Ja fyfan för oss kvinnor som råkades födas med bröst, dom ska döljas och vi straffas om vi inte följer dom oskrivna lagarna. Under US Open var det varmt och svettigt, så flera väljer att av sig tröjan för att kyla ner sig lite. Det gjorde även den kvinnliga sportstjärnan Alize Cornet men hon bestraffades.. Männen blev inte straffade, fast dom visade mer hud än Alize. Hon hade fortfarande på sig en sport-bh och fick en varning för ”osportsligt uppträdande”..

Ska väl lägga till att det var upp mot 30 grader varmt och Alize fick knappt någon luft, men det spelar ingen roll för hon är kvinna. Jag kanske också behöver lägga till att hon tog av sig tröjan för att den satt fel, och för att sedan sätta på sig den. Men det tyckte domaren inte var lämpligt.. Hur fruktansvärt orättvist är inte detta? Novak Djokovic kunde utan problem sitta utan tröja och svalka sig medan alla fick vila sina ögon på hans funktionslösa bröstvårtor utan att bli provocerade av det. Men fy skam om en kvinna tror att hon kan få ta av sig tröjan för att svalka sig.

När såna här saker får man se så tydligt hur vi sexualiserar kvinnors kropp och indirekt straffar oss för det. Jag tvivlar starkt på att Alize tog av sig tröjan för att bli sexualiserad under en viktig match. Eller vad tror ni? Är det inte dags att vi kvinnor ska få välja när vi ses som sexobjekt och när vi ska tas seriöst?

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (29)
 • Sara

  Men JAA! Samma som att Serena Williams inte får ha en specialdesignade dräkt som ska förhindra blodkroppar (pga att hon nästan dog av en under sin förlossning) för att någon tennischef inte gillar det?? Och att reglerna säger att tjejer som spelar tennis ska ha kjol??
  BLÄ!
  Och att det finns regler för hur stora (läs: små) bikikitrosor får vara i volleyboll??

  • @inredningsdesign / Instagram

   Alltså snälla, kolla upp fakta innan det ska klagas.
   1. Serena Williams fick en blodpropp (!) efter att hon fött barn för ett år sedan. Efter det har hon spelat nästan alla matcher iklädd vanlig träningsdräkt, så det är inga problem för henne att följa klädkoden i denna tävlingen heller.
   2. Det finns INGA regler för att damer inte får spela i shorts, inte ens i Wimbledon som har den mest strikta klädkoden.

 • J

  FYFAN ALLTSÅ!! 🙁

 • Anna

  Vad bra att kommentarsknappen kommit längst ner också 👌

 • Kameratrollet

  Blir nog förändring efter detta.

 • Filip

  Hej, du har skrivit en del artiklar här gällande just det här ämnet nu. Jag är bara nyfiken på hur du själv resonerar när du tvingas censurera dina bröst? Instagram har ju en tydlig policy men youtube verkar ha lättat på censurerandet av kvinnobröst. Du har dock kvar censuren på youtube, är detta för att kanalen ska vara tillgänglig även för minderigåriga följare?

  Tack!

  • alexandra

   Ja jag tjänar ju pengar på att lägga ut videos på youtube, ibland råkar en patte synas och enligt mig är det INGA PROBLEM! Men censurerar jag inte tas videon bort och mina intäkter.. Så det är ju synd, men flera varningar kan till och med leda till avstängning. Så jag försöker arbeta mot detta genom mina andra kanaler.

   Kram

   • Filip

    Tack för snabbt svar!

    Fullt förståeligt att du tänker på den ekonomiska aspekten i första hand när det kommer till samarbeten osv.

    • Jag

     Bra svar från båda, skönt att se normala konversationer i kommentarsfältet. Äntligen. Grymt att du använder din plattform till att lyfta detta viktiga ämne!

 • Nathalie

  Så jäkla trött på allt skit som rör kvinnors kroppar! Det spelar ingen roll vart man tittar för alltid är det något. Skevt samhälle!

 • Camilla

  Mannen är ju mer avklädd så tycker det är mer ”osportsligt” då! Men världen är ju bra snedvriden 🤦🏼‍♀️

 • Ekho

  Så himla orättvist så det finns inte..

  http://nouw.com/ekho

 • Malin

  VIDRIGT! Bra att du tar upp! Heja dig, du är cool.

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Jag är så trött på sexualiseringen av kvinnokroppen. Vi är ju förfan bara människor oavsett kön. Vi har en kropp, vad är problemet liksom? Bröst som bröst…

 • Bianca

  Hon hade ju liksom en sport bh på sig? Vad är fel med det? Ok om hon inte hade bh på sig överhuvudtaget men…nä fy.

 • Ulrika

  Det finns ingen kvinna som går lika lätt barbröstad som en man vid gräsklippning så jag håller vid att det är skillnad på bröst som bröst det är sexuellt i våran kultur det kommer jag hålla vid och bevara vill inte bli som en man 😉

 • sussi brussi

  Äkta Reductil/Slimex. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit samt ökad energi och effektiv fettförbränning.

  Vid seriöst intresse hör av er hit
  [email protected]

 • Martina

  Det är riktigt äckligt att det är ok att han sitter utan tröja men att hon inte får det. Så himla fel.

 • Linda

  Så bra att du tar upp feministfrågor! Har själv inte varit speciellt engagerad men med två små barn växer det här tänket mer och mer hos mig. Saker som man inte sett tidigare blir tydligare, mycket som måste ändras i världen.

  Och heja dig också för vad bra du blivit 🙂 Detta trodde man inte för ca 5-10 år sen när du retade gallfeber på en haha

 • Nilla

  Att bli sedd som ett sexobjekt, oavsett om man väljer det eller inte, innebär ändå att man blir sedd som ett objekt- inte en människa, en kvinna, med rätt över sin egen kropp. Då kommer man också till en diskussion om vem som kan välja och vilka som inte kan välja.. Det är absolut inget fel med att vara sexig men det är inte samma sak som att vara ett sex objekt. Feminism handlar ju om kvinnors frigörelse från det patriarkaliska förtrycket så att fokusera på individens valmöjligheter utelämnar de kvinnor som inte kan, t.ex. prostituerade kvinnor, förslavade kvinnor, och de under sämre livsomständigheter etc. etc. Ett systemisk/institutionellt förtryck måste väl ändå väga tyngre än fria individuella kvinnors valmöjligheter?
  Män behöver inte tänka på eller ta ett aktivt beslut att bli sedda som ett sexobjekt, de är inte heller uppmuntrade till det av samhället. Det säger en hel del..

  Resten av inlägget är spot on!

 • Ellinor

  Jag håller med allt du skriver kvinnor ska inte behöva känna dig kränka P.G.A sina kroppar det är verkligen hämskt hur det ser ut jag menar killar har inget att seja om detta om kvinnas kropp det är våran kropp och ingen ska bestämma över den tycker det är så idiotiskt man ska kunna gå hur man vill utan att bli kritiserad hur som helst NU ÄR DET DAGS ATT SEJA IFRÅN SKÖT DIG SJÄLV SÅ SKÖTER JAG MITT:) staket gjort Alexandra ! Kollade din blogg när jag var yngre super mycket alla ni är så stora förebilder!😍💖

 • Annelie

  De handlade inte om det.. Det handlade om att man inte får ta av sig tröjan en viss tid i matchen, hon tog av sig tröjan innan domaren sagt att den är över, medan han tog av sig tröjan efteråt. Det har inget som helst att göra med att han är kille och hon är tjej. Han gjorde rätt, hon gjorde fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *