Summer outfit

Inlägget innehåller adlinks.

Hej på er! Alltså nu har min pollenallergi slagit till ordentligt. Ögonen och näsan rinner och jag har huvudvärk 🙁 Förra året slog det till för första gången och då åt jag bara medicin utan recept som jag hittade på apoteket, men det hjälpte inte speciellt mycket så jag ska nog ta mig till en läkare och få starkare tabletter utskrivna. Orkar inte må såhär under hela sommaren! Just nu klarar jag mig på huvudvärkstabletter, men behöver verkligen något starkare. Misstänker att det bara kommer bli värre..

Men sommaren är härlig och man ska njuta av sommaren 🙂 Bästa jag vet är att få klä sig i fina somriga outfits. Jag såg igår en tjej gå runt i en såhär kjol, matchat med en enkel vit topp och ett par vita sneakers. Så himla enkelt, kvinnligt men ändå bekvämt. Så jag ska klicka hem en sån kjol tänkte jag och matcha till ett par sneakers, eller nätta klackar till fest.

Ps. Letar efter ett par pilotglasögon med genomskinligt glas, vet ni vart jag kan hitta såna?

Kjol – LÄNK // Topp – LÄNK // Skor – LÄNK // Väska – LÄNK // Solglasögon – LÄNK //

Kommentarer (17)
 • Michaela

  Ja fy tusan för pollen.. Har samma problem och har fått medecin utskrivet. Cetrazin bluefish tror jag den heter. Kanon medicin.

  • L

   Cetirizin är det verksamma ämnet, Bluefish är bara namnet på tillverkaren. Cetirizin finns receptfritt också (samma styrka). Dock brukar det vara den substansen man kan bli tröttast av. Det går inte att säga en allargitablett som är bäst då det varierar från person till person vilket som funkar. Sen kan det vara så att det inte heller räcker med enbart tablett, man kan komplettera med ögondroppar och nässpray om det behövs (finns olika typer av nässpray som fungerar på olika sätt, prata med personal på apotek). Och vara noga med att skölja näsan, inte sova med öppet fönster, träna inomhus, tvätta husdjuren – minska att man utsätts för allergener helt enkelt.

   Och som någon skrev, man bör helst börja medicineringen förebyggande för bästa effekt.

 • Emma

  Det som har funkat allra bäst för mig är att börja äta dom receptfria tabletterna tidigt på året innan pollensäsongen har dragit igång. Brukar börja i februari/mars nån gång. Då hinner kroppen bygga upp ett försvar. Har funkat bättre än alla receptbelagda mediciner även om dom såklart också är bra att ha 🙂

 • Mathilda

  Wish har sådana glasögon 🙂

 • Diana

  Såå jädrans fint!! Tror inte jag passar i såna kjolar men det är såå fint. 😀

 • ljuva julia

  Stackars dig som är allergisk mot den bästa årstiden i världen 🙁 Ja, skaffa medicin så du kan njuta helhjärtat. Klädseln du satt ihop var svinsnygg! 😀 <3

 • Paj

  Tips. Satsa mer på kvalité än kvantitet. När man närmar sig 30 är de snyggare med stiliga och klassiska kläder. Trust me 😉

  • Camilla

   Man klär sig i det man trivs i själv oberoende av andras åsikter och oberoende av ålder. Jag är 29 och går oftast runt i slitna jeans, bandtröjor, Converse, det är min stil. Det är ju oerhört märkligt att jag skulle klä mig ”klassiskt och stiligt” när det inte är min stil och smak. 30 år är ju inte direkt nån ålder, det är kanske lite annat när man är 50 60 bast liksom. Du får klä dig precis som du vill men man behöver ju inte gå runt och tycka att alla andra blir klä sig i det du klär dig i? Ett ”tips” är ju att säga till exempel att satsa på kvalitet på sina kläder men i övrigt tycker jag kommentaren är fullständigt oändlig och märklig. När man närmar sig 30 bryr man sig i den bästa av världar inte om vad andra tycker om hur man ska vara och se ut därför att man har begripit att man ska göra sig själv nöjd eftersom man aldrig kommer att kunna göra alla andra nöjda. Det finns så många smaker och åsikter där ute..

   • Trollkatt

    Jag har många vänner som närmar sig 60 vilka klär sig hur ballt som helst, mycket hippieinfluerat, eller fantasy med alvluvor och utsvängda ärmar. Jag tror inte ens jag känner någon som klär sig strikt? Jag och min man är vid 40 och han spelar i dödsmetalband (say no more) och klär sig inte direkt i kpstum, medan jag klär mig som du beskriver Camilla. Sätter jag på mig en blus och liten pennkjol ser jag helt förvriden ut och sjukt stel, nej ålder spelar inte längre någon roll!!

 • sarah

  gå till en optiker som specsavers, fast utan styrka om det går?

 • M

  Funderar verkligen på att testa akupunktur mot min allergi… Har hört mycket gott om det! Kanske kan vara något? 😊

 • camilla

  Alexandra, jag har ett tips! Testa något som heter MSM (googla det gärna tillsammans med allergi) Finns att köpa på de flesta Hälsokostaffärer. Det hjälper verkligen, blev själv kvitt mina besvär tack vare det. Ta lite i taget dock är också ett tips 🙂 Kram! <3

 • Liw

  Tänkte på den här kjolen när jag såg ditt inlägg, ännu finare i verkligheten!

  http://www.ajlajk.nu/produkt/tyllkjol-2/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *