Fredagslistan

DAGENS PLANER: Städa lite, piggna till efter igår (hehe), starta filma helgvloggen, pynta lite julgran kanske om vi hinner..

VILKEN TID VAR ALARMET INSTÄLLT PÅ IMORSE? Hade ingen alarm, sov till 10!

KVÄLLENS PLANER: Middag med Issa, Beatrice och Andreas följt av idolfinalen 🙂 Så taggad!

HELGENS PLANER: Imorgon är det julbord med familjen, förhoppningvis orkar Lennart (min plastpappa) komma också. Men han kör stenhårt på cellbehandlingen och den tar på krafterna.. Annars ska jag jobba på datorn som vanlig, aldrig ledig..

VECKANS BÄSTA: Hade ett sånt himla bra möte med ett företag som jag ska samarbeta med. Sånt blir jag pepp och motiverad av!

VECKANS SÄMSTA: Mitt humör, har lidit av pms och haft svårt att kontrollera det.. Jobbigt!

VECKANS SERIE: How to get away with murder, den finns på netflix! Superbra, speciellt för oss som faktiskt planerar ett mord.. Hehe.. Stelt.. Skoja..

VECKANS FUNDERING: Om man vet att magkänslan alltid stämmer, varför är man så himla trög på att följa den då? Sen funderar jag skitmycket på barn, och ju mer jag funderar på det desto mer tror jag att jag aldrig kommer vilja ha barn. Det beror faktiskt på att jag hör hur alla mammor klagar över hur jobbigt det verkar. Varför skulle jag vilja ge upp detta mot ett jobbigt, sömnlöst liv? Nja jag vet inte det alltså.. Men sen ska jag aldrig säga aldrig..

FREDAG ELLER MÅNDAG? Måndagar älskar jag, dom är fyllda med förväntningar och spänning 🙂

STÖRSTA LÄNGTAN JUST NU: Att få resa iväg, ska bli så skönt. Är fruktansvärt trött på mörkret hemma.

Jag och Issa på idolfinalen för.. Kanske 3 år sedan? 

Fina lockar jag hade där, men saknar det inte faktiskt!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (26)
 • Johanna

  Åååh kan du inte göra ett samarbete med lush? Där skulle de behövas en rabatt på deras grymma produkter

 • Sanna

  Visst, barn ÄR jobbigt, typ första året. Jag gillar inte andras barn alls, men väntar mitt andra. Har en liten kille på 2 1/2 och ångrar inte en sekund att jag blev mamma. Livet började när han föddes, låter klyshigt men så sant. Kärleken går inte beskriva!

 • Diana

  Jag förstår din känsla helt och hållet gällande barn. jag kände så under så många år, hela min uppväxt faktiskt och till sen ålder. Vet inte vad som hände och vad som skiftade sen.. 🙂

  Lita på din magkänsla, skaffa inte barn bara för att. Känner du att du inte vill ha så skaffa inte. Det är inte bra att ha barn bara för att man är rädd att kanske ångra sig och sen så orkar man inte med sitt barn bara för att man istället ångra att man skaffade det.. tex. Vill man inte så vill man inte.

  jag har två, älskar de till döds, jag var trött i början men har någon supermammakraft så man orkar ändå. Tycker inte att det var så hemskt eller så glömmer man, den tiden är kort och passerar precis som att man inte tycker om att bli kär och sen krossad, det går inte att undvika i det fallet men det går över, inget är för evigt. 😉 Tänker dock inte övertyga dig. Tycker bara om mina egna, tycker fortfarande inte om barn i allmänhet hahaha

  Kram

 • Anonym

  Jag är själv med tre små barn och det är tufft. Att vara förälder är tufft och du har många dömande ögon mot dig. All deras vakna tid kräver din uppmärksamhet och du kanske vaknar några gånger per natt.
  Men så mycket du får tillbaka,och så roligt man har. Ju äldre barnen blir ju fler saker kan man göra. Jag känner mig mer deprimerad av människor som inte har fullt upp med barn, vad gör man utan barn hehe? Fixar utseendet? Går o shoppar o ut på restaurang? Nää då står jag hellre o steker ägg med barnen 🙂

  All klagan du hör från föräldrar är för det är skönt o vädra lite tankar med andra. Jag klagar ofta på mina barn men det ligger humor och kärlek i den klagan

  • Alexa

   ”Vad gör människor utan barn” seriöst? Vad gör människor utan hund brukar jag undra över Helt värdelöst liv anser jag.. vad gör de med all sin fritid när de slipper gå ut 5ggr per dag o däremellan Umgås med hunden hemma o mata o leka o se till den. Shoppar? Skulle jag skaffa barn så tänker jag inte bli superfrälst (blev det redan nör jag fick min hund) o hålla mina känslor privata. Som män gör. De verkar inte flippa ur o bara leva genom sina barn som väldigt många mammor verkar göra. Sjukt irriterande att höra ” mitt liv var så meningslöst innan barn” jaha kul för er. Känner detsamma för min hund.

   • Anonym

    Usch vad otrevlig du var i din kommentar. Men vad vet du som inte har barn, då är det lite svårt o förstå 🙂 lugn din hund dör efter 10-15 år, bara byta ut till en ny

    • Alexa

     Du anonym, jag svarade till din kommentar där du skrev ” jag känner mig deprimerad av folk som inte har fullt upp med barn vad gör man utan barn? Shoppar? Hehe”
     Hur tyckte du själv att det låter? 😉 jag kontrade ju med min hund då, ifall du missade det. Det är exakt din typ av mammor som jag har svårt för. Som inte vill ha ett liv utanför sina barn och ser ner på andras fritid utan barn.

 • me

  Men skippa barn då? Du kan ju alltid adoptera om du skulle ångra dig. Du behöver inte förklara dig om och om igen. Jag är 23 och vet att jag kommer att vilja ha barn, om du är nästan 30 och inte alls vill – då kanske det inte är menat.

  • alexandra

   Handlar inte om att förklara mig utan att prata öppet det 🙂 Det är ett sätt att fundera över vad jag vill. Så kommer nog nämna det nära gånger till 😉 Kram

 • Alice

  Skaffa barn när du känner dig redo😊 Var väääldigt rädd för tröttheten innan mina (två) barn, och manÄR trött som sa**n ibland, men det är sååå värt det när man väl ger sig hän👍🏻😄

 • Emma

  Vill man inte ha barn så ska man absolut inte skaffa barn ”bara för att”. Man bör heller inte skaffa barn bara för att det är sååå gulligt, ja dem är gulliga typ 30% av tiden, resten är tjafs, blöjor, kräks, förkylningar, stress med mat, hämtning/lämning osv. MEN som andra skrivit, när man får barn så känns det som att livet börjar på riktigt. Att få dela med sig till en annan mini människa ens värderingar, syn på livet, bus, lek , mysiga stunder, att visa dem världen och upptäcka världen med derad ögon, den villkorslösa kärleken och allt vad det innebär med uppfostran är en helt FANTASTISK, men svår och stundtals jobbig, resa! Jag personligen skulle aldrig byta bort mitt liv som 2 barns mamma mot något annat. 🙂

 • Sandra

  Älskar att min man precis kände igen dig i tvrutan på idol o ba ”kollaaaa ser du vem det är!!”, han såg bokomslaget till din första bok o jag förklarade typ igår vem du är!

 • My

  Det är lätt att gnälla när barnen är jobbiga och glömmer vad dom ger mellan dom jobbiga stunderna. Men man ska inte skaffa barn bara för att som alla säger. Men barn ger så mycket kärlek och alla barn är inte vakna hela nätterna. Och känn ingen press på skaffa barn just nu du har fortf många år på dig 😄😄

 • CC

  Den största sanningen jag någonsin har fått höra är denna:

  En mamma till tre småbarn ställde en öppen fråga om vad folk saknade från livet före barn.. Läsa en bok? Ta mer än ett glas vin en lördag? Träna?

  Hon fick många olika svar, men det bästa var från en kvinna i 50-års åldern. Hon sa att allt det som räknades upp, och mer därtill, har hon resten av livet på sig att göra. Men tiden när hennes barn var små kommer hon aldrig få tillbaka.

  DET tänker jag på varje gång jag tycker det är tufft. Som någon annan sa, kärleken man känner för sitt eget barn är värt allt jobb. Allt.

 • Sofie

  Att vara mamma är helt fantastiskt 😊! Visst är man trött och håller på att tappa det lite ibland 😂, men så fort du får ett leende från din bebis så är allt som bortblåst och man känner bara en sådan extrem kärlek . Kärleken går verkligen inte att beskriva, den måste upplevas 😊! Men såklart ska man inte skaffa barn om man inte känner sig redo, frågan är bara om man någonsin kommer känna att ”ja men nu är jag redo för ett barn”?! 😉😊 Kram

 • Frida

  Jag blev med barn när jag var 31, först då kände jag mig redo och hade rätt man vid min sida. Jag kände precis som du ett tag att jag aldrig skulle skaffa barn. Men när bitarna i mitt liv föll på plats så var det nåt som saknades 🙂
  Därmed inte sagt att det inte är jobbigt för det är det 😉 men värt det!

 • Strongmama

  Alltså din vän på bilden är såå lik en gammal klasskamrat till mig och även om jag VET att det inte är hon så tvekar jag, alltså såå lika. Läskigt att två personer kan se ut som exakt samma!

  Hoppas kvällen blir enastående.
  Förresten måste jag undra samma som många andra gjort, angående dina träningskläder. Lades det ner på is eller vad hände? Inte läppgrejen heller va?
  Ja jag säger bara kämpa på, du är asgrym på att komma på saker här och där så en vacker dag kommer du hitta din grej. Eller din grej, det är ju Influencer och författare! Tyckte verkligen om din bok, bra skrivet. <3

 • Maria

  Alla är inte menade för barn. Att ha barn är skitjobbigt. Dagen du föder barn förändrad hela ditt liv och kommer aldrig bli detsamma. Ditt barn kommer alltid komma först. De som säger att livet är exakt likadant som in an ljuger. Min mamma fick förlossningsskador med både mig och min syster och även min bästavän blev förkossningsdeprimerad med båda barnen. Man hinner inte prata med sin partner lika mycket eller umgås. De som trot att det är en dans på rosor att skaffa barn, tänk igen. Skaffa inte barn om du inte är redo att uppoffra nästan all din tid. Man kan leva ett fantastiskt liv utan barn med 🙂

 • 😘

  Är ju rätt många ”influencers” som har barn nu, kolla in deras bloggar/instagram. Asså det är svinkul att vara förälder, jag fick barn vid 22 och 24 år. Nu går barnen i mellanstadiet, det är först nu föräldraskapet börjar bli tufft.. utseendefixering, sociala medier, betyg, kompisar som inte är schyssta. Men jag menar, det är alltid värt det, alltså verkligen alltid.

  Jag har aldrig haft en längtan efter barn, det bara blev så. På ett sätt tror jag det är det bästa sättet, inte planera så mkt utan mest köra.

  Kolla blondinbella, två kids och verkar leva rätt mkt som innan? Du går ju inte heller ut massa längre utan kollar serier med Andreas i soffan. Classic mamma/pappa-grej.

 • Anna

  Skaffa inte barn om du inte vill. Det är sådan press på kvinnor att de ska skaffa barn och att alla kvinnor vill ha barn, men så är ju inte fallet. Livet är så mycket mer än att bara skaffa barn. Låt ingen övertala dig att barn är det rätta i livet utan känn efter själv och bestäm. Alla är vi individer och jag lovar att det finns kvinnor där ute som ångrat att de skaffat barn; de flesta vågar dock inte prata öppet om det. You do you!

 • Lisa

  Stressa inte. Mys på lite till med andreas du kan ju skaffa barn när ni gift er och köpt hus när du är typ 35. Gör det när du börjar längta efter barn och vill ha något annat att fokusera på än det du gör nu. Du fortsätter ju karriären under tiden blogga mm. Sen efter mammaledigheten fortsätter du ju jobba typ 70-75 procet om du vill. Att få barn är fantastiskt men krävande. En otrolig kärlek när man får sitt barn i famnen finns inget mer fantastiskt. Ni är två och om ni har hjälp av familjen längre fram går det lättare ni verkar ju ha bra kontakt vad man sett genom bloggen.

 • Anonym

  Jag har också alltid känt så som du gör för barn. Jag älskar barn men har aldrig varit riktigt säker på om det är ett liv för mig, tills jag träffade mannen med stort H. Är 31 år och vi bestämde oss för att utöka familjen då det visar sig att vi kanske aldrig kan bli biologiska föräldrar. Så för mig känns det nästan provocerande när man kan men inte vill. Alla är inte menade för att skaffa barn men har du minsta lilla tvivel så skaffa barn annars tror jag du kommer ångra det längre fram i ditt liv. Röda mattan, fina middagar , mingel på massa olika event är inte för evigt, men det är barn och vilken glädje de ger. Den jobbiga tiden är så kort jämfört i det stora hela och när det är ens egna barn så tror jag inte man upplever det som något hemskt. Villkorslöst kärlek är vad det är, har tre syskonbarn och det dem ger en går inte att beskriva😍

 • Frida

  Lita på magkänslan. Och lyssna på avsnitt 1 av podden Barnfrihet. 78-åriga Margaretha är barnfri och säger så bra hur man ska tänka kring detta. Magkänslan stämmer.

  PS du är fortfarande välkommen att gästa 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *