Bröst..

Mina bröst har haft en STOR del av min karriär. Vissa anser att brösten har gjort mig så känd som jag är, medan vissa tycker att dom har förstört mitt rykte. När jag opererades följdes jag efter av ett kamerateam samt en reporter. Det var världens hysteri när jag förstorade brösten och självklart fick jag ju mer läsare och mer utrymme i media. Men lika mycket som brösten har gett mig har det förstört för mig. Och är det inte roligt, hur en kroppsdel kan väcka så fruktansvärt mycket känslor? För mig är det fortfarande bara bröst, trots min operation för några år sedan. Jag kunde inte bry mig mindre om dom, dom är där. Stora eller inte.

Jag vill delvis tacka fascinationen som finns kring dessa 2 köttklumpar på våra kroppar, för jag har ju levt på dom (samt mycket annat såklart) i snart 10 år. Snart är det väl dags för röven så jag kan leva på bloggen och utseendet i 10 år till. LOL! Hade jag varit en man hade det inte funkat, tyvärr?

Såhär såg det ut hos aftonbladet när jag hade opererat mig. En live sändning gjordes där dom diskuterade ifall min operation var ”vettig ellr inte”. Dom hade ju givetvis all rätt i världen att diskutera detta. Eller hade dom verkligen det? Och varför sa INGEN ifrån när detta pågick? Jag undrar verkligen det såhär i efterhand, vem tog ansvaret?

Här nedanför ser vi 2 kändisar som har blivit smygfotograferade när dom inte har något på överkroppen. När Paris bild släpptes vart det en väldans hallå. Men är det inte konstigt, när Jack Nicholson har större bröst som är minst lika blottade? För ärligt talat så är det ju skillnad, Jacks bröst är välkomna men att Paris visade upp sina är inte lika OK. För så är det ju, det har vi ju lärt oss. Bara att ta instagram och Facebook som exempel, Paris måste ha något som täcker bröstvårtorna annars tas bilden bort. Jacks bild får giga ute precis som den är.

Nu vill jag att ni ska förstå mig rätt, jag vill inte gå runt och visa mina bröst hur som helst. Men det jag vill är att jag ifall jag så önskar det, ska jag fan mig kunna göra det. Precis som Jack på bilden, för hans byst är större än mina naturliga kan jag lova. Han har en stabil B kupa, minst!

boobs

Att vara en kvinna och ha bröst är verkligen e blessing and a curse. Jag skulle idag ALDRIG operera dom mindre för att passa in i  feminist mallen eller företagsmallen. Absolut inte, att jag inte passar in i mallen är det som är själva grejen. Jag vill att folk ska behöva få tänka en extra gång för det är inte jag som är ytlig för jag har gjort en operation en gång i tiden. Utan det är folk som inte fattar hur hjärntvättade dom är, att dom baserar deras uppfattningar efter storleken på bröst och hur djup urringen är.

Jag kommer aldrig bli påverkad av att jag vet att jag dagligen blir dömd för hur jag ser ut, eller efter vilka bilder folk har sett på mig på nätet. Jag är väldigt nöjd med att vara medveten om att jag har tagit steget längre och lämnat fördomarna. Även om jag fortfarande tacklas med fördomar mot folk (det är naturligt att ha dom, men fortfarande inget bra) så kämpar jag med det dagligen. För jag vet hur det är att bli dömd, och jag vet vilken grym människa man kan missa när man stirrar ner i urringningen för länge.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (91)
 • Natalie

  Kissie! Jag älskar din blogg så mycket. Din blogg är den som jag har följt längst utav alla bloggar.. Tycker du är cool och din utveckling inom bloggandet tycker jag är fascinernade! <3
  Hälsningar, Natalie 🙂
  nouw.com/nataliemaria

 • N

  Amen sister! Mitt ex sa nyss upp kontakten med mig för att jag la upp en bild på instagram där jag har på mig en Tommy Hilfiger topp (liknande din på bilden) .. Härligt att se att jag inte är ensam om min åsikt!

 • Alicia

  Så jävla bra inlägg! ??

 • Nettan

  Kunde inte hålla med dig mer 🙂 🙂 Undrar varför de ska vara sån skillnad på precis allt! :/

  Vinn smink –> http://nouw.com/Nettan

 • Maria

  Vi måste sluta kommentera och diskutera andras kroppar!

 • Veronica - Gravid vecka 21

  GRYMT inlägg! Vilken tjej kan inte känna igen sig i detta?!

 • Maggie

  Snälla om du ska blogga så skriv de eller dem – dom är talspråk. Lär de små barnen hur man skriver korrekt.

 • Tina

  Jag förstår dock inte varför så många känner att dom vill eller har behov av att visa upp sina kroppar hela tiden.
  Tycker absolut att man ska ha rätten att göra det, om man själv vill. Men… jag begriper faktiskt inte varför så många på media främst känner att dom måste visa upp sig. Kanske inte naken just. Men väldigt lättklätt.
  Man kan väl vara stolt ändå, kan jag tycka. Utan att bli granskad. Men det känns som att människor verkligen känner behov av komplimanger.

  Nä, det där kommer jag aldrig förstå.
  Att gå omkring i bara bh hemma eller i trädgården för att det är varmt. Det begriper jag.
  Gå omkring lättklätt på gym eller dylikt. Det förstår jag också.
  Men att lägga ut bilder där man verkligen vill att människor ska titta. Det förstår jag inte.
  Tycker inte heller att det är rätt att diskutera andras kroppar. Men på något sätt känns det som att det är det som många vill att man ska göra.

  Däremot att smygfota. Lämna ut och därefter diskutera. Big No!!
  Även om folk borde ha vett nog att veta att människor ser olika ut vid detta laget.

  • Kissie

   nej okej jag köper det, men lättklätt för män och kvinnor är 2 helt olika saker. När jag har urringning är det vulgärt, men en man kan springa topless på stan utan att det är speciellt konstigt. är inte det väldigt orättvist?

   • Elin

    Är det orättvist? Är det inte bara matter of fact – med varje fördel som hör till att tillhöra ett visst kön följer en nackdel?

    Exempelvis, mannen har mer muskler (fördel) men han förväntas därför också uträtta mer (hårdare) arbete, och inte bara för sig själv utan även andra, mindre muskelstinna individer (tex kvinnor) = nackdel.

    Kvinnan har ett extra sexualorgan utöver fortplantningsorganet (fördel) och hon kan också med hjälp av det locka till sig och upptända parningsvillighet hos motsatta könet utan att behöva flasha kussimurran (fördel) och uppleva extra sensoriska sexuella njutningar via dessa bröst (fördel).

    Om jag som kvinna flashar brösten helt bara inför en hel badstrand kommer jag uppväcka sexuellt intresse hos de manliga heterosexuella personerna där (fördel? Nackdel? Eller bara ett neutralt faktum)

    Om jag som man flashar ”brösten” kommer inte en jävel bli sexuellt upphetsad eller uppfatta det som att jag blottar en privat del av mina sexualorgan. (Nackdel? Fördel? Eller bara faktum?)

    Som man: mina egna ”bröst” utgör inte en så stor del av mitt sexuella liv att jag betraktar dem som sexuella organ. Ingen annan gör det heller. Däremot blir folk chockerade om jag springer runt med bar kuk på en badstrand. Eller låter mina pungkulor hänga utanför. Då kommer jag uppväcka reaktioner (om dock inte ”parningsvillighet” hos det motsatta könet.

    Jag tycker, ur parningssynpunkt har vi kvinnor det mycket bättre ställt, vi drog vinstlotten bland könen. På grund av att vi fick ett extra sexualorgan att locka till oss sexpartners med och uppleva njutning genom. På grund av att vårt motsatta kön blir sexuellt parningsberedda vid blotta anblicken av en kvinnokropp och mer och mer ju mer som blottas i närheten av blygden och brösten… Kvinnan kan alltså på ett enkelt sätt styra över hur tilldragande hon vill vara sexuellt sätt gentemot en annan person eller grupp av personer.

    Mannen däremot, stackarn… Som grupp tänder inte en kvinna generellt vid anblicken av en mans kropp, och vid anblicken av ett manligt könsorgan skulle hon snarast automatiskt äcklas än upptändas.

    Enda chansen de stackarna har är att först uppväcka personligt intresse hos en särskild kvinna, göra sig intressanta, skaffa förtroende, och sen, förhoppningsvis kommer hennes sexuella intresse uppväckas vid anblicken av hans kropp och penis.

    Detta är grovt generaliserat men sant på ett ungefär.

    Så min fråga är – vad är hela grejen med att kvinnan drog nitlotten sexuellt/mänskligt sett, för att hon inte ”får” flasha sina bröst för kreti och pleti?

    Vari ligger friheten i att ”få” flasha sina sexualorgan i all sin prakt för allmänheten (om man inte är blottare och blir sexuellt upphetsad av att blotta sig för en publik som inte bett om att få se?)

    En man får inte heller blotta sin pung eller sin penis på en badstrand. Vem säger att det ligger nån orättvisa gentemot mannen på grund av detta?

    Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det ligger nåt slags barnsligt koketteri bakom denna ”free the nipples” kampanj. Som att kvinnan koketterar ” åh guuuu va jobbigt att alla män blir sååå upphetsade av mig – dont blame me cause im georgious and everybody wants to sleep with me”, typ.

    Men – jag undrar vad samma kvinna säger den dagen ingen man intresserar sig nada och intet för hennes fettklumpar på bröstkorgen och är helt neutrala och känslomässigt och sexuellt likgiltiga.

    Kissie – varför opererade du brösten? För att det anses mer sexuellt tilldragande med stora bröst kanske?

    Och nu kommer du och önskar att dina bröst hade noll sexuell tilldragelse på män.

    Om du hade önskar det, på riktigt, hade du väl snarast opererat dem att likna Jack Nicholsons istället för Dolly Partons? Eller opererat bort dem helt – då hade din brösrkorg blivit sexuellt neutral för män – precis som du påstår dig önska att den vore.

    Ursäkta men jag kan inte låta bli att undra vad som är på gång här… Med denna kampanj som du säger dig stödja.

    1) du har redan visat att du alls inte önskar att kvinnliga bröst avsexualiseras. Snarare älskar du uppmärksamheten, och i viss mån makten de ger dig (att styra och distrahera de stackars svaga männen som är utlämnande till att tända visuellt vare sig de vill eller inte).

    2. Vem har skapat kampanjen och i vilket syfte? Här ser jag endast tre olika alternativ:
    1) kvinnor som vill att män ska upphöra med att visuellt bli sexuellt upphetsade vid åsynen av den kvinnliga kroppen och speciellt sexualorganen. Men bara när de rör sig i samhället. Inne i sovrummet ska sedan plötsligt denna funktion på ett magiskt sätt slås på i deras hjärnor igen. Sorry – detta är en omöjlig dröm flickor. Vi önskar att den manliga hjärnan sexuellt sätt fungerade som den kvinnliga – dvs att de som oss ska bli upphetsade av vissa personer/dofter/röster/rörelser, inte per automatik av nakna herrar (män ska ”dresseras” att upphöra att bli sexuellt upphetsade av kvinnlig hud, doft, former, sexualorgan, och istället börja betrakta oss som grabbar eller neutrum, i samhället, (men på något mystiskt sätt ska sedan sexualiteten för den kvinnliga kroppen återuppstå i sovrummet, tillsammans med rätt partner. Jo, så fungerar vi kvinnor, men manliga hjärnor är annorlunda virade, när ska vi inse det? Och en sak till: om inte den manliga sexualiteten fungerade precis som den gjorde, hur tror ni då våra sexuella hjärnor skulle funka. Båda sätten är beroende av varandra, vad man än tycker om det. Två exakt likadant virade hjärnor = noll sexuell attraktion. Detta är fallet mellan hetero av samma kön och mellan homo med motsatt kön)
    2. Kampanjen är skapad av en kåtbock till man som hoppas att unga kvinnor med stora bröst och blottartendenser, ska nappa och börja springa runt som gratis onaniobjekt åt dem, allt under den löjligt lättgenomskådliga täckmanteln att det handlar om ”orättvisa mellan könen” och ”frihet för kvinnan”.

    Vilket tror ni stämmer bäst?

    • anonym

     Håller med dej i mycket. Känns ganska falskt av kissie o dubbelmoral. Naturen är ju så att vi ska fortplanta oss. Men free the nippel klart män blir glada men vad vinner kvinnor på det. Mer sex? älskar iallafall hippie tiden för den var met åkta o handlade om det inre. Nu är det botox o sånt o snart ska alla se ut som skrynkelfria robotar.

    • Anna AHJ

     Jag har naturligt stora bröst, och är faktiskt ganska trött på att bli”sexualiserad” och vara tvungen att gömma mig i stora tröjor för att inte få blickar. Att ha okända män drägglande omkring mig ser jag INTE som något enbart positivt. Drömmen för mig vore om alla tände på personlighet, då skulle vi vara tvungna att lära känna varandra först, men jag håller med om att det är svårt att ändra något som ligger djupt rotat i vår natur.

    • Ellen

     Läste inte hela ditt inlägg av uppenbara skäl (dö-långt) men behövde bara komma till tjafset att locka till sig motsatta könet med sina bröst. Alltså nej. Om du nu är så ”djurisk” i ditt tänk så undrar jag hur du förklarar att inte djurhonor skyler de delar de diar sina ungar med?

    • Missmartini

     Fast att kvinnliga bröst skulle vara ett sexuellt organ är fan bullshit !!! Det är sammhällsstrukturer som sexualiserat våra bröst.. Det finns massa kulturer där bröst inte är sexuellt över huvud taget…

    • Elina

     Du verkar ha missat en grej: Nämligen att bröst inte är ett sexuellt organ – utan sexualiseringen är en social konstruktion.

     Bröst är ett av organen som skiljer det typiskt kvinnliga från det typiskt manliga. Likaså är adamsäpplet. Det är snarare den kategorin kroppsdelen bör hamna i, inte som ett sexuellt organ pga en konstruerad sexualisering.

  • anonym

   Fattar inte det heller. Jag aldrig haft behov av o visa upp mej. Men i media ger det ju pengar. Så det styr många. Sorgligt. Berika hjärnan i stället.

 • Karin

  Fattar inte att det är en så big deal att operera brösten! Det har ju blivit allt vanligare att kvinnor opererar sig så fattar inte varför man måste hacka på just dig. Känner många som opererat sig och ingen av dem har blivit påhoppade för det. Och allt snack om att man inte bidrar med ett gott exempel är bara bullshit tycker jag. Du gör som DU vill, för DIN egen skull och står också för det utan att vara nedlåtande till de som vill ha små bröst. Det är väl att föregå med ett gott exempel och stärka kvinnor att styra över sitt eget liv och inte slås ner av vad andra tycker.

  • Kristina

   Håller med dig! Ingen bör hacka på nån som – med kirurgisk hjälp eller annan (styrketräning/makeup/kläder/dirt el muskelbygge när det gäller men) försöker forma sitt eget utseende att bli mer sexuellt attraktivt eller mer estetiskt i största allmänhet.

   Problemet uppstår när samma person sen klagar på all sexuell exponering / objektifiering den utsätts för.

   Går inte ihop – double standards.

 • Elin

  Själv är jag smal och har av någon anledning, låt oss kalla det genetik, begåvats (förbannats?) med ett par 65E-bröst. Är så trött på att folk tar sig friheten att ständigt kommentera min kropp. Hur många gånger har jag inte hamnat i diskussioner om mina ”silikonbröst” ? Har en ständig inre kamp med mig själv där jag ofta kommer på mig att försöka klä mig för att dölja brösten. Tycker inte att jag överhuvudtaget borde behöva bry mig om mina bröst framhävs eller inte. Arbetar dessutom i en mansdominerad bransch, där mina bröst definitivt inte hjälper till att ge mig ett professionellt intryck. Måste hela tiden ”bevisa” att jag vet vad jag sysslar med och är minst lika bra (om inte bättre) än mina manliga kollegor. Det är också så otroligt korkat och dumt! Jag kan ju precis lika lite som alla andra rå för vilken kroppstyp jag har!

 • Mitt annorlunda liv

  Du passa verkligen i kort hår! Superfint 🙂

 • Anna AHJ

  När jag var yngre var jag naturligt smal med stora bröst, ibland älskade jag det och ibland hatade jag det. Jag har mer och mer börjat dölja dem, framförallt på jobbet. Avskyr att prata med en kollega som stirrar på mina bröst. Numer har jag gått upp en del i vikt, men när jag var smaloch någon gång hade en tight tröja skulle folk alltid fråga om de var ”äkta” eller inte. Jag kan tänka mig att de som är öppna med att de har förstorat brösten, får tåla ännu mer eftersom de har ”valt” att ge brösten mer uppmärksamhet, men det är fortfarande en del av ens egen kropp, inget allmängods!

 • Cecilia

  Hej! Jag håller med om alltihopa. Och vill tillägga att just det här med hur mycket folk (i synnerhet män, av naturliga anledningar) GLOR på bröst är uppriktigt fascinerande för mig. Jag kom i puberteten när jag var 10 år, och var kroppsligt färdigvuxen när jag var 13. Då fanns allt på plats, så att säga. Och jag hade då 80C i kupstorlek. Upplevde det som pinsamt i några år, men sedan antar jag att man liksom vänjer sig (?) men 2005 gjorde jag en bröstförminskning (från D till blygsam B) och insåg plötsligt att folk INTE stirrade på mig längre! Det var jätteskönt! Men varför ska man behöva inse en sådan sak? Varför ska man behöva dölja eller ändra sin kropp för att inte bli glodd på av 50% av befolkningen? Hur spännande kan det egentligen vara med bröst, för den delen..? Alla kvinnor har dem. Din mamma, din syster, din mormor… Herregud alltså.

  • Kissie

   gud vad hemskt att du var tvungen att operera dig för att folk ska skärpa till sig.. samhället har verkligen hjärntvättat oss, och framförallt män. deras fascination är brutalt vidrig!

   • anonym

    Ja men du har ju själv ändrat dej för du skrev att många tycker för du var ful. Vilket inte stämmer. Men är man i blickpunkten så märks det ju att ni gör allt för att bättra på utsidan o gillar det. Media o pengar styr.

   • Ullabella

    Deras fascination är medfödd, hormonell. Det är taskigt att kalla den vidrig. Utan den skulle du heller aldrig kunna upptända en man och ha sex med honom.
    Det finns ett pris på allt.
    Många män anser nog att kvinnans medfödda behov av uppmärksamhet, sexuellt färgad exponering och bekräftelsebehov från män är lika vidrig, och att den förpestar deras vardag och tvingar dem att tänka på sex när de inte vill.

    • Födda idioter?

     Men om det är medfött att män inte kan bete sig som folk, då menar du att män är födda rövhattar? Då borde de isoleras från det kvinnor/barn om de inte kan låta bli att glo på BARN som börjat utveckla bröst!
     Dessutom har utseendeideal ändrats genom tiderna, tror inte kvinnor rakade sig och opererade in silikon när folk bodde i grottor för miljoner år sen. Men avkommor blev det ju ändå!
     Kanske nån man tycker någon kvinnas uppmärksamhetsbehov stör honom, men han kan ju trösta sig med sin högre lön, att han har mer makt i samhället, att han slipper bli kallad hora osv osv, så han kan gott stå ut med det och lära sig stt inte lägga sig i vad kvinnor gör istället!

     • Ullabella

      Jag skrev inte att det är naturligt att män beter sig som rövhattar. Jag skrev att det är naturligt/hormonellt betingat att de är fascinerade av bröst.

     • Födda idioter?

      Aa, fast det är ju inte det då idealen har ändrats genom alla tider/på olika platser? Ändå har mänskligheten fortlevt! Dessutom spelar det ingen roll för mitt första argument – skulle det vara medfött måste män lära sig att inte agera på sina hormomer eller isoleras från som sagt kvinnor och barn.

     • Ullabella

      Låter som offerkoftamentalitet i mina öron.

      Och nu pratar vi om sexualitet i samhället, varför kvinnliga bröst fascinerar, etc. Om det är en ”rättighet” att få visa dina bara bröst eller om det inte är det, och varför.

      Jag menar bara att du kan önska/kräva hur mycket du vill att en heteroman inte skulle påverkas av ett par kvinnobröst (det kickar igång en hormonell reaktion med signalsubstanser) men det är som att säga att du önskar att kyla inte skulle påverka en människa att kicka igång igång en kroppslig reaktion för att reglera sin temperatur.

      Jag skriver INTE att det är ok att bete sig illa mot medmänniskor, att ”män är djur” eller någon liknande dumhet.

      Blickar svävar i gränslandet för vad som är ok uppförande och inte. Men varje människa som rör sig på allmän plats kommer alltid få blickar på sig, nyfikna, lystna, kritiska, uppskattande, misstänksamma, eller vad man nu läser in i dem.

      Ett kritiskt, argt rågloende, som i princip signalerar ”jag får stirra hur mycket jag vill, för du är en hora i mina ögon” har jag bara mött i islamska länder, om jag tex haft T-shirt istället för långärmat, men aldrig o Sverige. Den typen av gloende är av typen ”rövhatt”. Men de manliga blickar jag fått av män i Sverige kan jag helt ärligt säga har aldrig varit av den typen, den där obehagliga, fientliga…

      Oftast om en man eller kvinna tittar mycket eller länge på mig, brukar jag tänka – tja, jag har ingen aning om varför : kanske påminner jag om någon de känner, kanske undrar de vart jag köpt min jacka, kanske tycker de min näsa är ful eller mina bröst snygga – i dont know and i dont care. Om en man tittar på mina bröst tänker jag bara, jaha, han tycker tydligen om mina bröst. Dock verkar han inte ha så hög intelligens, då han inte inser att varje sekund blicken vilar där kommer han längre och längre ifrån att komma dem nära. Ungefär som jag skulle tänka om nån som petar näsan på offentlig plats – ”eh, förstår hen inte att hem är på allmän plats och att folk ser vad hen gör – okultiverat”.
      Dessa är dock förhållandevis få och jag anser att männen i Sverige är väldigt väluppfostrade på det stora hela. Kanske förtrycker de lite för mycket av sin sexualitet till vardags eftersom det är ganska vanligt att den sexuella reptilhjärnan slår över när han dricker alkohol och han kan bli en ”rövhatt”. Det upplever jag inte i samma grad i andra länder.
      I andra länder (europeiska) har jag upplevt mer positiv uppmärksamhet som kvinna i nykter vardag och mindre negativ uppmärksamhet som kvinna vid alkoholtillfällen.

      (Politisk könsdiskriminering är en helt annan fråga och en helt annan diskussion. )

     • Ullabella

      Inläggen kommer i fel ordning men strunt samma.

      Jag tror det är dags att reda ut begreppen.

      Jag säger inte att våldtäkt är ett ”naturligt” manligt sexuellt beteende. Eller ohövlighet. Eller respektlöshet. Eller våldsamhet. Eller övergrepp.

      Vad jag säger: att åsynen av en kvinnokropp i varierande grad slår på mannens sexuella respons.

      Den visuella stimulin av ett par kvinnobröst gör honom kåt – det spelar ingen roll om det är på en bild, en film eller i verkligheten.
      (En generalisering, ja, men jag försöker beskriva den generella skillnaden mellan kvinnlig hjärna/hormonsystem och manlig hjärna/hormonsystem i just det här avseendet, så bare with me.)

      Detta är inget farligt, inget konstig, inget ohanterligt, inget som berättigar rövhattsbeteende etc etc.

      En kvinna – blir inte på samma sätt automatiskt sexuellt triggad av manskroppen eller dess sexuella delar.

      Men vad jag VILL ha sagt med detta är att jag som kvinna alltid har haft svårt att acceptera detta faktum som kvinna.

      Jag har varit igenom följande faser:
      – herre Gud om det är så, det betyder ju att mannen inte står över djuren..? Han är som en hund eller tjur, vissa honom till muttan så fjongar petternicklas automatiskt upp. Nä – jag vägrar tro/acceptera att män är så simpla, konstruerade på ett så.. Simpelt sätt. De är smartare än så… Iaf min pojkvän/bror/pappa/kompis etc.
      2) Äh, typiskt fejkargument för att kunna försvara männens ”rätt över kvinnan” – ni måste klä er i burka, annars kan vi inte hjälpa oss utan våldtar er. Och avfärdat hela grejen på det sättet.
      3) om min pojkvän fungerar så, betyder det ju att jag inte är sexuellt speciell för honom… Han får fjonge av vilka anonyma bröst eller rumpor som helst? Då finns ju inget hinder för honom att vara otrogen – nej, jag tror alltså inte på att det är sant.

      Men det ÄR alltså sant.

      Om fröken x får se ett foto på en kuk händer inget speciellt med hennes sexualorgan eller hormonsystem. Hon KAN bli våt (ev beroende på i vilken fas i sin hormoncykel hon befinner sig) men mer troligt är att hon kommer säga nämen usch ta bort och fnissa åt det.

      Om herr y förevisas ett fotografi av en mutta eller en kvinnlig röv eller bakdel eller bröst så fjong! utlöses en reaktion.

      Detta är en grundläggande och sann skillnad mellan de två hormonsystemen x och y och du finner hela variationen av skalan och enstaka undantag men så ser det iaf rent fysiskt ut.

      Nu tillbaka till frågorna. Vad kan man använda detta faktum till, om det är sant?
      Ja, inte till att berättiga våldtäkter, övergrepp och oartiga beteenden.
      Inte till otrohet.
      Inte till nånting egentligen.

      Utom detta enda – snälla kvinnor, inse att ni aldrig kommer kunna förstå den här skillnaden. Inse att det inte är lätt att samtidigt leva med den och samtidigt dölja/tona ned den på daglig basis.

      Jag menar att vi kvinnor har så lätt att säga ”nja, de säger att det är så, de rackarna, men i själva verket är de bara…” Bara vad då? Simulanter? Lögnare? Fejk?

      Nej, det ÄR sant att visuell stimuli har en direktkoppling till sexualcentra i manlig hjärna men inte på samma sätt i kvinnlig.

      Jag är glad att jag är född till kvinna. För om man som någon ovan beskrev det, är hungrig, och överallt konfronteras med smaskiga bakelser överallt, enligt en del av hjärnan, samtidigt som den andra delen säger : vad är det med dig din liderliga sälle, det där är inte en bakelse det är en person i första hand och förtjänar din respekt i första hand, lägg band på dig, reprilhjärna. Försök för en sekund att sätta dig in i att det är så att vara man – så kanske vi kan vara lite mer förstående och snällare mellan könen överlag.

      Vi tjejer är ju ofta (en av alla anklagelser vi dagligen och utan att reflektera öser över de stackars männen) förbannade på hur de inte kan förstå tex att vi inte blir kåta på en sekund, eller (alltid) av åsynen av hans penis, eller massa andra saker. För att han inte kan/vill förstå att och hur den kvinnliga sexualiteten skiljer sig från den manliga.

      Så – lite mindre benägenhet att istället för att döma och tala om med hårda ord den ”andra halvan” av befolkningen kan man välja något annat. Som man själv vill bli talad om och förstådd som kvinna av männen.
      För varje ”as/svin/tölp/rövhatt” vi utan att reflektera öser ur oss i riktning män, ökar antalet ”hora/bitch/luder” som de öser ur sig oreflekterat mot det kvinnliga släktet. Jag tror det fungerar lite så. Som i alla krig. Vi är inte i krig, folkens. Vi är exakt samma människovarelser och det enda som skiljer oss åt är våra fortplantningssysten med tillhörande hormonella system.
      Respekt åt alla.

      Det var allt!

 • Mia

  Fast vänta nu..? Tycker det blir lite problematiskt att du hela tiden ska belysa hur det finns en ”feministmall” att förhålla sig till. Det visar bara hur lite du har förstått inom diskursen feminism.
  Att feminister anser det problematiskt att utgå från den ”manliga blicken” blir destruktivt eftersom att vi kvinnor då inte längre utgår från oss själva. Feminister vill stärka kvinnor att våga gå sin egen väg. Våga bryta skadliga och destruktiva normer som förtrycker oss på grund av vårt kön. Alla trivs inte med att vara ”normsnygga” (raka ben/armhålor/underliv, sminka sig, klä sig ”sexigt” etc etc). Det finns ingen feminist jag känner som skulle säga ”Nej, Kissie kan omöjligt vara feminist p.g.a sitt val av utseende”. Däremot måste du börja problematisera valen du gör med det som alltid förväntats av oss, som kvinnor. Så förenkla inte en oerhört komplex fråga när du till och från hävdar dig vara ”feminist”. Av med offerkoftan och ta på dig rollen som den starka kvinna du är, som gör medvetna och genomtänkta val. #girlpower!

 • j

  Jag håller verkligen med dig om allt! På sista tiden har jag börjat gå med tränings-bh på jobbet, dels för att det liksom plattar till lite och för att slippa alla som stirrar. Jag jobbar med äldre och jag lovar att gamla gubbar är absolut värst när det gäller att stirra och kommentera, så jävla vidrigt! Har till och med hänt att vissa tagit sig rätten att klämma på både rumpa och bröst och det finns egentligen inget jag kan göra åt det… Nä, usch.

  Dock undrar jag om andra har samma problem som mig när det gäller kläder. Jag är väl normal/smal antar jag men har stora bröst – smal midja – stora höfter. Det är helt sinnessjukt svårt att hitta kläder, framförallt typ tshirtar och koftor osv, som inte får mig att se helt enorm ut. Måste liksom ha en större storlek pga brösten och då hänger oftast allt annat, sedan mina stora höfter som bara gör att jag ser bred ut. Tips någon? Tror verkligen att jag skulle känna mig mer bekväm i mindre bröst.

  • Anna

   Du kan välja att klä dig i burka eller liknande om männens blickar stör dig. Det är den fantastiska friheten vi har här i landet! Det, eller operera brösten, eller njuta av alternativt ignorera männens uppmärksamhet på dina bröst.
   Det enda alternativet du inte har är att på något magiskt sätt tvinga alla män att upphöra få fysiska responser på en kvinnlig uppenbarelse.
   Och – är det verkligen det du önskar?

   • Anna

    Samt… Om männen tar sig fysiska friheter… Du påstår att du ”inget kan göra åt det”? Ursäkta men är inte det att fullkomligt negligera allt politiskt arbete som folk kämpat för och lyckats driva igenom i vårt land?
    Tvärtom har du tusen saker att ”göra åt det” här i Sverige.
    Hade du bott i Indien eller Jemen hade jag kunnat tycka synd om dig men här.. Det är verkligen att spotta vårt lands förkämpar rakt i ansiktet!
    I det här landet kan du anmäla och få såna övergrepp dömda i domstol, det sker titt som tätt. Andra alternativ du har är att säga ifrån på skarpen! Och skulle det mot förmodan inte hjälpa så har du som sagt rätten och hela lagsystemet på din sida. Herregud. Mycket ska man få höra…

    • j

     Ursäkta anna men jag pratar om dementa gamla gubbar bland annat så tagga ner. Där finns det inget att göra, nej. De förstår inte men det betyder inte att det är mindre obehagligt.

 • Elin

  Eh… Kan det vara så här enkelt kanske:

  Du undrar varför det är skillnad på Jack Nicholsons fettansamlingar och ett kvinnligt bröst (seriöst?!) ?

  Min ödmjuka teori:

  – att heterosexuella män (och lesbiska kvinnor) (och i viss mån även heterosexuella kvinnor) hetsas upp sexuellt av anblicken av en kvinnas bröst.

  – medans INGEN (möjligtvis homosexuella med man boob fetischism) hetsas upp av en mans fettvalkar i brösthöjd?

  Förut (och i vissa kulturer idag) ansågs en kvinnas anklar och axlar sexuellt upphetsande (men inte mäns, alternativt man sket i att de gick runt och ”sexade sig).

  Men samtidigt: i flera exempelvis afrikanska och sydamerikanska stammar sportar man som kvinna bar överkropp i vardagen.

  Det är mao en kulturell sak och en tidssak.

  Fråga: är det eftersträvansvärt att ”avsexualisera” tex kvinnliga bröst?

  Vad skulle det innebära för mig själv, som kvinna. Jo att jag får ”rätten” att visa pattarna för kreti och pleti och friheten att sexuellt upphetsa vilken snuskhummer som helst som ser mig. Är det något mysigt för mig? NEJ. Jag spyr på tanken att nåt jävla äckel använder mina bröst som sexfantasi när de kommer hem till sig och runkar av. Ju mindre främmande män tänker på sex när jag rör mig i samhället desto bättre för mig som medborgare och människa.

  Alternativet då – jo det skulle vara att, som i delar av Afrika, avsexualisera brösten i den manliga hjärnan, så att han bara ser två fettklumpar, amningspåsar, typ jämställt med en arm ett ben en fot.
  Men hur kul är det att killen hemma i sänghalmen inte längre upphetsas av mina bröst? Vi blir ”brorsor” med varandra. Jag vet inte… Jag vill nog ändå vara kvinna, i min pojkväns ögon. Jag vill nog ändå att mina bröst ska vara något speciellt.

  Men jag har för den delen ingen lust att flasha dem för hans farsa, och hela världen. Lika lite som jag har lust att flasha muttan för kreti och pleti. Mina bröst är sexualorgan – de deltar i mitt sexuella liv och ger mig (och mannen) njutning, på samma sätt som muttan gör det.

  Av denna anledning vill jag skyla dem för andra än min partner.

  Jack Nicholsons hängiga man boobs har inga av dessa attribut : de är inget sexualorgan på honom, de innehåller inte detta fantastiska nätverk av känsellreceptorerna som skänker ren sexuel njutning i hans hjärna (visst, han kan uppleva njutning att bitas i bröstvårtan, likväl som i örat – det gör fortfarande inte hans ”bröst” till sexualorgan på det sätt som kvinnans är det.

  Kvinnans bröst är nog mer att jämställa med mannens pung, om något annat.

  Men ärligt talat – vill ni gå runt och se mannen ”utnyttja sin rätt att fritt få visa sin pung utan att skyla dem, för att han hävdar att det är en kroppsdel precis som andra och absolut inget som skiljer den från en arm fot eller en armbåge.

  Jag skulle äcklas av att tvingas se nakna pungar runtomkring mig. Männen som ”tvingas” se nakna kvinnobröst till höger och vänster kanske inte äcklas (jo, i vissa fall) utan mer njuter – men blotta tanken på det får MIG att äcklas.

  Summa summarum: att hävda och driva igenom kvinnobröstet som en icke-sexuell kroppsdel kommer leda till känslor av äckel alternativt känsla av brist på att kunna uppväcka sexuell åtrå – dvs endast negativa konsekvenser för kvinnan i alla tänkbara utfall.

 • Diana

  Jag tycker iof att det är stor skillnad på en man och en kvinna, det är just det som är skillnaden, MAN och KVINNA. jag håller inte med i hela inlägget. Men det jag helt klart håller med om är just att det inte ska finnas fördomar som dömer för urringningar etc. Man får se ut som man vill, ha stora, små, opererade eller inte. Däremot att tro att det skulle vara samma sak som att se en naken överdel av en kvinna som en man det är nog (för mig) lite väl att ta i, vi är inte lika, varför är det så svårt att inse och förstå för alla? Det är ta mig fan inte samma sak som att ha en killkompis här på besök och fika på sommaren och han sitter i baröverkropp på altanen och där fikar både jag och min man tillsammans med han. Och sen ha en tjej kompis i bar överkropp på altanen när vi alla fikar tillsammans. Nej, det är absolut inte samma sak, verkligen inte. Hur mycket vi än VILL att det ska vara samma så är det inte det. MEN hela poängen du försöker framför är däremot det jag håller med om.

  Att göra en stor grej för att du opererat dig eller för att du har stora bröst eller för att du sitter med en urringning är väldigt överdrivet och löjligt. Man kan inte döma en människa efter vad de har på sig, vad de har för bröst storlek etc.

  • anonym

   Men hallå media lever på detta folk läser se bara här i bloggen o det innebär pengar det är det som styr.

  • Lillan

   Och VILL någon verkligen att det ska vara så? Vad har man uppnått då?

   Jag är glad för att kvinnliga bröst finns och det utgör en fin tvist på kvinnokroppen, både i mäns och kvinnors ögon, och det är trevligt att ha ett par sexiga bihang som väcker lust. Man får ta nackdelarna med fördelarna!

 • Caroline

  Jag håller väl med sisådär om i det du säger…
  Jag förstår ju din grundpoäng, och i det så håller jag med dig om detta…

  Men som många andra skrivit här, så går inte jämföra en kvinnans bröst på samma sätt som med en mans. Jag vill t.ex. fortfarande att mina bröst ska ses som sexuella inför min partner osv.

  Dock så tycker jag inte folk ska göra det till en stor sak, om de ser en kvinna sola topless på stranden. Eller att folk tycker att kvinnan ska behöva gå därifrån, när hon ska amma sitt barn och liknade.

  Så jag är lite tudelad inom detta ämne…

 • L*

  Man kan ju tycka att det är orättvist och konstigt att det är så. Men jag kan ändå inte låta bli å känna att jag tycker själv det är skillnad på om en tjej (med bröst) går runt barbröstad jämfört med en kille. Vet inte varför? Om det är naturligt eller inlärt

  • Åsagåsa

   Det är naturligt att du reagerar, eftersom kvinnobröst är en del av kvinnans sexualorgan, medan mannens inte är det.

   Du skulle reagera på en man vars pung hängde ut, av samma skäl.

   Samtidigt är det kulturellt betingat – i vissa kulturer går män med blottade penisar eller penisfodral och kvinnor med blottade bröst och därför anses det naturligt. Men det förtar inte att både penisen/pungen och kvinnobrösten är sexalorgan.

  • Ulrika

   Man kan också säga att det är ”orättvist” att män har penis eller mörk röst? Måste skapa minst lika mycket problem för dem i vardagen som kvinnans bröst gör för kvinnan. Eller orättvist att mäns pungar är ivägen för dem är för stora för skrynkliga för små etc. Biologiska könsskillnader kan aldrig kallas för orättvist, förstår ni min mening?

   Eller att vissa människor har välformade näsor och vissa inte. Det är också orättvist. För att inte tala om de som inte har nån näsa alls, hur orättvist är det inte för dem?

   Om ni menar att orättvisan per se består i att det manliga sexualsystemet triggas av kvinnokroppen och speciellt vissa delar av den, på ett sätt som den manliga kroppen eller delar av den aldrig kommer i närheten av att trigga i det kvinnliga sexualaystemet.
   Ja grattis – den ”orättvisan” kan ni fortsätta kämpa mot i evighet. För det är som att kämpa mot hur orättvist det är att himlen är blå och gräset är grönt. Borde inte båda vara gröna i rättvisans namn? Eller åtminstone byta färg. För så här kan vi bara inte ha det, eller hur?

   Jo – verkligheten är funtad så här och i naturens lagar existerar ingen rättvisa, bara naturlagar. Orättvisa naturlagar. Nja. Fokusera på människoskapade lagar istället – de kan vara rättvisa och orättvisa, mer eller mindre.

 • Ellen

  Det är precis som du nämner – det handlar inte om huruvida en ser ut, det handlar om huruvida en är medveten om valen en gör kring sitt utseende.

  Vill också bara inflika att jag blir så glad när jag läser din blogg numera. Under gårdagen såg jag ett par av dina reaktionsvideos på din youtube-kanal, bland annat den när du tittar på din intervju hos Bella & Tyra. Självklart kan människor förändras, med åren blir en (förhoppningsvis) klokare och då kommer ens gamla val och handlingar kännas annorlunda när en ser på dem med nya ögon. Och detta med att du får ta skit för att du ”förändrats” – det glädjer mig verkligen att du står upp för dig själv och fortsätter ändå, de som trycker ner på dig för detta kommer en vacker dag göra samma ”förändring” som dig och då kommer även dem förstå. Tids nog 🙂

 • Märta

  Kontenta:

  Kvinnor! Skärpning! Man kan inte både ha kakan och äta den.

  Även om ni har fina bröst och älskar att använda dem för att åtnjuta den inverkan de har på mannen och på er själva så får ni lägga band på er!

  Visa lite respekt för männen! De är skapta på det viset att de blir sexuellt upphetsade vid åsynen av bröst. Det är inte deras fel och inget som kan ”läras om”.

  Så spara bröstflashandet till en man som ni faktiskt vill ska känna sexuell upphetsning i samband med dig.

  Ha respekt för mannens sexualitet och att den är annorlunda än kvinnans. Kräv inte att mannens sexualitet ska förkvinnligas. Ställ dig frågan 1) är det möjligt? (Svar: lika möjligt som att ”bota” homosexualitet eller transsexualitet, dvs NEJ. 2) är det önskvärt att förändra mannens sexualitet, till att bli liksom den kvinnliga (ej per automatik upphetsas visuellt av manlig bar hud, manliga former, manliga könsorgan, i allmänhet, utan bli upphetsade mer selektivt och ”komplext” (?)
  3) OM det var möjligt och önskvärt – hur skulle en sådan förändring på dela kvinnlig sexualitet? Med tanke på att sexuell attraktion bygger på olikhet.

  Fundera lite på de här sakerna. Fundera sen på att gå med i kampanjen ”free the nipple” eller inte.

 • Lisa

  Jag tycker tråden är förvirrad.

  Först klagar kvinnor på att deras bröst tilldrar sig sexuellt intresse och att de försöker därför skyla brösten så gott de kan tex på jobbet. Och tycker att det är orättvist att gubbar tittar på deras bröst på ett sexuellt sätt till och med genom tyg i form av kläder, tröjor etc.

  I nästa andetag vill de visa upp sina bröst helt nakna för en hel badstrand och tycker att det är orättvist att de INTE får åtnjuta kåta gubbars blickar på deras bröst UTAN något tyg alls emellan?

  Ni vill ha rätt att förstora brösten gör att öka deras sexuella och attraktiva värde. Samtidigt vill ni ha rätten att tvinga andra att inte tillskriva dessa bröst något som helst attraktivt värde?

  Ursäkta mig om jag efter att ha läst denna tråd anser kvinnan som grupp betraktad är en ytterst självmotsägande för att inte säga schizofren varelse, när det kommer till hennes sexualitet.

  Plötsligt förstår jag för första gången den manliga (et av dem) synsättet på kvinnan som en kåt schizofren höna, med hora/Madonna-komplex, som både vill och inte vill, att mannen ska bli upphetsad av hennes kropp:
  ”-åh ja ja, jag vill, mera…
  – Nej, jag vill inte! Vad tar du dig till, usling!
  – åååh.. Mmm ,, jaaa!
  – nej, nej, nej, du får inte…”
  Och så vidare.

  Tjejer – vad vill ni egentligen?
  Hur vill ni ha det?

 • Marianne

  Men det var väldans att klaga! Vadå ”orättvist”?

  Antingen är man född man, då medföljer vissa attribut/fördelar/nackdelar eller så är man född man och då gäller andra.

  Kvinnorna här klagar på mäns oönskade sexuella uppmärksamhet. Vet ni vad ni hade klagat på om ni varit födda män? Jo, på kvinnornas totala sexuella ouppmärksamhet på er. På att ni inte får ha urringade byxor som visar övre delen av pungen, för att på så sätt åtminstone försöka dra lite sexuellt intresse till et från damerna. Varför får tjejerna exponera sina sexuella delar i djupa urringningar etc och får alltid ligga om de vill, medans som man får jag inte äns ha urringad byxlinje för att visa upp mina behag… Kvinnor ser inte mannen på ett sexuellt sätt, det känns som jag lever i en värld med endast homosexuella. Tittar jag på en kvinna får jag skit. Komplimenterae jag henne och köper en drink får jag skit. Gör jag det inte får jag skit. Och värst av allt, som sexuell varelse blir jag endast betraktad som ett monster, aldrig med uppskattning… Jag önskar jag vore kvinna…

  Varför hör vi aldrig män prata så?
  För att de logiskt fattar att det inte är nån jävla ide att klaga så jävla mycket på fakta såsom om man är kvinna eller man och vilja fördelar och nackdelar som följer med det.

  Kvinnor borde skärpa sig och faktiskt förstå mannen också. Föreställ dig att du har en manlig hjärna. Detta medför att varje manlig varelse för dig ser ut som fantastiska bakverk och får ditt saliv att rinna till. Särskilt när jordgubbarna ser saftiga och stora ut… Även om bakelsen är inplastad och du bara anar konturerna av em stor mogen saftig jordgubbe därinnanför, Du kan alltså inte hjälpa det, att din blick dras dit och din saliv rinner till – och en del av din hjärna vill ”äta den där bakelsen” ”sätta tänderna i den där jordgubben” här och nu.
  Samtidigt VET du att personen du ser framför dig är en mänsklig jämlik varelse som förtjänar din respekt. Samtidigt SER du att bakelsen framför dig är ett sexuellt objekt som du (din reptilhjärna) vill tränga in i, smala på, vältra dig med, titta närmare på, ta i, slicka på.

  Schizofrent? Jo tack. Och detta kämpar de stackarna med varje dag, varje sekund. Pga sina maskulint funtade hjärnor. Som ingen kvinna alltså någonsin kan förstå – men ändå tydligen ha en jävla massa åsikter och domar om.

  Män har i alla tider försökt hitta lösningar som ska göra att män och kvinnor som ej är släkt alt gifta med varandra ändå ska kunna dela utrymme. Utan att alltför mycket sexuell åtrå sätts i spinn så att människan i kvinnan inte respekteras eller kommer till tala tillräckligt mycket. Men heller inte FÖR LITE sexuell åtrå få existera i samhället. För då känner sig kvinnan osedd, ouppskattad, som ett neutrum, okvinnlig, och mannen betraktas i vissa fall som en tölp (bär dina väskor själv du – vadå snygg klänning, du komplimenterar inte mig för mitt utseende – varför ska jag svassa för kvinnor men inte för män, bara för att jag är man? Eller i andra fall betraktas han som homosexuell (han tittade inte ena på min urringning, han är säkert homo. Han behandlar mig som en polare, han är säkert homo.

  Ibland har samhället försökt öka könens frihet från det sexuella känslor och responser som ofrånkomligen uppväcks i heterosexella mäns hjärnor vid åsyn av kvinnokroppen genom att skyla allt (burkor, slöjor etc) eller genom att avdramatisera genom att visa allt såsom i vissa afrikanska stammar (ibland blir en godis inne i en påse så mycket mer lockande och pockande, än om du åtminstone får se och hålla den och lukta på den utan barriärer (om än dock inte käka upp den).

  Sen har vi mellanläget där kvinnan själv (i viss mån, om vi bortser från tvisten att inslagen chokladpralin ibland kan locka lika mycket om inte mer än en exponerad) väljer hur hon ska paketetera sin ”bakelse”.

  Vad ger mest frihet i sexuella och allmänna termer, för kvinnor OCH män (snälla, låt oss inte utesluta halva befolkningen när vi pratar sexuell frihet i ett samhälle) i ett delat samhälle?

  Tja, muslimernas svar säger skyld kropp. Afrikanernas svar säger exponerad kropp.
  Vi västerlänningar säger: eh, typ båda, lagom eller mittemellan.

  Värst är vi i Sverige som vill ha allt: vi vill att kvinnor både ska kunna visa sig i allmänheten iförda supersexig outfit och ha rätt och frihet att med hjälp av tyg och bar hud i lagom blandning ådra sig och uppväcka sexuellt färgad uppmärksamhet när hon så önskar (fan den man som inte med blicken beundrar hennes tittar- han är bög eller dryg idiot) och den som tafsar han är ett äckel och en idiot.

  När vi inte önskar ska den man som för dagen kämpar med sin sexualitet och vars blick söker sig till vår urringning fördömas som snuskhummer och som person som begränsar vår frihet i samhället, klädval och annat. Vi är då ”förtryckta” och ”ofria” och offer för våra bröst, inte drottningar över dem, som dagen innan.
  Dagen innan när tusen mäns blickar sökte sig till vår urringning – då kallades det frihet.

  Ja, schizofrent är bara förnamnet på detta eviga och komplexa ämne….

  Jag tror med detta gäller samma enkla principer som med allt annat i livet.
  – klaga inte
  – var försiktig med vad du önskar, det kan bli verklighet….
  – äg dig själv, i alla lägen
  – acceptera hur verkligheten är formad och anklaga och beskyll den inte för det
  – verklighet kan inte förändras – men din attityd till den kan
  – försök förstå andra perspektiv utom ditt eget också.
  – man kan inte ha kakan och äta den
  – om man jämför bröst med pistoler: du kan inte ena dan skjuta kaniner och glatt äta upp bytet, nästa dag vara skitsur för att du inte får vifta med pistolen på allmän plats och förbanna samhället, tredje dan bli skitsur på att män visar närgånget intresse för din pistol, trots att du har den i hölster, säga att det är orättvist att kvinnor föddes med och tvingas leva med pistol och inte män och män föddes med och tvingas leva med intresse för pistoler och därför… är kvinnan offer och mannen är den otäcke…?

  Nä, det håller inte.
  Ja, ni hör… När kvinnan vill, när kvinnan inte vill… Varje man ska alltså för varje kvinna avläsa för varje ögonblick hur mycket sexuell uppmärksamhet hon önskar/accepterar/tolererar … Plus att det händer hormonella saker i hans egen hjärna som han från tid till tid har mer eller mindre svårt att styra över. Förstår ni att kvinnan ålägger mannen en omöjlig uppgift?

  Och sedan detta eviga att allt är hans fel till syvende och sist. Som om det var mannen som kom på att det skulle finnas män och kvinnor kanske? Det kan lika gärna varit kvinnans ide. Eller ingens. Men båda könen bär lika stora bördor, och fördelar, var så säker.

  Vi vill också ha rätten att vara nakna tillsammans med män såsom om vi inte vore kvinnor eller sexuella varelser alls, när vi så önskar, så ska vi på ett magiskt sätt likställas med barn i deras hjärnor när de ser på oss. Fan den man som får för sig något sexuellt när jag går topless på en strand – jag har rätt att visa mina sexuella delar utan att uppväcka sexuellt intresse! (Jaså – vem gav dig den rätten, när då? Männen har den inte…)

  Free spirits – not nipples!

 • Elina

  Så himla typiskt ilands- femenister i Sverige..
  Att sitta och argumentera om påhittade problem medan ingen eller få ens bryr sig om att nämna någonting om de allra mest utsatta kvinnor i Sverige vad det gäller förtryck. Ni väljer de allra mest bekväma frågor där inte krävs någon form av uppoffring alls. För vi vet alla hur jävla känsligt det är att kritisera eller ens nämna det importerade kvinnoförtrycket i Sverige som är långt mer allvarligt än problem som, ”inte för att jag vill men om jag visa folk mina bröst så ska jag få göra det”.

  Varför protesterar ingen mot det förtryck muslimska kvinnor i Sveriges förorter får utstå? Att det anses inkorrekt att kvinnor inte får blotta sina bröst offentligt är gaaanska så trivialt i förhållande till det därför borde det väl vara viktigare att uppmärksamma det i första hand? Det går INTE att lite försiktigt nämna att det inkluderas för orsakerna är olika och kräver olika lösningar. Eller? Du säger ju själv att du inte vill blotta dig så egentligen påverkas du inte ens av det förtryck du babblar om. Det jag säger är inte heller någon ”troll-attack” mot riktad mot just dig utan mot oss alla egentligen.

  • Helene B

   Håller med. Något skumt är det med hela free nipples kampanjen.

   Spontant känner jag – men det är väl bara blottare och exhibitionister som tycker det är en rättighet/frihet att få visa sina sexuella kroppsdelar helt oskylda på allmän plats? När blev det en rättighet?

   Som samhälle har vi en gång för alla bestämt att exponerandet av sexualorgan (där kvinnans bröst ingår, ej mannens) är förbjudet på allmän plats. Av den enkla anledning att vi tycker att majoritetens rätt att slippa blottade sexualorgan på allmän plats går före blottarens rätt att visa upp dem.

   Alla ni som vill ha rätt att gå med bara bröst på allmän plats. Är ni redo att ge mannen samma frihet/rättighet att gå med blottade pungkulor på allmän plats.

   Detta är en fråga i två delar. Först måste man bestämma sig för om ett kvinnobröst är en del av det kvinnliga sexualorganet, på samma sätt som pungen är en del av det manliga. Eller om kvinnans bröstparti är att jämställa med mannens, dvs inte en del av sexual/fortplantmings-apparaten.

   Svaret på det är rent vetenskapligt: ja, kvinnobröst är en del av den kvinnliga fortplantningsapparaten/sexualorganen. De ingår i samma hormonella system, innehåller sexualkörtlar och massvis med receptorer som är direkt kopplade till sexuella organ i hjärnan.

   Därför tycker jag svaret är lätt: de som vill ge mannen samma rättighet att flasha pungen kan gå vidare med kampanjen. De andra inte.

  • anonym

   Men varför kämpar inte muslimska kvinnor för sin rätt. Finns mässa som vill fortsätta dölja sej. Är uppfostrade så. Tro inte att bara för dom kommer hit som vill kasta slöjan nej. Dom vill ha det bra system vi har o det får dom utan att betalt en krona i skatt o på köpet erbjuds vi män med gammaldags kvinnosyn usch.

   • Elina

    Självklart vet jag väl att många många ”vill” bära den pga social-hjärntvätt. Men personligen känner jag också muslimska kvinnor som indirekt tvingas av andra muslimer i närområdet att bära slöja mot deras vilja. Två av dem är inte ens muslimer egentligen. Det är ligger såklart i deras ansvar också men samtidigt förstår jag dem att det är svårt. Förutom tvångsslöjan förekommer det bortgifte och oskuldskontroller dessutom. Det är inte ens fören de senaste månaderna det har blivit mer socialt acceptabelt att prata om kopplingen mellan sexualbrott och alla mena-invandrare i Sverige.

 • Helene B

  PS. Det finns lagliga comminities för folk som gillar att vara nakna tillsammans med andra likasinnade. Varför inte bara söka sig dit? Till nudist/naturalist-platser?

 • ellie

  Jag tycker det är ett konstigt resonemang att hävda att det bara är bröst. Om det nu vore så att det bara är bröst varför operera dom? Om det nu bara är bröst varför skulle man då förstora dom eller ändra dom, då kan dom ju lika gärna bara få vara om det nu bara är bröst. Att välja att förstora brösten är sååå mycket mer än att bara göra dom större. Antingen förstorar man brösten för ”alla” andra eller så gör man det för sin egen del. Det kan handla om att man vill förstärka sin feminitet eller liknande.

 • Gunnar

  Stackars Jack Nicholson…. Och ni säger att enbart kvinnor utsätts för bodyshaming. 😉

 • Rebecka

  Hej Kissie! Grymt bra skrivet!
  Undrar en grej, varför köper du dig inte en lägenhet du som skrivit att du vill byta, till en i centrum? ? Kram

 • Elena

  Men alltså det finns en grej i allt det här jag inte fattar!!! Och det är VARFÖR OPERERADE DU BRÖSTEN FRÅN FÖRSTA BÖRJAN? Om det nu bara är bröst? Och kom inte och säg ”för min egen skull” för det tror ju ingen levande människa på. Man opererar inte en fullt frisk och ung kropp för sin egen skull. Det gör man för att man är hjärntvättad av samhället. Du opererade dina tuttar för att bli mer attraktiv för män, och nu vill du plötsligt inte vara det längre? Nu vill du att dina bröst ska vara som vilka bröst som helst?? Det går liksom inte ihop. Jag skiter fullständigt i om du har stora tuttar och vad du gör med dem, men snälla sluta låtsas så jävla mycket och var bara ärlig.

 • Sofia

  Hej! Jag har en fråga som egentligen inte rör inlägget, men vilken storlek köpte du på din Calvin Klein top? Jag har nämligen ett par likadana i strl L. Är väl egentligen en medium person, small i vissa undantag, men har något större bröst. Problemet är att den fortfarande nästan känns lite liten över brösten, men förstor under. Har du sytt in dina eller något? Har för mig att du gjort det med bh-ar förut?
  Tacksam för svar 🙂

 • Sandra

  Extrem feminister är de som gnäller mest just för att de själva inte har råd. De trackar andra för de egentligen är avundsjuka. De får nöja sig med att färga håret rosa och skrika vad speciella de är ?

 • Augusto de Arruda Botelho

  It’s appropriate time to make a few plans for the longer
  term and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I could I desire to recommend you some interesting things or suggestions.
  Maybe you could write next articles relating to
  this article. I desire to learn even more issues approximately it!

 • website traffic

  Hello all, here every person is sharing such knowledge, therefore it’s pleasant to read this website, and I used to pay a quick visit this website
  every day.

 • rental company

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the site is extremely
  good.

 • individual pest

  This is the perfect web site for anyone who really wants to find out about this topic.

  You know so much its almost hard to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a topic that has been discussed
  for years. Excellent stuff, just wonderful!

 • Arleen

  Wow! Finally I got a blog from where I know how to actually get useful information regarding
  my study and knowledge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *