenbra och klokt skrivet. Vi vill inte ha i sverige problem med andra religioner. Utan dom som kommer får anpassa sig. Och göra det ödmjukt och med gott hjärta.

   • Charlotte

    Det var många från Iran som kom hit och i Iran är det Lag på att ha slöja och det finns även några fler få länder som har lag på det. Så ja då har inte kvinnorna nåt val. Men även om det inte hade varit lag på det så hade många kvinnor valt att bära slöja för att det är en del av deras kultur.

  • i

   Muslimsk kvinna, vart ska man börja?! Blir helt paff av din kommentar. ”Förstå att de allra flesta muslimska kvinnor vill ha täckande klädsel, och vi vill ta hand om och behaga våra män eftersom Gud har ålagt oss det. Männen försörjer och tar hand om oss så vi ska slippa arbeta, männen följer oss ut på kvällarna för att vi ska slippa bli överfallna eller antastade. ” Hur kan du säga så?! Så kvinnan ska ta hand om och behaga mannen? Och tillbaka ger han att hon ska slippa arbeta och skydda henne från att bli antastad (förresten – antastad av män eller kvinnor..?!). Tycker du att det är lika premisser för könen? Det är ju det SJUKASTE mest OMODERNA jag hört på länge! Det är den skevaste synen på könsroller som finns! Det är den vi människor – män och kvinnor – försöker arbeta BORT i vårt samhälle, i vår KULTUR, ja. Oavsett religion ska man inte ha den synen på kvinnor och män, det är inget annat än djupt diskriminerande. Är det den här bilden du förmedlar till dina döttrar och söner? Till folk omkring dig i samhället? Det är djupt tragiskt. Det är inget annat än ignorant av dig att du inte ser kvinnor som något mer än så. Du är riktigt okunnig när det kommer till jämställdhet. Alla FEMINISTISKA systrar jag känner tycker samma sak, vi känner oss NEDVÄRDERADE av folk som tycker kvinnan ska behaga mannen och strosa runt hemma, medan mannen ska arbeta och skydda kvinnan. SOM OM hon inte kunde göra detta själv. SOM OM. Och kom igen, det är 2018, det finns ingen Gud det fattar vi ju alla. Inte inom nån religion, det är liksom hittepå som hänger kvar från tiden innan man hade nån som helst vetenskap. Its getting real old att måla upp sina ideal efter vad en hittepåperson vill. Det är ju uppenbarligen män som hittat på att ”Gud” vill att kvinnan ska behaga mannen och klä sig heltäckt pga män som ex. varit svartsjuka. Så förträffligt för just männen, vilken himla slump att ”Gud” vill just detta och inte tvärt om! Att dessutom få någon att tro att den vill något själv fast den egentligen bara spelar efter någon annans regler som en marionettdocka – det är manipulation och inget annat. Religioner manipulerar och skyller på högre makter. Och det gäller alla religioner, jag har samma syn på alla religioner. Visst det är lite gulligt och mysigt att tro på nåt efter döden. Men när folk bidrar till minskad jämställdhet och skeva könsroller och skyller detta på att ”Gud” vill det, så lackar jag ur.

  • Asterixia.se

   Till ”muslimsk kvinna”
   ”Vad var det du tyckte var så fint med målningen? Alla täckta, välklädda religiösa kvinnor som du i övrigt stör dig så hårt på?”

   Bilden föreställer en väldigt gammal händelse med dåtidens värderingar. Det är nya, moderna värderingar som gäller nu 2019 men själva tavlan kan ju ändå vara fin i sig.

  • Pernilla

   Männen följer oss ut på kvällarna så att vi inte ska bli överfallna eller antastade? Av andra män då eller?!! Det är ju helt sjukt skrivet! Man ska kunna gå ut helt själv på kvällen/ natten, naken om man så vill utan att behöva bli detta. Jag vill inte att någon man ska behöva följa mig vart jag än går. Jag tror på att man istället ska kunna leva i ett samhälle där män respekterar kvinnan så pass mycket att han lämnar henne ifred, oavsett om hon är åtföljd av en annan man eller ej.

   • Anonym

    Fast vi i väst, kan vi gå ute på nätter utan att bli våldtagna eller påhoppade? Krävdes ju me too uppror så förtryckt vi är av män på blå arbetsplatser. Ska inte kasta sten i glashus. Men spring du halvnäck i parken efter en utekväll om du känner att det är frihet

    • L

     Ja mäns förtryck mot kvinnor är utspritt globalt, grattis till den uppenbara slutsatsen som alla redan visste.

    • Pernilla

     Fast det är ju en jäkla skillnad. Jag har aldrig påstått att vi inte kan gå ute utan att bli våldtagna eller antastade. Läs vad jag skriver istället. Det jag däremot tycker är fel är att vi ska acceptera att ”det är så det är” och då istället behöva bli åtföljda av män hela tiden som ska skydda oss. Och gå in på Facebook och kolla upp Magda Gad som är journalist och rapporterat om kriget i Irak så ska ni se att det är ändå rätt stor skillnad på hur vi kvinnor här i Sverige blir behandlade.

    • Gotlänning

     Angående springa naken en utekväll: Jag och en tjejkompis nakenbadade på Kallis ett par nätter i somras, Det var förvisso mörkt och jag var med människor jag kände, men är ändå glad att det är möjligt att göra sånt! (Även om det såklart inte alltid är att rekommendera, beroende på sammanhang)

  • Usch

   Gud har då fan inte sagt åt en endaste kvinna vad hon ska ha för kläder på sig!!

  • Maria a

   Var skriver hon något om att muslimska kvinnor är förtryckta? Har jag missat nåt i texten?

  • Fanny

   Ni som kommenterar här:

   Vad är mest upprörande för er egentligen?

   1. En ung tjej från ett litet land som uttrycker sin åsikt.

   Eller

   2. Människor som åker jorden runt för att spränga andra människor i bitar för sin tros skull?

 • Ncy

  Att gå klädd med täckta ben och armar är väl för att visa respekt mot platsen och religionen och de som är där av religiösa skäl? Tror blickarna mer var av typen att du inte visar respekt, inte att folk jämt går runt och bryr sig om dina ben. Likadant ska män också vara täckta 🙂 I Indien blöter man fötterna innan man går in i ett tempel, handlar om respekt som sagt.

 • Nashat

  Muslimska kvinnan. Sluta tjattra. Alexandra får ha vilka kläder behagar henne och du får tro och klä dig vad du vill och behagar dig men ösa inte massa hat för att någon annan tycker annat.

  • Muslimsk kvinna

   Då kanske inte Alexandra ska börja med att prata skit om/ ösa massa hat över muslimer / muslimska kvinnor på sin blogg?

   • A

    Vad har hon sagt som är hatiskt mot muslimska kvinnor? Så fruktansvärt tröttsamt att man ska peka rasist utan att någon sagt något. Skärp dig!!

   • anonym

    Varför kan ni inte bara kalla er kvinnor utan det måste stå muslimska? Vi är alla människor. Vill ni bara stå vid sidan om och särskilja er. Vi har kämpat för feminismen i detta land länge. Och det ska accepteras och respekteras.

  • anonym

   N ashat håller med. Detta är kysstes liv och blogg. Ni kan inte kalla er troende om ni styrs av att. Låt henne göra vad hon vill här på bloggen och sluta genast att vara otrevliga.

 • Hiba

  …. vet inte hur jag ska börja.

  Har följt sig länge sen du började blogga och med tiden har jag börjat gilla dig som fan. För den du är och hur klok du blivit.

  Allt du säger när du pushar alla tjejer till att vara, se och klä sig som dom vill.

  Men nu när du skrev så där om muslimska kvinnor och att de är förtryckta blir jag lite besviken… trodde du visste mer faktiskt.

  Jag är 30 årig muslimsk tjej och bär ej slöja. Jag gör inte det för jag vill inte det och har aldrig blivit tvingad till det. Däremot vill jag göra det när jag blir äldre. Inte pga nån man utan för guds skull.
  Min mamma väg slöja och hon gör det för guds skull. Vill även påpeka att min mamma är som mannen i huset. Tro aldrig att en muslimsk kvinna är förtryckt. Du ska bara veta vilka rättigheter vi har och vilka skyldigheter våra män har till oss.

  Och som nån nämnde ovan. Folk har sett ben. Det är mer för att du var respektlös.

  Hoppas du läser på lite innan du säger eller med andra ord syftar på att den muslimska kvinnan är förtryckt.

  i övrigt så älskar jag din blogg och du är en jätte intressant person. Det måste vara jobbigt att vara du eftersom man jämt och ständigt blir kritiserad för varje sak. Men jag vet att jag säkert oxå sagt dumma saker men vi alla lär oss.

  Kram!!

  • Muslimsk kvinna

   Alhamdulillah syster, må Allah belöna dig! ❤

  • Olivia

   Av ren nyfikenhet. Du skriver att du vill bära slöja bär du blir äldre ”för guds skull”, men står det i Koranen att muslimska kvinnor ska täcka sig? Är det något som är skrivet någonstans att ni måste eller bör göra? Är det på grund av religionen eller kulturen som du vill bära slöja? För en av dem är ju inte ”för guds skull”. Åter igen, frågan ställs av ren nyfikenhet. Har hört att det inte står att kvinnor ska bära slöja i Koranen utan att det härstammar från kulturen.

   • Anonym

    Det är viktigare att bära slöja när man är yngre än äldre. När man blir äldre kan man klä sig lite ”lättare”. Vi muslimer följer sunnah och koran. Att täcka sig (inte bara en liten själ runt huvudet, utan lössittande kläder på hela kroppen) är någon vi gör för Allah. Men vissa förstår inte innebörden av hijab och täcker sig endast pga kulturella skäl.

    • Olivia

     Men står det ordagrant i Koranen att ni måste täcka er? Jag hittar nämligen inga belägg för det när jag söker.

     • Muslimsk kvinna

      Olivia, Ja, det står i koranen. Och det är tydligt sunnah.
      Läs hela koranen om du är intresserad av att förstå. Ju mer du läser desto mer förstår du. Du säger nu att du har hört att det inte står… bättre att läsa själv om man vill lära sig något.
      Återigen gör man antsgandet att vi muslimska kvinnor inte kan något om vår religion. Det är väldigt fult och förolämpande.

     • Olivia

      ”Muslimsk kvinna” – hur vet du att jag inte har sökt direkt från källan? 🙂 Du må vara fri att försvara din religion men sprid inte okunskap tack. Var exakt i Koranen står att det att ni måste bära heltäckande klädsel?

   • Hiba

    Islam är inte bara koranen. Det är sunnan och koranen man följer 🙂
    Men okunniga refererar alltid tillbaka till koranen som om det är hela islam.

   • Hiba

    I koranen står att man ska täcka sin barm.

    Men sen har den bästa muslimens fruar haft slöja 🙂 vilket är sunnan.

    Du borde kanske ringa en imam och ställa dessa frågor.

    Vi är inte imamer eller ledare. 🙂

 • StrongMama

  Vad tråkigt att se så mycket neggo här igen, det var ett tag sen.
  Bilderna är jättefina och tavlorna också. Jag tror din mormor kommer att bli superglad för sin tavla. Hon verkar vara en sån fin människa som ber för din bonuspappa, himla fint gjort av henne.
  Jag tror inte på religion, men jag tror på högre makter, på något som kallas Gud, på a light, en kraft, ett ljus, något. Men religioner är mest till för att styra människan.

  Hur som helst, fortsätt njut av semestern. 😉
  Kram

 • Varför??

  Återigen visar du noll respekt för andra människors kultur, religion och heliga platser. Att klä sig sexuellt utmanande har absolut inget med feminism att göra, tvärtom så är din klädsel ett resultat av patriarkatet och deras syn på vad som gör en kvinna sexig och knullbar. Dvs kortkort kjol, djup urringning och höga klackar. Att genom sin klädsel visa respekt för andras religion och kultur visar att man respekterar människorna, vad du tycker om deras religion spelar ingen roll, det ger dig inte rätt att håna dem. Precis som man inte går på en begravning i svenska kyrkan klädd i en baraxlad miniklänning med tuttarna och rumpan on display bör man även visa respekt när man vistas på heliga platser utomlands. Det hör till vanligt hyfs. Jag vet inte om du medvetet väljer en jättekort klänning för att provocera eller om du verkligen inte förstår hur respektlöst det är? Det är ju inte första gången du gör såhär. Du har massor av långa klänningar och byxor som det tydligen går utmärkt att använda i vanliga fall utan att du känner dig förtryckt, så hur svårt kan det vara att sätta på sig någon av dem den enda dagen i ditt liv som du besöker den heliga staden Jerusalem?

  • Ateist

   Du äckliga kvinna.
   Varför skall Alexandra klä sig på ett visst sätt och ta seden dit hon kommer? …. när ni muslimer kommer till vårt land och inte tar seden dit ni kommer utan kräver det ena och det andra och beter er dåligt.

   Det handlar fan inte om religion!!!
   Om alla uppfostras till ordentliga individer så skulle världen vara mycket bättre oberoende ens relgion. Gapskrattar åt fån som du som spenderar tid på en ”gud” som inte finns. Haaahaahaa.

   • Charlotte

    Fast jo nu handlar det om religion och dessutom en av våra heligaste platser på jorden. Är det så svårt att bara tänka sig för och ta på sig en snygg byxdress och en kofta?
    Man kan vara snyggt klädd utan att visa massa hud.

    Och så som du skriver i din komme tar så känns du väldigt hatisk.

    Ha det gött från en svensk tjej.

    • A

     Heligaste platsen? Nä nu får du fan skärpa dig!! Den är inte helig för fem öre. Finns inga heliga platser på denna jord.

     Varför skall en religion tala om för en människa vad hen skall klä på sig?

     Vett och etikett är en helt annan sak som uppfostrade människor kan använda sig av men att låta en religion styra ens klädsel? En påhittad sak för hjärntvättade människor.. åh herre

     Får jag fråga mig varför muslimska kvinnor har burka och andra trasor runt deras huvuden i vårt land? Tycker du det är att ta seden till landet där man vistas? Tycker du det hör till Sverige och nordens länder? NEJ!!

     Alexandra gjorde helt rätt som klädde sig som hon ville, snyggt och rockade skiten ur alla män som inte har kommit längre i sin utveckling.

     Var glad att du är en svensk tjej!! Prova vara en muslim en dag så uppskattar du mera att du är svensk.

     Jag låter kanske hatisk men jag är nog mera frustrerad över hjärntvättade muslimer och andra troende.

     • Micaela

      Vi har religionsfrihet i Sverige. Ett enkelt svar på varför de klär sig i dessa kläder. Sverige är dessutom ett demokratiskt land, de har alltså all rätt att göra det.

     • Charlotte

      Förstår att den inte är Helig för nån som inte är troende, är själv inte troende. Men man kan RESPEKTERA människor och olika platser.

      Varför ska muslimer respektera vår kultur här i Sverige när vi gång på gång reser till länder och springer runt halvnakna?
      Nu me ar jag inte att det är fel på att gå lättklädd under sommaren, men principen att vi ALLA måste respektera varandra bör gälla överallt.

      Precis som vi inte vill att vissa kulturer ska få fäste i Sverige och vi kräver att människor ska respektera dett och oss, så måste vi även göra det när vi är i andra länder.

 • Selma

  Alltså hela du skriker vit feminism så det stinker om dig din lilla hycklerska. Du följer vartenda västerländska skönhets ideal som finns slaviskt, bidrar flitigt till skönhetsindustrin som praktiskt taget livnär sig på kvinnors osäkerhet och drar in miljarder på deras komplex och självhat och har sedan mage att peka på ”muslimska kvinnor” och påstå att det är dom dom är förtryckta. DU är den som är förtryckt som lägger dig under kniven, för både näsa och bröst gång på gång, lägger tusentals lappar och timmar på skönhetsbehandlingar och timmar på gymmet för att passa in idealet. DET om något är kvinnoförtryck och det om något är skadligt för feminismen och jämställdheten. Och det är något du bidrar aktivt till. Vem är du att påstå vad en annan kvinna skall känna sig förtryckt av? Vem är du att dra gränsen för vad som är frihet och inte? Hur många muslimska kvinnor med slöja känner du egentligen för att dra någon slutsats överhuvudtaget? Har du någonsin frågat en beslöjad kvinna Hur hon känner för sin slöja? Du lever i en illusion om du tror att du är friare än dom muslimska kvinnorna bara för att du ”får” visa benen.

  • EVA

   Håller fullständigt med dig.
   Och det mest pinsamma är att hon inte kan låta bli att photoshoppa sina ben smalare… även i ett inlägg som detta… Nä, jag ändrar mig… det MEST pinsamma är att hon inte ens förstår ironin i det hela.

  • Anonym

   Helt korrekt! Bästa kommentaren!

  • J

   Jag håller faktiskt med dig. Det kallas perspektiv. Att lyfta huvudet och försöka se helheten och inte bara sin egen del av verkligheten. Försöka förstå hur man själv påverkas av de strukturer som finns här. Det finns uppenbara könsroller i samhället, frågan är bara om en är modig nog att ifrågasätta och gå emot dem.
   Du, Alexandra, kan absolut vara feminist ändå, men du måste själv inse hur du faller offer för samhällsstrukturen som råder. Att tro annat vore blindhet.

  • L

   Vilken konstig och elak komnentar. Det är ju inte bara västerlänningar som operarar sig, det är en global bransch. Kontentan är att hon måste kunna få ha på sig vad hon vill utan att behöva bli utsatt för sexism.

  • Sara

   Klockrent. 22% av jordens befolkning är muslimer. Det är otroligt trångsynt att tro att den kvinnliga andelen som bär slöja är förtryckt. Och att klaga över att man inte kan klä få sig i kortkort när man är i vad muslimer kallar för sin heliga stad.. speciellt när kvinnor från Alexandras eget land som skyler håret med slöja inte ens kan gå i tunnelbanan utan att bli uttittade. Det är en sån jäkla dubbelmoral. Det stinker så mycket om såna påståenden. 1. Respektera andras religioner. 2. Låt kvinnor klä sig som som de vill förutsatt att man respekterar platsen man är på. Kläder är precis som mycket annat ett sätt att uttrycka sig. 3. Alexandra bör nog korsa gränsen och se hur palestinier klär sig. Verkar som att hon tror att alla kvinnor bär slöja och skyler hela kroppen. Det går också att googla om det är för läskigt att se det! Precis som normen här är att gå runt i kort kjol och visa alla sina ben så är normen där att INTE göra det. HUR kan det vara så svårt att förstå att folk är olika och så enkelt att tro att man är så fri.

 • Sara

  Gud och religionen är skapad av män. Hur kan man argumentera med någon som säger att allt är guds vilja, det går inte. Hitta guds mening i allt ont människor gör mot varandra. Jag har växt upp med en väldigt religiös mormor men på sin dödsbädd gav inte religionen någon tröst utan istället ångest för alla ”synder” hon begått i sitt liv, en abort bland annat.

  Enligt mig är gud människans påhitt för att hitta mening med sitt liv. Alla hittar mening på olika sätt för att rättfärdiga sin existens.

  • Sara

   Föreställ dig Alexandra att bli så uttittad som du var idag fast utanför ditt hem, endast på grund av hur du har valt att klä dig. Om du har svårt för kulturer där kvinnor är begränsade så bör du ha jävligt svårt för den svenska kulturen, för den peakar inte direkt uppåt i det avseendet. Undviker du den med?

 • L

  Ursäkta men vad är det som är fint med att betala extra till en präst för att be en bön för någon? Kan du snälla förklara vad du menar med det? Att be för någon ska väl för fan komma från hjärtat och inte genom mutning med pengar. Det stinker verkligen dubbelmoral om dig.

 • Moa

  Kan alla muslimer lugna sig. Lär er att ta kritik och acceptera att folk har olika åsikter. Om hon tycker att Islam förtrycker kvinnor får hon tycka det.
  Vad gör ni ens på Alexandras blogg?

 • Annelie

  Att människorna stirrade på dig har inget att göra med om de var muslimer eller inte när du var just där du var.

  Det har med respekten för den heliga platsen att göra, kan man enkelt uttrycka sig som.

  I den svenska kyrkan är det ”egentligen” inte okej att ha bara axlar, speciellt inte vid ett bröllop. Ändå har många kvinnor axelbndslösa brudklänningar utan sjal. Stort etikettsbrott.
  Men det beror på okunskap tror jag, att kvinnor har det.
  Det var även så, även en bra bit in på 1900-talet (min mormor tog fasta på det vid min pappas dop och han är född på 50-talet) att kvinnor inte skulle vara barhuvade i svenska kyrkan.
  Även därför det är okej för kvinnor att bära hat i kyrkan men inte för män.

  Jag var med ett par arbetskompisar som är syrianer från Turkiet till deras kyrka i Örebro. Kristenortodox, tror jag det kallas..är osäker. Och då sa den enas mamma att i kyrkan uppför man sog. Dvs, man har inte kort kjol och man korsar inte benen när man sitter.

  Så traditioner som skall visa att man hedrar en viss plats eller har respekt för si eller så finns överallt.

  Viktigt att läsa på innan man besöker religiösa besöksmål.
  I Thailand finns ställen där du absolut inte får visa fotsulorna eller ha kortare kjol som du har på bilden, kanske också känns knepigt?

  Så ja, att de stirrade var för att de fann det högst respektlöst att komma klädd så. Inte för att det ansågs sexigt utan mer som att jag skulle komma i partykläder (typ kortkort skinnkjol och för urringar i strippskor) till ditt bröllop fast att ni skrivit högtidskläder i inbjudan.
  Tänk de blickarna från er som brudpar och övriga gäster.;)

  Sen förstår jag att du inte ville hamna i muslimska området.
  Hoppade av på fel hållplats i Turkiet, i staden Managvat, i kort jeanskjol och linné och fick tydligt veta att en toalett fick jag inte låna på ett enda ställe med tanke på hur redpektlös jag var att gå klädd så just i det området.

  Så man lär sig.:)

 • Anonym

  Men du får väl skylla dig själv eller är du så outbildad som inte hade någon aning om att du intr bör gå i kort klänning med urringning.

  Självklart finns det så mycket förtryckta ”muslimska” kvinnor, men dom följer inte islam. Däremot finns det INGEN man som respekterar dig mer än en muslimsk man som fruktar gud. Just därför dessa regler att kvinnor och män separeras vid olika tillfällen och platser.

  Men jag tror du är där ignorant för att förstå. Men för det behöver du inte vara respektlös mot andra. Feminist var du väl? Backa upp kvinnors egna val istället för att göra reklam för utseendefixering.

 • Charlotte

  Ja Alexandra,
  Kikade in idag på din blogg för första gången på 2-3 år och trodde jag skulle mötas av en mer mogen tjej och som lärt sig att tänka sig för innan man skriver.

  Att gå runt på en religiös plats, vilket Jerusalem är för otroligt många i kort kjol och sen skylla på att dom andra är konstiga, är för mig sååå omoget.

  Jag är varken religiös eller muslim men ska jag in i en kyrka så har jag alltid täckta axlar och ben, för det är klädkoden i kyrkan. Har flera vänner som är muslimer där vissa av systrarna valt att ha slöja och vissa inte, och dom lever utan förtryck från familjen.

  Ska du nu vara feminist så va det. Men jag tror nog att trots att man är feminist så ska man visa respekt.

  Ska man gå på ett ställe där man vet att det finns en stark religiös betydelse så kan man dra på sig ett par snygga byxor och en snygg tröja som täcker axlar och armar. Utan att man behöver vara påpälsad.

  Så tänk om lite när du väljer resemål så slipper du bli stirrad på och du slipper tro att alla vill titta på dig. För det var bristen på respekt för klädkoden som gjorde att folk titta.

  • StrongMama

   Ja i det här fallet måste jag hålla med kommentarerna , det handlar lite om att ”ta sedan dit du kommer” som svenskar så gärna påpekar till oss med invandrarbakgrund.. det gäller båda vägarna. Respekt.

   • Charlotte

    Ja men så är det ju.
    Alltid prat om att människor som kommer till Sverige ska respektera länets kultur o h annat. Men då kanske vi ska visa respekt när vi reser runt i andra länder med.

 • Emilia

  Varför åker du till länder som enligt dig har dålig kvinnosyn? Är det inte bättre att åka till andra länder eller stanna hemma då?

 • Pia Widlund

  Riktigt roande att läsa kommentarerna, hur har människor tid?? Haha. Jag tycker i alla fall att målningen var fantastiskt gjord. Ha en fin vistelse och ta hand om er!

 • Cecilia

  Du provoserar helt tydligt med flit igen som vanligt så kommer Kissie med i bilden igen.suck väx upp nångång.

 • M

  Alexandra har en liten poäng även om hon uttryckte det på sitt sätt. Jag kommer själv från en muslimsk bakgrund utan ha praktiserat islam. Jag tycker det är viktigt att man ställer sig frågan till varför man väljer att tro på Gud, oavsett religion.
  Jag tror inte det är något man väljer utan något man föds in i så som folk föds utan Gud.

  Det viktigaste frågan man ska ställa sig själv är vad man själv har för kvinnosyn. Men vissa människor behöver vägledning.

  Kvinnor är förtryckta oavsett religion och kultur i alla världens hörn, från prostitution, könsstympning, skönhetsideal, kyskhet till att göra inflytande. Vi är egentligen ett hot för män.

 • Muslimsk kvinna

  Jag är född och uppvuxen i Sverige av icke-religiösa föräldrar.
  Jag valde att konvertera till Islam själv efter att jag lärt mig om religionen och förstår att Islam är Guds godhet till människorna. Det finns många kvinnor som konverterar till Islam. Faktiskt så är det kvinnor som konverterar mest 😊
  Och jag känner många konvertiter som kommer från icke-religiös bakgrund, födda och uppvuxna i Sverige.

  • M

   Absolut, självklart finns det konvertiter men frågan är varför, oavsett kön. Om du vill så får du gärna berätta för mig varför du valde islam. Jag tycker det är intressant att veta, vi alla besitter på olika kunskaper och man lär sig mycket av varandra.

   • Anonym

    Jag är konvertit 🙂 jag konverterade pga att jag tror på Gud,allah. Annars bör man inte konvertera haha. Men respekten och rättigheterna jag har i islam är mer och bättre än västerländska normerna

    • M

     Vilka rättigheter anser du är bättre än de västerländska av ren nyfikenhet. Vill gärna ha konkreta svar för att kunna förstå varför folk vänder sig till Gud.

  • bad religion igen :)

   lätt att konvertera till islam när man bor i och är född i sverige… haha herre…..

 • Anonym

  Stackars Andreas:/ han ser så förtryckt ut när han bär tighta obekväma jeans, fy vad jobbigt det måste vara. Skjortan ser ju också obekväm ut o ha, stackars förtryckta man. Du är ju fri o gå o kortkort o klänning, varför får inte Andreas göra det? Det är väl SJÄLVKLART att han vill visa upp sina ben och bröst med? Feminism är ju jämlikhet, varför förtrycker du din sambo? :/

 • Li

  Enda anledningen att folk stirrade är för att folk i din ålder, år 2019, fortfarande saknar hänsyn, respekt och verkar oerhört obildade i sociala sammanhang så som att besöka en, enligt många, helig plats.

 • Ell

  Om man måste respektera människors religiösa tro, då MÅSTE man kunna hålla i huvudet att det är lika viktigt att respektera att det finns folk som inte har en religiös tro. Väljer man qtt besöka ett religiöst rum får man följa de regler som finns där. Men om man bäljer att avstå besök i religiösa rum med hänvisning till att man inte tror på övernaturliga fenomen, då måste man kunna respektera den åsikten. Att Kissie inte är religiös hindrar ingen annan att utöva sin religiösa tro, inte heller art hon uttrycker skepsis mot religion hindrar någon från att tro. Man måste acceptera att alla inte tror det finns en gud. Man bara MÅSTE acceptera det, annars har man ett mindset från medeltiden.

 • Victoria

  Problemet borde inte vara att Alexandra gick lättklädd och inte visade ”respekt”, problemet ligger i att det fortfarande finns såna värderingar!
  Måste respektera alla och inte bara religösa, om du vill vara täckt va täckt, om du vill ha kort klänning ha kort klänning.

  • E

   Bra Victoria!! Håller med dig totalt! Folk är så jävla hjärntvättade att någon Gud eller allah bestämmer att det är ”syndigt” att visa kroppen! Lägg av, vi alla har fötts med en kropp, vi är människor för helvete! Inget med kroppen eller sex är ”syndigt”, vi lever tråkigt nog egentligen bara för att föröka oss.
   Det är INGET fel att gå i en klänning och visa sina ben och bröstkorg, de hjärntvättade får väl lära sig att blunda om det gör så ont att se en människa.

 • Mimmi

  Jag har rest i massor av olika länder och försöker klä mig i det som passar just den delen av världen. Men oavsett traditioner och kultur så är det alltid problem med männen i muslimska länder! Varför?! Jag har långärmat, lång kjol/tunika, inget urringat etc. Men de kan helt enkelt inte uppföra sig. Värst var det i Pakistan och Bangladesh. Indonesien rätt OK, likaså Turkiet. Marocko var inte så kul heller..
  Hur uppfostras pojkarna i dessa länder? Det skulle behövas en uppfostringsanstalt för i stort sett alla män i de länderna. Nuförtiden väljer jag bort dessa länder, orkar bara inte med alla närmanden, nyp i rumpan och tillrop.

 • Kritikern

  Gud hit och Gud dit. Kom igen, vi lever på 2000-talet och utforskar världen och rymden som aldrig förr. Förstår inte varför folk envisas med att tro på ett fiktivt väsen som säger hur de ska leva, behandla andra och bete sig i samhället. Oavsett ”religion”! I CALL BULLSHIT! Är så förbannat trött på alla religioner som ska tas hänsyn till i samhället.

  Istället för att läsa Toran, Bibeln eller Koranen bör folk läsa nyheter, vetenskapliga publikationer och läxorna man blir tilldelad i skolan.

  MVH

 • Bella Donna

  Tack alla ni muslimer som kommenterat i detta inlägg! De flesta av oss svenskar är nog väldigt okunniga och tar bara för givet att muslimska kvinnor är förtryckta.

  Jag är inte religiös, men tycker att det är självklart att TA SEDEN DIT MAN KOMMER! Alltså inte bära axelbandslöst eller kortkort i en vanlig svensk kyrka t ex.

  Och reser man till ett land med en annan kultur och religion: LÄS PÅ före avresa så behöver inga konflikter med lokalbefolkningen uppstå!

  • Muslimsk kvinna

   Bella Donna, jag tror det lätt blir så för man läser ju i tidningar och på internet om de som är/känner sig förtryckta (även om icke-religiösa kvinnor som känner sig kränkta och förtryckta eller råkar illa ut på olika vis).
   Men man läser ju sällan om alla oss dom inte är/känner oss förtryckta. För vi är ju nöjda 😊

   Det är det som känns fel, att många har en orättvis bild av hur muslimska kvinnor har det. Då skapas lätt fördomar och hat mot muslimer. Precis som här på Alexandras blogg nu. Hon förstår kanske inte själv att hon drar igång drev och hat mot muslimer eller så gör hon det med flit för att hålla uppe sin feministiska image och tjäna pengar, men jag hoppas hon tar till sig att när hon gör så här så är ju hon den som kränker och förtrycker muslimska kvinnor. Vi kan ju tänka själva men Alexandra & co menar att vi inte kan det tydligen…

   • Sandra

    Huruvida en grupp är förtryckt eller inte har ingenting att göra med hur dom själva känner/erkänner. Tvärtom brukar kvinnor i förtryckande kulturer vara just en del av den förtryckande kulturen och inte bara offer. Precis som kvinnor i sekter kan mala på i evigheter om hur dom deltar i en uppenbart förtryckande sekt helt frivilligt och gillar det. Eller hur många kvinnor som deltagit i att försvara att kvinnor inte ska få utbilda sig, rösta eller jobba utanför hemmet under historien. Att kvinnor hjärntvättas till att acceptera och t.o.m förespråka förtryck gör inte att det slutar vara förtryck.

 • Linnea

  Jag tycker att du uttryckte dig lite oförsiktigt här. Jag har dock full förståelse för att man som turist inte tänker snäppet längre på dessa platser. Jag har varit i Israel-Palestina på studieresa och besökt dessa platser. Även jag häpnades över hur annorlunda det är med alla religiösa seder, men vi var noggranna med att följa dessa seder och besökte alla platser, trots orättvisor, i utbildningssyfte för oss själva. Kvinnor behandlades annorlunda än män, ja. Den i gruppen som inte såg skandinavisk ut, för att uttrycka det så, behandlades också annorlunda. Och vi lärde oss massor av resan. Jag rekommenderar dig dock att använda längre kjol framöver, inte på grund av muslimska områden utan på grund av att det i religiösa sammanhang öht anses stötande. När vi mötte ortodoxa judar till exempel, kunde de inte möta oss med blicken och stirrade in i väggen. Tror att det har med huruvida de är gifta eller inte att göra, men kan minnas fel. Jag hoppas att du tar lärdom av detta och ser saken med andra ögon framöver! En annan intressant sak är själva konflikten. Vi besökte många palestinska områden utöver de turistiga och glassiga israeliska områdena och om du tycker att du som kvinna blir dåligt behandlad som turist, är det ingenting mot hur palestinierna har det på många håll. Vi upplevde att vi som turister hade fler rättigheter än de palestinier som bodde där. Men konflikten är komplex och jag rekommenderar dig att, när du ändå är där, bilda dig en egen uppfattning! 🙂

 • Filippa

  Kör ditt race Alexandra!
  Klä dig som du vill, idag tar vi inte seden dit vi kommer utan idag så får man klä sig som man behagar. Vissa kulturskillnader blir väldigt tydliga och svåra att förstå ibland, inte svårare ändå.
  Precis som andra tycker att västerlänningar har märklig kultur.

 • Johanna

  Min åsikt om islam är väl inte någon höjdare, men är inte intresserad av åsiktsbyte gällande den frågan.

  Men man bör visa respekt om man reser utomlands, för sin EGEN skull. I vissa länder kanske hon hade blivit stenad eller liknande. Bättre att vara diskret och försiktig för sin egen skull.
  Och oavsett om folk är religiösa eller ateister så kommer våld och förtryck ske! Världen är inte god.

  Jag vuxit upp med ateism och fått lära mig att inte tro på Gud. Ändå blev jag starkt kristen. Ogillar slöjor och vissa heltäckande plagg, men ogillar även nakenhet och hur folk fläker ut sig.

  Det är uppenbart att män har dålig självkontroll och står för majoriteten av våldtäkter, misshandel och är även den parten som tjänar på sexualiserat samhälle.Att otrohet blivit så stort är inte konstigt. Mannen kan inte styra sig själv, och när en 15 årig flicka går förbi i kort kjol och matchtröja, då vill han inget hellre än vara otrogen och ha sex med henne.

  Sexuell kan man vara hemma, så slipper man frästa andra män. Inte för att männen har rätt, utan för att vi kvinnor ska respektera varandra. Sexualiseringen leder till att kvinnor stjäl män från familjer som hade kunnat vara lyckliga. Eftersom mannen är obenägen att styra sig själv och sitt svaga känsloliv så måste bli ha pli på dem.

  • Muslimsk kvinna

   Johanna, jag håller med.
   Det är ju inte särskilt systerligt att vilja vara en fresterska så att andras män sitter och drar sig i snoppen och tänker på en istället för på hans kvinna.
   Det är en sak få kvinnor bryr sig om eller förstår.
   Jag vill inte vara en prövning för andra.
   Jag vill inte att andra ska vara avundsjuk på eller känna sig underlägsna mig.
   Varför handlar så mycket nu för tiden om att visa upp sig och om skryt? Är det verkligen godhet? Det handlar bara om att göra andra avundsjuka.
   Blygsamhet är vackert.

   • Sara

    Du ser inte problemet i att upptagna män sitter och runkar åt synen av andra kvinnor? Är män lägre stående varelser med lägre hjärnkapacitet som inte har eller kan lära sig att hålla sig till sin kvinna? Är dessa män som muslimska kvinnorna ser som sin beskyddare så obildade att dd inte kan hålla kuken och sina fingrar i styr? Är dessa män djur? Djur går ju att dressera men i så fall har ni troende kvinnor alltså helt misslyckats med att hålla era män trogna…

 • Dan Soderlind

  Islam är i sig själv en nation en kultur med Allah som vägledare, hann vägleder oss genom hans koran och sunna förmedlat genom profeten saw.

  Jag garanterar ett hus i utkanten av paradiset för en som överger argument även om han har rätt.

  Källa: Sunan Abī Dāwūd 4800, Betyg: Sahih

  Islam som är i sig själv fullkomlig råder över hela världen och islams sed finns överallt så vart en muslimen reser så är islam redan där innan han kommer med sin kultur och tradition.

  Svenskarna har ingen självklar överhand över islam varken i kultur eller tradition om dom så bott här 1000 år, men även svenskar för 80 år sedan skulle vara med familjär med islams värderingar en dagens ”svenska kultur som i idag är ytterst formas av den förbannade marknaden.

  Nu pratar jag till muslimska systrar, ni borde så klart sluta bry er om sådana som denna bloggerska ni vet inte kanske hon gör dessa skamliga utvik/poster endast för att skapa en konflikt mellan svenskar och muslimer när hon tror det kommer gynna henne mer.

  Abu Umamah rapporterade: Allahs sändebud, fred och välsignelser var över honom, sade: Inga människor vilseleds efter att ha vägleds, förutom att de hänger sig med argument.

  Ni muslima som inte täcker er bör ju så klart börja med det om ni är troende och det finns en välsignad familj som väntar på er om ni går mot Allahs raka väg.
  Ju längre man väntar ju längre bort kommer ni från att få denna välsignelse fullt ut.

  Detta är ju mycket av vad sådana som bloggerskan vill sprida att unga friska kvinnor ska bli sjuka och vilsna och göra sig upptagna med sådant som inte gynnar dem de minsta, skamligheter och förnedring med mer där till.

  Dessa feminister och förbannade kommer vända muslimska kvinnor ryggar så fort satan visslar på dem och de kommer säga som satan att vi känner inte er när de lockat er in i avgrunden.

  Muslimska systrar påmin era män om att ta reda på mer om islam och bli mer religösa så kan dom påminna er i gengäld så alla får den stora belöningen i det, uppmuntra era söner att studera islamska grunder så dom kan sprida islam med sanning, sanning är Allahs ljus som ingen kan släcka.
  Täck er som era islamska mödrar frid över dem så kommer ni få bra män och familjer.

  Att vara naken och förförisk ger er bara horkalrar och skam.

 • selma

  Hej Alexandra,

  Du går på stulen mark där i ”israel” så du vet det. När du åker till ett land bör du respektera alla kulturer och religioner i landet. Sen så är min personliga åsikt att har man inget snäll att säga om något så håller man tyst. Speciellt när du inte har någon kunskap om ämnet. Du kallar dig feminist och då ska du respektera allas sätt att leva. Vare sig du håller med de muslimska värderingarna eller inte. Du har själv skrivit tidigare att svarta feminister kan diskutera andra frågor än vad du som vit feminist gör eftersom det finns olika typer av orättvisor som man kan uppleva beroende på vem man är och hur man ser ut. Muslimska kvinnor kan likaså också fokusera på andra frågor inom feminismen och vem är du att stämpla någon som förtryckt? Du har ingen aning om hur en kvinnas position ser ut i islam och vilka skyldigheter både hennes man och barn har gentemot henne. Om du anser att folk glor på dig är det med störst sannolikhet för att du är turist och du säger själv att det var kallt ute så dom kanske undrade om du inte frös sådär. Män glor på kvinnor även i Sverige, och även kvinnor glor på andra kvinnor här. Funderar på att sluta följa din blogg då jag känner att jag tappat lite respekt för dig. Sånt här läser man inte om på andra bloggar även när dom vill provocera för att få mer veiws eller kommentarer. Be om ursäkt, gör om gör rätt.

 • mitchy

  Hoppas att du har haft en fin semester! 🙂

 • Veronica

  Ang att din mormor betalade en präst för att be extra för honom, låter ytterst märkligt i mina öron.
  En präst behöver man inte betala för böner. En präst ber för de som behöver.
  Hoppas innerligt att din mormor inte blir lurad ❤

 • Cecilia

  Kissies is back!😒😥

 • L

  Tycker det är skitbra att du står upp för kvinnor! Hoppas du inte tar åt dig av dessa människor i kommentarsfältet.
  Man ska få ha vilket klädesplagg man vill!

 • Selma

  Så mycket vit feminism i detta att jag får ont i ögonen 🙂

 • Sara

  Snart uppe i 100 kommentarer på detta inlägg. Kom igen allihopa nu kör vi, kasta mer skit på varandra och var inte rädd för att slänga någon under bussen. Mer negativitet klarar ni, kämpa på! Inte ska vi stötta och bry oss om varandra, nej det är bara mina åsikter som är rätt och riktiga. Så vräk ur er mer skit så är vi snart över 100. Bra jobbat alla s.ka systrar och medmänniskor.

 • Anonym

  Kan inte alla bara ta ett djupt andetag och reflektera över vad som står i inlägget och vad ni själva skriver.

  Jag är SVENSK, alltså etnisk svensk som valt att bli muslim.. och jag är inte den ända svenskan som gjort detta val, på helt eget initiativ… hur som.

  Den som har skrivit inlägget har väl inte pratat dåligt om kvinnorna i islam? Däremot har hon haft åsikter om islam och könsuppdelning och att det var män som kollade på hennes ben.
  Om jag ska vara ärlig så innan jag blev muslim och var i Grekland, Frankrike, Spanien och Sverige så kollade MÄN alltid på mina ben och min kropp. Tror inte muslimska män är ett undantag för att kolla på någons ben, så det kan vi stryka. Tror att det var så att nu är jag en meter in på muslimska sidan så då börjar männen kolla och nu kom jag in en meter på judiska sidan då upphörde det. Tror snarare att hon blev arg för att hon inte fick komma in på de olika platserna oavsett om det var judiska eller muslimska med de kläderna hon hade. För det är så reglerna är, om man ska in i ett buddha tempel kan man inte heller gå klädd med kort klänning hur myxket JAG som person inte bryr mig hur hon går klädd, det är upp till henne. Och för att prata på en nivå som andra kanske förstår, du kommer inte in på nattklubbar med vilka kläder som helst heller, det är olika klädkoder och det får man acceptera.

  Hur som, det jag vill säga är att jag som muslimsk kvinna blir lite ledsen över det här inlägget för att det framställs väldigt mycket som att vi kvinnor blir förtryckta. Muslimska kvinnor är en måltavla för hela media/nyhetsbranchen för det säljer och det är intressant. Men det är så mycket okunskap. Blir leden över att läsa om muslimer hit och muslimer dit även här. Om folk bara visste hur starka muslimska kvinnor är som faktiskt går ut, INTE följer strömmen, får kommenterar och hat helt obefogat men ändå fortsätter. Det jag vill säga är att det känns tråkigt att du, Alexandra sätter andra kvinnor/medsystrar i feminismen i den här situationen genom att måla upp det på de här viset.

  Som jag brukar säga till det är så synd om muslimska kvinnan som är förtryckt av hemska män, ja men gör något åt det då? Om det är så hemskt men det är inte det de handlar om, utan det är något annat som skaver.

  • Anonym

   Vill även tillägga! Att de människorna som attakerar mig eller andra muslimska kvinnor är oftast medelålders svenskar och syrianer (kristna) kvinnor och män. Du blir tittad på för att du är lättklädd och jag för att jag ärr påklädd. Vet du vad vi har gemensamt? Att vi är kvinnor och folk alltid ska ha åsikter om oss, spelar ingen roll om man är religös, icke religös, binära eller ej osv. Vet att i min släkt som är heeelt svensk kollade man ner på en tjej för att hon va för blonderad, hade för utmanandekläder osv och samtidigt pratar dom skit om muslimer och dess kläder. Men vad är accepterat? Och hur blir folk nöjda. Kvinnor kommer alltid vara måltavlor och just nu är den muslimska kvinnan det. Om ni bara vet hur myckrt hon får utstå så ver ni också varför muslimska kvinnor hugger tillbaka och går i försvarsställning. Så sorgligt. Mer kärlek mellan kvinnor världen över oavsett hur vi ser ut eller vilka bakgrunder vi har. Ta hand om er. Låt ingen man sätta sig på er oavsett vem du är.

 • Malin

  Palestina <3 ett mycket vackert land 🙂

 • Anonym

  Så klar vita feminister att vara så previligerade att de börjar förtrycka och se ner på andra kvinnor

 • karin

  Oj vilka kommentarer. Respektera att människor har olika tro. Jag är icke muslim och tycker många kommentarer var riktigt fula mot Muslimsk kvinna. Som resenär till andra kulturer är det schyst att ta seden dit man kommer. Jag ser inte muslimska kvinnor som förtryckta. Sen finns det förtryck mot kvinnor oavsett religion eller kultur. Det finns kvinnor som är kristna som e förtyckta det finns kvinnor som e ateister som e förtryckta.
  Om jag befinner mig i tex ett buddistiskt tempel klär jag mig i vitt och heltäckande kjol och tar av mig skorna och jag ser det som respekt för religionen.
  Sen får vi inte glömma att det finns jättemånga jättefina män oavsett religion icke religon och kultur lika mycket som det finns jättemånga jättefina kvinnor oavsett religion. Det är obildat att bara tro på vissa former av media, res, bilda er om människors liv. Jag är för feminism sen är jag för religionsfrihet och att respektera människor oavsett om de är kvinnor eller män.

 • Yassi

  Jag tror stirrandet på dina bara ben handlade mer om platsen du valde att visa de på än någon kulturkrock.. Jag har gått med bara ben i Kairo, Egypten (som är ett muslimskt land) utan problem. Men inte hade jag gått med bara ben i ex. Vatikanen. Det är, som du säkert vet, kristet men där måste kvinnor täcka sig (får inte gå med kjol som inte täcker knäna, urringning eller linne). Besöker man religösa platser så måste man nog tänka till kring klädvalet oavsett om det är en kristen, muslimsk eller judisk plats 🙂

  • M

   Håller med! Man måste bara acceptera att det alltid kommer att vara kulturkrock, det är bara att anpassa sig efter där man befinner sig, annars är det lika bra att stanna hemma så slipper man lipa över att ”muslimska män som kollar på ens nakna ben”

  • M

   Ursäkta mig, din stinkande luderfisk kan du knipa igen din outbildade korkade åsikter som inte ens borde få existera? Du behöver omedelbart söka akut mentalvård då detta beteendet du har är INTE normalt! Du är en fara för samhället och männskliga rättigheter! Gräv ner dig i sahara öknen och kom aldrig tillbaka till civilisationen.

 • Madde

  Att muslimska kvinnor förnekar att de är förtryckta är nog ännu sorgligare än att männen förtrycker dem…. Kvinnor är starka tillsammans – låt inte män manipulera, styra och ställa, livet är alldeles för kort för det! De är 2019, dags att sätta ner fötterna på jorden.

  • M

   Du har helt fel, att säga att muslimska kvinnor är förtryckta på grund av religion är helt fel! förtryck av kvinnor har inget med religion att göra, förtryck av kvinnor sker oavsett religion, samhälls klass, kultur och land och det är självklart inte okej! Sådana människor som delar lika åsikter som dig som utpekar ENDAST muslimska kvinnor är främlingsfientliga, vare sig ni vill acceptera eller inte. Ni hatar på en enskild religion utan någon som helst kunskap av religionen, Ni tycker muslimer är terrorister och ska försvinna, medans andra religioner är mer accepterade i europa, precis som det var på hitlers tid där judarna förföljdes, men nu i dagens tid är det bara ombytta roller som folk vägrar inse pågrund av det man ser i media. Människor i europa lever i sin så kallade perfekta bubbla och vägrar inse och acceptera att världen är större än vad vi tror. Och samtidigt vill ni värna om allas rättigheter, kvinnors rättigheter, allt är bullshit. Det enda som är sorligt madde är din ignorans. Gå ut o se världen med dina egna ögon istället för att sitta bakom skärmen och tro dig veta något. Vill ni hjälpa, så hjälp kvinnor på rätt sätt inte genom att trycka ner på vad dom vill tro på för religion!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *